Syöminen dietillä ja offseasonilla?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Leonard
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
23.3.2010
Viestejä
6
Moi.

Olen 25-vuotias, 182cm pitkä ja painan 88kg. Käyn tällä hetkellä salilla joko kolme kertaa viikossa (yksjakonen) tai neljä kertaa (nelijakonen). Lisäksi kevyttä lenkkeilyä 1-3 kertaa viikossa.

Montako kaloria kannattaa offseasonilla syödä yli? Mikä on hiilarien, protskujen ja rasvojen suositeltava prosentuaalinen jako? Entä grammat per painokilo?

Samat kysymykset koskien diettiä.


Olen alkanu käyttää kalorilaskuria ja tällä hetkellä syön Zonella eli hiilarit 40%, protskut 30% ja rasvat 30%.
 
Kun et tarkalleen voi tietää kulutusta offilla, niin nyrkkisääntönä on pidetty 300-500 kcal yli kulutuksen. Mutta, edelleenkään numerot eivät kerro kaikkea, joten syö sen verran, että paino nousee haluttua vauhtia . Tuo painon nousuvauhti voi olla jotai välillä 1-3kg kuukaudessa riippuen treenihistoriasta yms. Dietillä käytännössä sama mutta toisinpäin.
 
Tyhmä täällä kyselee että mitä tämä sun offseason nyt oikein tarkalleen ottaen tarkoittaa...? :confused:

Ei ollenkaan tyhmä kysymys! Tarkootan "offseasonilla" sitä aikaa, jolloin lihasmassaa hankitaan runsaasti lisää. Eli esim. vuoden kierrossa offseason voi alkaa esim. lokakuussa ja kestää vaikka maaliskuuhun. Sinä aikana syödään yli kulutuksen, jotta lihasta kertyy. Usein rasvaaki tulee, ja siks kyselin noita arvoja...dietillähän sit kiristetään turha läski pois.

Harrastelijana puhun. Ammattilaiset pystyy vastaamaan sitten ihan tarkasti..mutta tuonnepäin:).

Ja kiitti vastauksista! Jos jollakin lisäsanottavaa ja neuvoja, niin antaa tulla:).
 
Back
Ylös Bottom