Vinkkejä forumin käyttöön + forumin säännöt!

Mike

IG:mikesirenphoto
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
83 794
Kaupunki
Helsinki
Yleiset forumia koskevat kysymykset tänne

Yleistä vinkkiä ja ohjetta kirjoitteluun. Tämä ei ole nipotusta eikä pilkunnussimista. Haluan vaan tuoda yhdessä tässä viestiketjussa muutaman yleispätevän ohjeen, mikä tekee palstan käytön entistä helpommaksi.

Post Reply- ja New Thread -napit tekevät eri asioita. Post Reply -napilla pystyt vastaamaan lukemaasi viestiketjuun. New Thread -nappi aloittaa kokonaan uuden viestiketjun. Jos huomaat, että olet painanut vahingossa New Thread -nappia Post Reply -napin sijaan ja toivot luultavasti salaman iskevän sinut kuoliaaksi, niin voit editoida viestiäsi tai lisätä siihen tekstin "Tän piti mennä siihen-ja-siihen threadiin...", jolloin moderaattorit siirtävät ystävällisesti postisi oikean viestiketjun jatkeeksi. Jos et editoi viestiisi siirtopyyntötekstiä, eikä viestin sisällöstä voi päätellä sen oikeaa paikkaa, viesti deletoidaan.

Vielä edit-napista... Täydellistä kieliasua ei vaadita, vaikkakin selkeät ja helposti luettavat tekstit ovat toivottavia. Jos huomaat tehneesi selviä kirjoitusvirheitä, niin voit korjata virheesi kätevästi Edit-napilla. Lisäksi Search-toiminnon käyttö helpottuu, jos tämä kaikki punttisali-, ravinto- ja lääke-jargon olisi kirjoitettu suunnilleen oikein.

Te1n1x-kieltä ei kannata käyttää muissa kuin sarkastisissa te1n1x-kieltä pilkkaavissa posteissa. Kaikkein vähiten teinix-kieltä kannattaa käyttää roinaforumin puolella, sillä ko. osasto on kuitenkin kielletty alle 18-vuotiailta. Epäilykset kirjoittajan iästä herää väkisin, jos kysymyksessä kysytään "ensimmäisex kuurix jotai nappei tai siis jotai sellast millei kasva liian isox".

Quote- eli tekstinlainaustoiminto. Viestiketjusta voi pahimmillaan tulla täysi sekasotku, mikäli quote-toimintoa käytetään huolimattomasti. Ns. quote-tagien, eli [ quote ] ja [/ quote ] (tageista jää toki nuo välilyönnit pois) väliin jäävä teksti on quotea. Jos lainattavaa tekstiä muokataan, niin quote-tagit saattavat jäädä pois joko alusta tai lopusta, kuten usein käykin. Tästä seuraa se, että alkuperäistä lainattua tekstiä on erittäin vaikea erottaa vastauksesta. Lisäksi, jos tällaista pilalle quotattua tekstiä quotataan uudemman kerran, niin teksti quotautuu kokonaan ja seurauksena voi pahimmassa tapauksessa olla palstalaisten päiden spontaani räjähtäminen, uusi mustasurmaepidemia tai koko Internetin rikkoutuminen. Joko nuo tai sitten tekstiä on entistäkin hankalempaa lukea.

Jos vastaat ensimmäisenä viestiketjun aloitusviestiin, quoten käyttö on enemmän kuin tarpeetonta. Sinä, viestiketjun aloittaja ja tämän suku kyllä tietää, että viittaat tähän postiin. Eri asia on se, jos haluat ottaa ainoastaan pari lausetta tai tietyn kohdan postista ja quotata sitä. Muista edelleenkin quote-tagit.

Jos viestiketju sisältää kuvia ja quotaat postia, niin ei ole toivottua, että kuva quotattaisiin sellaisenaan mukaan IMG-tageilla ( [ img ] ja [/ img ] ) varustettuna. Pelkkä kuvan osoite riittää. Yksi helppo keino on korvata quotattavan tekstin img-tagit url-tageilla. Siis hakasulkeiden välissä img-tekstin tilalle url ja kuinka ollakaan, maailma on taas paljon parempi paikka elää, eivätkä hitaiden Internet-yhteyksien käyttäjät joudu kärsimään siitä, että samoja (isoja) kuvia toistuu joka toisessa vastauksessa quotettuna.

