Rasvat- mistä, milloin ja kuinka paljon?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ricardo
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
29.7.2007
Viestejä
267
Eli kysymykseni liittyisi rasvojen osuuteen plussakalorikauden ruokavaliossa.

Oletetaan että söisin päivässä ~+/-3000 kaloria ja proteiinia riittävästi, niin kuinka paljon tuon kalorimäärän tulisi sisältää rasvoja? Eli ihan käytännön esimerkkejä kaipailisin tyyliin esim aamulla kalaöljyä ja soijalesitiiniä X määrä, välipalalla pähkinöitä X määrä, iltapalalla oliiviöljyä X määrä jne. jne.........

Ja sitten niistä rasvojen lähteistä, eli varmaankin monipuolisuus on valttia ja suuria määriä hiilaria ja rasvaa samalla aterialla tulisi välttää? Illalla vissiinkin kannattaa nappailla rasvoja?

Kiitos ja anteeksi! :)
 
Odottelin itekkin tähän topickiin vastauksia, mutta eipä niitä näkynyt eli laitan omat rasvansaantini ja katotaan jos joku sanois jotain näistä. Eli aamulla syön kananmunan, iltapala1:llä syön 2dl maapähkinöitä (130g?) ja kunnon iltapalalla 2 ruokalusikallista rypsiöljyä. Noiden lisäksi lihoista ja muista tulee jonkun verran rasvaa muttei mitään huimia määriä. Itselläni on kalorit juuri tuossa reilu tai vähän alle 3000:ssa. Proteiinia tulee jokaisella aterialla ainakin 30g. Syön yleensä 5 kertaa päivässä eli se tekee noin 150-200g proteiiniä. Kun aloitin treenaamisen painoin 73kg nyt painan 79+. Treeniä takana jotain 5-6 kuukautta. Rasvaprosentti ei ole hirveästi noussut.
 
Itse olen nauttinut aamupalla 2x omega3 kapselia, päivä ruoalla 20ml pellavansiemen öljyä ja illalla 20ml kalanmaksa öljyä. Tämä oli oma kertomukseni... viisaammat voivat oikaista jos on päin..
 
Back
Ylös Bottom