- Liittynyt
- 10.6.2007
- Viestejä
- 40
Ravitsemusasioista kiinnostuneena uppouduin mm. keskustelemaan lääkäri Antti Heikkilän kanssa vhh-ruokavaliosta, lukemaan paljon asiasta ja pohtimaan, että mikä loppujen lopuksi sopiikaan itselleni. Tarkoituksena on hankkia reippaasti massaa - painoa ei kuitenkaan ole tarkoitus pudottaa, normipainoinen kun olen.
Tiivistettynä ymmärsin, että hiilareiden syöminen estää elimistöä käyttämästä rasvaa pääsääntöisenä polttoaineena (insuliinin aiheuttamana) ja näin ollen paino saattaa nousta, vaikka kuinka "virallisterveesti" söisikin. Lisäksi hiilaripitoisesti syömällä tuntuu jatkuvasti olevan ruoanhimo. Heikkilä myös puhui kolmen aterian puolesta; ei ole järkeä syödä useammin, koska ruoansulatuselimistö ei juuri saa rauhoittua enemmän syömällä. Kuinka on tämän väitteen kanssa? Kieltämättä minustakin tuntuu joskus ylihysterisoinnilta se, että tulisi puputtaa parin tunnin välein, ettei "verensokeri vain laske"..
Heikkilä sanoi, ettei hiilareilla juuri ole merkitystä lihasten kasvuun, mutta miten lie? Lainasin vastikään myös kys. lääkärin kirjan Ravinto ja terveys, mutten ole sitä vielä ehtinyt hurjan pitkälle plärätä. Tähän saakka ruokavalioni on ollut, valmentajan tekemänä, 40% hiilareita, 25% proteiinia ja 35% rasvaa. Olisiko loppujen lopuksi kuitenkin vhh-ruokavalio, ihan elämäntapana, terveellinen ja toimiva aktiivitreenarin kannalta? Ymmärrän kyllä low-carb-ruokavalion olevan sopiva hieman ylipainoisille ja vähän liikkuville ihmisille, mutta entäs me urheilijat?
Olen paljon lukenut ja keskustellut myös karppifoorumilla sekä -sivustolla, mutta eri ruokavalioiden suosijat sotivat niin vimmatusti toisiaan vastaan, että faktat ja fiktiot menevät silmissäni ristiin rastiin.
Mietin myös, onko väitteellä "osa ihmisistä on hiilari- ja osa rasvapolttoisia" perää?
Toivoisin aktiivista keskustelua ja ihan faktoja pöytään!
Tiivistettynä ymmärsin, että hiilareiden syöminen estää elimistöä käyttämästä rasvaa pääsääntöisenä polttoaineena (insuliinin aiheuttamana) ja näin ollen paino saattaa nousta, vaikka kuinka "virallisterveesti" söisikin. Lisäksi hiilaripitoisesti syömällä tuntuu jatkuvasti olevan ruoanhimo. Heikkilä myös puhui kolmen aterian puolesta; ei ole järkeä syödä useammin, koska ruoansulatuselimistö ei juuri saa rauhoittua enemmän syömällä. Kuinka on tämän väitteen kanssa? Kieltämättä minustakin tuntuu joskus ylihysterisoinnilta se, että tulisi puputtaa parin tunnin välein, ettei "verensokeri vain laske"..
Heikkilä sanoi, ettei hiilareilla juuri ole merkitystä lihasten kasvuun, mutta miten lie? Lainasin vastikään myös kys. lääkärin kirjan Ravinto ja terveys, mutten ole sitä vielä ehtinyt hurjan pitkälle plärätä. Tähän saakka ruokavalioni on ollut, valmentajan tekemänä, 40% hiilareita, 25% proteiinia ja 35% rasvaa. Olisiko loppujen lopuksi kuitenkin vhh-ruokavalio, ihan elämäntapana, terveellinen ja toimiva aktiivitreenarin kannalta? Ymmärrän kyllä low-carb-ruokavalion olevan sopiva hieman ylipainoisille ja vähän liikkuville ihmisille, mutta entäs me urheilijat?
Olen paljon lukenut ja keskustellut myös karppifoorumilla sekä -sivustolla, mutta eri ruokavalioiden suosijat sotivat niin vimmatusti toisiaan vastaan, että faktat ja fiktiot menevät silmissäni ristiin rastiin.
Mietin myös, onko väitteellä "osa ihmisistä on hiilari- ja osa rasvapolttoisia" perää?
Toivoisin aktiivista keskustelua ja ihan faktoja pöytään!