Ylikunnosta toipuminen

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
20.3.2006
Viestejä
25
Avasin nyt uuden palstan tälle aiheelle, vaikka foorumilta löytyy varmasti aika paljon jo tästä aiheesta. Nyt kuitenkin haluaisin keskittyä tässä palstassa nimenomaan siihen kuinka palautua ylikunnosta taas "normaaliin" tilaan.

Itselläni on ollut ylikunnon oireita viimeiset pari viikkoa. On ollut unettomuutta, masentuneisuutta, väsyttää, mutta sänkyyn mennessä olo on pirteä eikä uni tule. Nyt kyseisinkin foorumilaisilta, miten kannattaisi tehdä. Kannattaisiko levätä pelkästään vai tehdä kuitenkin kevyttä treeniä? Kuinka kauan tulisi levätä ja jos treenaa jotain, niin mitä? Ilmeisesti mitä muita palstoja olen lueskellut niin ylikunto on kuitenkin ilmeisen yksilöllinen asia. Mitä mieltä muut ovat?

Omasta tilasta sen verran vielä, että koko vuosi on mennyt treenatessa eikä isompia taukoja ole ollut välissä. Tietenkin silloin tällöin 2-4 päivää olen huilannut ja toki viikossa aina on ollut se 1-2 lepopäivää. Muuten on menty 10 kuukautta iloisesti treenaillessa. Kysynkin kannattaako pitää ja kuinka usein totaalisia lepoviikkoja, jolloin ei treenaa ollenkaan?
 
Kannattaa jatkaa treenamista, mutta ei täysillä vaan n.70% tehoilla. Jos lopettaa treenamisen kuin seinään ja lepää vaan niin olo voi jopa pahentua. Tietenkin muutaman lepopäivän pitäminen voi olla viisasta jos keho on aivan loppu, eli oman kehon kuuntelu on tärkeää. Jos olo ei parin viikon puolivaloilla treenaamisen jälkeen parane niin kannattaa ottaa yhteys lääkäriin.
 
10kk on pitkä aika ilman yhtään kunnon lepotaukoja. kaikki huipputason voimanostajatkin ottavat taukoja pitkin vuotta. käsittääkseni MMI:n kaverit ottavat vuosittain 1-2kk totaalitauon. osa ammattibodareistakin viettää taukoa kisa aikojen jälkeen. kun treenaa kovaa tietyn ajan on mielestäni järkevää välillä ottaa 1-2 viikkoa taukoa ja antaa mielen, nivelten/kehon toipua rääkistä ja ihan vaan nauttia elämästä. muutama viikko ilman treeniä vuodessa ei tee muuta kuin hyvää kehollesi. salille on mukava taas palata freesinä ja levänneenä. ota ihmeessä vähän taukoa, syö hyvin, lepää ja palaa kun tuntuu että pystyt taas antamaan 100% :thumbs:
 
Joo, mä oon kanssa ymmärtänyt sen niin, että ylikunto oirehtii yksilöllisesti, mutta samoja oireita on.

Mulla taisi olla sama vika päällä. Nukkuminen oli päivän ärsyttävin velvollisuus, kun siitä ei tullut mitään, pelkkää koiranunta. Aloin sairastella flunssantyyppisiä oireita, sellaista ihme kuumeilun piiperrystä. Kurkku oli kipeä on/off. Aina kun joku aivasti jossain, niin tiesin että pian toi lenssu on mullakin. Vastustuskyky oli siis tosi huono. Lisäksi oli ruokahaluttomuutta päivisin, mutta yöllä heräsi siihen, että jotain pitäisi syödä vaikka mitään ei tehnyt mieli.
Pari kertaa jouduin olemaan viikon treenaamatta.

Sitten jossain vaiheessa sairaspedillä tapahtui joku kumma valaistuminen ja kysyin itseltäni, tuntuuko tällainen treenisekoilu/jatkuva sairastelu hyvältä? Eipä tuntunut. Sitten aloin tietoisesti jättämään treenejä väliin, kerran pidin jopa 2 viikon totaalibreikin. Aika tyhjältä tosin tuntui olla tekemättä mitään, piti vähän ohjelmoida päänuppia uusiksi. Mutta sain nukuttua!! Ai vitsi miltä tuntui nukkua 7 h putkeen! Ja monena yönä peräkkäin.

Sitten lähdin huvikseen (?) kokeilemaan, kuinka onnistuisi sellainen 10 km lenkki. No sehän sujui vallan hyvin, ei mitään ongelmia missään. Nyt sitten treenaillaan vähän uudella asenteella, mutta vaikeeta se välillä on. Treenipäivinä on edelleen selkeästi vaikeampi saada nukuttua yhtäjaksoisesti....mutta flunssia ei oo nyt vähään aikaan ollut.

Mulla siis vauhti hidastui flunssien myötä. Jatkuva sairastelu ja sydänlihastulehdusriski pysäytti. Lisäksi kun pääsi nukkumisen makuun, kunnon yöunista ei enää halua luopua.
Eli jotenkin pitäisi löytää itselle sopiva tapa levätä, ja pitää totaalibreikkejä silloin tällöin. Ei se peruskunto siitä todellakaan laske. Sairastelu ja jälkitaudit voivat sen kyllä tehdäkin.
 
Onko ollut leposykkeen kohoamista tai kehonlämmön nousua? Todellisesta ylikunnosta toipumiseen voi mennä ilmeisesti jopa vuosia mutta en tiedä pystyykö 10kk treenillä vetämään itseään niin totaalisen loppuun.

Mä huilisin tossa tilanteessa pari viikkoa ja koittaisin sen jälkeen kevyttä treeniä, jos tuntuu pahalta niin lepoa vaan, ei ole oikein jos harjoittelee ja aina vaan tuntuu tukkoisemmalta/raskaammalta.

Itse vedin yhtenä talvena totaalisen jumiin , hiihdin lähes joka päivä ja salilla kävin 4-5x viikossa, parhaimmillaan meni 3viikkoa ilman yhtäkään lepopäivää ,välillä sali ja hiihto samana päivänä. Yhtenä päivänä vaan havahduin siihen kun ladulla ei kulkenut mihinkään, ja salilla oli pudonnut treenipainot täysin, joka harjoituksessa tuli tosi heikko olo ja illalla ei saanut unta. Huilin muutaman viikon ja vedin tosi kevyesti koko loppu kevään, se meni ohi itsellä. Jos olis vielä sisu riittäny jatkaa tota niin varmaan olis ollu loppuvuoden sängyn pohjalla. Taisi keho vaan olla ylirasittunu onneksi.

Voihan taustalla olla vaikka joku sairaus myöskin. Yhtenä syksynä ihmettelin kun oli samanlaisia tuntemuksia kuin tuossa aiemmin mainitsemassani tilanteessa vaikka en ollut treenannut läheskään yhtä kovaa. Kävin huvikseni lääkärissä ja lääkärin mukaan mulla oli ollu pidemmän aikaa korva/poskiontelo sekä nielutulehdus (en tuntenut muita oireita kuin heikentynyt peruskunto). Ei ihme kun ei kulkenu,onneksi tulehdus ei mennyt sydänlihakseen.
 
Kiitoksia kaikille vastanneille. Nyt olen huilannut neljää päivää enkä olen tehnyt mitään. Toki kulkenut fillarilla kaikkialle niin kuin normaalisti sekä tehnyt kahtena päivänä kävely lenkin. Tulos on ollut, että olen nukkunut joka yö todella hyvin. Mielikin alkaa hieman piristyä. En tosiaan ole itseäni varmaan ihan piippuun kerinnyt vetää, koska pidän viikossa aina yhden tai kaksi lepopäivää, mutta tämä ei tietenkään riitä. Välillä on pidettävä kevyempiä viikkoja, niitä en ole pitänyt kuitenkaan ollenkaan. Joskus on hyväksi myös olla viikko tekemättä mitään, mutta se on niin kovin vaikeaa.

Ajattelin tässä viikon levätä totaalisesti ja sitten lähteä treenaamaan pikkuhiljaa. Täytyy toki seurailla mikä on fiilis. Lukemani ja kuulemani perusteella 6 viikkoa on kai se aika minkä voi treenata kovaa enintään, jonka jälkeen pitäisi pitää kevyempi viikko tai huilata kokonaan. Nyt vasta kun alkoi hieman menemään ylikunnon puolelle tajusin etten ole pitänyt ollenkaan taukoa urheilusta vuoteen.. Ei ihme jos hermosto menee tukkoon.. Nyt toki jännittää miten ensi viikolla lähtee treenit kulkemaan. Eli ehkä se into treenaamiseen on pikku hiljaa palautumassa.
 
...Ei perkele...Nyt taitaa olla pakko pitää taukoa. Tajusin vasta että on itselläkin ylikunnon oireita tosiaan. Väsyttää muttei nukuta, järjetön nälkä ja jano, paikkoja särkee...Huuuups :D
 
Omat oireiluni ovat samanlaisia kun mitä täällä monilla on. Kuten myös monet muut täällä huolestuin, että on jotain vakavamaa vialla, mutta tämä ylikunto ongelma on itse asiassa hyvä uutinen, koska se ei ole hengenvaarallinen, kunhan ei anna tulehduksen mennä sydämeen.
Olen päättänyt nyt selvittää sen syyn perinpohjin. Pitää selvittää, mitä me keillä tätä ongelmaa on teemme väärin ja tai mitä ne keillä sitä ei ole tekevät oikein.
Minun tarinani: Olen 55 mies, olen käynyt salilla kymmeniä vuosia, mutta vasta viimeisinä 4 vuotena olen oireillut paljon. Kesä menee mökillä Suomessa joten kuntoilu jää vähiin, mutta kun tulen Thaimaahan talveksi ja aloitan sali rutiinin, niin noin 4-6 viikon päästä iskee oireilu. Se on pääosin, heikko olo, kuumia aaltoja, vilunväristyksiä, huonoa unta, flunsanen olo, ja mikä outoa, minun iho on kylmä vaikka on yli 30 astetta lämmintä. Tuuletin tai viileä suihku tuntuu kylmältä. Ja jopa eturauhanen saattaa oireilla. Olo on kuin olisi pieni liekki sisäelimissä, eli on tulehtunut olo, mutta kaikki veriarvot ovat hyviä eikä veressä ole tulehduksen merkkejä. Syön terveellisesti ja otan vitamiineja jne.
Ehkä ylikunto on väärä sana, kun ainakaan minun kohdalla ei voida puhua ylikunnosta, vaan ehkä enemmänkin siitä että keho on ylirasittunut. Vaikkakin en edes treenaa mitenkään kovaa. 3 x viikossa ja aika pienillä painolla.
Omalla kohdalla voin sanoa, että kyseessä tuskin on homeet tai muuta ympäristöongelmat.
Onko tietoa, että onko tämä ylikunto ongelma yleinen, vai vain muutamien ongelma?
Luulisi, että myös ammatti urheilijat olisivat törmänneet tähän ongelmaan, ja että asiaa olisi selvitetty jossain kokeissa ja tutkimuksissa. Tuskin tämä on vain amatöörien ongelma?
Pidän juuri taukoa salilta, kun viimeviikolla iski väsymys. Tunnen sen jaloissa ensin, ne on raskaat ja sitten alkaa tulos laskemaan. Edellisinä vuosina lepäsin viikon tai pari ja sitten taas salille ja sitten sama olo iski taas viikon parin päästä.
Ehkä olisi auttanut jos olisin älynnyt pitää viikon loman salilta ennen kuin heikkous iski? Seuraavan kerran kun aloitan salihommat, meinaan pitää enemmän taukoja ja kokeilla jos se auttaisi.
Tässä muutamia ylikunnon oireita, erään artikkelin mukaan:
Korkea leposyke. Väsymys ja innottomuus, Nopea väsyminen treeneissä, laskeneet voimatasot ja heikentynyt koordinaatio, flunssaa ja kuumeilua, psyykkisiä oireita kuten masennusta, sydämen rytmihäiriöt.
Kehon neste ja energia taso järkkyy ja elimistön pulustusjärjestelmä heikkenee. Ja elimistön hormonitasapaino voi myös mennä sekaisin ja sen korjaaminen voi viedä jopa vuosia.
Tässä on linkki urheliulääkäri ja kiekonheittäjä Tarja Komulaisen sivustolle, joka löysin juuri äsken: http://www.slu.fi/lum/numero_8_2010/jasenjarjestoille/tanja_komulainen_ylirasitus_ja_m/
Jos joku foorumilaista innostuisi käymään hänen juttusillaan, niin pistäkää tietoa tänne mitä hän suosittelee.
Yritän etsiä ulkomaisista lähteistä lisä tietoa. Koitetaan porukalla selvittää tää homma nyt loppuun asti.
tässä on toinen linkki ketjusta jossa on keskustelua samasta asiasta:
http://www.pakkotoisto.com/vammat-ja-lihashuolto/94482-mystinen-kuumeilu/
 
Lisää infoa asiasta....

Alla infoa tältä sivulta: http://dumbbelltraining.info/can-exercise-make-you-sick
Jos Lontoo ei suju; kopio Googlen kääntäjään: http://translate.google.com/#
Ainakin minun mielestä oheinen teksti on aika järkevä.... pitää kokeilla sen ohjeita.

PS kuulin juuri, että esim. Polarin sykemittareissa on joku toiminto, jolla voi mitata onko sydän ja keho palautunut... pitää ottaa myös tästä selvää.


Fitness and exercise is on everyone’s minds now with New Year’s resolutions in full swing. In the northern hemisphere, New Year resolutions just happen to coincide with winter – a time when almost everybody seems to have the sniffles. Naturally exercise is associated with good health and well being, but is it possible that your workout or training program may actually increase your chance of getting sick? This article briefly explains the immune system, its response to exercise and offers some helpful tips on how to avoid getting sick if you exercise regularly.

What is the immune system?

Unlike our cardio-respiratory or digestive systems which are made up of specific body parts physically linked together, the immune system is a diverse collection of cells in the blood and other tissues linked together with ingenious biochemical messengers.

The workhorses of the immune system are cells known as leukocytes or white blood cells. When the immune system is working effectively, the leukocytes identify viruses and bacteria that enter the body and destroy them before they can cause damage and make you sick.

How does exercise affect the immune system?

Moderate exercise – that is most recreational exercise and fitness improvement programs may actually boost immune levels and increase leukocyte activity. So if you exercise say 3 -5 days a week and allow for sufficient rest and recovery between sessions, you will have increased immune levels over your “couch potato” counterparts.



When exercise becomes habitual and training workloads become heavier however, there is an increased risk for what is called exercise induced immunosuppression (EII) or a decrease in immunity levels. Repeated bouts of sickness such as colds and flu may be a symptom of overreaching or overtraining where the volume (amount) and/or intensity of the exercise is too high.

It is thought that intense exercise and high volumes of training that do not allow for enough recovery and rest add cumulative “stress” on the body and the immune system. Just as not getting enough sleep at night negatively affects your immunity, so does excess exercise stress and fatigue.

How can I avoid getting sick if I exercise regularly?

