Suolapähkinät

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Weggu
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
10.12.2002
Viestejä
61
Mitä mieltä olette suolapähkinöiden syömisestä niissähän on ihan saatanasti rasvaa ja suolaa. Jotkut sanoo että niissä on hyviä rasvoja mitä mieltä ootte
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Suolat saa huuhdeltua pois jos siltä tuntuu. Ja pähkinöissä olevat proteiinit on kuulemma laadukkaita, täydentävät hyvin muita proteiinin lähteitä. Mutta en lähtisi kuitenkaan pussillista päivässä syömään vaan kohtuudella, muistaen sen rasvan määrän.
 
Originally posted by meitsi
Ne ei taida olla paahdettuja? Eli on ne muutenkin hieman mauttomimpia kuin suolattomuuden takia.
Ai joo, katsopa juu.

ps. voisiko moderaattori bannata tuon Tomin? :mad2:
 
Originally posted by toistopakko
Paahtamaton maapähkinä aiheuttaa mulle lievää allergiaoiretta, paahdettu ei. En liene ainoa.

Ostakaa maapähkinöitä, paahtakaa niitä himassa ja suolatkaa vähän vähemmän... En kyl tiedä yksityiskohtaisia ohjeita et miten paahdetaan, mut kuumalla valurautapannulla vissiin :confused:
 
Originally posted by tiinuli
Ostakaa maapähkinöitä, paahtakaa niitä himassa ja suolatkaa vähän vähemmän... En kyl tiedä yksityiskohtaisia ohjeita et miten paahdetaan, mut kuumalla valurautapannulla vissiin :confused:

Uunissa reilussa sadassa asteessa tai paistinpannulla miedossa lämmössä niin kauan että väri vähän muuttuu. Varo polttamasta, sitten ei maistu enää hyvältä. On tullut tuotakin kokeiltua.
 
muuttuukohan ravintoarvot paljon kun lämmittelee? eihän niitä kumminkaan maun takia syödä :D
 
Originally posted by astro
muuttuukohan ravintoarvot paljon kun lämmittelee? eihän niitä kumminkaan maun takia syödä :D

Muuttuuhan ne lihankin ravintoarvot varmaan kypsentäessä, mutta ei tuu silti raakana vedettyä. ;)
 
tästä tulikin mieleeni:
muutuuko esim. kananmunan valkuaisen ravintoarvot jotenki keitettäessä tai paistettaessa..

meinaan että tapahtuuko protskuille jotain tuossa:confused:
 
joo, protsku denaturoituu. mutta samapa tuo, hajoaa se protsku joka tapauksessa aminohapoiksi ruoansulatuselimistössä.

Ps. hauska sana tuo 'denaturoitua'. sehän selvästi tarkoittaa rojuttelijaa joka siirtyy takaisin naturaalitreeniin. :)
 
Denaturointi on nukleiinihappojen emäs-pariutumisen purkaminen tai proteiinien alkuperäisen luonteen muuttaminen. Eli bodareille käytännössä protskun pilkkoutuminen :).
 
Originally posted by gold
mitä toi denaturoituu meinaa?
höh. juurihan tuon selitin! :mad2:
No ei, oikeasti valkuaisainemolekyyli menettää vaan muotonsa denaturoituessaan, toisin sanoen proteiinin rakenne hajoaa. Mutta ei siinä mitään tuhoudu.

Edit. *hidas*
 
Eroaako tämä keittäessä tai muuten kypsentäessä tapahtuva denaturoituminen siitä mitä tapahtuu mikrossa? Joskus kuulee aina semmosia juttuja että "proteiini muuttuu mikrossa ihmiselle vieraaseen muotoon".
 
Originally posted by Jortsu
Eroaako tämä keittäessä tai muuten kypsentäessä tapahtuva denaturoituminen siitä mitä tapahtuu mikrossa? Joskus kuulee aina semmosia juttuja että "proteiini muuttuu mikrossa ihmiselle vieraaseen muotoon".
Ei eroa mitenkään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom