• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Terassin rakentaminen

Liittynyt
11.3.2011
Viestejä
257
Ikä
33
Hii-o-hoi! Eli talopaketti on tulossa ja siihen sitten saadaan tehdä / joudutaan tekemään terassit itse. Nyt vaan askarruttaa mieltä sen tulevan terassin ulkonäkö.

Talopakettimme edustaa ns. perinteistä tyyliä, eli ikkunakehyksissä ja ovenpielissä on pientä koristeellisuutta, ei kuitenkaan mitään yltiöromanttista. Tämä nyt menee vähän talotehtaiden mainostamiseksi, mutta tuleepahan selkeät esimerkit... ;)

Talopakettimme on siis Helmitalo ja heidän nettisivujensa kuvissa on terassien kaiteissa perinteistä pystylaudotusta. Meitä kuitenkin houkuttaisi modernimpi vaakarimoitus. Sellaista näkee esim. Design-Talojen Hailuoto -malleissa ja sitä näkee myös Muurametalojen ja Kastellin Moderni-, Ajassa- ja Aika-talomalleissa.

Näissä malleissa on kuitenkin erittäin pelkistetyt ja "riisutut" ikkunat. Vaakarimoitus sopii niihin todella hyvin. Miten sitten käy tuollaisen perinteisen mallin kanssa? Design-Talojen Kaustinen edustaa samaa tyyliä kuin Helmitalo, ja sen terasseissa/kuisteissa on käytetty perinteistä pystylaudotusta.

Tarkoitus olisi tehdä talosta tummansininen ja valkoista löytyy ikkunoiden ja oven lisäksi nurkkalaudoista ja räystäistä. Tuleeko kokonaisuudesta liian räikeä, jos vaakarimat maalaa valkoiseksi? Vai onko ruskean sävyinen, kuultava puunsuoja parempi?
 
Ylös