Proteiinin tarve ja lähteet.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Pain
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
25.9.2002
Viestejä
445
Olen jonkin aikaa harrastanut kuntosalilla käyntiä, ja nykyään jo oppinut kuinka tärkeä osa treenausta oikea ruokavalio ja varsinkin proteiininsaanti on. Lihasmassaan tähtäävää treenaustahan pitäisi tukea vähintään (0,2 x omapaino) grammalla proteiinia päivittäin. Se on aika paljon sisäfilettä tai proteiinikonsentraattia, ja opiskelijan kukkarolle rasittavaa.

Nyt haluankin tietää joitain protskuvinkkejä. Mitkä on hyviä, vähäkalorisia proteiininlähteitä - ja mitä niistä voi valmistaa? Mitä teette esim. maitorahkasta tai raejuustosta? Onko muita samanlaisia ruoka-aineita?

Tottakai syön päivittäin myös heraproteiinia n. 40g, mutta mistä loput 110g? Ei sitä raakaa tonnikalaa, raejuustoa ja maitorahkaa jaksais joka päivä syödä.

Jos joku haluaa antaa tarkempiakin ohjeita, niin oma painoni on 75kg, pituutta 178cm ja aineenvaihdunta todella hidas - eli mahdollisimman vähän ylimääräisiä kaloreita. Treenaan kolmesti viikossa ja aerobista saman verran.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally posted by Pain
Se on aika paljon sisäfilettä tai proteiinikonsentraattia, ja opiskelijan kukkarolle rasittavaa.
Olen huomannut että Prismaan on tullut myyntiin edullista
sisäfileettä pötköissä.Se kyllä on saunantakana teurastettua.mutta kyllä sitä syö.
Originally posted by Pain
Nyt haluankin tietää joitain protskuvinkkejä. Mitkä on hyviä, vähäkalorisia proteiininlähteitä - ja mitä niistä voi valmistaa? Mitä teette esim. maitorahkasta tai raejuustosta? Onko muita samanlaisia ruoka-aineita?
Broileri.
Ja jos alkaa grillattu tökkimään niin vähän raakaa leivittää.
Niin kummasti piristää.
 
Mikset ota enemmän sitä heraa? Itse otan noin 75 g päivässä heraa, plus sitten treenipäivinä viel 27g päälle. Plus et vedän joka päivä yhen purkin raejuustoa ja tonnikalaaa tulee vedeltyä myös, ja sitten ruispuuroa ja leipää ja muuta joista saa loput.
 
Heitän tähän väliin kysymyksen.. eli pitäiskö ostaa tonnikalaa vedessä vai öljyssä.. tonnikala öljyssä maistuu paremmalle kuin vedessä.. mutta tuleeko siitä enemmän laardia vaiko mitenkä?:confused:
 
Originally posted by veijo esso
Heitän tähän väliin kysymyksen.. eli pitäiskö ostaa tonnikalaa vedessä vai öljyssä.. tonnikala öljyssä maistuu paremmalle kuin vedessä.. mutta tuleeko siitä enemmän laardia vaiko mitenkä?:confused:
Ehdottomasti vedessä, öljyssä on pirun rasvaista.
 
Originally posted by veijo esso
Heitän tähän väliin kysymyksen.. eli pitäiskö ostaa tonnikalaa vedessä vai öljyssä.. tonnikala öljyssä maistuu paremmalle kuin vedessä.. mutta tuleeko siitä enemmän laardia vaiko mitenkä?:confused:

No katsopa näitä:
Tonnikala, vedessä /100g:
Energia (kcal) 96.9 kcal
Proteiinit 22.4 g
Hiilihydraatti, imeytyvä 0.0 g
Kokonaisrasva 0.6 g

Tonnikala, öljyssä /100g:
Energia (kcal) 154.1 kcal
Proteiinit 18.2 g
Hiilihydraatti, imeytyvä 0.0 g
Kokonaisrasva 9.0 g

tosin, tuossa on lähes kaikki ns. "hyvää" rasvaa. Ja nämä kuten lähes kaikki ravintosisällöt löytyy: http://www.ktl.fi/fineli/
 
Originally posted by tappara
No katsopa näitä:
Tonnikala, vedessä /100g:
Energia (kcal) 96.9 kcal
Proteiinit 22.4 g
Hiilihydraatti, imeytyvä 0.0 g
Kokonaisrasva 0.6 g

Tonnikala, öljyssä /100g:
Energia (kcal) 154.1 kcal
Proteiinit 18.2 g
Hiilihydraatti, imeytyvä 0.0 g
Kokonaisrasva 9.0 g

tosin, tuossa on lähes kaikki ns. "hyvää" rasvaa. Ja nämä kuten lähes kaikki ravintosisällöt löytyy: http://www.ktl.fi/fineli/

Sillä mie oon sitä syönykki öljyssä (="hyvää rasvaa"), mutta onko niin että liika on aina liikaa.. ja mistä sen tietää että onko se nyt sitä "hyvää" rasvaa.. Mutta kaippa se sitten on parempi syödä köntsän makuista vesitonnikalaa.. Laardi sucks.
 