Postia ei ole välttämätöntä signeerata omalla nimellä, eikä se ole edes toivottua. Jos käyttäjänimesi on Nils-Pjotr, niin sinun ei tarvitse kirjoittaa joka tekstin päätteeksi "T: Nils-Pjotr", sillä kaikki tietävät, että nimesi on Nils-Pjotr. Jos käyttäjänimesi on Neontetra ja haluat jostain syystä signeerata joka postin oikealla nimelläsi, esim. "Tarja Lunnas", niin yksi vaihtoehto on luoda nimimerkki "Tarja Lunnas".

T: Nils-Pjotr

Käytä apunasi vastauskentän yläpuolella olevia tagi-nappeja. Juuri ne vaaleat napit tuossa yläpuolella, just siinä, missä lukee esim. "http://", "@", "IMG", "B", "Rrrrusifiksiii!!!11", "U", "Ydintuho" ja niin eespäin.

Kuva siitä kyykkääjästä, jonka sisälmykset ovat valahtaneet painitrikoiden välistä ulos on postitettu ensimmäisen kerran jo alkuvuodesta, mutta jostain syystä joku luulee aina olevansa se ensimmäinen ja nokkela, joka onnistuu kauhistuttamaan koko Pakkotoistoa lukevaa kansaa tällä kuvalla.

Sukkelat ja nokkelat kiertävät "katopas hei tää, lololololo" -tyyliset linkit ja postit voi laittaa suoraan tuohon "Kaikki hassunhauskat tekstit..." -threadin jatkeeksi. Jos olet kertakaikkisen varma siitä, että postitat jotain mullistavaa, ennen näkemätöntä ja niin hauskaa, että palstalaiset laskevat silkasta riemusta alleen, niin linkin voi postittaa suoraan yleiselle. Jos postisi jostain syystä katoaa, niin se oli todennäköisesti sittenkin vanha kuin taivas, nähty 1 045 945 234 kertaa ja sen takia siirretty tuon pitkän "Kaikki hassunhauskat... jne" -threadin jatkeeksi.

Tässä oli nämä, mitä juuri nyt tuli mieleen. Lisätkää vapaasti tähän samaan viestiketjuun muita hyödyllisiä vinkkejä, mitkä selkeyttävät ja helpottavat palstalaisten elämiä huomattavasti.

-Tomi

-------------------------------------------------------------------
Haku

Henkilö haluaa etsiä ruokaohjelmia Pakkotoiston hakukoneella. Jos hakukenttään laittaa "ruokaohjelma" ilman mitään muita kriteerejä, niin hakukone hakee silloin kaikki palstat läpi, mihin ko. käyttäjän pääsy on sallittu. Haun tulos ei varmasti ole paras mahdollinen.

Tässä pari iisiä kikkaa tehostaa tuota hakua.

1. hakukenttään laitetaan hakusanaksi "ruoka*", kylläkin ilman lainausmerkkejä. Tähti tulee sen takia, että nyt hakukone etsii kaikki sanat, jotka alkavat sanalla "ruoka". Siis esim sanoja "ruokavalio", "ruokaohjelma", "ruokailu", "ruoka-ajat", "ruokailussa", jne...

Jos haluaa yleisesti etsiä "treeni"-loppuisia sanoja, kuten hauistreeni, jalkatreeni, selkätreeni, niin hakusanaksi laitetaan tietenkin "*treeni".

2. Seuraavaksi rajataan haku treeni- ja ravinto-osiolle, vaihtamalla tiputusvalikosta "search all open forums" --> treeni- ja ravinto.

3. Sitten kannattaa vielä tarkentaa hakua laittamalla "search titles only", jolloin hakukone etsii - kuten nimikin kertoo - pelkistä topicien nimistä halutun sanan. Nyt ei hakuun siis tule mukaan, jos joku sanoo selkätreeni-threadissa sanan "ruokapöytä".

-Tomi

---------------------------------------------

Keskusteluforumin säännöt

- Osto- ja myynti-ilmoitukset tai edes vihjailut niihin ovat ehdottomasti kiellettyjä. Tästä on seuraamuksena AINA bannaus, varoituksia ei tämän säännön suhteen jaella! Sääntö koskee myös salakuljettamiseen viittaavia viestejä. Lääkkeiden hinnoista keskustelu on myös kiellettyä. Private messaget tai Pakkotoisto -email eivät ole lääketiedusteluja tai kauppaamista varten.

- Kaikki rasistiset ja kansaa kiihottavat kommentit ovat kiellettyjä

- Tuplanimimerkkien käyttäminen on kiellettyä, jos havaitsemme samalla käyttäjällä 2 nimimerkkiä, seuraa tästä bannaus molemmille nimimerkeille.

- Trollit, spammit ja järjettömät, perusteettomat, selvästi riidanhakuiset provosoinnit johtavat varoituksetta kuukauden jäähyyn. Tätä palstaa moderoidaan 24 tuntia vuorokaudessa, joten ei kannata edes yrittää.

- Keskustelut huumeista eivät kuulu Pakkotoisto -forumille.

- Jos olet alle 18-vuotias – sinulla ei ole mitään asiaa Doping / Antidoping-osiolle, sillä erityisesti teini-ikäisenä on mahdollisuus pilata kehitys ja terveys koko loppuelämäksi.

- Ylläpidolla on täysi oikeus editoida, deletoida tai siirtää viestejä.

- Ylläpito ei ole vastuussa mahdollista palstalaisten itselleen aiheuttamista intimiteettisuojaongelmista, eikä näin ollen pyynnöstä poista jälkikäteen palstalaisten viestejä.

- Lääkeaineiden väärinkäyttö aiheuttaa poikkeuksetta sivuvaikutuksia, joista osa voi olla pysyviä ja erittäin vakavia. Tietyissä lääkeaineissa tehoavan ja tappavan annoksen raja on häilyvä, joten ole varovainen – älä tyhmäile. Sinä olet yksinään vastuussa omasta terveydestäsi!

- Yksityisviestit ovat yksityisviestejä, niitä ei muualla saa julkaista.

- Älä kirjoita pelkästään isoilla kirjaimilla, se on epäkohteliasta ja mielletään huutamiseksi.

- Pakkotoisto.com –keskustelupalstan ylläpito EI suosittele lääkeaineiden väärinkäyttöä kenellekään. Anabolisilla steroideilla ja muilla urheilussa kielletyillä lääkeaineilla voit pahimmassa tapauksessa pilata terveytesi.

- Pakkotoisto.com –keskustelupalstalla on satoja tuhansia posteja, joten pyri käyttämään myös search-toimintoa.

- Kaikenlainen mainostaminen on kiellettyä ilman ylläpidon suostumusta, tämä koskee myös nettisivustojen linkkejä.

- Jos lainaat tekstiä toiselta nettisivustolta tai muusta mediasta, sisällytä viestiisi AINA lähdetiedot.

- Ylläpito
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
28.8.2004
Viestejä
3
Ikä
31
ketä ottaa päähän typeryyteni tai muuta. Mutta käsittääkseni sivustolla on @quakenetissä kanava nimellä #pakkotoisto. Lisäksi käsittääkseni sinne vaaditaan rekisteröitymistä. Olisin iloinen jos valaisisitte miten asia oikeasti on ja miten minä voin päästä kyseiselle kanavalle?
 

Mike

IG:mikesirenphoto
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
83 794
Kaupunki
Helsinki
juuso-- sanoi:
ketä ottaa päähän typeryyteni tai muuta. Mutta käsittääkseni sivustolla on @quakenetissä kanava nimellä #pakkotoisto. Lisäksi käsittääkseni sinne vaaditaan rekisteröitymistä. Olisin iloinen jos valaisisitte miten asia oikeasti on ja miten minä voin päästä kyseiselle kanavalle?
Suosittu #pakkotoisto.com kanava on, mutta se on vain vipeille, siellä hilluu 24/7 vajaa 100 tyyppiä.
 

Sumu

Virallisesti oikeassa
Mode
Liittynyt
3.10.2002
Viestejä
6 596
Jees, vähän päivityksiä. Siirretään tuolta ilmoitukset/palaute/gallupit-osastolta tähän muutama quote:

Mike sanoi:
-Jatkuva vittuilun ja nälvimisen jatkaminen jo suljetuista tai poistetuista tredeistä johtaa jatkossa varoitukseen ja sitten banniin. Jos jotain poistetaan, siihen on syyt! Eikä poistetuista tredeistä laiteta juttua muihin tredeihin.

-Kaikki ongelmat jatkossa MAILITSE. Eli jos viestisi poistetaan, älä avaa sitä varten uutta trediä, vaan mailaa ennemmin jos asia jää vaivaamaan.
Laitoin jo tuonne aloittelijoiden osiolle tämän, mutta laitetaan nyt tännekkin:

Pyri nimeämään aloittamasi thread mahdollisimman osuvasti, jotta ketjun sisältö on mahdollista hahmottaa lukematta sitä. Tämä vähentää turhaa selaamista ja helpottaa foorumin käyttöä moneltakin osin... Ja yritä kirjoittaa edes otsikko oikein.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.4.2005
Viestejä
273
Ikä
31
Mites nytten kun toi mainonta on vapautettu täällä sivuilla ja huomasin että esim. Voimaharjoittelu.netin mainos on tullut tuonne niin saako nyt laittaa linkkejä nuille muille sivuille. Kerran vahingossa laitoin linkin tonne voimaharjoitteluun ja sensuuri nappasi sen pois :) ymmärrän tämän täysin, mutta pysyykö tilanne edelleen samana vai saako heittää linkkiä vapaammin?
 
Liittynyt
14.7.2007
Viestejä
12
Saako kertoa omaan foorumin linkin, vai mielletäänkö se liikaa mainostamiseksi?
 

XXL

Liittynyt
10.7.2003
Viestejä
1 585
- Tuplanimimerkkien käyttäminen on kiellettyä, jos havaitsemme samalla käyttäjällä 2 nimimerkkiä, seuraa tästä bannaus molemmille nimimerkeille.
Miten onnistuu nimimerkin muuttaminen?
 

Sumu

Virallisesti oikeassa
Mode
Liittynyt
3.10.2002
Viestejä
6 596
XXL ota yhteyttä Mikeen sähköpostilla.
 
Liittynyt
31.3.2008
Viestejä
278
Saisko tohon quottaamiseen sellasen ohjeen, että tyhmemmätkin ymmärtää.. Kuten voitte huomata, en todellakaan oo mikään tekniikan ihmelapsi :D
 
Liittynyt
24.2.2005
Viestejä
256
Saako allekirjoituksessa mainostaa, esim. kuvasivustoaan jossa on vaikka vaatteita myynnissä tai jossain tredissä mainostaa myyvänsä pois mummonvanhat fitness kisa-asut? Kuka saa mainostaa allekirjoituksessaan? Näitä kun näkyy kuitenkin.
 
Liittynyt
24.2.2005
Viestejä
256
Saisinko Mike yksityisviestillä vastauksen kysymykseen joka tästä on poistettu...?
 

Mike

IG:mikesirenphoto
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
83 794
Kaupunki
Helsinki
Saako allekirjoituksessa mainostaa, esim. kuvasivustoaan jossa on vaikka vaatteita myynnissä tai jossain tredissä mainostaa myyvänsä pois mummonvanhat fitness kisa-asut? Kuka saa mainostaa allekirjoituksessaan? Näitä kun näkyy kuitenkin.
Tämä oli poistettu ihan aiheettomasti, asiallinen kysymys, tosin väärällä osiolla.

Kaikki myynti-ilmoitukset Pakkotoiston myyntiosiolle, homma pysyy siten parhaiten kuosissa. Siguissa ei mainoksia saa pitää.
 
Ylös