Protskua tonnikalasta ja raejuustosta.

Kroppamies

Banned
Liittynyt
7.10.2002
Viestejä
108
Se kaurahiutalejuoma oli ihan perseestä. Aattelin vetää joka päivä sekä tonnikalapurkin (sen sisällön siis:lol2: ) että raejuustopurkin sisällön. Yhteensä niistä tulis 70g LAADUKASTA proteiiniä. Mut kertokaapas että monelta/millon ne kannattas vetää? jos vetäis toisen vaikka aamulla ja toisen heti treenien jälkeen? raejuustosta 32g prot, ja tonnikalasta 37g. Ehdotuksia?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
ota tonnikala ennen harjoitusta ja raejuusto jälkeen

jos et palautusjuomaa juo
 
Joo mä mitään palautusjuomia kaipaa. Palautuu sitä muutenkin, ja ne joutuis ite maksaa...
 
Oon jostain lukenu, et tota tonnikalaa ei tosiaan kannata syödä joka päivä. Siinä on aika reippaasti jotain myrkky, en nyt vaan millään muista mitä...oiskohan ollu lyijyä tms. Mutta pointti oli, et ei kannata liikaa syödä...

Puhunkohan mä ihan paskaa...no kysykääpä joltain viisaammalta.
 
Sehän on kalaa jumaliste!! terveellistä ku mikä!! siinä mitään myrkkyä ole! sitäpaits 150g/päivä niin saa vähän myrkkyä ollakin. Tos just tohon toiseen protskuthreadiin postas joku äijä joka on vetäny yhden purkin päivässä viimeisen vuoden ajan ja hyvinhän se näyttää jaksavan prkle!
 
niistä purkeista kuulemma saattaa tulla jotain myrkkyjä, tosin samahan se on kaikkien säilykkeiden kanssa
 
Originally posted by Jones
N�inh�n se saattaa olla, mutta ois silti kiva n�hd� kaverin maksa-arvot...

No hui, ite syön monesti kaksikin purkkia päivässä! Yks lounaalla ja toinen päivällisellä... Varsinki nyt dieetillä saa paljon hyvää proteiinia ja ei tuu ylimääräistä fläsää...
 
Originally posted by Trinity
No hui, ite syön monesti kaksikin purkkia päivässä! Yks lounaalla ja toinen päivällisellä... Varsinki nyt dieetillä saa paljon hyvää proteiinia ja ei tuu ylimääräistä fläsää...


Ongelmia???:p
 
voi riippua kans missä vesissä se kala on eläny ja mitä se on syöny. Onhan suomenkin kalossa tavattu jotain raskasmetalleja koska vedet on niin saastuneita
 
niistä purkeista kuulemma saattaa tulla jotain myrkkyjä

:D :D Lol!! sen takiako sä jätät tonnikalat kauppaan ja ostat proteiinijauheita!! Luuleksä ettei EU ole ehtinyt jo sata vuotta sitten asettaa säädöksiään ja ohjeitaan noihin tonnikalapurkkeihin? Just tos tänään vedin purkin jossa luki kyljessä että täyttää EU:n direktiivit, ja kun eu:n direktiiveistä on kyse niin ei siinä sairastu vaikka vetäis 5 purkkia päivässä 50:n vuoden ajan! Siis oot aika face jos luulet et noista PURKEISTA liukenee jotain myrkkyä niihin tonnikaloihin! getalife!

No joo ei ois kannattanu taas riehua näin, muttä välillä tollaset uunot ottaa tosissaan pannuun. :kippis1:
 
voi riippua kans missä vesissä se kala on eläny ja mitä se on syöny. Onhan suomenkin kalossa tavattu jotain raskasmetalleja koska vedet on niin saastuneita

Niin, no sellasia kalojahan ei varmaan myydä!! vai mitä luulisit?
 
Meillä taitaa olla biokemisti palstalla...:p

Mä uskon mielummin sellaista ihmistä, jolla on näyttöä siitä, että on perehtynyt asioihin. Tällaisen tekstinpätkän löysin...

"On olemassa toinenkin syy säännöllisen purkkitonnikalan välttämiseksi. Tonnikalapurkit sisältävät nimittäin niin paljon raskasmetalleja, ettei säännöllinen käyttäminen ole suotavaa."

Syö niin paljon tunaa ku tykkäät, ehkä jotain muuta saattaa kiinnostaa...
 
Ainut kala josta olen kuullut että vetää itseensä myrkkyjä on kampela, sillä se ui ihan merenpohjassa ja vetää itseensä myrkkyjä... Siksi sitä ei suositella syötävän ihan alituiseen. Tonnikalaa aion syödä.
 
Hyvä perusruoka (minusta)

Tämän päivän menyy salilta tulon jälkeen:
14.00 tulin treeneistä ja tein suraavan pirtelön: 1 dl heraproteiinia
2 dl ykkösmaitoa
1 banaani
16.00 tein seuraavan sörsselin:
1/2 (tai vähän yli) pussia makaronia keitellään.
Heitetään suurin osa vedestä ja maustetaan
lihaliemellä, valkosipulijauheella sekä ketsupilla.
1,5 purkkia tonnikalaa lisäillään ja haudutellaan vähän.

osan söin 16.00 ja osan 18.30

Emäntäkin söi tuosta sopasta hiukan. Vähän kummasteli aluksi (on kokki koulutukseltaan), mutta hyvin tuntui maistuvan.
 
Niin kuin Jones tuossa totesikin niin tonnikalapurkeista liukenee tonnikalaan raskasmetalleja jonka takia tonnikalaa ei suositella syötäväksi päivittäin. Itsekkin syön kyllä, mutta en ihan joka päivä...Pirun suolastakin se on...
 
Originally posted by PanaSync
Niin kuin Jones tuossa totesikin niin tonnikalapurkeista liukenee tonnikalaan raskasmetalleja jonka takia tonnikalaa ei suositella syötäväksi päivittäin. Itsekkin syön kyllä, mutta en ihan joka päivä...Pirun suolastakin se on...

Tonnikalapurkeista ei liukene raskasmetalleja, sen sijaan tonnikalassa niitä saattaa olla vaihtelevia määriä. Avatusta purkista (koskee myös ananasta ym.säilykkeitä) liukenee pintakäsittelyaineita eli aineita joita on vedetty sen kiiltävän sisäosan päälle (tinaa?) metallin suojaksi. Kyseiset soosit ovat juuri niitä estrogeenien kaltaisia aineita, jotka suurina pitoisuuksina aiheuttavat luonnossa esiintyessään epämuodostumia ym. Liukenemista ei tapahdu kuitenkaan ennen kuin purkki avataan, ts. pinta pääsee kosketuksiin hapen kanssa, eli säilykkeet ovat turvallisia ja jos tarkoitus on säilöä osa annoksesta niin se kannattaa ottaa pois alkuperäispakkauksestaan.
 
niin, en esittänyt tietojani absoluuttisina totuuksina, silti anteeksipyyntö loukkaantuneilta.
 
Originally posted by KJK
Tonnikalapurkeista ei liukene raskasmetalleja, sen sijaan tonnikalassa niitä saattaa olla vaihtelevia määriä. Avatusta purkista (koskee myös ananasta ym.säilykkeitä) liukenee pintakäsittelyaineita eli aineita joita on vedetty sen kiiltävän sisäosan päälle (tinaa?) metallin suojaksi. Kyseiset soosit ovat juuri niitä estrogeenien kaltaisia aineita, jotka suurina pitoisuuksina aiheuttavat luonnossa esiintyessään epämuodostumia ym. Liukenemista ei tapahdu kuitenkaan ennen kuin purkki avataan, ts. pinta pääsee kosketuksiin hapen kanssa, eli säilykkeet ovat turvallisia ja jos tarkoitus on säilöä osa annoksesta niin se kannattaa ottaa pois alkuperäispakkauksestaan.
Näin juu on mullekin kerrottu. Pikkusysteri veti liki hepulit kun näki taannoin mun jääkaapissa avatun tunapurkin. :D
 
Kyllähän suomessa varsinkin merestä nostettu kala sisältää huomattavia määriä raskasmetalleja, ja pidemmän päällehän niillä on ikäviä vaikutuksia. Sama koskee ulkomaista tunaa ja yleisestihän suositellaan ettei sitä päivittäin vedeltäisi, ulkomailla usein ainakin raskaana olevia äitejä suositellaan välttämään tonnikalaa.

Hauska snobbitieto myrkyllisistä raskasmetalleista: roomalaiset käyttivät aikoinaan lyijypatoja ruoan keittämiseen ja käyttivät erästä lyijy-yhdistettä makeutusaineena. Mahtoi olla hyvässä kunnossa jannujen maksa-arvot! :lol1:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom