Öljyt

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja May
  • Aloitettu Aloitettu
Tuossa Vitamarissa on nykyään 1300 mg EPA ja 1000 mg DHA päivittäisannoksessa (2 tl, 10 ml)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
JackOfAllTrades sanoi:
Ei oikein näyttäisi arvot olevan kohdallaan. Ja sitä pitäisi vetäisitä sellaiset 2,5 kiloa muutenkin että saisi ruokalusikallisen rasvaa. Lohi taas kävisi.
Täh??? Asia riippuu aika pitkälti siitä syökö tonnaria vedessä vai öljyssä, Öljytonnarissa (Finelistä) O-6 2501.4mg O-3 273.1mg, että kuinkahan iso kauha se sun ruokalusikka on? Tottahan on ettei rasvojen suhde ole optimi, mutta se ei tarkota ettei niitä saisi.
 
Onko tuo öljy tonnikalasäilykkeessä muka kalaöljyä? Yleensä taitaa olla auringonkukkaöljyä, tai jotain mikä halvimmaksi tulee.

edit: Tuli taas luettua kunnolla :nolo: Mutta ei tuo tonnari vedessä tai muussakaan kyllä rasvaista kalaa korvaa. Sitäpaitsi mahtaako nuo o-3 rasvahapot tuossa öljyversiossa tarkoittaa kasvipohjaisia o-3 sarjan rasvahappoja, joka ei ole ollenkaan sama asia.
 
Counani sanoi:
Onko tuo öljy tonnikalasäilykkeessä muka kalaöljyä? Yleensä taitaa olla auringonkukkaöljyä, tai jotain mikä halvimmaksi tulee.

edit: Tuli taas luettua kunnolla :nolo: Mutta ei tuo tonnari vedessä tai muussakaan kyllä rasvaista kalaa korvaa. Sitäpaitsi mahtaako nuo o-3 rasvahapot tuossa öljyversiossa tarkoittaa kasvipohjaisia o-3 sarjan rasvahappoja, joka ei ole ollenkaan sama asia.

Sitä en tiedä,tuskin onkaan kalaöljyä kun suhteita kattoo...mutta kyse olikin vain tuosta Jackin sanomasta että tarttis vetää 2,5kg tonnaria lusikalliseen öljyä.
 
Totta, tarkoitin juurikin tuota kalaöljyn korvaamista tonnikalan syönnillä. Muita rasvojahan sillä voisi korvata mutta sen laatu ei välttämättä ole parhaasta päästä.
 
cuscus sanoi:
Kapselit ei kyllä todellakaan ole kustannustehokkain vaihtoehto missään tapauksessa.

Huom. jos luet tarkkaan, huomaat että sanoin "kustannustehokkain vaihtoehto kapseleista...". Itse en noista pullotetuista pidä, vaikka jääkaapissa alle +5 asteessa säilyttää, niin alkaa lopussa jo maistua niin härskiintyneelle paskalle, että mahtaako olla enemmän haittaa kuin hyötyä sellaisen syömisestä.

Kiitos muuten hintavertailusta, se osoitti että pirkka-kapselit ovat EPA:n suhteen hyvin kilpailukykyisiä jopa pullotavaraan verrattuna. DHA:lle en taas laske kovin paljon arvoa, koska sitä käyttävät pääasiassa vain aivot, ja mihinkäs voimailija aivoja tarvitsee.. ;)

Lisäksi joidenkin tietojen mukaan aivot eivät edes pystyisi käyttämään lisäravinteena annettua DHA:ta, ainakin lisäravinteena annettu pelkkä DHA on osoittautunut tehottomaksi. DHA konvertoituu erittäin tehottomasti takaisin EPA:ksi, joka taas on urheilijalle se tärkein juttu. EPA auttaa pitämään tulehduksia kurissa, ja EPA kyllä konvertoituu tarvittaessa elimistössä DHA:ksi.
 
Meidän huushollissa tuollainen Vitamarpullo menee niin nopeesti, ettei se kyllä ehdi millään alkaa maistua pahalle. Riipuu vähän siitäkin kuinka laadukasta tuo pulloöljy on. Vitamar nyt ainakin on mun mielestä laadukasta, jos noista arvoista jotain voi päätellä.
 
Counani sanoi:
Meidän huushollissa tuollainen Vitamarpullo menee niin nopeesti, ettei se kyllä ehdi millään alkaa maistua pahalle. Riipuu vähän siitäkin kuinka laadukasta tuo pulloöljy on. Vitamar nyt ainakin on mun mielestä laadukasta, jos noista arvoista jotain voi päätellä.

Kun tietäisi vielä, onko vitamar kalaöljyä johon on lisätty a- ja d-vitamiinit, vai onko tuo kalanmaksaöljytiivistettä + e-vitamiinia. Kalanmaksaöljy = huonoin laatu. Pullottajan (hankintatukku) omilla nettisivuilla kerrotaan että se on kalanmaksaöljyä, mutta jos koostumus on muuttunut, niin sitten en enää tiedä. Pitäisivät sivunsa ajantasalla... Jos kalanmaksaöljyä käyttää, niin möllerin puolen litran pulloissa saa huomattavasti edullisemmin.
 
Miten mulla on sellainen kuva, ettei kalan maksaa enää noiden öljyjen tekemiseen käytettäisi, vaan kaikki tehtäisiin nykyään kalan lihasta. Tuolla Hankintatukun sivulla tosiaan puhutaan kalanmaksaöljystä. Valaiskaa tyhmää, ettei tarvii vanhoissa luuloissa elellä. Mikä tuosta maksasta valmistetusta öljystä tekee huonoa. Epa- ja Dha-pitoisuudet ovat kuitenkin tuossa Vitamarissa kohdallaan.
 
Counani sanoi:
Miten mulla on sellainen kuva, ettei kalan maksaa enää noiden öljyjen tekemiseen käytettäisi, vaan kaikki tehtäisiin nykyään kalan lihasta. Tuolla Hankintatukun sivulla tosiaan puhutaan kalanmaksaöljystä. Valaiskaa tyhmää, ettei tarvii vanhoissa luuloissa elellä. Mikä tuosta maksasta valmistetusta öljystä tekee huonoa. Epa- ja Dha-pitoisuudet ovat kuitenkin tuossa Vitamarissa kohdallaan.

Tokihan kalanmaksaöljy maksasta tehdään. Sen tunnistaa siitä että öljyssä on a- ja d-vitamiineja. Enpä ole vielä siihen törmännyt, että niitä olisi jälkeen päin lisätty kalaöljyyn, mutta kaikkihan on mahdollista. Ongelma noissa maksasta tehdyissä on a-vitamiinin lisäksi saasteet, joita siinä on yleensä enemmän kuin kalanlihaöljyssä. Kalanmaksaöljyn tuotantokustannukset ovat puolet alhaisemmat kuin tavallisen kalanlihaöljyn, eli katteetkin noissa öljyissä ovat aika kohdallaan myyjän kannalta.
 
Liittynyt
6.11.2018
Viestejä
25
Miks moni sanoo ettei rypsiöljy ole hyvästä vaikka monessa lähteessä sanotaan että siinä yks parhaista rasvahappokoostumuksista ihmiselle?
Oliiviöljyäkin parempi vaikka moni sitä hehkuttaa.

Pitäskö toi rypsäri nyt vaihtaa johki muuhun (mihin ja miksi?)
Syön kalaöljyn kapseleista rypsärin lisäksi.

Tuntuu että jokaisella on oma öljy ja just se on paras kaikista 😀

Eli nyt haen parasta yleisöljyä kalaöljykapseleiden lisäksi. Eli mitä lisäillä ruokaan.
 
Miks moni sanoo ettei rypsiöljy ole hyvästä vaikka monessa lähteessä sanotaan että siinä yks parhaista rasvahappokoostumuksista ihmiselle?
Oliiviöljyäkin parempi vaikka moni sitä hehkuttaa.

Rypsiöljy ja oliiviöljy on hyviä. Väärää tietoa liittyy rypsiöljyyn hirveesti. Ja ei todellakaan tarvii vaihtaa. Kylmäpuristettuja salaattiin ja normilla paistat. Ihan sama kumpaa käytät. Voit tehä vaikka niin että kun oliiviöljy loppuu ostat rypsiöljyä. Kun rypsiöljy loppuu ostat oliiviöljyä.
 
Rypsiöljy ei ole kenelläkään ainoa rasvanlähde.
Itse en käytä rypsiöljyä siksi, että joka ikisessä valmiissa, puolivalmiissa tai ravintolaruuassa on suurella todennäköisyydellä sitä tai rapsia. Myös monissa kastikeissa, majoneeseissa ym.
Yrittämättäin sitä saa, joten itse käytän muuta(oliiviöljy)
 
Rypsiöljyssä on liikaa alfalinolihappoa.
1584032716776.png
 
^Juurikin noin, sisältää eniten noista öljyistä. Sisältää myös paljon tuota Linolihappoa jotka ovat molemmat koostumukseltaan (C18) lyhyempiketjuisia kuin mitä keho voi käyttää hyödyksi (C20-22).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom