SUPERCARB 1kg -40%

RAW kuvien työstäminen fotarilla

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja urkki
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
353
Ajattelin että voisi olla monelle hyödyllistä (ainakin mulle olis :D), jos samaan threadiin vois kerätä hyviä kuvankäsittelytekniikoita. Jotta tekniikoita voisi joku toinenkin koittaa, pitäisi niistä kirjoittaa riittävän yksityiskohtainen selvitys ja erityisesti kertoa, mitä pitää silmällä säätämisen aikana.

Aloitan parilla kysymyksellä. Mitä säätöjä teette RAW pluginilla ennen fotariin aukaisua? Mikä on tyypillinen work flow, jonka jokainen kuva käy läpi ennenkuin se on mielestäsi "valmis"?
 
Supermass Nutrition: Super Meal 1 KG -30%
Laitetaanpa vielä esimerkki, mitä ajoin takaa. Terävöitys:

Unsharp mask (Amount 85%, Radius 1, Threshold 4). Tämän jälkeen edit valikosta Fade Unsharp Mask, Mode: Luminosity.

Tällä tavalla tehdään terävöitys ainoastaan Luminosity kanavalle, jonka johdosta pitäisi välttyä värivirheiltä rankankin terävöityksen jälkeen. Unsharp mask muuttujien arvot tuottavat varsin miedon terävöityksen, joten Amount ja Threshold arvoja voi halutessaan nostaa.
 
auto color, auto contrast, auto level -> brightnes ja contrastia vielä hienosäätöä käsin. -> Sharpen
 
teemupii sanoi:
Tässä on ainakin hyvä esimerkki että miten ei pidä tehdä :rolleyes:
No, parempi tuokin kuin ei mitään. ;)

RAW-kuvat käännän RSE:llä. Siinä säädän yleensä vain valkotasapainon ja joskus valotusta vähän. Photarissa mulla taas on actioni, joka tekee kolme säätötasoa. Eka on kontrastikäyrä, jonka opacityksi tulee oletuksena joku 40%. Sitten on Levels- ja Hue/Saturation -tasot. Saturaatio on oletuksena pois päältä, lisään sitä jos on tarvista. Levels tilanteen mukaan.

Yksi melko usein käytetty kikkailu on Levels+Curves -säätö kuvan eri osille erikseen. Esimerkiksi maisemakuvissa saa näin tasoitettua maan ja taivaan valoisuuseroja. Tämä siis jossain määrin vastaa perinteistä puoliharmaasuodinta.

Tämän jälkeen sitten pienennys käyttöresoluutioon, joko Ifin tai sitten nettikokoon, jonka jälkeen terävöitys. Nettikuvissa yleensä jotakin luokkaa 0.5 ja 100%.

Mustavalkokuvat menee sitten alusta asti erilaisella prosessilla, mukailee jotakuinkin Petteri Sulosen ohjetta.
 
Mike sanoi:
Ja kaikkihan tietää sitten tämän viestin jälkeen parhaimman konvertterin. Itse kokeilin kaikkia mahdollisia ja RSE on ylivoimainen. Ostin täysversion heti kun se tuki 5D:n filuja.

http://www.pixmantec.com/

Ilmaisversiokin on loistava.


Tässä olen täysin samalla linjalla. Koitin itsekin photoshopin raw muunninta. Capture onea sekä Rawshooter essentialia (RSE).

Ylivoimaisesti voitti RSE.
Ja nyt käytössä myös täysversio.
Mikä sekään ei maksa juuri biisonin niskakarvaakaan, jos vertaa capture oneen tai photoshoppiin.
 
teemupii sanoi:
Tässä on ainakin hyvä esimerkki että miten ei pidä tehdä :rolleyes:

Jos et käsin osaa säätää niin poistaa tuo pahimmat väri ja valotus virheet.
 
3 kpl Basic Nutrition Whey (3 kg) -25%
Perus säädöt photarin raw converterilla:

1. Kuva auki
2. Saturation + 50 tjsp (helpottaa seuraavaa askelta)
3. Whitebalance kohdalleen. Voi kokeilla valikosta 'auto' vaihtoehtoa, mutta usein joutuu tai ainakin kannattaa säätää vielä käsin. Yksi jota kannattaa kokeilla on pipetillä klikkaaminen johonkin neutraalin harmaaseen kohtaan (joka siis oikeasti on harmaa, ei välttämättä näytä siltä kuvassa). Ihmisen silmä (valkoinen osa) on usein tähän aika hyvä.
4. Saturation takaisin. Voi toki laittaa esim +10 jos haluaa
5. Exposure säätö. ALT pohjassa vedetään exposure slideria juuri rajalle missä mikään ei ole ylivaloittunut (näkyy punaisella jos alt on pohjassa). Siitä siis vähän taaksepäin. Tämä siis jos kuva on hyvin valottunut, eikä esim johda siihen että loput kuvasta on ihan mustana kun aurinko on ollut kuvassa. Maalaisjärkeä saa käyttää (histogrammista näkee jos on edes järkeä yrittää alkaa pelastamaan kaikkea :)).
6. Shadows säätö. Tämä on sama kuin exposure mutta tummalle päälle. Taas alt pohjassa pyritään löytämään sopiva kohta missä mikään ei ole alivaloittunut.
7. Brightness. Jos kuva on liian tumman tai vaalean näköinen, sitä voi säätää tällä sliderilla (tätä ei siis kannata tehdä exposure sliderilla koska johtaa usein siihen että kuvasta katoaa infoa). Kontrastit, sharpness yms voi laittaa oman mielen mukaan. Curveseja kannattaa säätää itse. Valite ctrl pohjassa joku kohta kuvasta joka on mielestäsi esim liian tumma ja curves valikkoon ilmestyy pallo sille kohdalle. Säädä tätä sitten hieman ylös- tai alaspäin. Näin tehdään kunnes koko kuva näyttää siltä miltä pitää.
8. Valitaan 16bit ja avataan kuva. 16bit kannattaa pitää fotarissa niin pitkään kuin vain mahdollista.

Tämä näin yksinkertaistettuna.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom