Ruoka-aineiden yhdistely ja ruoansulatus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Lucie
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
15.7.2009
Viestejä
25
Yritin etsiä haulla jotain vastausta tähän, mutta päädyin nyt kuitenkin tekemään uuden aiheen.

Eli mulla on aika heikko ruoansulatus. Paha refluksi on vaivannut jo monen monta vuotta ja mahakivut jatkuvia. Olen lukenut viime aikoina aika paljon kirjallisuutta sekä Suomen puolelta että ulkomailta aiheesta ja törmännyt moniin väittämiin. Aika lailla raakaruoka-painotteisia nuo kirjat olleet mutta asiaakin löytyy.

Mieltä vaivaa tuo proteiinien, hiilareiden ja rasvojen yhdistely aterioilla. Monissa kirjoissa on mainittu siitä että tehokkaan ruoansulatuksen aikaansaamiseksi ei kauheasti saisi yhdistellä vaan esim. tärkkelykset ja proteiinit tulisi syödä eri aterioilla ruoansulatusvaivojen välttämiseksi. Myös tuota perusteltiin niin että ravintoaineet imeytyvät paremmin ja tehokkaammin kropan käyttöön kun eri ruoansulatusentsyymit eivät haittaa toistensa toimintaa. Meneekö tälläinen liian hifistelyksi vai onko porukka saanut vatsavaivoihinsa näin apua? Olen syönyt näiden oppien mukaan viime aikoina ja vatsavaivat vähentyneet. Kuitenkin ongelmaksi tulee että pelkkä tärkkelyspitoinen ateria ei esimerkiksi tahdo pitää nälkää poissa ja heikko olo tulee helposti. Eli tahtoisin faktaa pöytään tuosta ruoansulatuksesta proteiinien, hiilareiden ja rasvojen sulatuksen suhteen yhdessä ja erikseen ja miten maksimoida tuo ravitsemuksen laatu ilman mahavaivoja :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jos ruoansulatusta haluaa parantaa, niin kannattaa kuulemma juoda lasillinen kivennäisvettä aterioiden yhteydessä. Kokemusta ei ole, mutta eiköhän tuo paikkaansa pidä, kun niin pirun moni asiantuntija on tuon saman asian todennut.
 
Hmm. Mä taas sain tuosta huutia sisätautilääkäriltä, ettei nesteitä saisi kuulemma ruoan kanssa ottaa kun laimentaa ruoansulatushappoja?
 
Hmm. Mä taas sain tuosta huutia sisätautilääkäriltä, ettei nesteitä saisi kuulemma ruoan kanssa ottaa kun laimentaa ruoansulatushappoja?
Samaa sanottiin minullekin kun joskus ruoansulatusvaivoista kärsin. Nestettä mahd. vähän aterioilla.
 
Osaisko joku ravitsemushifisti selittää mulle miten proteiinien ja hiilihydraattien yhdistäminen mahalaukussa vaikuttaa sulamis ja imeytymisprosessiin? Onko erilaisten ruoansulatusentsyymien samaan aikaan toimimisessa jotain haittaa kropalle?
 
Siis jos syö noin 7-8 kertaa päivässä normaaalisti ja meinaa eri aikaan ottaa proteiinit hiilarit rasvat yms. ni joutus syömään jotain 20 kertaa päivässä eli alle tunnin välein niin menee aika mahdottomaksi..
 
Vesi kannattaa juoda ennen tai jälkeen aterian, ei sen aikana. Juuri yllämainitusta syystä - pysyy hapot paremmin toimessaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom