🍳 VHH-Ruokavalio

Meta title: 🔥 VHH-RUOKAVALIO – VÄHÄHIILARINEN TEHOMALLI 🔥

Meta description: Syömisen malli, joka korostaa proteiinia ja rasvaa, tasaa verensokeria ja pitää energian vakaana.


Selitäs vähän vielä tarkemmin. Laitatko vihannekset johonki folioon? Meinaan, että eivätkö ne kärähdä/kuivu uunissa aika nopsaan? Kuin iso tuosta juustokastikkeesta tulee eli kuinka paljon maitoa/juustoa? Toimisiko homma, jos laittaa vihannekset lillumaan juustokastikkeeseen alusta lähtien?

En laita folioon, ihan vaan vuokaan. Sinne sit oljya jonkin verran ja vettakin voi laittaa jos pelkaa karahtamista. Loppua kohti voi laittaa vaikka kermaa (eli siis niin etta kerma ehtii olla uunissa vain about viitisen minuuttia). Ma laitan aina pelkkaa oljya ja joskus on voinut parsakaalin latvat vahan karahtaa, mutta tykkaan rapeista vihanneksista joten ei haittaa :D

En laittaisi juustokastiketta ihan koko ajaksi uuniin. Vahaksi aikaa voi laittaa, samalla tavalla kuin ylla ehdotin kerman laittamista.
 
VHH-leipä (tuunattu Oopsit-resepti)

6-7 munaa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl mantelijauhetta
100 g voita
1tl leivinjauhetta

Vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi ja vatkaa keltuaiset muut ainekset eri kulhossa (sulata voi). Yhdistä. Laita taikina uunipellille ja paista 150 asteessa 20-30 min. Jaa pellillinen veitsellä leipäpaloksi. Tästä tulee jo aika reilu annos todella täyttävää leipää! Säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin muutaman päivän.
 
Miten tällainen vhh-elämäntapa sopii urheilijalle? Tarkoitan lähinnä palautumista,lihaskasvua ja yleistä jaksamista.
 
Ai että kun napa paukkuu, vhh rullakebab:

-4 kananmunaa
-0,5 tl suolaa

Erottele ensin valkuaiset munista ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon suola ja keltuaiset ja vatkaa sekaisin. Pellille leivinpaperille tasaiseksi kentäksi ja 200 asteisessa uunissa 10min. Kannattaa tarkkailla ettei ala liiaksi tummumaan. Tällöin massasta tulee kovaa ja rapisee myöhemmin.

Uunista veke ja mitä tykkää päälle. Itse tein tänään satsin sisällöltään:
-250g juustoraastetta
-200g kinkkusuikaleita
-200g kebablastua
-jalopenoja
-1 sipuli
-pikkusisko juustoa

Takaisin 200 asteiseen lämpiöön, 10min ja uunista ulos. Päälle vielä ruukkusalaattia ja kurkkukuutioita, sekä loraus kebab kastiketta. Leivinpaperin kanssa jööti tiiviiksi rullaksi, keskeltä poikki ja kupua ravitsemaan.
Suosittelen lämmöllä ja täydellä mahalla.
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g


Edit vielä valmistus :D Eli pannulla lorauksel öljyn kaa (5-10min per pihvi) oon ite tehny mutta menee varmaan uunissakin.

Laitoin tän jo toiseenkin triidiin, mutta tännekin. Hieman ylläolevaa muokaten eilen tuli taas tehtyä ihan törkeän hyviä tonnikalapihvejä, niin laitetaan tämä nyt taas tähän:

Tonnikalapihvit (n. 8 kpl)
- 2 prk tonnikalaa öljyssä
- 200g raejuustoa
- 2 kananmunaa
- jonkin verran korppujouhoja (jos ja KUN haluaa vältellä hiiluja, voi käyttä esim. mantelijauhoa)
- mustapippuritouhetta, chilijauhetta ja sinappia

Valmistus:
- Heitä toinen purkillinen tonnikalaa johonkin riittävän suureen kulhoon öljyineen kaikkineen, kaada toisesta tonnaripurkista päällimmäiset öljyt pois ja lisää tonnarit tästä purkista ensimmäisten joukkoon (näin tulee kokemukseni mukaan parempi rakenne kuin jos laittaisi molemmat purkit öljyineen).
- Lisää kulhoon kananmunat ja raejuusto.
- Mössää seos tasaiseksi esim. isolla puuhaarukalla / perunanuijalla.
- Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan (esim. 1 tl mustapippurirouhetta, 3 tl chilijauhetta ja 1 rkl sinappia) ja noin vajaan desin verran korppu/mantelijouhoja niin, että taikina saa vähän rakennetta. Sekoita.
- Muotoile näin syntyneestä "taikinasta" kämmenien välissä palloja (n. 8 kpl), paina pallo varovasti kasaan pihvin muotoon ja paista kohtuullisen kuumalla pannulla (mieluiten voissa) n. 4 min per puoli.
- Jos haluaa hifistellä, voi pallon vielä ennen muotoilua ja pannulle laittoa pyöritellä mantelirouheessa, jolloin paistopinnasta tulee rapea.

