Ystävänpäiväkahvit, tervetuloa!

Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Liittynyt
12.11.2004
Viestejä
7 755
(Tämä oli niin kiva idea tuolla yhdellä foorumilla, että piti kopioida se tänne... Ja nyt ei tarvitse laskea kaloreita, vaan nauttia hyvästä seurasta siskojen kera sekä hyvistä antimista)

"Kutsun teidät kaikki Ystävänpäivänä virtuaalisille kahvikutsuille! Tarkoitus on pitää nyyttikestit eli kerro reseptin kera mitä aiot tuoda yhteiseen pöytään! Suolainen ja makea kumpikin kelpaavat. Itse keitän varmasti hyvät kahvit, Presidenttiä sekä teetä niin, että kaikille riittää. Mitä ihanuutta sinä valmistat?"


Minä tarjoan:


NINA LINCOLNIN JÄÄDYTETTY JUUSTOTORTTU


Pohja:
9 suurta graham-keksiä
35 g voita

Täyte:
200 grammaa tummaa suklaata
200 g Philadelphia – tai Hovi –juustoa
150 g (1 2/3 dl) Sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 ½ kuohukermaa
(100 g pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä/Toblerone-murskaa)

Koriste:
Suklaata
(Pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä/Toblerone-murskaa)

1. Murenna keksit hienoksi tehosekoittimessa tai kaulimella voipaperin välissä. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Pohjalle voit ensin laittaa pohjankokoisen voipaperin, niin kakku on helpompi myöhemmin irrottaa vuoasta.

2. Sulata suklaa vesihauteessa esimerkiksi kaksiosaisen kattilan yläosassa.

3. Sekoita juusto ja 100 g sokeria. Lisää vanilliinisokeri.

4. Erota kananmunasta keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.

5. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerit ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tämän jälkeen voit lisätä pähkinät tai säästää ne koristeeksi tai erikseen tarjottavaksi.

6. Kaada seos suoraan graham-keksien päälle ja laita vuoka yöksi pakastimeen.

7. Ota kakku noin ½ tuntia ennen tarjoamista pakastimesta. Irrota reunat. Koristele suklaaraasteella, pähkinöillä ja/tai kermavaahdolla. Vuole esim. valkoisesta tai tummasta suklaasta terävällä veitsellä lastuja kakun keskelle.



Kananmunan valkuaiset kannattaa vatkata kovaksi puhtaassa ja kuivassa lasikulhossa, sillä muovikulhoa saa harvoin niin puhtaaksi, etteikö sinne jäisi ollenkaan rasvaa.

Liivatetta kannattaa käyttää, jos torttua ei syödä siltä istumalta (liivate sekoitetaan täyteseokseen ennen vuokaan laittamista).

NAM!!!
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Minäpä tuon pöytään sitten jotain suolaista ;)

Suolainen Herkkupiirakka

Pohjaan:

Vettä n. 2 rkl
Suolaa n. 1/4 tl
Margariinia 100-150g
Vehnäjauhoja 2-3dl

Nypi voi ja jauhot. Lisää vesi ja suola.
Taputtele tasaiseksi vuokan pohjalle [normaali 30cm vuoka].

Täytteeseen:

Kinkkua tai Kalkkunaa 150g
Emmental-juustoa 150 g (3 dl) [Juuston voi vaihtaa haluamaansa]
Kananmunia 2kpl
Ruokakermaa 2dl

Oman maun mukaan lisäksi voi laittaa esim:

Punaista Paprikaa
Suolakurkkua
Mustapippuria
Valkopippuria
Aurajuustoa
Suolaa
Sipulia

Aineista muodostuu löysähkö mössö jonka voipi sitten kaataa valmiiksi taputellun pohjan päälle ja paistaa uunissa keskitasossa, 200 asteessa 25-35min uunin tehoista riippuen, niin kauan kunnes piirakka on päältä kauniin kullanruskea :)

Vaihtoehtoa:

Jos piirakasta haluaa todella suolaisen ja rasvaisen herkkupiiraan niin suosittelen käyttämään täytteenä esim sipulia, paprikaa, aurajuustoa, salamia sekä parsakaalia ;):kuola: Kevyempänä piirakka pysyy kinkulla/kalkkunalla ja esim paprikalla.
 
Tarjoan marianne-täytekakun:kuola:

4kpl kaupasta ostettuja kakun pohjia

täytteeksi mansikkahilloa
kermaa
marianne-suklaamössö: pussillinen suklaamousse jahuoa
3dl maitoa
pussillinen marianne karkkia

sekoitetaan maito ja mousse-jauhot. sitten murskataan marianne karkit pienen pieniksi palasiksi, jotka sekoitetaan moussen sekaan. annetaan moussen olla jääkaapissa noin 20min.

ja voila! mössöt ja hillot väliin. ja marianne-mössöä kakun päällekin tietenkin:)
ja reilusti kermaa koristeeksi ja mussuteltavaksi.
 
Kreikkalainen juustopaistos

Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g kylmää margariinia
1 dl kylmää vettä

Täyte:
200 g sipulikuutioita
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 vihreä tai keltainen paprika
3 kiinteätä tomaattia
mustapippuria
1/2 tl yrttisuolaa
1/2 tl oreganoa
200 g fetajuustoa kuutioina
persiljasilppua
muutama musta oliivi
2 dl kermaa
3 munaa

Sekoita pohjan kuivat aineet monitoimikoneessa. Paloittele joukkoon kylmä rasva ja aja seos ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Leivo taikina jauhoisin käsin tasaiseksi matalaksi kakuksi ja taputtele piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja hetkeksi kylmään jähmettymään. Pistele pohja ja paista sitä 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli. Puhdista paprika ja leikkaa kuutioiksi. Lisää paprikat pannulle ja anna pehmetä hetki. Mausta seos mustapippurilla, yrttisuolalla ja oreganolla. Kuutioi tomaatit ja levitä niistä puolet paistospohjalle. Lisää puolet juustokuutioista ja levitä päälle lämmin vihannesseos. Lisää loput tomaatit ja juustokuutio sekä persiljasilppu ja jauha pintaan hiukan mustapippuria. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon kerma. Levitä seos vuokaan ja pistele paistokseen muutama musta oliivi. Jatka paistamista 200 asteessa uunissa noin 30 minuuttia.
 
Mää tarjoan ehdottomasti laskiaispullia!

Pikkupullat

½ l maitoa
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 900 g)
100-200 g voita tai margariinia
(1-2 dl rusinoita)

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva ja rusinat alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteisessa uunissa 8-12 min.

http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/makeat_leivonnaiset/pullat/pikkupullat/

Väliin reilusti mansikkahilloa ja vaahdotettua Flora vispiä!
 
Mä tarjoan banaanilettuja! Arvatkaa mitä mun keittiössä kokataan seuraavana tankkauspäivänä... (Emmah ja Fättis, tervetuloa ystävänpäivälettukesteille.. öö... aamupäivällä, etten ole jo hiilarikoomassa sohvan pohjalla :D)

Banaaniletut (itse muokattu versio Myllyn Paras -nettisivujen ohjeesta)

1 banaani
1 kananmuna, 2 valkuaista
2 dl vichyä
1 dl vehnäjauhoja
1-2dl kaurahiutaleita (hienonna sauvasekoittimella)
½tl suolaa
Splendaa/Hermesetasta makeutukseen
1rkl hunajaa/rusinoita

Hienonna banaani haarukalla. Sekoita munat sekaan. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi. Tarjoile vaniljakastikkeen, kevytjäätelön, hunajan tai mansikkahillon kanssa.
 
Zone-sarja -42%
Koska ystävänpäivänä saa herkutella ja sitä paitsi suklaa on terveellistä, joten minä tuon unelmahyvää suklaakakkua, nam!

UNELMASUKLAAKAKKU

Pohja:
150g tummaa suklaata
60 g margariinia
3 rkl vettä
3 munaa
1,25 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
Pakastevadelmia
1 prk vaahdotettua vaniljakastiketta (9% rasvaa)
1 prk rahkaa

Kuorrutus:
100 g margariinia
175 g suklaata (maun mukaan)
1 rkl tummaa siirappia (menee hyvin ilmankin, mutta tuo pienen lisävivahteen)

Koristeluun:
100 g valkosuklaata

Uuni 175 astetta. Sulata suklaa, voi ja vesi kattilassa miedolla lämmöllä, sekoita koko ajan ettei pala pohjaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä suklaaseos vaahtoon. Lisää kuivat aineet varovasti siivilän läpi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskiosassa 35 min.

Jäähdytä kakku huolellisesti, muuten se hajoaa kun sitä yrittää leikata. Jaa kakku kahteen osaan. Sekoita rahka vaahdotettuun vaniljakastikkeeseen ja lisää vadelmat. Levitä täyte pohja päälle ja nosta kansi paikalleen. Kostuta kansi maidolla, jää muuten aika kuivaksi.

Kuorrutuksen ainesosat sulatetaan vesihauteessa tai mikrossa. Anna seoksen jäähtyä hetki ja levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoilla lastalla tai veitsellä.

Halutessaan kakun voi koristella sulatetulla valkosuklaalla.

Ai että on hyvää!!! :kuola:
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom