Väitös: Kaikki kovat rasvat eivät olekaan vaarallisia

Liittynyt
15.3.2004
Viestejä
13 068
Väitös: Kaikki kovat rasvat eivät olekaan vaarallisia

Ravinnon sisältämä kova rasva voi vaikuttaa edullisesti joihinkin sydän- ja verisuonitautien riskitekijöihin. Tänään Turun yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan veren rasvapitoisuus aterian jälkeen on merkittävästi matalampi silloin, kun aterian rasva on tyydyttynyttä. Aterian jälkeen verestä mitattu runsas rasvapitoisuus on äskettäin todettu tärkeäksi sydän- ja verisuonitautien riskitekijäksi.

Saska Tuomasjukan tutkimustulokset ovat yllättäviä ja asettavat rasvan käytön suositukset uuteen valoon. Tutkija suosittaakin elintarviketeollisuudelle siirtymistä kovetetun kasvisrasvan käyttöön nykyisen halvan palmuöljyn sijaan.

http://194.252.88.3/rsweboul.nsf/sivut/uutisaihe?opendocument&pageid=Content9BB9C
 
Miten minua ei yllätä,että juuri NEUTRAALI aloitti tämän tredin:D
Mut joo,ihan mielenkiintoista juttua kerrassaan.En siis luovu epäsäännöllisestä aamupalaherkustani elis nakki,munakas pekoni combosta:kuola:
 
mua ei ainakaan ihmetytä yhtään että saadaan tuonsuuntaisia tutkimustuloksia...
 
No nii, ei menny vajaa 2kg pekonia taaskaan hukkaan tälle viikolle:)
 
Aika no shit olo. Kannattaa pysyä sielä kultaisella keskitiellä ;-)

Juu samaa mieltä täällä.

Tuossa eilen kattelin juuri sitä Morgan Spurlokin hampurilais dokumenttielokuvaa.Hauskanen kun toisissa kouluissa vedettiin ruokatunnilla ranskiksia,karkkia,pullaa ja limpparia.Yksi koulu oli valveutuneempi ja siellä oli kaikenmaailman vihanneksia ja rehuja ja sellaista terveellistä ravitsevaa "kunnonruokaa".Sitä ylpeänä toitottivat ettei tarjoilla lihaa ollenkaan:eek: .

Välillä tuntuu että suurin osa ystävistäkin on näitä että joko syödään kaikkea sotkua estoitta tai sitten kituuttavat pelkillä kasvisruuilla.
 
Eikös kovetetuissa ja varsinkin osittain kovetetuissa kasvisrasvoissa ole transrasvoja. Kuulostaa epäilyttävältä ja pitäis nähdä tutkimustulokset tietysti ensin.
 
Onhan niissä. Mutta silti syön tyytyväisenä pekonia :)

Eikös leivoksissa ole suhteessa eniten transrasvoja ruokalajeista?
 
Onhan niissä. Mutta silti syön tyytyväisenä pekonia :)

Eikös leivoksissa ole suhteessa eniten transrasvoja ruokalajeista?
Silti? Eihän pekonissa ole kovetettuja kasvisrasvoja. Leivoksista taitaa löytyä ja vaikka kasvisrasvajäätelöstä. En ole jäätelöä syönyt vuoteen, mutta jos söisin, niin kermaversion ottaisin ja mieluummin karsisin niitä sokereita jäätelöstä. Itsetehtyä jäätelöä kun viimeeksi maistoin, niin sokeria oli siinä annoksessa puolet ohjeesta ja se oli silti makeaa. Tosin en muutenkaan syö puhdasta sokeria, joten maistan varmaan herkemmin.
 
Eikös kovetetuissa ja varsinkin osittain kovetetuissa kasvisrasvoissa ole transrasvoja. Kuulostaa epäilyttävältä ja pitäis nähdä tutkimustulokset tietysti ensin.
Transrasva on tyydyttämätön rasvahappo...sen kaksoissidosten parittomat vetyatomit ovat ryhmittyneet hiilivetyketjun vastakkaisille puolille...cis muodossa (se terveellinen rakenne) ne ovat samalla puolen.
Osittain kovetetusta öljystä muodostuu trans-rasvoja.
Kun tyydyttymätön rasvahappo kovetetaan täysin, niin tällöin sen kaikki kaksoisidokset häviävät ja rasvahaposta tulee tyydytetty...tällöin se ei enää voi olla trasnrasva.
 
Ihmisten saamat, mahdolliset, ongelmat eri ravintolähteistä johtuu 95% geeneistä. Niinkuin kaikki muukin proden imeytymisestä horkan sivareihin!
 
Kyllä ne ongelmat johtuu ihan 100% geeneistä, jos asian haluaa niin nähdä. Ei tuossa katsantokannasta ole vain mitään hyötyä. Kysehän on siitä, miten jokin ruoka-aine reagoi jonkin eliön kanssa.

Kiitos Piille oikaisusta.
 
Kun nyt päästiin muistelemaan, niin eikös nuudeleissakin se öljy ole palmuöljyä. Joskus vuosia sitten ne olivat herkkua ja ennen sitä söin jopa bodysafkana.:hyper::D No aikamoista shittiähän ne on vaaleine pastoineen, sokereineen ja palmuöljyineen.
 
Onko sitä öljyä pikanuudelipaketeissa pakko käyttää? Itse heitän sen öljysäkin aina nevadaan siitä, käytän vaan yrtti- ja chilipussin ja lisään pikkutilkan oliivia lopulta mukaan ihan jo maun takia.
 
eikö tuossa nyt ole pieni ristiriita?

Tänään Turun yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan veren rasvapitoisuus aterian jälkeen on merkittävästi matalampi silloin, kun aterian rasva on tyydyttynyttä.
sitä vaan meinaan että tuossa palmuöljyssähän yli puolet rasvasta on tyydyttynyttä. prosentuaalisesti siis enemmän kuin esimerkiksi pekonissa. itseasiassa aika lähellä voita tuo palmuöljyn koostumus.


edit: jaa se juju onkin öljyhapossa. nyt vasta lukasin tuon piin postaaman linkin.

Yli 50 tutkimuksen yhteenveto osoitti, että pitoisuudet ovat suurimmillaan tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävän aterian jälkeen. Hetkellisesti korkeimmat pitoisuudet syntyivät öljyhaposta, jota on runsaasti esimerkiksi oliiviöljyssä ja rypsissä. Nopeasti imeytyvä hiilihydraatti voi edelleen suurentaa huippuarvoja.
 
Onko sitä öljyä pikanuudelipaketeissa pakko käyttää? Itse heitän sen öljysäkin aina nevadaan siitä, käytän vaan yrtti- ja chilipussin ja lisään pikkutilkan oliivia lopulta mukaan ihan jo maun takia.
Ei ole, mutta eipä siitä ole onneksi mitään muutakaan pakko käyttää tai koko tuotetta ostaa.:D Luulen, että suurin ongelma siinä on valkoiset nuudelit ja sokeri. Palmuöljyä kun on kuitenkin aika vähän, vaikka siitä kaiken käyttäisikin.
 
Back
Ylös Bottom