- Liittynyt
- 29.8.2008
- Viestejä
- 2
Eli kun noita pizzoja, pita-kebabia, rullakebabia, tortilloja on tullut itse väsättyä ns. terveellisimpinä "bodaaja"-versioina niin olisiko teillä ohjeita miten sen pizzapohjan, rullakebab-pohjan, pitaleivän, tortillapohjan saisi väsättyä terveellisemmin kuin tuosta vehnäjauhosta? Saako esim. täysin graham-täysjyvävehnäjauhosta väsättyä syötäviä taikinoita, vai vaatiiko se ainakin osan tavallista vehnäjauhoa joukkoon?
Mulla on tällainen ohje ollut noille pohjille:
1/2 pkt tuorehiivaa tai vajaa paketti kuivahiivaa
3 dl kädenlämpöstä vettä
1/2 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoa
0,5 dl neitsytoliiviöljyä
Sekoita veteen hiiva ja suola, lisää jauhot ja viimeiseksi öljy. Sotke hyvin ja anna turvota noin 1/2 tuntia leivinpaperin/pyyhkeen alla kulhossa. Tee noin 5 pitaleipää ja painele/muotoile noin 15 cm halkaisijaiset ympyrät. Anna vielä nousta hieman aikaa. Paista 225 asteessa noin 5 minuuttia pitaleivät, noin 10 min. pizzat täytteellä. Pitaleipiä laittaessa uuniin kolauta kunnolla uuniluukkua muutaman kerran, pullauttaa pitaleivät jolloin ne on helppo leikata auki. Ota pitaleivät pois ennen kuin ne saavat väriä. Laita leivinpaperin/pyyhkeen alle jotta pehmiävät. Leikkaa auki ja lisää täyte.
Hyvää tulee, mutta täysjyvästä valmistettuna ravintoarvo olisi vielä parempi ja kai noin täysjyväruisleivän tasoa. En vain tiedä voiko esim. 100% täysjyvägrahamjauhosta tehdä taikinan ja saada se nousemaan?
Pizza, rullakebab, pita-kebab ja tortillahan on täyttä ruokaa jos päälle/väliin laittaa kunnon raaka-aineita, naudan paistijauhelihaa(kebablihana), broilerin rintaa, tonnikalanpaloja vedessä, vihanneksia (jalopenot, pepperonit, paprika, kurkku, tomaatti, salaatti, sipuli, ananas ym.), herkkusieniä, vähärasvaista juustoa jne. kebab-kastikkeestakin saa terveellisen ja vähäkalorisen seuraavalla ohjeella.
Kebab-kastike:
1 tlk paseerattua tomaattia
0,5-1 tl suolaa
0,2-0,3 tl cayannepippuria
3-4 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
Olen käyttänyt tuota myös pizzapohjana, tai sitten tomattipyrettä ja mustapippuria pizzapohjaan.
Itsetehdyn kebab-lihan hyvä ohjehan löytyy netistä.
Onko teillä siis paremman pohjan ohjeita, tai hyviä kastikeohjeita?
Mulla on tällainen ohje ollut noille pohjille:
1/2 pkt tuorehiivaa tai vajaa paketti kuivahiivaa
3 dl kädenlämpöstä vettä
1/2 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoa
0,5 dl neitsytoliiviöljyä
Sekoita veteen hiiva ja suola, lisää jauhot ja viimeiseksi öljy. Sotke hyvin ja anna turvota noin 1/2 tuntia leivinpaperin/pyyhkeen alla kulhossa. Tee noin 5 pitaleipää ja painele/muotoile noin 15 cm halkaisijaiset ympyrät. Anna vielä nousta hieman aikaa. Paista 225 asteessa noin 5 minuuttia pitaleivät, noin 10 min. pizzat täytteellä. Pitaleipiä laittaessa uuniin kolauta kunnolla uuniluukkua muutaman kerran, pullauttaa pitaleivät jolloin ne on helppo leikata auki. Ota pitaleivät pois ennen kuin ne saavat väriä. Laita leivinpaperin/pyyhkeen alle jotta pehmiävät. Leikkaa auki ja lisää täyte.
Hyvää tulee, mutta täysjyvästä valmistettuna ravintoarvo olisi vielä parempi ja kai noin täysjyväruisleivän tasoa. En vain tiedä voiko esim. 100% täysjyvägrahamjauhosta tehdä taikinan ja saada se nousemaan?
Pizza, rullakebab, pita-kebab ja tortillahan on täyttä ruokaa jos päälle/väliin laittaa kunnon raaka-aineita, naudan paistijauhelihaa(kebablihana), broilerin rintaa, tonnikalanpaloja vedessä, vihanneksia (jalopenot, pepperonit, paprika, kurkku, tomaatti, salaatti, sipuli, ananas ym.), herkkusieniä, vähärasvaista juustoa jne. kebab-kastikkeestakin saa terveellisen ja vähäkalorisen seuraavalla ohjeella.
Kebab-kastike:
1 tlk paseerattua tomaattia
0,5-1 tl suolaa
0,2-0,3 tl cayannepippuria
3-4 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
Olen käyttänyt tuota myös pizzapohjana, tai sitten tomattipyrettä ja mustapippuria pizzapohjaan.
Itsetehdyn kebab-lihan hyvä ohjehan löytyy netistä.
Onko teillä siis paremman pohjan ohjeita, tai hyviä kastikeohjeita?