Omaan makuun noi on ainakin ihan sikahyviä, sisältää runsaasti prodea, on helppo ottaa eväsrasiassa mukaan kouluun, töihin tai mihin vaan ja maistuu taatusi kylmänäkin paremmalle kuin pelkkä tonnikala-raejuustomössö.

Tietysti noiden valmistus kysyy vähän aikaa, mut jos tonnari persumuodossaan on alkanut tökkiä, niin kehoitan kokeilemaan. Ravintoarvoja en ole laskenut, vaikka se helppoa olisikin.
 
Saisko tänne kerättyä eri tuotteita, joita porukka ostaa kaupasta? Tällä tavalla ei tarttis käyttää kaupassa tuntia siihen, että käy jokaisen tuotteen läpi ja tutkii ravintoarvoja.Varsinkin sellaisia tuotteita, joita nyt ei ihan joka päivä täälä luetella. Varmasti kananmunia ja tonnikalaa jokainen osaa hyllystä etsiä. Itse olen törmännyt nyt Tapolan Tulikukko-makkaraan, jossa hyvät ravintoarvot vhh-dieetillä oleville. Samoin Korpelan kevyt broilerin fileekuutiot- ovat tulleet erittäin tutuksi.
 
Ukko-pekka makkara on kans tykki iltapala, olikos jopa 0.1g hiilaria. Kotijuusto, kreikkalainen/turkkilainen jugurtti. Äkkiä noi tuli mieleen "erikoisemmista"
 
- pekoni (hh 0,3 %)
- kabanossi karski -makkara (hh 1,3%)
- Vilunkin mainitsema kotijuusto (hh n. 3 %)
- metwursti on ihan jees vaihtelua tonikalalle vaikka suolaa ja rasvaa tuleekin siitä melko reilusti
- kaikki rasvaiset juustot on jees (halloum, aurajuusto, gouda, täysrasvaiset sulatejuustot) mukavasti saa vaihtelua ihan tavisruokiinkin noilla

Siinäpä nyt noita mitä tuli nopeasti mieleen.
 
Ruskista 400 grammaa jauhelihaa runsaassa voissa, kun jauheliha on kypsää riko sekaan 4 munaa ja hämmentele kunnes munat on kypsiä. Mausta mieleiseksi. Ravintoarvot kohillaan! Ja hyvää jatketta toi muna jauhelihalle.
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g


Edit vielä valmistus :D Eli pannulla lorauksel öljyn kaa (5-10min per pihvi) oon ite tehny mutta menee varmaan uunissakin.

Tein äske kyseisen satsin ja täytyy kyllä myöntää, että perkuleen hyviä ovat !
 
Ruskista 400 grammaa jauhelihaa runsaassa voissa, kun jauheliha on kypsää riko sekaan 4 munaa ja hämmentele kunnes munat on kypsiä. Mausta mieleiseksi. Ravintoarvot kohillaan! Ja hyvää jatketta toi muna jauhelihalle.

tämä menee huomenna testiin kuulostaa aikas hyvältä mutta taidan laittaa sipulia sekaan.:rock:
 
tämä menee huomenna testiin kuulostaa aikas hyvältä mutta taidan laittaa sipulia sekaan.:rock:

jatkojalostin tota, nyt tuli enemmän semmosta kastikemaista, eli ruskistaa sipulin ja jauhelihan (400g), sekaan 4 munaa ja sekottelee kunnes munat on kypsyny, sit nakkaa sekaan purkin rahkaa ja muutaman lusikallisen maapähkinävoita ( kurrea) ja maustaa oman maun mukaan, helvetin hyvää.
 
Tonnikalapihvit (n. 8 kpl)
- 2 prk tonnikalaa öljyssä
- 200g raejuustoa
- 2 kananmunaa
- jonkin verran korppujouhoja (jos ja KUN haluaa vältellä hiiluja, voi käyttä esim. mantelijauhoa)
- mustapippuritouhetta, chilijauhetta ja sinappia

Valmistus:
- Heitä toinen purkillinen tonnikalaa johonkin riittävän suureen kulhoon öljyineen kaikkineen, kaada toisesta tonnaripurkista päällimmäiset öljyt pois ja lisää tonnarit tästä purkista ensimmäisten joukkoon (näin tulee kokemukseni mukaan parempi rakenne kuin jos laittaisi molemmat purkit öljyineen).
- Lisää kulhoon kananmunat ja raejuusto.
- Mössää seos tasaiseksi esim. isolla puuhaarukalla / perunanuijalla.
- Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan (esim. 1 tl mustapippurirouhetta, 3 tl chilijauhetta ja 1 rkl sinappia) ja noin vajaan desin verran korppu/mantelijouhoja niin, että taikina saa vähän rakennetta. Sekoita.
- Muotoile näin syntyneestä "taikinasta" kämmenien välissä palloja (n. 8 kpl), paina pallo varovasti kasaan pihvin muotoon ja paista kohtuullisen kuumalla pannulla (mieluiten voissa) n. 4 min per puoli.
- Jos haluaa hifistellä, voi pallon vielä ennen muotoilua ja pannulle laittoa pyöritellä mantelirouheessa, jolloin paistopinnasta tulee rapea.

Omaan makuun noi on ainakin ihan sikahyviä, sisältää runsaasti prodea, on helppo ottaa eväsrasiassa mukaan kouluun, töihin tai mihin vaan ja maistuu taatusi kylmänäkin paremmalle kuin pelkkä tonnikala-raejuustomössö.

Tietysti noiden valmistus kysyy vähän aikaa, mut jos tonnari persumuodossaan on alkanut tökkiä, niin kehoitan kokeilemaan. Ravintoarvoja en ole laskenut, vaikka se helppoa olisikin.

Kokeilin äsken ja tosi hyviä tuli! Minimoin ekalla kerralla riskit ja käytin korppujauhoja, joten vähän tuli hiilareitakin. Taikinasta tuli silti kohtuullisen notkea, mutta yllättävän hyvin pihvit kestivät kasassa. Sellaisen sivuhuomion tein että vaikka käytin öljytonnikalaa, niin taikina oli vastaavaan jauhelihamössöön verrattuna huomattavasti rasvattomamman tuntuinen.

Ylläolevalla reseptillä tuli 10 pihviä, vähän isompiakin olisi voinut tehdä. Todella täyttäviä ja tosiaankin sata kertaa parempaa kuin raejuusto-tonnikalamättö :)
 
Ruskista 400 grammaa jauhelihaa runsaassa voissa, kun jauheliha on kypsää riko sekaan 4 munaa ja hämmentele kunnes munat on kypsiä. Mausta mieleiseksi. Ravintoarvot kohillaan! Ja hyvää jatketta toi muna jauhelihalle.

Laittaa vielä 200g tomattipyrettä/murskaa sekaan antamaan makua ja pilkkoo tuoreita, keitettyjä parsakaaleja siivuiksi sekaan. Uskomattoman hyvää. Parsoista tulee lähinnä lisää massaa ruualle, joten saa mahanki täydemmäksi.

Suosittelen parsojen keittoa (8-12min) pystyasennossa ja kun kypsiä, lisää parsojen päälle hieman sitruunatiivistettä antamaan lisää makua. Keittoveteen kannattaa myös lisätä suolaa 1tl/litra tai oman maun mukaan.
 
Millane olis hyvä VHH aamupala jos ei jaksa mitään jauhelihoja yms heti heräämisen jälkeen väsäämään? Semmonen aamupala mis ois protskua kunnolla ja täyttäs vatsan hyvin.
 
Millane olis hyvä VHH aamupala jos ei jaksa mitään jauhelihoja yms heti heräämisen jälkeen väsäämään? Semmonen aamupala mis ois protskua kunnolla ja täyttäs vatsan hyvin.

Ite vedän purkin rahkaa, desin jotain noista valion marjakeitoista(sokeroimaton) + 25g pellavansiemenrouhetta. Jos tuntuu et rahkasetit ei uppoo niin teen jonkun 3 munan munakkaan kinkulla, sipulilla ja juustolla.

Kummallakin jaksan hyvin tuonne 11 asti, syön yleensä seiskan aikaan aamupalan.
 
Kokeilin kanssa _JoE_:n tonnikalapihvi-reseptiä ja hyviä tuli! 2/8 meni samantien. Ennen pannulle heittämistä ajattelin, että näinköhän näistä pihvejä tulee, kun taikina tuntui murtuvan hyvin helposti. Pannulla pihvit sitten "vetäytyivät kasaan" ja rakenteesta tuli hyvä. Varmaan vielä paranisi, jos näistä saisi vielä ohuempia, mutta omilla taidoilla/hermoilla tuskin onnistunee :)

Niin ja vaikken mikään chilisuu olekaan niin maisteita näihin saa omasta mielestäni laittaa vaikka tuplamäärän!
 
meitsi heittää aika monesti tämmösen setin

300g kebablastuja (portti)
400g kabanossi
500g raejuustoa
4-6 kpl kanamunia ja tekee munakokkelia

paistaa kebabit ja makkarat (pilkottuna). sitte tekee munakokkeli ja lyö ne isoon kulhoon ja raejuusto sekaan..
tosta setistä syö pari päivää.

koko setin ravintoarvot:

kcal n.2500
prode 224
hiilarit 23
rasvat 178

:kuola:
 
Monkeyfoodin sivuilta pizzapohja! LOISTAVA!

Pohja:
4-5 kananmunaa
suolaa

Täytteet:
mitä haluat

Valmistus:
"Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi, vähän vielä sen jälkeen, kun vaahto jo pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi. Sekoita keltuaisia hieman että menevät rikki ja lisää ne sekä ripaus suolaa valkuaisiin lempeästi sekoittaen. Levitä massa leivinpaperille ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Lisää päälle täytteet ja paista vielä 15-20 minuuttia"

tein äsken. TOIMII! Pohja ei ole rapea, mutta pysyy kasassa. Itse laitoin päälle jauhelihaa, tomaattia ja kesäsipulia.
 
Back
Ylös Bottom