Originally posted by veijo esso
Sillä mie oon sitä syönykki öljyssä (="hyvää rasvaa"), mutta onko niin että liika on aina liikaa.. ja mistä sen tietää että onko se nyt sitä "hyvää" rasvaa.. Mutta kaippa se sitten on parempi syödä köntsän makuista vesitonnikalaa.. Laardi sucks.
Eihän siitä makunautintoa saa tekemälläkään, otat vain vesipullon kaveriksi ja eikun nieleksit. Taikka onhan se ihan hyvääkin, kun ei pitkään aikaan ole mitään muuta tonnikalaa syönytkään niin ei paremmasta tiedä.;)
 
tonnikalasta

:
Eihän siitä makunautintoa saa tekemälläkään, otat vain vesipullon kaveriksi ja eikun nieleksit. Taikka onhan se ihan hyvääkin, kun ei pitkään aikaan ole mitään muuta tonnikalaa syönytkään niin ei paremmasta tiedä.

Tonnikalan mausta tuli mieleen et toi rainbown luxus tonnikalapaloja vedessä on helv... hyvän makusta! tölkki sitä ja purkki raejuustoa sekasin ja huiviin...:hmmm:
 
Proteiinia

JOs rahkat ja raejuustot ja kanat ja tonnikalat alkaa tökkiä, suosittelen tummaa soijarouhetta, jossa on alla 1 g rasvaa ja lähemmäs 50 g proteiinia per 100 g kuivaa ainetta. Lisäksi siinä on 8 g kuitua. Vaatii turvotuksen ja reippaan maustamisen, mutta toimii ihan kuin jauheliha. Voit myös lisätä aamupuuroon tai myslin sekaan...
 
Re: Proteiinia

Originally posted by tiinuli
JOs rahkat ja raejuustot ja kanat ja tonnikalat alkaa tökkiä, suosittelen tummaa soijarouhetta, jossa on alla 1 g rasvaa ja lähemmäs 50 g proteiinia per 100 g kuivaa ainetta. Lisäksi siinä on 8 g kuitua. Vaatii turvotuksen ja reippaan maustamisen, mutta toimii ihan kuin jauheliha. Voit myös lisätä aamupuuroon tai myslin sekaan...

Siis puuron ja myslin sekaan kuivana.
 
Re: Proteiinia

Originally posted by tiinuli
JOs rahkat ja raejuustot ja kanat ja tonnikalat alkaa tökkiä, suosittelen tummaa soijarouhetta,

Joo, moni punttireenava mies vaan välttää soijaa genisteinin ja daidzeinin (soijan phytoestrogeenejä) oletettavasti kivesten toimintaa ja miesten hormonitoimintaa ehkäisevien (oman testosteronin tuotanto laskee) ominaisuuksien takia. Kuulemma nimenomaan säännöllisesti ja melko suuria määriä soijaproteiinia nauttimalla saa itselleen ne soijan huonot puolet esiin, eli juuri siten, miten kehoilijat ja voimailijat proteiinijauheita käyttävät. Keskiverto vegaanimiehillä ei liene vaaraa, mahtaa olla sen verran pientä heidän soijaproteiinin määrä (ja muunkin proteiinin)kumminkin heidän ravinnossaan.

Tämä siis miehillä, naisille taas kai juuri noista phytoestrogeeneistä on vain hyötyä. Moni mieskin on eri mieltä soijan haitoista ja vetää sitä täysillä -> "Kasvoihan iso Arnoltikin soijalla, miksen minäkin?".

Vaikee sanoo, mikä on lopullinen totuus tuossa(kaan) asiassa. Toistaiseksi en itse syö soijaa em. epäilysten takia, tulevaisuudessa ehkä toisin.

Enkä syö juuri tonnikalaakaan, koska silakka, lohi, muikut, siika, kuha ym. kunnon kala maistuu niin paljon paremmin ja ovat kotimaisia. Rahkan ja raejuuston makustamiseen koetan keksiä uusia keinoja sitä mukaa kun vanhoihin resepteihin kyllästyy. Raakanakin menee, ainakin raejuusto.
 
btw. jos on kiirus, niin esim. täysjyväleivästä ja savu/pippurmakrillista saa oivan välipalan. Makrillista saa mukavasti proteiinia ja on myös rasvainen kala (rasvahapot)..tuppaavat vaan olemaan usein aikas suolaisia..
mut herkkua nam-nam.
 
Originally posted by Pain
Lihasmassaan tähtäävää treenaustahan pitäisi tukea vähintään (0,2 x omapaino) grammalla proteiinia päivittäin. Se on aika paljon sisäfilettä tai proteiinikonsentraattia, ja opiskelijan kukkarolle rasittavaa.
Ei sitä raakaa tonnikalaa, raejuustoa ja maitorahkaa jaksais joka päivä syödä.

Hmm, taisi olla kaksi grammaa kertaa omapaino se suositeltu valkuaisen määrä voimailijoille, ei 0,2.

Sinusta en tiedä, mutta mulle ei oo tuottanu kovinkaan suuria ongelmia ees opiskelijana hankkia tarvittavaa määrää protskua. Lopettaa kokonaan (tai maks. pari kertaa vuodessa) baareissa ravaamisen, asuu ultrahalvalla, puhuu kännykkään maks. 10€/kk, ei osta uusia vaatteita (käytettyjä kirpparilta enintään pari kertaa vuodessa) ja muutenkin köyhäilee sekä tietenkin nostaa lainat. Mulla ainakin jäi rahaa ostaa halpisheraa ihan hyvin ja kasvattaa hiukan ruokabudjettia n.150-170€ -> 200-230€ per kk. Ennemmin sitä laittaa kunnon muonaan rahaa kuin esim. kaljaan. Kyse on valinnoista ja siitä että on valmis toteuttamaan suuriakin muutoksia elintapiohinsa, jotta pääsee tavoitteisiinsa.

Miksi ihmeessä tonnikalaa pitäisi syödä? Siksikö, että jenkkipotarit sitä kehuu? Jenkkivoimailijat/potarit puputtavat niin paljon tonnikalaa osittain senkin takia, ettei sieltä saa kaupan tiskiltä mitään muuta kalaa, kuin jostain erikoiskaupoista kovaan hintaan. Sekin on tod. näk. kasvatettua kalaa, ei villinä järvissä elänyttä. Suomessa saa melkein mistä kaupasta tahansa (ainakin isommasta) kunnon järvikalaakin ja ainakin silakkaa ja kasvatettua lohta melko halvallakin.

Ja miksi tonnikalaa pitäis raakana syödä? Siitähän tekasee tod. nopeesti esim. hyvät lämpimät voileivät (jos juuston kalorit pelottaa, laittaa vähärasvaista ja tod. vähän) tai kastikkeen. Maku on omista mieltymyksistä ja maustamisesta kiinni.

Mä en yleensäkään käsitä, miksi tonnikalaa pidetään jotenkin halpis/opiskelijaruokana? Sen kilohinta pyörii siellä 6€ paikkeilla, joten se ei todellakaan ole halpaa. Opiskelijana (siis kun elin pelkällä opintotuella ja asumislisällä) ei ollut olemassa mitään yli 5€/kg ruokaa, niitä ei ees vilkassu (ainut poikkeus oli tee, jota piti säästellä sitäkin).

Huoh, onneksi oon nyt töissäkäyvä porvari ja ostan just sitä ruokaa mitä haluan ja sen verran kun haluan :D
 
Vähän aiheen vierestä, sori.

Selailin vanhoja viestejä reseptejä varten ja huomasin olevan puhetta "Tomin rahka combosta". Mikäs se semmonen on?
 
Heh, tuo äklöttävän näköinen möhnä on saavuttanut ihme maineen palstalla :)

Rezepti:
- 1 purkki maitorahkaa
- Valion vähäkalorista mehukeittoa (itse käytän tällä hetkellä mansikka- ja raparperikeittoa)
- nämä vatkataan sekaisin ja mehukeittoa siis sellainen määrä, että rahka muistuttaa rahkaa
- päälle sitten perushiilariksi Elovena-kaurahiutaleita nälän mukaan - raakana. Yleensä laitan 4-5 dl, mutta isoon nälkään on tainnut joskus hulahtaa 6-8 desiä :)
- sitten ihan maun mukaan, voi rahkamöhnään laittaa sekaan esim rusinoita, pähkinöitä tai vaikkapa hunajaa, jota oon itse viime päivinä lapioinut turpaan oikein huolella. (Älä kysy miksi)
- jos rahkamöhnän proteiinipitoisuutta haluaa kasvattaa, voi rahkan sekaan laittaa sekoitusvaiheessa esim 0.5 desiä Fastin Whey+ -protskua..

Eiku syömään!
 
Originally posted by Tomi77
Heh, tuo äklöttävän näköinen möhnä on saavuttanut ihme maineen palstalla :)

Eiku syömään!


Jep, tunnustan: minustakin on tullut rahkamössön uhri. Luulin pystyväni "vain kokeilemaan" enkä uskonut varoituksia siitä, miten jo yksikin kerta voi aiheuttaa riippuvuuden. Onneksi kuitenkin tiedän, että apua löytyy, ja ennenkaikkea en ole yksin tämän ongelmani kanssa. :D
 
Originally posted by Gillyanne
Jep, tunnustan: minustakin on tullut rahkamössön uhri. Luulin pystyväni "vain kokeilemaan" enkä uskonut varoituksia siitä, miten jo yksikin kerta voi aiheuttaa riippuvuuden.
LOL! Pervo! :lol2:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom