• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Tietokoneen näyttöä hankkimassa

Liittynyt
9.11.2014
Viestejä
385
Ikä
30
Kaupunki
Haapavesi
Elikkäs apua kaivattaisiin tähän. Jotain tutkimusta oon asian suhteen jo tehnyt, joten periaatteesa tiedän minkälaista näyttöä haeskelen, mutta nyt mukaan astuu sitten tämmäisiä seikkoja, että onko näyttöjen suhteen olemassa sitten yliarvostettuja tai aliarvostettuja merkkejä, TN paneelisten näyttöjen eroja värien suhteen yms.

Pääkäyttö näytölle löytyy pelaamisesta, joten sen takia IPS paneelit saa unohtaa. G-sync / freesync ei ole missään nimessä pakollinen, sillä näillä näkymin en tule pelaamaan mitään sub 60 fps nykyajan hienograffaisia pelejä, vaan toiminta pysyykin pääasiassa csgo tyylisessä high fps competitive peleissä.

Eli haussa olisikin tyyliin näyttö näillä spekseillä:
144 hz
1 ms
(^TN paneeli)
24" max koska itse pidän myös 1920x1020 resosta 16:9.

144hz ja 1ms on ainoa ehdoton tekijä, muuten toki saa ehdotella 1440p tarkkuusia 27" jne, mutta sitten näiden kohdalla tulee kysymykseen se, että mitenkäs käy sitten FPS kanssa? "Koneena" toimisi nimittäin Asus G751JY clamshell modessa.

Budjettia tälle hankinnalle ei ole, sillä osto menee tammikuun puolelle jokatapauksessa, mutta ei nyt mielellään mitään lähemmäs tonnin näyttöjä kuitenkaan. Koitetaan pysyä siinä max 500e tuntumassa.

Joten saiskos tähän jotain apua? Ehdotuksia? Edes keskustelua? OP:n kyseenalaistamista?

"Hyviä" ehdotuksia kavereilta on tullut so far mm:

http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...44hz-nvidia-lightboost-1ms-12m-1-vga-dvi-hdmi

http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...cker-free-1ms-pivot-dp-2xhdmi-dvi-vga-usb-3_0
 
Liittynyt
9.11.2012
Viestejä
330
Itsellä tämä http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/96358/ tokikaan en omaa kokemusta muista 144hz näytöistä. Tässä ei ole korkeussäätöä, ostin tämän uutena taisi olla jotain 220€ luokkaa. Korkeussäätöä tästä ei löydy mutta sille ei itsellä ole tarvetta.

http://www.tomshardware.co.uk/aoc-g2460pqu-144-hz-gaming-monitor,review-32991-9.html ainakin tämän arvostelun mukaan nopeimpia ellei nopein vasteaika markkinoilla oleveista 144hz näytöistä

edit: tuossa vielä sama mutta korkeussäädöllä jos sellaista kaipaat: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/90646/
 

TML

Works for me.
VIP
Liittynyt
3.12.2006
Viestejä
21 806
Ikä
35
144Hz TN paneelit (TN ja VA ainoat vaihtoehdot jos haluat 1ms, eli IPS voi unohtaa) on jo niin "vanhaa" settiä että tuskin kovin metsään menee millään valinnalla. Ei kai noissa tarvitse kun lukea arvostelut missä katsotaan valovuodot yms, ja sitten valita vaikka sen mukaan kääntyykö vai ei jos haluaa, ja miten sopii sisutukseen. Toki kuten busse jo sanoi on oikeassa responsiivisudessa eroja. Sama homma, tsekkaa arvosteluja missä noitakin arvoja ja niistä usein löytyy monia saman ikäisiä 144Hz monitoreita niin voi suoraan verrata.

1440p 144Hz voi aika hyvin unohtaa, ihan vain siksi että ainakaan tuoreempia pelejä ei enää tuolla resolla ja tuolla koneella pelata niin korkealla FPS:llä että hyötyy. Tietty karkkia tiputtamalla luonnistuu sekin, mutta asetukset tapissa ei pelitä.
Toki 1440p monitori on sit valmiina jos tykimpää rautaa tulee myöhemmin, mutta hinta sitten pomppaa näytössä. Toisaalta jos seuraavakin läppäri tilanne on sama sitten taas uusien pelien kanssa.

Yksi asia mitä kannattaa harkita on g-sync, 980M sitä tukee. Tuolla variable Hz FPS:n mukaan on oikeasti iso vaikutus ruudun sulavuuteen.
980M tukee, mutta kantsii selvittää tukeeko koneen liitännät... siinä on Thunderbolt (netin mukaan) joka tukee Displayport liitäntää ja Displayport tukee g-sync.
Vissiin tuossa koneessa itsessään on se (?) mutta tukeeko ulkoisen monitorin kanssa. Luulis, mutta varmistaisin.
 
Liittynyt
9.11.2014
Viestejä
385
Ikä
30
Kaupunki
Haapavesi
Busselta hyviä ehdotuksia. Pistetään korvan taakse ja tutkiskellaan.

@TML
IPS voi unohtaa, kyllä, siihen päädyin itsekkin. 1440p kannalta myös olen siihen alkanut kallistumaan, ettei kannata, varsinkaan tällä kokoonpanolla. Sitten joskus hamassa tulevaisuudessa kun kunnon pöytäkonetta lyö kasaan niin saa katsella tarkemmin mikä on silloin uutta ja ihanaa hintaan suhteutettuna.

Tuo g-sync taas itselle on hieman harmaita hiuksia jo kasvattanut. Totta kai se olisi hieno, varsinkin jos tulee sitten pelejä pelattua, missä siitä olisi hyötyä. Arvosteluja lukemalla päädyin siihen johtopäätökseen, että se nimenomaan on paljon hyödyllisempi silloin kun pelataan näitä uudempi pelejä, jotka uppoaa alle tuon 144fps tai pahimmissa tapauksessa jopa alle 60fps. Tekee tällöin pelistä todella smoothin kun ei tule ns. screen tearingia.

CS:GO kannalta taas g-syncci päällä peli ilmeisesti cappaa fps jotenkin tuohon 144 lukemaan, mikä taas välttämättä ei ole paras mahdollinen asia kyseisen pelin kannalta, kun sitä tulee smoothisti kuitenkin 300+ fps ilman g-syncciä. Toki tästä voidaan sitten väitellä, onko eroa 144+ ja 300+ fps välillä jos hertzejä on tuo 144, moni kuitenkin väittää tuntuman olevan selvästi parempi 300+ kanssa.

Toki hieno ominaisuus tuo g-sync olisi. Läppärin natiivi näyttö ei g-syncciä tue, eikä täten g-syncille löydy siis omaa valikkoa edes nvidian ohjauspaneelista, olettaisin siis ettei sitä ominaisuutta ilmestyisi vaikka sitä tukevan näytön koneeseen kiinni löysi? Uudemmissa versioissa, joissa läppärin näyttökin on 75hz natiivina, tuo g-sync vaihtoehto ilmeisesti löytyy. 980M kyllä sitä tukisi, mutta ilmeisesti liitännät sitten ei? Vai mitenköhän tähän nyt sitten selvyyden saisi. Nettiä selaamalla ongelmaan ei tunnu oikein ratkaisua löytyvän. Asuksen ROG foorumella väki tuntuu kauheasti odottelevan uusia ajureita ties mihin ja toivoo niiden tuovan tuon g-sync ominaisuuden, ilmeisesti näin ei ole vielä tapahtunut. G-sync näytöt toki on myös sitten reippaasti kalliimpia, niin oisko se sitten järkevin nekin vaan unohtaa ja ostaa sitten joskus hamassa tulevaisuudessa kun uutta konetta päättää kasata. 60hz IPS paneelista "siirto" 144hz ja 1ms varmaan kuitenkin jo sen verta vaikuttava hyppy omiin käyttötarkoituksiin nähden.
 

