soija

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja iivili
  • Aloitettu Aloitettu

iivili

kollinmölliskö
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
7 205
Ikä
50
Kaupunki
Turku
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tietääkseni Japanissa käytetään runsaasti soijaa ja nimenomaan sen takia hormoniperäisiä syöpiä (rinta- ja eturauhassyöpä) on siellä vähemmän kuin muualla.

Eikä aika ajoin otsikoida lehdissä että "sipuli aiheuttaa syöpää" ym. eli kuuluukohan tähän sarjaan?
Soija itsessään on mielestäni terveellistä. Tietysti yletön soijaprotskun syönti on asia erikseen. Kohtuus kaikessa ja kaikessa liika on liikaa.
 
Originally posted by irongirl
Tietääkseni Japanissa käytetään runsaasti soijaa

Eiii välttämättä, ainakaan tään mukaan:
http://www.mercola.com/2000/jan/9/truth_about_soy.htm

Eli:

Perhaps the best survey of what types/quantities of soy eaten in Asia comes from data from a validated, semi quantitative food frequency questionnaire that surveyed 1242 men and 3596 women who participated in an annual health check-up program in Takayama City, Japan. This survey identified that the soy products consumed were tofu (plain, fried, deep-fried, or dried), miso, fermented soybeans, soymilk, and boiled soybeans. The estimated amount of soy protein consumed from these sources was 8.00 ± 4.95 g/day for men and 6.88 ± 4.06 g/day for women (Nagata C, Takatsuka N, Kurisu Y, Shimizu H; J Nutr 1998, 128:209-13).

According to KC Chang, editor of Food in Chinese Culture, the total caloric intake due to soy in the Chinese diet in the 1930's was only 1.5%, compared with 65% for pork. For more information on the traditional use of soy products, contact the Price Pottenger Nutrition Foundation.

The chief concern we have about the consumption of large amounts of soy is that there is a risk of mega-dosing on isoflavones. If soy consumers follow the advice of Protein Technologies International (manufacturers of isolated soy protein) and consume 100 grams of soy protein per day, their daily genistein intake could easily exceed 200 milligrams per day. This level of genistein intake should definitely be avoided. For comparison, it should be noted that Japanese males consume, on average, less than 10 milligrams of genistein per day (Fukutake M, Takahashi M, Ishida K, Kawamura H, Sugimura T, Wakabayashi K; Food Chem Toxicol 1996, 34:457-61).

Anteeksi pitkä kopypeistaus (vaikka oon niistä joskus valittanut), mutta ainakin tuon mukaan aasialaiset eivät todellakaan syö eivätkä ole ikinä syöneetkään nimenomaan soijaPROTEIINIA isoja määriä. Jos taas voimailija tai kehonrakentaja vetää protskujauhoo esim. 50 tai 100g päivä ja kaiken soijana, niin siinä tulee helposti varsin isot määrät niitäkin phytoestrogeenejäkin. Liekö terveellistä kenellekään? Myöskin samaisen artikkelin toinen lause soijan fermentoinnista on mielenkiintoinen.
 
Originally posted by Iivili
Anteeksi pitkä kopypeistaus (vaikka oon niistä joskus valittanut), mutta ainakin tuon mukaan aasialaiset eivät todellakaan syö eivätkä ole ikinä syöneetkään nimenomaan soijaPROTEIINIA isoja määriä.

Eihän irongirl tai kukaan muukaan ole väittänytkään, että jokainen japski ja aasialainen syö 100 g SF-Proteinin soijaproteiinijauhoa päivässä. Aasiassa on kuitenkin aina syöty soijaa ja juotu vihreää teetä enemmän kuin esim. Jenkeissä ja Euroopassa. Ja se on varmasti yksi syy siihen, että Aasiassa esiintyy vähemmän sydän- ja verisuonitauteja sekä tiettyjä syöpälajeja.

Kohtuus on hyvä pitää kaikessa, vaikka perusjapski ja peruspakkotoistolainen katsoo soijaa eri kulmista.

http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/soija_isoflavonoidit.html
 
Originally posted by Hannibal
Kohtuus on hyvä pitää kaikessa, vaikka perusjapski ja peruspakkotoistolainen katsoo soijaa eri kulmista.
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/soija_isoflavonoidit.html

Juuri näin. Mielenkiintoinen artikkeli tuo, siellä lopussa mainittiinkin liiallisesta soijan syönnistä. Mun pointti olikin just se, että soija ei välttämättä sovi perusprotskuksi, jolloin sitä vedettäisiin isoja määriä päivittäin. Ehkä just joku rkl tai pari päivässä muun muonan tai roteviinijuoman seassa on ok, enemmän välttämättä ei.

Hmm, tuleekohan halvemmaksi heittää oman protskujuoman sekaan esim. yksi rkl jotain soijaproteiinijauhetta kuin ostaa Tri Tolosen kapseleita (tai muita flavonoidilisiä), jotta saisi soijan mahdolliset myönteiset terveysvaikutukset? :D

Nojoo, mutta paha tuosta on vieläkään mitään lopullista sanoo. Kumma, ettei vielä oo tähän threadiin kukaan kommentoinu "Arnoltikin kasvo soijalla, miksen siis minäkin?". Tohtorit siteeraa tutkimuksia ja Tri X sanoo jotain kun taas Tri Y sanoo aivan päinvastaista, ota siitä sitten selvä :rolleyes:
 
Originally posted by Iivili
Kumma, ettei vielä oo tähän threadiin kukaan kommentoinu "Arnoltikin kasvo soijalla, miksen siis minäkin?".

No kun arnolti kasvo tianapolilla.

:D
 
Ihan pakko kommentoida sen verran, että ainakin toi yksi sivu oli ihan silkkaa soijan mustamaalausta. Kukin tyylillään, mutta menee uskottavuus, jos kaikki maailman sairaudet pistetään soijan piikkiin. Soija pienentää aivojasi, soija vaarantaa lapsesi teveyden, soijasta tulee syöpä etc. En popsi soijaa ylettömästi, mutta koska en syö nautaa enkä possua, ja maitotuotteiden syönti ei sovi, jää proteiinilähteiksi kana, kala, kananmuna ja soija. Ehkä mä nyt sitten vetäydyn jonnekin piiloon surmaan kutistuneita aivojani ja odottamaan sitä syöpää joka aivan varmasti iskee kohta :rolleyes:
 
Niin Iivili, mitäs se musta Kikkoman neste on jota riisin ym. joukkoon lurautellaan kuin bodarit oliiviölyä... mm. se on soijaa ja tullut sieltä aasianmaalta koto-suomenkin ruokapöytiin vaikka artikkelisi muuta väittää.;)

ei näitä protskuja kai käytä ketkään muut kuin salihörhöt, ei tavallinen kansa.
 
Joo, soijaahan siinä soijakastikkeessa, mitäpä muuta ;)
Mutta siinä tuskin on soijaproteiinia kovin paljoa, mikä on tässä kiinnostuksen kohteena.

Ääh, mitäpä näistä. Kuten sanottua, tuntuu nuo artikkelit olevan kovin ristiriitaisia, yksi mustamaalaa soijaa (ja erit. phytoestrogeenejä genistein ja daidzein) väittäen sen aiheuttavan melkein kaikki taudit taivaan ja maan väliltä, kun taas toinen väittää soijan auttavan vaikka mihin vaivaan. Pitäis olla lääkäri ja jaksaa kahlata kunnolla noiden(kin) artikkelien taustat läpi, jotta vois pikkusen tarkempaa näkemystä saada.

Mistä sen tietää, vaikka oisi nuo soijaa puolustavat artikkelit ja "tutkimukset" soijateollisuuden rahoittamia (jotta soijaa menis enemmän kaupaksi) ja sitten taas soijaa haukkuvat "tutkimukset" esim. maitotuoteteollisuuden rahoittamia (jotta menis enemmän kaseiinia ja heraa kaupaksi, sekä muita maitotuotteita)? Molemmat yhtä epäluotettavia.

Mun tarkoitus on se, että soijan halpa hinta houkuttelee näin salihörhöä (vaikka tienaankin vakitöissä), mutta sen verran ahkerasti on t-magissa ja stumptuousilla haukuttu soijaa viitaten oletettavasti hyviin lähteisiin, että on pistäny miettimään. Ite söin joskus pari vuotta sitten jonkun kilon soijaa perusprotskuna, mutta en sen jälkeen yhtään.
 
Tässä soija-asiassa on sama kuin joissain muissakin ravintoasioissa että pieni punttimimmi on välillä ihan ihmeissään ristiriitaisesta tiedosta. Toinen asia mistä voi saada kunnon kärhämän on suolan käyttö, kun joidenkin mielestä sitä ei saa käyttää ollenkaan ja joidenkin mielestä sitä pitää käyttää hurjasti estämään lihaskramppeja ja tasaamaan reenissä hien mukana poistuneita mineraalivajeita.
Yhdessä kiivaassa suolaväittelyssä joku snoi ettei bodareilla oo terveys ykkössijalla... (mä vähän hiljenin kun ajattelin että nehän tosiaan saattaa pistääkin itteensä yhtä ja toista ettei se terveyden edistäminen taida olla se tavoite) Eli siitäkö tässä keskustelussakin oli kyse että onko ihan fiksua terveyden kannalta käyttää soijaprotskua. Mielestäni kohtuudella käytettynä on. Eihän luontaistuotekaupatkaan saisi myydä sitä jos se olisi terveydelle vaarallista mutta en usko että sitä ollaan vetämässä pois markkinoilta.
 
mutta eikös soijan käyttö olekin suositeltavaa juuri naisille? ja tohon suolajuttuun: natriumia saa jokainen yllin kyllin ja liikaa mutta muista suoloista tulee helposti vajetta urheilevalle.

ja vielä, mä olen sitä mieltä että terveys ja bodaus ei aina kulje käsi kädessä, ei edes natulla.
 
No voi hitsin pimpulat!! Ostin just muutama päivä sitten kilon soijaprotskua kun oli vielä tarjouksessa. Pitäiskö heittää nyt roskiin:p !
Soijahan on terveellistä... Japanin mammoilla ei ole sellaisia vaihdevuosihörhöilyjäkään kuin länsimaisilla sisarilla. Kiitos soijan syönnin. :confused:

Kyllähän minä taidan panna summuun vielä soijalesitiinit ja proteiinit ihan hyvin mielin. Ei vaan jaksa nipottaa vielä tästäkin kun tuntuu että nipotan jo kaikesta muusta suuhunpantavasta ihan tarpeeksi. Mutta ehkä ens kerralla kokeilis sitä heraa...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom