• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Taloyhtiönremonttilaina

Liittynyt
18.7.2015
Viestejä
5
Moro! En tiedä onko tämä sovelias paikka kysellä tällaisia, mutta ajattelin kysyä kuitenkin...

CASE:
Taloyhtiön osakkaat (10kpl) ovat ottaneet lainan (90 000€). Osa osakkaista haluaa maksaa lainan heti ja osa noudattaa maksusunnitelmaa eli lyhentää lainaa 6 kuukauden välein 10 vuoden ajan (tasalyhenteinen). Osakkaiden maksamista ylimääräisistä lyhennyksistä ei peritä kuluja koron ja lyhennyksen eräpäivänä eikä koron vaihtumispivänä. Muulloin tehdyistä ylimääräisistä lyhennyksistä peritään kulloisenkin ajankohdan hinnaston mukaiset kulut. Korko jäljellä olevan lainan määrästä on alussa euribor 12kk + marginaali. Pankilla on myöhemmin mahdollisuus tarkastaa lainasta perittävää marginaalia ja korottaa sitä max 2 prosenttiyksikköä. Taloyhtiön varoista on käytetty 16 000€ lainalyhennykseen.

Tällä hetkellä taloyhtiössä on puhuttu, että kaikki maksaisivat lainasta saman osuuden riippumatta siitä, kuinka nopeasti maksut suoritetaan. Tätä ei kaikki sulata.

Kysymys kuuluukin, että miten homma saataisiin hoidettua siten, että nopeammin lainaosuutensa maksaneet eivät joutuisi maksamaan niin paljoa, eikä kantamaan koron vahtelusta johtuvaa riskiä?

Jos joku vaivautuu vastailemaan niin kiitos!
 
Ylös