TML

Works for me.
VIP
Liittynyt
3.12.2006
Viestejä
21 806
Ikä
35
Niin, tuo g-sync oli vain heitto ilman että olin tietoinen millaista peliä pelailet. CS:GO vaikka matseja katson, niin en pelaa. :D Tästä syystä vaikka olen lukenut tuosta 300fps pointista, en ole itse kokenut sitä eikä mulla edes g-sync näyttöä ole. Kavereilla tosin on, siitä nuo hyödyt olen kuuloillut.
Hintaa se tosiaan lisää.

Tuosta liitännästä, siksi sanoinkin että sitä kantsii selvittää jos harkitsee, kun vähän googlaillessa lopputulos oli aika epäselvä.

Cessiä pelailee muuten moni sillä 240Hz Eizo Foris näytöllä. Se ei piirrä kuvaa 240 kertaa sekunnissa, vaan 120, mutta tunkkaa jokaisen freimin väliin mustan ruudun joka poistaa ghostingia. Jos sitä nyt moni edes huomaa 120Hz refreshillä, mutta varmasti noi pro:t huomaa.
Eizo Foris ei ole mitenkään uusi näyttö, mutta siinä on toi sisäänrakennettu lightboost tyyppinen ratkaisu eli se 240Hz, ja siinä on vieläpä harvinainen VA paneeli. VA paneelin voisi ajatella olevan välimuoto TN ja IPS välillä, mutta säilyy se 1ms.
Eli tämä näyttö, varmasti tuttu cessi turneiden striimistä: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...ris-fg2421-va-paneeli-240hz-hdmi-dvi-dp-musta
Laaja arvostelu: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/eizo_fg2421.htm

....tosin nyt kun luin tuota arvostelua linkatakseni sen, eihän tuo ole edes mitenkään erityisen nopea näyttö. :|
 
Liittynyt
9.11.2014
Viestejä
385
Ikä
30
Kaupunki
Haapavesi
Ihan hyvää juttua kieltämättä.

Tällä hetkellä jos just nyt pitäis ratkaisu tehdä niin tuo AOC G2460PQU taitais viedä voiton. Mitä nyt nettiä tosiaan selannut niin tuolla sais sitä mitä tilaakin eli nopeutta. Monessa paikassa tosiaan sitten taas on kirjoituksia sen suhteen, että "why AOC? Why just don't go with the super popular ASUS VG248QE?" Niin... en tiiä.. hitaampi tuo kuitenkin on, mutta en vielä ole jaksanut sen pahemmin taistella näiden vaihtoehtojen välillä. Jäin nimittäin vielä selvittelemään tuota AOC G2460PG mallia, missä ois tuo g-sync, ja tietenkin sitten taas selvitellyt lisää saisiko tuon g-syncin toimimaan, mutten sitten päässyt sen suhteen mihinkään lopulliseen lopputulokseen. Eli varmaankin kamppailu tällä hetkellä jäis nuiden kahden ensiksi mainitun välille. Eizon Foristakin katselin, mutta ei toi oikein minua vakuuttanut kuitenkaan. Ihan hyvä näyttö varmaan kuitenkin.
 
Liittynyt
11.11.2002
Viestejä
3 666
Kaupunki
Vantaa
Onko kokemuksia 4k näytöistä vielä? Se on seuraava, mitä itse tulen ostamaan. Malli vielä hakusessa. Tosin joutuu varmaan hankkimaan muutakin kalustoa ohessa.
 
Liittynyt
21.11.2010
Viestejä
14
Heips, 4k näyttöä etsimässä pelaamiseen pc:llä ja ps4:lla. Näytön koko 24-28" 60hz olisivat kriteereinä, oisko kellään heittää suosituksia?
 
Ylös