Palkankorotukset ja mihin ne realisoituvat

Liittynyt
21.10.2005
Viestejä
10 950
Oli toisessa ketjussa toteama, että ihminen suhteuttaa menonsa tulojensa mukaan. Onko se niin suoraviivaista? Että se sulaisi suoraan johonkin maagiseen elintason nousuun.

Tuntuu oudolta jos tulot määrittelisivät menot. Entä se mitä tarvitsee?

Nyt tulee nettona suunnilleen samanverran kuin tuli bruttona valmistumisen jälkeen. Ei se ainakaan ulospäin näy. Nyt on oma kämppä silloin oli vuokra. Tämän päätöksen olisin tehnyt jokatapauksessa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tuo varmasti pitää osittain paikkansa. Jos tulot ovat pienemmän niin on helpompi perustella itselleen kuinka vielä pärjätään hyvin tuolla vanhalla TV:llä ym. Kuinka usein käy ulkona syömässä ja ostaako 40 vai 120 euron farkut.

Joillakin tämä ei ehkä toteudu vaan laitetaan vaan rahaa säästöön ja toiset laittaa rahaa säästöön ostaakseen taas jotain isompaa myöhemmin (vene kesäksi).

Myös henkilöt jotka haluavat elää "leveämmin" helpommin hakeutuvat suurempien palkkojen ääreen ja ovat kunnianhimoisempia. Näin yhtäkkiä ajattelin asian.
 
Myös henkilöt jotka haluavat elää "leveämmin" helpommin hakeutuvat suurempien palkkojen ääreen ja ovat kunnianhimoisempia. Näin yhtäkkiä ajattelin asian.

Eipäs tullut mieleen, että usein ne realisoidaan jo etukäteen.

Lisäksi hirveän usein ei tälläisiä tilanteita edes mahdu kenenkään uralle.

Suurin muutos on jokaisella opintojen jälkeen.
 
Todella monella on koko oma talous täysin suunnittelematta. Eli eletään koko ajan kädestä suuhun tai jopa luottofirman kautta. Eli kaikki vain menee mikä tuleekin ja raha suorastaan polttelee taskuissa.

Tuo 40 euron farkkujen sijasta 120 euron farkut oli hyvä esimerkki tällaisesta käyttäytymisestä. Lisäksi kaupassa ei välttämättä katsota tarjouksia vaan otetaan se mikä käteen osuu ja hyvältä näyttää, esim. siis sapuskan suhteen.
 
Pitäisi keksiä hyvä ketju oman talouden käsittelylle. Ainoa vaan, että aihe on sen verran henkilökohtainen, että missä olisi sille oikea paikka.

Jos jo nyt viljellään sijoitusvinkkejä, ostovinkkejä, niin miksei talousvinkkejäkin.

On hyvä saada välillä hieman erilaista näkökulmaa asioihin, koska jokaisessa taloudessa asioita tehdään eri tavalla. Lisäksi mikä on erojen merkitys ja niiden vaikutukset.

Esim miten voi minimoida kiinteät kustannukset ilman, että ne liikaa vaikuttavat elämänlaatuun.
 
Avaa Modified ketju tosta jos sulla on hyvä avaus mielessä. Itse keskustelisin erittäin mielelläni asiata ja ottaisin vinkkejä vastaan ja tietysti yrittäsin niitä myös antaa.

Eikä tossa tartte (eikä edes kannata) mistään summista puhua, ainakaan konkrettisista sellaisista. Eikä muutenkaan järjestään mitään kusemiskisaa siitä kuka säästää eniten jne.

Lähinnä että miten voi säästää, missä voi säästää. Mitä kannattaa ostaa jotta toisessa kohtaa ehkä säästään jne. Tietysti unohtamatta että kerran täällä vain eletään.
 
Itse sain viime viikolla palkankorotuksen ja laskeskelin, että marginaalivero, asuntolainan korkojen nousu ja muiden elinkustannusten nousu kattavat sen aika tarkkaan. Mutta eipä se haittaa. En kärsi puutteesta ja rahaa jää säästöön. Jos saisin merkittävän korotuksen, saattaisi kulutuskin vähän lisääntyä.
 
Taitaa ollakin niin, että inflaatio ja veronkorotukset syö keskimäärin 100% palkankorotuksista. Ainakin tämän vuoden alusta sen huomasi.

Sitten kun on se eka kämppä hankittu, niin jos lapset unohdetaan niin ei se kulutus siitä enää hirveästi kasva.
 
Tokihan tulojen kasvaessa jossain määrin myös menot kasvavat, mutta lähinnä tuntuu että käteen jäävällä reilummalla rahalla ensin tulee hankittua ne "aina halutut jutut" joita on tullut lykättyä vuosien mittaan. En ole huomannut että olisi tullut tarvetta hankkia aina vain kalliimpia ja kalliimpia leluja pelkästään sen takia että tulotaso on noussut, tai että ruoka tai vaatteet ovat muuttuneet kalliimmiksi. Samaa kanaa ja riisiä tulee syötyä kuin silloin kun tulot olivat paljon pienemmät ja ulkona syöminen on edelleen muutaman euron pitsalinjaa.

Kämppä voi vaihtua isompaan mutta sekin on lähinnä lisäneliöiden tarpeen kautta eikä niin että kasvaneet tulot jotenkin itsessään toisivat mukana tarpeen vaihtaa suurempaan asuntoon. Tai autoon tms. Ulkomaanmatkailu on oikeastaan ainoa selvästi tulojen myötä lisääntynyt juttu.

Tietysti tässä on runsaasti henkilökohtaisia eroja harrastusten ja arvostusten suhteen, ja toi kädestä suuhun eläminen on varmasti totta, jos yhdistyy huoleton asenne rahankäyttöön ja pätkittäiset tai muuten matalat tulot. Mutta en siis allekirjoita sitä että tulotason nousu vain "sulaisi" jonnekin. Se näkyy lähinnä siinä millä vauhdilla asuntolainaa lyhennetään.
 
Back
Ylös Bottom