Riisi-tonnifisulaatikko, hyvää

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ramona
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
9
Tässä Riisi-tonnikalavuoka -resepti, kokeilkaa.Hyvää dieetillä!!!!!!!

3 dl irtoriisiä
3 purkkia tonnikalaa(vedessä)
Tomaatteja
Tilliä, persiljaa, purjo
1-2 purkkia raejuustoa

Munamaitoa nesteeksi (2-3 munaa;jätä keltuaisia 1), rasvatonta maitoa sopivasti.

Keitä riisit ja lisää kerroksittain tonnikalan, tomaattiviipaleiden, silpotun persijan/tillin/purjon kanssa uunivuokaan.Toinen samanlainen kerros vielä ja päälle, sitten raejuustot sekä nesteeksi munamaitoseos,niin että on sopivan kosteata.

Uuniin 175-200 astetta, n.45 min.

Ei ku syömään!



:D
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Tonnikalapihvit

- 2 prk tonnikalaa vedessä (valuta vesi pois)
- 2 munaa (toisesta voi nakata keltuaisen pois)
- 4 - 6 rkl vehnäjauhoja
- 1 - 2 tl öljyä
Sekoita kaikki keskenään ja paista paistinpannulla pari minuuttia per puoli. Tämäkin on mukavaa vaihtelua :)
Alkuperäisessä ohjeessa oli tonnikalaa öljyssä mutta näin ne on vähän kevyempiä. Ja joskus olen laittanut toisen purkin öljyssä.
Ja tuosta ohjeesta tulee n. 9 pihviä, riippuu minkäkokoisia tekee.
Ramonan ohjetta pitää kokeilla heti huomenna, kuulostaa hyvältä.
 
Ja tässä kalaresepti niille jotka eivät ole intohimoisia tonnikalanrakastajia, ja sopii myös köyhän opiskelijan budjettiin:

Tulinen sei

pakasteseitä (nälän mukaan) 1-2 palaa
valkosipulitomaattimurskaa 1/4 purkkia per kalapala
makeaa chilikastiketta

Paistetaan kalapalat niin että sulavat ja kypsyvät kunnolla, lisätään sekaan tomaattimurska ja chiliä sen verran kuin suu kestää. Tosi herkullinen ja kevyt tortillatäyte ja sopii myös pastan ja riisin kera. Niin että jos ootte tunaan kyllästyneet, niin kannattaa kokeilla :)
 
Ruokaohjeet ovat aina tervetulleita! Mäkään en juuri perusta tonnikalasta, en mausta enkä niiden purkkien kanssa leraamisesta. Myydäänköhän sitä missään isommissa purkeissa?

Enivei, tässäpä tod. yksinkertainen ja helppo seiohje.

aineet: maun mukaista pakastevihannesta ja seitä suunnilleen suhteessa 1:1 (painon mukaan), mausteita (maun mukaan).

1. Otetaan wokkipannu (tai iso kattila). Siihen pohjalle sopiva määrä (riippuu onko dieetillä vai massakaudella) ruokaöljyä. Levy päälle, ja kun öljy on hieman kuumennut, niin romautetaan rehut sinne siplattamaan pienellä lämmöllä. Näitä rehuja ei saisi hirveen kauaa (n. 10-15min, riippuen määrästä ja kuinka jäisiä ovat)kärtsäillä ja niitä saisi lastalla/kauhalla suht tiuhaan käännellä, että säilyyvät sopivan napakoina ja maukkaina, eivätkä kerkii mennä veltoiksi ja ylikypsiksi.

2. Tää tehdään saman aikaisesti 1. kanssa. Otetaan paistinpannu ja sei. Pilkotaan jäinen sei sopiviksi paloiksi (isoja). Pilkkomisen voi tehdä jo ennen 1. Paistetaan/sulatetaan sei pannulla ja samalla pilkotaan se pienemmiksi paloiksi lastalla. Kun sei vaikuttaa kypsältä lyödään samaan wokpannuun/kattilaan 1. rehujen kanssa.

3. Maustetaan sopivaksi katsomallaan tavalla. Suolaa, pippuria, currya, cayennea, lihaliemikuutiota, valmiita kastikkeita, valkosipulia, yrittimausteita yms.yms. Ota huomioon, että tähän tulee yleensä aika paljon sitä ruokamassaa (monelle aterialle) ja mausteita voi laittaa siten hiukka reilummalla kädellä.

Ja eiku syömään! Jos on massakaudella, niin ruokaöljyä voi kypsennyksessä käyttää enemmän ja tietty lisätä sekotukseen esim. riisiä, pottua tai pastaa. Ja jos haluaa tästä oikein ultramassatavaraa, niin lorauttaa reilusti kermaa sekaan kypsennysvaiheessa.
 
Zone-sarja -42%
:) Tää vanhojen kirjotusten selaaminenhan oli hyvä juttu!!
Täytyykin heti huomenna kokeilla tuota ekana olevaa riisi-tonnikala laatikkoa..
Tuli ihan nälkä kun ajattelikin....
 
Pistäkäähän mimmit lisää sei-ohjeita, tykkäisin käyttää sitä protskulähteenä mutten osaa valmistaa helposti ja nopeasti mitään muuta kuin keiton..
:worship:
 
Lisää seitiä:
pannulle öljyä ja paljon curryä, sitten sipulia ja perunalohkoja (raakoja, sopivasti); saa hautua ainakin 30 min, vähän vettä pitää lisätä. Sitten laitetaan kohmeinen paloiteltu seiti ja vähän suolaa; kun seiti kypsää niin sitruunamehua.

Jos syö jonkun salaatin kanssa niin perunaa ei tarvita paljon; en tiedä miten onnistuisi kypsällä tummalla riisillä, tarvittaisiko rasvaa paljon enemmän. Curry peittää kalan maun tehokkaasti.
 
Vähän saman tyylinen ohje olikin tuossa edellä jo, mutta lisäänpä silti tämänkin:

SEIVUOKA

400g pakasteseitä
2-3 sipulia
1 prk tomaattimurskaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
2 dl riisiä

Keitä riisi. Laita kypsä riisi uunivuoan pohjalle. Aseta seipalat riisin päälle. Sekoita mausteet ja silputtu sipuli tomaattimurskaan ja levitä seos uunivuokaan päällimmäiseksi. Paista 200:ssa asteessa n. 45 min.


Tässä myös tällainen:

KANARISOTTO

400g broilerisuikaleita
1 sipuli
2 porkkanaa
1pss herne-maissi-paprikaa
1,5dl riisiä
4dl vettä
1 kuutio rasvatonta lihalientä
1/2 tl currya
1/2 tl basilikaa
(suolaa, purjoa...)

Paloittele porkkanat ja sipuli. Ruskista kanat padassa ja lisää vihannespalat. Lisää pataan vesi ja riisi. Sekoita joukkoon mausteet ja pakastevihannekset. Hauduta n. 15-20 min.

Ja eikun syömään!:D

Molemmat ohjeet on Naisten fitness kuntosaliharjoittelu-kirjasta. Jossa muuten on muitakin hyviä ruokaohjeita!:rolleyes:
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom