• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM Hotmail blockannut koko palveluntarjoajan verkon. Jos et saa vahvistusmailia, mailaa mike at pakkotosto.com nimimerkkisi

Puutalo vs. betonitalo (-osake)

MHK

Allapito
VIP
Liittynyt
1.12.2003
Viestejä
7 053
Uskoakseni suhteellisen yleinen dilemma asunnonostajalle, kumpaan puoleen kallistuu. Näkemykseni mukaan naiset haluavat puutalon allensa hinnalla millä hyvänsä, tämä ehkä kallistaa puutalo-osakkeiden arvoa suhteettomasti ainakin "trendikkäillä" alueilla (esim. Portsa, Turku). Betonikuutiot taasen ovat varma valinta, jos vaan tsekkaa isommat korjaustarpeet historiassa ja tulevaisuudessa.

Eli kysymyksiä lähinnä puutalo-osakkaille:

1. Onko puutalossa ilmennyt jotain ihmeellisiä ongelmia mistä et ollut tietoinen ostohetkellä? Vai onko tullut isoja remonttikuluja taloyhtiön puolelta?
2. Oletko myynyt vanhan puutalo-osakkeen hiljattain, ja onko sen arvo noussut vuosien aikana toivotusti?
3. Mitä spesiaalitietoa puutalo-osakkeen ostajan pitäisi tietää ostohetkellä? Betonikuution ostaja tietää tasan tarkkaan mitä on luvassa, mutta pitäisikö puutaloa halajavan oikeasti tilailla jopa omaan laskuun hometarkastaja vai luottaa välittäjän sanaan?

Kovasti tekisi mieli heittää tarjousta yhteen Turun keskustan läheiseen puutaloon, mutta kovin paljon on kysymyksiä auki. Kannattaako ylipäätäänsä tällä hetkellä ostaa 1920-luvulla rakennetun puutalon osaketta?
 
Liittynyt
25.4.2007
Viestejä
1 433
Ou fak! Itekin etin muijan kanssa puutalo-osaketta portsasta/martista. Ollaankohan käyty jossain samoissa näytöissä viime aikoina? :D

Niin ja jotain asiaakin. Me ainakin ehdottomasti tilataan omin tein kuntotarkastus, ei haluta luottaa vaikka olisi kuntotarkastus tehty myyjän toimesta. Sit tietenkin paalutuksen tarvetta tai tämmöstä pitää ainakin kysellä, mutta nämä varmaan tiedätkin jo.. Muutamassa talossa on kellarissa haissut selvästi mummolalle/tunkkaiselle, niin ollaan samantien päätetty, että tähän leikkiin ei mukaan lähdetä.
 
Liittynyt
30.4.2008
Viestejä
5 133
Ei kai liki satavuotiaassa talossa mitään vikaa ole, jos on hyvässä kunnossa vielä niin kyllä pysyy jatkossakin. Taitaa vaarallisimmat tilanteet olla niitä joissa on hiljattain tehty remonttia ja mahdolliset kämmit ei vielä näy ulospäin. Kannattaa selvittää todella tarkkaan kaikki mitä 5-10 vuoden aikana on tehty.
 

MHK

Allapito
VIP
Liittynyt
1.12.2003
Viestejä
7 053
Käsittääkseni Turussa Martin puolella on kalliot niin pinnassa että jo 100v sitten on perustukset viety järkevästi suht kovalle. Portsan tilannetta en tiedä, mutta ainakaan myynti-ilmojen perusteella ei paalutusongelmat ole ihan samaa kaliiperia kuin esim. nummen suunnan taloissa.
 
Liittynyt
25.4.2007
Viestejä
1 433
Voi voi.. yhtä kivaa PTO:ta käytiin katsomassa toistamiseen. Siellä on joku "pieni kondenssiongelma" katossa, paitsi että nyt oli pari kokeneempaa ihmistä mukana katsomassa ja ilmeisesti melkonen pommi siellä kattorakenteissa muhii. Pakko oli lyödä hanskat tiskiin ja jatkaa etsimistä, ei tommosta osta hullukaan. Välittäjäkin kierteli ja kaarteli niin että jäi todella paha maku...
 

MHK

Allapito
VIP
Liittynyt
1.12.2003
Viestejä
7 053
Onko slotella yhtään potentiaalista puutaloa Turusta just nyt harkinnassa? Vähän hintsusti on alle 120k tönöjä tarjolla. Pari kivaa kyllä on, mutta kovin on ahdasta kun on kaikissa jaettu neliöt kahteen kerrokseen. Ei taida irrota kelpo puutalokaksiota alle 120kilolla ilman jonkunasteista valuvikaa tai muuta ihmeellisyyttä.
 
Liittynyt
25.4.2007
Viestejä
1 433
Ei oo tällä hetkellä yhtään. Vähän kyllä mietityttää että onko noi kaikki vanhat puutalot lahoja, vai löytyisikö jostain joku oikeasti tukevarakenteinen talo.
 
Ylös