🍳 VHH-Ruokavalio

Meta title: 🔥 VHH-RUOKAVALIO – VÄHÄHIILARINEN TEHOMALLI 🔥

Meta description: Syömisen malli, joka korostaa proteiinia ja rasvaa, tasaa verensokeria ja pitää energian vakaana.


Sama täällä! :D Meillä oli jo toinen leipä mikä oli iha kokonaa homeen peitossa ennen viimeistä käyttöpäivää.. siitä sitten vaan s.postia Perheleipomolle ja tuli kans pahoittelut ja 5€ seteli :D ei kyl viitti ostaa tollast leipää mikä on noin helppo homehtumaa.. makunsa puolesta leipä on ihan ok kylläkin..


Siellä oli jäänyt säilöntäaineet jostain erästä kokonaan puuttumaan, sen takia homehtui. Osta vaan ihan rauhassa
 
Vaikken VHH:lla ole niin iltapalaksi tuli eilen tälläinen tehtyä:

400g jauhelihaa
800g hapankaalia
cayanne pippuria
chilirouhetta
tabascoa

Paistetaan lihat pannulla, maustetaan, kipataan kaalit pannulle ja annetaan lämmeta sekä sekoitellaan. Tuli perkuleen hyvää ja pysy nälkä poissa vähän aikaa. :)
 
Fazer lanseeraa proteiinileivän

Kilpailu hiilihydraattien välttelijöiden eli ”karppaajien” euroista kiihtyy. ”Karppileipää” myydään jo kaupoissa. Nyt Fazer tuo marraskuun alusta kauppoihin proteiinileivän. Real Proteiini MAX sisältää kaksi kertaa enemmän proteiinia kuin rahka tai tavallinen sekaleipä. Fazer väittää uuden ”voimaleivän vahvistavan lihaksia”.

Leivän proteiini on lähtöisin viljasta, herneistä, siemenistä sekä kananmunan valkuaisesta. Yhdessä leipäpalassa on proteiinia 6,5 grammaa, 100 grammassa leipää proteiinia on 22 prosenttia. Hiilihydraattia uusi leipä sisältään yli kolmanneksen vähemmän kuin tavallinen vaalea sekaleipä.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/75613-fazer-lanseeraa-proteiinileivan

http://www.cisionwire.fi/fazer-grou...leivan-ystavalle--real-proteiini-max,c9174643

Kuullostaaa hyvältä. Voimaleipääkin vielä =)
 
Sarpilta (porilainen leipomo) saatavilla Skarppi-kakkoa, Skarppi täysjyväruispaloja ja Skarppi-sämpylöitä, kaikki vähähiilarisia. Ei lainkaan säilöntäaineita ja hinnaltaan edullisia. Näissä vähähiilarisissa on niin paljon kananmunaa, että paree säilyttää jääkaapissa, itsellä säilynyt jääkaapissa säilytettynä hyvin.
 
Ei kuulosta pahan hintaiselta toi Fazerin leipä, mutta pakkauskoko on varmaan jotain 200g. Enemmän hiilareita tossa varmasti on kuin Karppisessa, saattaa silti olla ihan hyvä vaihtoehto.
 
Pari tuollaista Karppinen -leipää ostaneena täytyy itsekin todeta että säilyvyys on ongelma... molemmat olleet homeessa ennen viimeistä käyttöpäivää. Jos vielä tuota ostan niin heti puolet pakkaseen tms.

Maku on ihan ok, jos "paahtoleivästä" nyt ylipäätään tykkää...
 
Karppinen sämpylöitä, vaaleapala ja ruispaloja ilmestynyt kauppoihin. Hyviä on. Paljon syötävämpi kuin original Karppinen. Vaasan oli tuonut Minihiilari leipää, mutta oli sen verran kallista, että jäi hyllyyn.
 
Tuli itsekin noita sämpylöitä nyt maistettua. Muihin karppisiin en ole koskenutkaan, mutta nyt ajattelin uskaltaa kokeilla, kun yllätyin aiemmin tuosta Fazerin real proteiini maxin mausta, joka oli siis varsin hyvä. Ja samaa voi sanoa näistä. Maistuu tavalliselta leivältä, eikä ollenkaan huonolta sellaiselta. Tältä pohjalta voinkin sitten miettiä, että miksiköhän mun enää ikinä pitäisi ostaa tavallista leipää? Sen kun mussutan näitä vaan, kun nää on maultaan ihan yhtä hyviä. Jos nää maistuisi ihan perseeltä, niin ei mua ravintoarvot kiinnostaisi tippaakaan, mutta tällä maulla ne ravintoarvot on hyvä plussa.
 
possunsuikaleit
paprikoita
tuoretta chilii
vihreitä papui
herkkusieniä
currya
cayanne pippuria
mustapippurii
ripaus suolaa

Possut rasvan kaa pannulle ja suolat ja pippurit kehii sitku sika on paistunu ni sienet pannulle ja kun sienetki on hyvin paistunu nii loput ainekset sekaa ja paistaa ja maustaa ja wokki on valmis.
 
Tuli itsekin noita sämpylöitä nyt maistettua. Muihin karppisiin en ole koskenutkaan, mutta nyt ajattelin uskaltaa kokeilla, kun yllätyin aiemmin tuosta Fazerin real proteiini maxin mausta, joka oli siis varsin hyvä. Ja samaa voi sanoa näistä. Maistuu tavalliselta leivältä, eikä ollenkaan huonolta sellaiselta. Tältä pohjalta voinkin sitten miettiä, että miksiköhän mun enää ikinä pitäisi ostaa tavallista leipää? Sen kun mussutan näitä vaan, kun nää on maultaan ihan yhtä hyviä. Jos nää maistuisi ihan perseeltä, niin ei mua ravintoarvot kiinnostaisi tippaakaan, mutta tällä maulla ne ravintoarvot on hyvä plussa.


Joo olin itekki ihan yllättyny tos fazerin real maxista et kuin hyvää oli, ja aika halpaa mielestäni, en muuta leipää enää tuu syömäänkää :)
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g


Edit vielä valmistus :D Eli pannulla lorauksel öljyn kaa (5-10min per pihvi) oon ite tehny mutta menee varmaan uunissakin.

Näitä tuli viikonloppuna tehtyä ja jopa emäntä tykkäsi vaikkei ole kovin perso tonnikalalle:hyper:
Mitähän seuraavaksi testaisi?
 
Teintä tuossa oman sovellukseni kesäkurpitsa lasagnesta

Ainekset:
1kg jauhelihaa
2-3 kesäkurpitsaa
500g paseerattua tomaattia
250g juustosiivuja
2 sipulia
öljyä paistamiseen

Eli ekaks siivutin kesäkurpitsat ohuiksi siivuikse. Tein vaan niin ohkasta mitä veitsellä sai. Jos haluaa hifistellä niin juustohöylällä vissiin sais paremmin. Kesäkurpitsat pitää ruskistaa kevyesti pannulla öljyssä. Ne ei vissiin uunissa kypsy oikeastaan enää. Siivut lautaselle odottamaan ja jäljelle jäänessä öljyssä ruskistetaan sipulit ja lisätään kurkumaa mausteeksi ennen jauhelihan lisäämistä. Sitten jauhelihat vaan ruskeeksi. Mausteeksi reilusti suolaa, pippuria, chiliä, oreganoa, vähän kanelia ja kuminaa. Valkosipulia voi toki pistää. Itse unohdin tällä kertaa. Lopuksi jauhelihan sekaan paseerattu tomaatti. Kannattaa antaa vähän aikaa kiehua että ylimääräset nesteet häviää. Itellä jäi vähän liikaa. Makuun ei toki vaikuttanut mitenkään

Sitten aletaan latomaan uunivuokaan vuorotellen kesäkurpitsa-, juustoviipale, ja jauhelihakastikekerroksia. Päälle vähän juustoraastetta ja uuniin. 200 astetta ja joku vartti, niin että pinta ruskistuu sopivasti. Guten Appetit.

Ravintoarvot koko paketille about:
4200kcal 300p 50hh 320r

toim.huom. Mulla oli käytössä normaalirasvastaista sikanauta jauhelihaa, kun ei ollu muuta saatavilla. Paistijauhelihalla kalorit ja rasvat tippuu jonkun verran. Juusto sisälti 17% rasvaa

Hyvää oli :)

edit: jäi tuota nestettä näköjään sittenkin kohtuu paljon tuonne uunivuoan pohjalle. Eihän se makuun mitenkään vaikuta mutta paremmalta näyttää jos sitä olisi vähemmän. Eli kannattaa antaa olla vähän pidempään uunissa mitä pistin ja antaa sen tomaattikastikkeen tosiaan kiehua.
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g

Teinpä näitä äsken :) Sika hyviä!! Lisäsin vielä joukkoon valkosipulia ja huhhuh kun maistui hyvin!
 
Mites te ootte onnistunu saamaan rasvoja ruokiin ensimmäisten päivien ajalla paljon? Meikälle kerrottiin että 30% protskua ja 70% rasvaa olis ihanne ketoosiin mentäessä jotta keho oppisi polttamaan rasvaa..?
Tänään alotin VHH ja tota enemmän oon kyllä saanu protskua, päivä on mennyt suurinpiirtein näin: Aamupalana toimi 140g pekonia ja makkara(100g) ja kananmuna, lämpimänä ruokana meni täysliha pyörikät parsakaalin kera..
Varmaankin mennyt suurin piirtein 60& proteiinia 40% rasvaa jos noinkaan hyvin.. Tarviis muitaki vinkkejä kun "öljyä koneeseen".. Ei oikeen uppoo esim. rypsi öljy juodessa.. :D
 
Starttailtu myös pikkuhiljaa tuota vhh ruokavaliota.
Aika hankala kyllä äkkisältään keksiä noita ruokia muuta ku perus liha/salaatti. Täällä näyttäisi olevankin jonkin verran mitä voisi kokeilla. Uskaltaako kukaan suositella mitään kirjaa missä vhh ruokia?

Melko paljon rasvaa jos tosiaan 70% meinasit saada.

Onko täällä porukka miten monella aterialla päivässä? Meinaa kyllä nälkä pysyä aika hyvin kurissa vaikka 3 ateriaa vaa päivässä.:rock:
 
Olethan ottanut huomioon että tuo 70% rasvaa ja 30% proteiinia EI tarkoita esim. 30g proteiinia ja 70g rasvaa, vaan nuo prosentit lasketaan kaloreista. Proteiinissa on 4kcal/1g ja rasvassa 9kcal/1g (no, oikeesti 8,8 mutta helpompi laskee ysillä) elikkä esim.

50g proteiinia = 200kcal
50g rasvaa = 450kcal

e. Eli siis jos syöt esim 2000kcal, niin 70% rasvaa on 1400kcal, joka käsittää n. 155g rasvaa
proteiinia sitten loput 600kcal joka on noin 150g proteiinia. Eli ei tossa kauheesti tarvitse ton rasvan kanssa läträillä.

Noi prosentit menikin kaloreissa eli ei se mahdotonta ole.. :)
Tossa edellisessä postauksessa meikän tän päivän antimet ja huomenna voisi katsoa pihviä ja vihanneksia lisukkeeksi, kunhan pääsee pidemmälle ketoosiin voisi alkaa kermojen kanssakin säätämään hieman(kastikkeet yms.) jottai ei olisi niin kuivaa.
 
Back
Ylös Bottom