- Liittynyt
- 12.11.2004
- Viestejä
- 7 755
(Tämä oli niin kiva idea tuolla yhdellä foorumilla, että piti kopioida se tänne... Ja nyt ei tarvitse laskea kaloreita, vaan nauttia hyvästä seurasta siskojen kera sekä hyvistä antimista)
"Kutsun teidät kaikki Ystävänpäivänä virtuaalisille kahvikutsuille! Tarkoitus on pitää nyyttikestit eli kerro reseptin kera mitä aiot tuoda yhteiseen pöytään! Suolainen ja makea kumpikin kelpaavat. Itse keitän varmasti hyvät kahvit, Presidenttiä sekä teetä niin, että kaikille riittää. Mitä ihanuutta sinä valmistat?"
Minä tarjoan:
NINA LINCOLNIN JÄÄDYTETTY JUUSTOTORTTU
Pohja:
9 suurta graham-keksiä
35 g voita
Täyte:
200 grammaa tummaa suklaata
200 g Philadelphia – tai Hovi –juustoa
150 g (1 2/3 dl) Sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 ½ kuohukermaa
(100 g pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä/Toblerone-murskaa)
Koriste:
Suklaata
(Pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä/Toblerone-murskaa)
1. Murenna keksit hienoksi tehosekoittimessa tai kaulimella voipaperin välissä. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Pohjalle voit ensin laittaa pohjankokoisen voipaperin, niin kakku on helpompi myöhemmin irrottaa vuoasta.
2. Sulata suklaa vesihauteessa esimerkiksi kaksiosaisen kattilan yläosassa.
3. Sekoita juusto ja 100 g sokeria. Lisää vanilliinisokeri.
4. Erota kananmunasta keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerit ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tämän jälkeen voit lisätä pähkinät tai säästää ne koristeeksi tai erikseen tarjottavaksi.
6. Kaada seos suoraan graham-keksien päälle ja laita vuoka yöksi pakastimeen.
7. Ota kakku noin ½ tuntia ennen tarjoamista pakastimesta. Irrota reunat. Koristele suklaaraasteella, pähkinöillä ja/tai kermavaahdolla. Vuole esim. valkoisesta tai tummasta suklaasta terävällä veitsellä lastuja kakun keskelle.
Kananmunan valkuaiset kannattaa vatkata kovaksi puhtaassa ja kuivassa lasikulhossa, sillä muovikulhoa saa harvoin niin puhtaaksi, etteikö sinne jäisi ollenkaan rasvaa.
Liivatetta kannattaa käyttää, jos torttua ei syödä siltä istumalta (liivate sekoitetaan täyteseokseen ennen vuokaan laittamista).
NAM!!!
"Kutsun teidät kaikki Ystävänpäivänä virtuaalisille kahvikutsuille! Tarkoitus on pitää nyyttikestit eli kerro reseptin kera mitä aiot tuoda yhteiseen pöytään! Suolainen ja makea kumpikin kelpaavat. Itse keitän varmasti hyvät kahvit, Presidenttiä sekä teetä niin, että kaikille riittää. Mitä ihanuutta sinä valmistat?"
Minä tarjoan:
NINA LINCOLNIN JÄÄDYTETTY JUUSTOTORTTU
Pohja:
9 suurta graham-keksiä
35 g voita
Täyte:
200 grammaa tummaa suklaata
200 g Philadelphia – tai Hovi –juustoa
150 g (1 2/3 dl) Sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 ½ kuohukermaa
(100 g pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä/Toblerone-murskaa)
Koriste:
Suklaata
(Pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä/Toblerone-murskaa)
1. Murenna keksit hienoksi tehosekoittimessa tai kaulimella voipaperin välissä. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Pohjalle voit ensin laittaa pohjankokoisen voipaperin, niin kakku on helpompi myöhemmin irrottaa vuoasta.
2. Sulata suklaa vesihauteessa esimerkiksi kaksiosaisen kattilan yläosassa.
3. Sekoita juusto ja 100 g sokeria. Lisää vanilliinisokeri.
4. Erota kananmunasta keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerit ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tämän jälkeen voit lisätä pähkinät tai säästää ne koristeeksi tai erikseen tarjottavaksi.
6. Kaada seos suoraan graham-keksien päälle ja laita vuoka yöksi pakastimeen.
7. Ota kakku noin ½ tuntia ennen tarjoamista pakastimesta. Irrota reunat. Koristele suklaaraasteella, pähkinöillä ja/tai kermavaahdolla. Vuole esim. valkoisesta tai tummasta suklaasta terävällä veitsellä lastuja kakun keskelle.
Kananmunan valkuaiset kannattaa vatkata kovaksi puhtaassa ja kuivassa lasikulhossa, sillä muovikulhoa saa harvoin niin puhtaaksi, etteikö sinne jäisi ollenkaan rasvaa.
Liivatetta kannattaa käyttää, jos torttua ei syödä siltä istumalta (liivate sekoitetaan täyteseokseen ennen vuokaan laittamista).
NAM!!!