The best way to ensure the integrity of your immune system is to make sure you get enough rest and recover sufficiently from each of your exercise sessions. If you are a competitive athlete or if you are training for an event you may want to ensure that your training program is periodized – that is the exercise intensity and volume are carefully matched to ensure performance success.

Additional ways of ensuring your immune levels stay high is to use the following tips:

1.) Supplement with Glutamine

Glutamine is an amino acid (building blocks of protein) that is known to be a primary energy source for leukocytes. Studies show that blood glutamine levels drop during exercise and during the post exercise recovery process. During exercise glutamine is used as an energy source (leukocytes, kidney cells) and during recovery it is needed to repair damaged tissue and restore blood glucose levels.

By supplementing your diet with additional glutamine right after an exercise session you will help to maintain blood glutamine levels, ensuring muscle and connective tissue repair, adequate recovery and most importantly, immune system integrity.

2.) Supplement with a multi-vitamin

A multi-vitamin that provides 100% of the RDA for antioxidant vitamins such as vitamin A, C and E will also help to maintain your immune levels. Antioxidants neutralize free radicals generated during exercise. Free radicals are products of energy metabolism that tax the immune system and cause oxidation of tissue and conditions such as cancer and heart disease. Oxidative stress is particularly high among athletes and avid exercisers because of the increased use of the aerobic metabolism system.

Multi-vitamin supplementation has been shown to increase the activity of certain leukocytes – especially a certain type called neutrophils.

3.) Make sure you get enough carbohydrates

Ingesting carbohydrate both during and after exercise will also help maintain your immune levels and allows you to recover faster too.

The effect of carbohydrates on immunity is indirect as they have a “protein sparing” effect, which ensures that glutamine levels do not drop, leaving leukocytes starved for energy.

Carbohydrate taken during exercise helps maintain blood glucose levels, reducing the need to use glutamine and other amino acids (from valuable skeletal muscle) to make “new’ glucose in a process called gluconeogenesis. During the recovery process carbohydrates will help to replenish liver and muscle glycogen (stored carbohydrate) without having to rely on your blood glutamine and other amino acid stores for new glucose.

Carbohydrates taken during exercise itself (e.g. energy drinks) also stimulate saliva flow, which helps flush airborne bacteria and viruses from your mouth and respiratory tract that may enter during exercise and cause infection.

In closing, this article has shown that even though moderate exercise may have an immune system boosting effect, if you are an avid exerciser there may be an increased risk of becoming ill. It is hoped that this article has provided some helpful pointers to help you avoid allowing your exercise to make you sick and allow you to train more effectively not only during winter but all year ’round,
 
Poimin muutamia tärkeimpiä juttuja tältä sivulta: http://en.wikipedia.org/wiki/Immune_system
Diets lacking sufficient protein are associated with impaired cell-mediated immunity, complement activity, phagocyte function, IgA antibody concentrations, and cytokine production. Deficiency of single nutrients such as iron; copper; zinc; selenium; vitamins A, C, E, and B6; and folic acid (vitamin B9) also reduces immune responses.
Ainkin itse ei ole aikaisempina vuosina tullut sytöyä tarpeeksi proteiinia, ja se on tossa listassa ensimmäisenä.

By contrast, male sex hormones such as testosterone seem to be immunosuppressive.[97] Other hormones appear to regulate the immune system as well, most notably prolactin, growth hormone and vitamin D. It is conjectured that a progressive decline in hormone levels with age is partially responsible for weakened immune responses in aging individuals. Conversely, some hormones are regulated by the immune system, notably thyroid hormone activity.
The immune system is affected by sleep and rest,[102] and sleep deprivation is detrimental to immune function.

Nutrition and diet
The functioning of the immune system, like most systems in the body, is dependent on proper nutrition. It has been long known that severe malnutrition leads to immunodeficiency. Overnutrition is also associated with diseases such as diabetes and obesity, which are known to affect immune function. More moderate malnutrition, as well as certain specific trace mineral and nutrient deficiencies, can also compromise the immune response.[106]

Specific foods may also affect the immune system; for example, fresh fruits, vegetables, and foods rich in certain fatty acids may foster a healthy immune system.[107] Likewise, fetal undernourishment can cause a lifelong impairment of the immune system.[108] In traditional medicine, some herbs are believed to stimulate the immune system,[109] such as echinacea, licorice, ginseng, astragalus, sage, garlic, elderberry, and hyssop, as well as honey although further research is needed to understand their mode of action.

Medicinal mushrooms like Shiitake,[110] Lingzhi mushrooms,[111][112] the Turkey tail mushroom,[113] Agaricus blazei,[114] and Maitake[115] have shown some evidence of immune system up-regulation in in vitro and in vivo studies, as well as in a limited number of clinical studies.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tässä oma lyhyt yhteenveto asiasta. Ehkä ylikunto on väärä termi, ehkä ylirasitus olisi parempi. Monet eivät treenaa kovinkaan paljon tai edes ole hyvässä kunnossa, joten monien kohdalla ei taatusti ole kyse ylikunnosta. Ehkä huippu urheilijoilla on kyse ylikunnosta, mutta monilla amatööreillä se on vaan ylirasitusta.
Sitä tuskin kukaan tietää miksi aika pienellä treenimäärällä saattaa saada itsensä ylirasittuneeksi. Itselläni se ei ollut koskaan ongelma aiemmin, kuin viimeisinä vuosina. Ehkä se on geenistä kiinni tai vaikka siitä että on allerginen jollekin ruokalaineelle ja se treenin kanssa on tarpeeksi alentamaan puolustuskykyä hetkeksi ja sitten se pöpö iskee.
Eräs lähde suosittelee C vitamiinin ja Lipoic Acid 100 mg ottamista juuri ennen treeniä.
Omalla kohdalla olen tullut siihen tulokseen, että söin liian vähän proteiinia ja hyviä rasvoja. Joten niitä olen lisännyt pikkuhiljaa lisää. Hyviä rasvoja ovat: avocado, neitsyt kookosöljy, oliiviöljy ja vanha kunnon voi. Kannattaa välttää margariinia, majoneesi ja muita kasvisrasvoja. Kuten sanoin: Aiemmin en ollut sairas lähes koskaan, mutta nyt saan joka pöpön joka on liikkeellä, eli ehkä vuosia treenaaminen vähäisellä proteiinilla ja väärillä rasvoilla sai systeemini niin kiikkeräksi, että pienkin rasitus saa sen kaatumaan ja sitten sairastun? Ehkä meillä kaikilla on se oma juttu joka on jäänyt tekemättä tai tullut tehtyä liikaa joka vuosien aikana sekoittaa fysiikan?
Ja se on aivan selvä, että rööki, viina, bailaaminen ja vähäiset yöunet eivät asiaa taatusti auta.
Sitten kannattaa kokeilla, että muuttuuko olo jos jättää ensin vaikka kaikki maitotuotteet pois kuukaudeksi ja sitten tekee saman kaikilla viljatuotteilla. Usein meillä on jos ei suoraa allergiaa, niin herkkyyksiä jne. näiden kanssa, ja ne kovan treenin kanssa saattaa alentaa vastuskykyä. Ja kaikki sokeri ja einekset pois.
Mutta se on hyvä juttu, että tämä ei ole tämän pahempaa.. se on hyvä sairaus jos siitä selviää pelkällä levolla :-)
Ohessa linkki aiempaan ketjuun, jossa on paljon hyvää infoa asiasta. http://www.pakkotoisto.com/vammat-ja-lihashuolto/56112-toistuvaa-sairastelua/
 
koska se ei ole hengenvaarallinen, kunhan ei anna tulehduksen mennä sydämeen.



siis mitäs helvettiä? flunssassa tai kipeänä treenaaminen ja siitä johtuva sydänlihastulehdus(myokardiitti) ei ole ollenkaan sama asia kuin ylikunto. ylikunto ei myöskään ole mikään tulehdus.
 
ai jaa mä en tinnytkään, että tää on taas yksi näistä riitely foorumeista. Kiitos paljon... mutta minä poistun sovinnolla. Saatte vääntää kättä ihan omalla porukalla. :-)
 
Minusta nämä vastaukset ei ole mitenkään innoittavia alkaa keskuteleen näiden henkilöiden kanssa:
- siis mitäs helvettiä? flunssassa tai kipeänä treenaaminen ja siitä johtuva sydänlihastulehdus(myokardiitti) ei ole ollenkaan sama asia kuin ylikunto. ylikunto ei myöskään ole mikään tulehdus.
- Eli jos ei ole "hyvässä kunnossa" niin ei voi tulla ylikuntoa?Mitä sä yrität päteä?

On ihan sata varmaan, että niihin vastaaminen olis mennyt riitelyksi. Ja sitä paitsi en edes ymmärrä kunmpaakaan niistä.
Mä vaan etsin tietoa, halusin jakaa sen ja sillä siisti. Sen takia nimenomaan laitoin kaiken sen mitä asiasta opin tälle palstalle, jotta muut saattaa oppia siitä joitan, ja tietenkin, että ehkä jollain olis joitain muuta lisättävää joten itsekin oppisin lisää. Oppilaitahan tässä ollaan kaikki.

Mutta löysin toisen palstan jossa on paljon hyvää infoa tästä ongelmasta ja mikä tärkeintä, siellä on parempi fiilis jne. joten siirryn sinne.
Te hormooni härät saatte jäädä tänne kaikessa rauhassa hakkaamaan kovia hormoonien sumuttamia päitänne seinään.

PS laitoin ton hormooni härkä heiton tohon ihan tahallani, jotta näet että kaikki tollaset heitot ja hyökkäykset ei todellakaan innosta keskusteluun, vaan riitelyyn. Olen sata varman, että kun luit sen se löi vyönalle ja saattoi jopa veri vähän kiehahtaa. :-)
 
Pakkiksella on tätä ylikuntoasiaa väännetty jo tovi. Pitkiä ja lyhyempiä ylikuntorupeamia on porukalla ollut ja tietoa on haettu. Jos tiedon välittäminen kiinnostaa niin informaatiota otetaan aina mielellään vastaan. Oon aikanaan lähtenyt kasaamaan tätä threadia ylikunnosta pakkikselle:
http://www.pakkotoisto.com/treeni/61134-pikkutoiston-pakkojaettilaeinen-ylikunto-13/

Sinne on mun mielestä kasaantunut jo aika paljon aiheesta asiaa mutun, faktan ja ihmisten kokemusten kautta.

Mulla on neljän vuoden ylikuntoprojekti takana ja tällä hetkellä suurimmat odotukset koskaan tuon helvetin selättämisestä. Muita aiheen kanssa painivia ja toipuvia löytyy tältä palstalta myös. Joten tervetuloa taidenautintoon!
 
PS laitoin ton hormooni härkä heiton tohon ihan tahallani, jotta näet että kaikki tollaset heitot ja hyökkäykset ei todellakaan innosta keskusteluun, vaan riitelyyn. Olen sata varman, että kun luit sen se löi vyönalle ja saattoi jopa veri vähän kiehahtaa. :-)

itse en ainakaan mitenkään henkilökohtaisesti lähteny sua arvostelemaan vaan heitin kysymyksen ilmoille sillä sun teksistä sai tosiaan sen kuvan että ylikunto on tulehdus, joka ei ole vaarallinen kunhan ei anna mennä sen sydämeen. Tältä pohjalta lähdin kyseenalaistamaan sun teorioita ylikunnosta, en suinkaan haukkunut sua henkkohtaisesti. Ja täällä päässä ei ainakaan hormoneja ole syöty muutakuin äidinmaidosta.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom