- Liittynyt
- 15.7.2009
- Viestejä
- 25
Yritin etsiä haulla jotain vastausta tähän, mutta päädyin nyt kuitenkin tekemään uuden aiheen.
Eli mulla on aika heikko ruoansulatus. Paha refluksi on vaivannut jo monen monta vuotta ja mahakivut jatkuvia. Olen lukenut viime aikoina aika paljon kirjallisuutta sekä Suomen puolelta että ulkomailta aiheesta ja törmännyt moniin väittämiin. Aika lailla raakaruoka-painotteisia nuo kirjat olleet mutta asiaakin löytyy.
Mieltä vaivaa tuo proteiinien, hiilareiden ja rasvojen yhdistely aterioilla. Monissa kirjoissa on mainittu siitä että tehokkaan ruoansulatuksen aikaansaamiseksi ei kauheasti saisi yhdistellä vaan esim. tärkkelykset ja proteiinit tulisi syödä eri aterioilla ruoansulatusvaivojen välttämiseksi. Myös tuota perusteltiin niin että ravintoaineet imeytyvät paremmin ja tehokkaammin kropan käyttöön kun eri ruoansulatusentsyymit eivät haittaa toistensa toimintaa. Meneekö tälläinen liian hifistelyksi vai onko porukka saanut vatsavaivoihinsa näin apua? Olen syönyt näiden oppien mukaan viime aikoina ja vatsavaivat vähentyneet. Kuitenkin ongelmaksi tulee että pelkkä tärkkelyspitoinen ateria ei esimerkiksi tahdo pitää nälkää poissa ja heikko olo tulee helposti. Eli tahtoisin faktaa pöytään tuosta ruoansulatuksesta proteiinien, hiilareiden ja rasvojen sulatuksen suhteen yhdessä ja erikseen ja miten maksimoida tuo ravitsemuksen laatu ilman mahavaivoja
Eli mulla on aika heikko ruoansulatus. Paha refluksi on vaivannut jo monen monta vuotta ja mahakivut jatkuvia. Olen lukenut viime aikoina aika paljon kirjallisuutta sekä Suomen puolelta että ulkomailta aiheesta ja törmännyt moniin väittämiin. Aika lailla raakaruoka-painotteisia nuo kirjat olleet mutta asiaakin löytyy.
Mieltä vaivaa tuo proteiinien, hiilareiden ja rasvojen yhdistely aterioilla. Monissa kirjoissa on mainittu siitä että tehokkaan ruoansulatuksen aikaansaamiseksi ei kauheasti saisi yhdistellä vaan esim. tärkkelykset ja proteiinit tulisi syödä eri aterioilla ruoansulatusvaivojen välttämiseksi. Myös tuota perusteltiin niin että ravintoaineet imeytyvät paremmin ja tehokkaammin kropan käyttöön kun eri ruoansulatusentsyymit eivät haittaa toistensa toimintaa. Meneekö tälläinen liian hifistelyksi vai onko porukka saanut vatsavaivoihinsa näin apua? Olen syönyt näiden oppien mukaan viime aikoina ja vatsavaivat vähentyneet. Kuitenkin ongelmaksi tulee että pelkkä tärkkelyspitoinen ateria ei esimerkiksi tahdo pitää nälkää poissa ja heikko olo tulee helposti. Eli tahtoisin faktaa pöytään tuosta ruoansulatuksesta proteiinien, hiilareiden ja rasvojen sulatuksen suhteen yhdessä ja erikseen ja miten maksimoida tuo ravitsemuksen laatu ilman mahavaivoja