Jos nyt tuota sinun esimerkkiäsi aletaan katsella, niin jos meillä on hyvää proteiinia, jonka BV on 160 ja huonoa proteiinia (soija), jolla BV on 40. Näin ollen siis voimme olettaa, että hyvää proteiinia riittää 1/4 soijaproteiinin määrään nähden. Mikäli tuotteessa on vielä pieni proteiinipitoisuus, muuttaa se tilannetta vieläkin hullunkurisemmaksi. Eli jos paremmassa proteiinituotteessa on 90 % proteiinia ja huonommassa 45 %, niin suhde muuttuu 1/4:stä 1/8:saan. Näiden väliltä sitten pitäisi löytää jokin kompromissi, koska hinta ei välttämättä mene yksiin hyvyyden ja laadun kanssa. Laadukkaat tuotteet voivat siis helposti maksaa enemmän kuin vähemmän laadukkaat ja näin ollen syömällä huonompaa proteiinia enemmän, saadaan samat ravintoaineet, jopa edullisemmin. Pitää kuitenkin muistaa, että pääsääntöisesti kalliimmat proteiinivalmisteet ovat "puhtaampia" ja vaikka halvempia proteiineja voisikin samalla rahalla syödä vähän enemmän, tulee syötyä myös muuta turhaa, kuten rasvaa ja mahdollisesti laktoosia.