Saliohjelma rasvanpolttoon kiireiselle?

Liittynyt
26.12.2014
Viestejä
2
Olen liikkunut koko pienen ikäni ja nuorempana tuli jopa hiihdettyä ja yleisurheiltua kilpaa, mutta toimistotyö ja keski-ikä (45 v.) ovat kerryttäneet ylimääräisiä kiloja, joista noin 5-7 kilosta haluaisin päästä pysyvästi eroon.

Vuoden alusta on tarkoitus ottaa liikunta tosissani tavoitteena päästä eroon ylimääräisestä läskistä ja saada lihakset näkymään rasvakerroksen alta. Millainen saliohjelma olisi hyvä tähän tarkoitukseen?

Pyrin liikkumaan noin viisi kertaa viikossa. Pari kertaa viikossa käyn spinningtunnilla ja noin kolmesti viikossa ehdin kuntosalille. Salilla olen käynyt parisenkymmentä vuotta välillä enemmän tai vähemmän tosissani, joten liikkeet ja laitteet ovat siis tuttuja.

Syksyllä innostuin tekemään paljon massaliikkeitä (maastaveto, penkki, kyykky ym.), joista sain hyviä tuloksia ja jäntevän olon. Käsittääkseni massaliikeet ovat siinä mielessä hyviä, että koska ne kuormittavat isoja lihasryhmiä niin ei ole tarvetta treenata yhtä usein kuin jos ohjelma koostuisi enimmäkseen muotoiikkeistä. Sopii minulle hyvin, koska ehdin vain kolmesti viikossa salille. Onko rasvanpolton kannalta väliä tekeekö enemmän massa- vai muotoliikkeitä? Olen myös lukenut eriäviä mielipiteitä siitä kannattaako rasvanpolttajan treenata raskailla painoilla lyhyitä sarjoja vai kohtuullisilla painoilla pitkiä sarjoja. Itse olen huomannut, että lyhyistä sarjoista raskaimmilla painoilla saa parempia tuloksia. Onko näin?

Netti on pullollaan eri versioita 2-, 3- ja 4-jakoisista ohjelmista. Ajattelin kokeilla jotain 3-jakoista ohjelmaa, missä kävisin läpi kaikki lihakset kerran viikossa ja noin 2-3 liikettä per lihas. Mielipiteitä?

Mitäs pitäisi ottaa ravintopuolella huomioon sen lisäksi että pitää syödä vähemmän kuin kuluttaa? Olen lukenut paljon positiivisia kokemuksia pätkäpaastosta ja tuntuu siltä, että se saattaisi sopia minulle hyvin. Paleo-ruokavaliokin kiinnostaa. Teen toimistotyötä eli istun 8-10 tuntia tietokoneen ääressä, joten on vahdittava mitä suuhuni laitan, koska se kertyy helposti nimenomaan keskivartalooni.

Ruokavalioni ei ole mielestäni tällä hetkellä kovin pahasti retuperällä ja se on koko ajan paranemaan päin, mutta parantamisen varaa tietysti vielä on. Aamiaiseksi otan yleensä proteiini-viher-smoothien, lounaaksi syön salaatin kanan tai kalan kanssa, iltapäivällä joku hedelmä ja heikkona hetkenä muutama pala tummaa suklaata, päivän aikana pari cappuccinoa ja kuppi vihreää teetä ja illalla salin jälkeen proteiinijuoma. Sokerihimosta olen pääsemässä vuosien kamppailun jälkeen eroon ja olen myös vähentänyt viljojen ja maitotuotteiden syömistä. Kuiva valkoviini maistuu toisinaan, mutta muuten ei ole sen suurempia paheita. Ainakaan mielestäni. :)

Vinkkejä ja neuvoja otetaan mielellään vastaan!
 
Liittynyt
20.2.2010
Viestejä
49
Jatka vain isoilla moninivelliikkeillä ja pidä tempo yllä. Rinnallevetoja, askelkyykkyjä, soutuja, supersarjoja. Lyhyet sarjatauot. Jos olet löytänyt itsellesi toimivan tavan, niin sitä harvoin kannattaa muuttaa paljoa niin kauan kun se toimii.
 
Liittynyt
20.2.2013
Viestejä
1 620
Jos syksyllä treeni kulki ja tuntui hyvältä niin mun milestä kannattaa jatkaa samalla linjalla :) etkö sä syö mitään toista ruokaapäivällä? Salin jälkeen pelkkä prode? Ruokavaliosta sellanen mun oma mielipide että pyri pitämään siistinä ja itse en mitään pätkädiettejä alkaisi toteuttaa, askel kerrallaan ja treenit eka alulle, jossei myöhemmin tule tuloksii niin sit voi miettiä jotain muutoksia ruuassa. Tsemppiä!
 
Liittynyt
4.1.2014
Viestejä
2 137
Jos tavoitteena on puhtaasti polttaa mahdollisimman paljon kaloreita mahdollisimman lyhyessä ajassa, mä sanoisin crossfit. Ainakin mulla sykemittarin mukaan siinä kuluu eniten energiaa, jopa yli 600kcal per tunnin treeni sisältäen alkulämpät sun muut. Tietenkään sun ei tarvii mennä salille jossa myydään kuntopiiriä tuolla nimellä, vaan voit toteuttaa tässä mielessä saman ihan omalla salillakin. Eli tee just noita isoja nostoja mitä olet tehnytkin, ja lisäksi kuntopiirityyppistä harjoittelua kehonpainolla, kahvakuulilla, kuntopalloilla, tangolla jne. Laitteiden vemputtelu lienee sun kohdalla varsin turhaa, samoin ohjelman jakaminen osiin.
 
Liittynyt
26.12.2014
Viestejä
2
Kiitoksia kaikille neuvoista. Hyvä kuulla, että olen kuta kuinkin oikeilla raiteilla. Crossfit on jo käynyt mielessäni, joten täytyypä kokeilla sitä seuraavaksi.

Ruokavaliosta sen verran, että syön todellakin vain yhden lämpimän aterian päivässä. Istumatyössä energiankulutus ei ole kovin suuri ja harvoin on edes kunnolla nälkä, joten en näe mitään syytä alkaa syömään älyttömiä määriä. Pitää vaan varoa napostelua ja muita mielitekoja päivän aikana. Illalla salin jälkeen proteeinijuoma ja ehkä joku hedelmä tai marjoja siihen kyytipojaksi, mutta siinä se sitten yleensä onkin.
 
Liittynyt
5.9.2013
Viestejä
1 567
Kuulostaa kokonaisuudessaan tosi hyvältä ja järkevältä! Sen verran olisi ruokavaliota kuitenkin hyvä viilata, että salitreenin jälkeen tulisi vielä muutakin kuin se prodejuoma ja hedelmä.
 

Fox

Liittynyt
30.12.2002
Viestejä
214
Sun ensisijainen tavoite on polttaa rasvaa, joten kalorinkulutus on hyvä saada ylös joka treenissä ja lisäksi ylläpitää/lisätä lihasmassaa pitkällä tähtäimellä. Kannattaa ottaa 1-jakonen, max. 2-jakonen ohjelma, jotta niitä kaloreita kuluu riittävästi per/treeni, kun isot lihasryhmät treenataan joka treenissä.

Sun syömiset kuulostaa todella vähältä, ellet ole hyvin pienikokoinen ihminen. Tarkoituksena ei ole vetää aineenvaihduntaa jumiin minikaloreilla, vaan pitää vajetta vain sen verran, että paino putoaa puolisen kiloa viikossa eli -400 - -500 kcal. Hiilaria voi syödä treenin jälkeen, jolloin se ei kerry makkaraksi vyötärölle.

Kolmas seikka: ilmeisesti peruskunto sulla on hyvä, joten tämä ei ehkä koske sinua...mutta kannattaa huolehtia palautumisesta hyvin, koska kovat treenit yhdistettynä kalorivajeeseen on jonkinlainen stressi kropalle, jolloin palautuminen esim. keventämällä treeniä joka 4.-5. viikko on usein hyödyllistä kokonaisuuden kannalta.
 
Thread starter Samankaltaiset keskustelut Forum Replies Date
Saliohjelma dietin välibulkille (2-4 viikkoa) Treeni 2
Saliohjelma juoksijalle Treeni 1
Apuja saliohjelman laatimiseen Treeni 14
Millainen saliohjelma olisi hyvä? Treeni 2
Piristystä arkeen toisinsanottuna saliohjelmaan Treeni 13
Saliohjelman päivitystä? Treeni 8
Kuntosaliohjelma Treeni 8
Uusi saliohjelma jo vähän kehittyneelle Treeni 6
Nuoren 16v saliohjelma Treeni 5
Saliohjelma sopiva mulle? Treeni 2
Mitä muuttaa saliohjelmassa? Treeni 8
Hieman ylipainoiselle naishenkilölle kuntosaliohjelmaa! Treeni 6
1 jakoinen saliohjelma ei himokehonrakennustreenaajalle (nainen) Treeni 17
Saliohjelma "kotisalille" Treeni 9
Saliohjelma nyrkkeilijälle Treeni 24
Kolme treenipäivää viikossa. SALIOHJELMA APUA! Treeni 13
Saliohjelma, treenijako ja ravinto.. Treeni 6
3-4 jakoinen victorias secret -saliohjelma nuorelle naiselle? Treeni 33
parannusta saliohjelmaani? Treeni 5
Tarvitsen apua 5-osaiseen saliohjelmaan, help me please? Treeni 14
Saliohjelma? Treeni 8
Saliohjelma joukkuepelaajalle? Treeni 16
Kuntosaliohjelma. Treeni 2
Suosikki- ja inhokkisarjasi saliohjelmassasi? Treeni 31
Saliohjelma Treeni 6
Tehokas saliohjelma Treeni 2
Saliohjelmaa vailla Treeni 4
Kunnon saliohjelma jääkiekkoilijalle Treeni 0
Vilu Apua autotallisaliohjelmaan (älkää sanoko, että mene salille) Treeni 12
Saliohjelma Golfarille Treeni 28
Pattitilanne, saliohjelmat uusiks Treeni 28
5-jakoinen kuntosaliohjelma - miltä kuulostaa? Treeni 30
Saliohjelma nyrkkeilyharrastuksen lisäksi Treeni 1
Sopiva saliohjelma aloittelijalle. Treeni 2
Sopiva saliohjelmaa treenaajalle Treeni 13
Auttaisiko joku saliohjelmassa? Treeni 13
jaksaisko joku ehottaa saliohjelmaa mulle?=) Treeni 24
Liikuntaharrastusta (muita lajeja kuin voimalajit) tukevat saliohjelmat Treeni 0
saliohjelma ja aerobinen Treeni 1
Jääkiekkoilija saliohjelma ja ruokavalio Treeni 8
Apuja kuntosaliohjelman teossa! Treeni 35
Saliohjelma jalkapalloilijalle Treeni 12
Koripalloilijalle saliohjelmaa.. Treeni 5
Jalkapallolijalle saliohjelmaa ? Treeni 9
Saliohjelma pitäs saada? Treeni 5
Kommenttia juoksu- ja saliohjelmasta! (Liikaa, liian vähän?) Treeni 0
Saliohjelma dieetille Treeni 10
saliohjelma ja syöminen Treeni 3
Kuntosaliohjelma+ruokavalio Treeni 2
Saliohjelma Treeni 8
Samankaltaiset keskustelut


Ylös