practicalnurse
Banned
- Liittynyt
- 1.8.2010
- Viestejä
- 429
Tohon Beginnerin soosiin vielä oreganoa, niin on ihan kuin lapsuudesta äidin tekemä jauhelihakastike... 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.

Kesäkurpitsalasagne:
1 pkt jauhelihaa
mausteita (esim. chiliä ja valkosipulia)
1 purkki tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa ohuina siivuina (eli tee juustohöylällä lasagnelevyjä)
juustoraastetta
kermaa
Paista jauheliha, mausteet ja tomaattimurska. Laita kerros kesäkurpitsasiivuja, päälle jauhelihaa ja juustoa ja kermaa loraus, tee muutama kerros. Kerman voi myös laittaa viimeiseksi. Päällimäiseksi kesäkurpitsaa ja paljon juustoa niin tulee rapea kuoriPaista 200 asteessa n. puoli tuntia. Tää on oikeasti niin hyvää että päihittää jopa tavallisen lasagnen! Ja hiilareita tosi vähän. Variaatiota saa laittamalla sekaan esim. paprikaa tai sieniä.
Kesäkurpitsalasagne:
1 pkt jauhelihaa
mausteita (esim. chiliä ja valkosipulia)
1 purkki tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa ohuina siivuina (eli tee juustohöylällä lasagnelevyjä)
juustoraastetta
kermaa

Nyt ois myös tullu sellanen kuin Skarppi leipä, jonkun Porokylän leipomon valmistama. Tuli kokeiltua ja maku on kyllä yllättävän hyvä. Arvot enemmän kun kohdallaan.
RAVINTOSISÄLTÖ / PER 100g
ENERGIAA 267 kcal
1116 kj
PROTEIINIA 29 g
HIILIHYTRAATTEJA 6,3 g
- JOSTA SOKEREITA 1,2 g
- JOSTA LAKTOOSIA 0 g
RASVAA 13,5 g
- JOSTA TYYDYTTYNEITÄ
RASVAHAPPOJA 1,4 g
RAVINTOKUITUJA 13,8 g
NATRIUMIA 0,4 g
Niin ja yks viipale sisältää 1.1g hiilareita...
Jep, kokeiltu on täälläkin. Sairaan kallista se on, mutta maultaan ehkä parempi ku Karppinen ja hieman parempi tuo ravintosisältökin. Koostumus on vähä semmonen sitkeä höttö, ei kovin perinteinen siis. Mutta jää itellä yleensä kaupan hyllyyn kun on tuplasti kalliimpaa kuin Karppinen joka sekin on jo tuollaseksi sekaleiväksi arvokasta.
En olekaan tuota uutuutta vielä bongannut. Täällä meilläpäin Karppinenkin maksaa noin 3 egee/paketti ja jos tuo Skarppi leipä on VIELÄ puolta kalliimpaa, niin jää kyllä kaupan hyllyyn. Karppisessa on se 3g hh/viipale ja tuota mahtuu ainakin meikäläisellä hyvin se pari palaa päivittäisiin hiiluihin silloin kun sattuu leipää tekemään mieli. Ollenkaan jokapäiväisessä käytössä tuo ei mulla ole.

Mitenkä jengi vetää jauhelihansa VHH:lla? Meneekö ihan sellaisenaan paistettuna ilman mitään riisejä pastoja sun muita?
Sopiiko sinappisilli VHHll?
Sisäpiiri tietona voin kertoa, että Fazerilta on myös tulossa ns. karppileipä.. ;) tosin se taitaa tulla vasta ensivuoden puolella (alkuvuodesta?) markkinoille, jos on uskomista pikkulintuihin.. En muista ravintoarvoista muuta kuin että siinä oli joku 21-22g protskua/100g eli pikkasen enemmän ku tossa Karppisessa.. Ja pääsin jo maistamaan sitä. NAMS!

Vastauksena edelliseen kysymykseen yksi variaatio:
AURALIHAPULLAT JA KUKKAKAALIMUUSI (joka haluaa kaloreita ja makroja laskea, tehköön sen itse)
lihapullat:
400g naudan paistijauhelihaa
n. 50 g maitorahkaa
n. 100g aurajuustomurusia
1 kananmuna
(korppujauhoja)
mausteita oman maun mukaan, esim: mustapippuria, suolaa ja paprika- ja sipulijauhetta
Heitä kaikki ainekset kulhoon ja muusaa puuhaarukalla taikinasta tasainen köntti. Muotoile taikinasta ruokalusikan ja käsien avulla sopivan kokoisia pyöryköitä ja paista voissa pannulla. HUOM! Jos ei jaksa muotoilla miljoonaa lihapullaa, niin helpommalla pääsee, kun ottaa taikinasta isomman köntin käsien väliin, muotoilee pallon ja painaa tuon pallon kasaan pihviksi. Näitä tarvitsee tehdä paljon vähemmän kuin lihapullia. VINKKI: taikinan muotoilu käsissä onnistuu helpommin kun kostutat kätesi vedellä ennen muotoilua.
KUKKAKAALIMUUSI oli mainittukin täällä jo aiemmin, mutta tässä silti resepti:
- 1 kokonainen kukkakaali (n. 1 kg)
- valion 3 juuston 10 % maustettu ruokakerma (n. 0,5 dl)
- voita 2 rkl
- aromisuolaa maun mukaan
-valkopippuria reilu ripaus
Poista kukkakaalista kanta ja pilko se paloiksi. Keitä kukkakaalin paloja kattilassa niin kauan, että ne ovat sopivasti pehmenneet (n. 10 - 20 minuuttia). Kaada vesi pois ja muusaa kukkakaali sauvasekoittimella. Lämmitä kermaa muutama sekuntti mikrossa ja kaada se muusin joukkoon. Heitä joukkoon myös pari palaa voita. Sekoita ja mausta. Syö nautinnolla pihvien/lihapullien kanssa. Ja kuka sanoo, ettei ketolla saisi syödä hyvin.
EXTRA:
Jos ei halua syödä "pelkkää" muusia ja pihvejä, niin vielä PIKAINEN PIPPURINEN SIENIKASTIKE -resepti:
- n. 200 g herkkusieniä
- mustapekka pippurijuusto
- ruokakermaa 2 dl
- voita
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja ruskista niitä hetken aikaa voissa pannulla. Kun sienet ovat sopivasti pehmenneet, lisää kerma ja mustapekka juusto paloina. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kastike kiehahtaa ja juusto on kokonaan sulanut kastikkeen joukkoon. Valmis.