• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Pahoinpitelyjuttu / korvausvaatimukset ?

Liittynyt
15.3.2004
Viestejä
13 102
Jos tuomioistuin on katsonut epäillyn syylliseksi ja tuominnut tämän vahingonkorvauksiin, voi asianomistaja (korvauksensaaja) lähteä perimään rahoja ulosottoteitse. Ulosottomies voi sitten yrittää periä näitä rahoja syylliseltä (muistaakseni kahden vuoden ajan?), jonka jälkeen asianomistajan pitää laittaa uudestaan asia vireille siellä ulosottomiehen byroossa, jonka jälkeen perintä jatkuu.
tuollain vaan varmaan aika harvoin tapahtuu, koska jos uhri tuolle ulosottotielle lähtee niin käy helposti sillain ettei saa latin latia sitä rahaa. konttorilta sen saa heti ku päätös on tehty ja sen takia varmasti moni sieltä korvauksensa hakeekin, saa edes jotain. tosin se voi olla sitten pettymys mitä sieltä saa.

edit:
onhan näistä aika monesti saanut lukea juttuakin kun on oltu pettyneitä valtionkonttorin päätöksiin. ihan äskenttäin satuin puolivahingossa lukemaan jutun jossa käräjäoikeus oli määrännyt perheelle saatavaksi yhteensä 5.5ke henkisestä kärsimyksestä, alunperin olivat vaatineet 27ke. no jokatapauksessa valtionkonttori oli kohtuullistanut summat 0e. kieltämättä aika raju kohtuullistaminen :S
 

Sumu

Virallisesti oikeassa
Mode
Liittynyt
3.10.2002
Viestejä
6 596
edit:
onhan näistä aika monesti saanut lukea juttuakin kun on oltu pettyneitä valtionkonttorin päätöksiin. ihan äskenttäin satuin puolivahingossa lukemaan jutun jossa käräjäoikeus oli määrännyt perheelle saatavaksi yhteensä 5.5ke henkisestä kärsimyksestä, alunperin olivat vaatineet 27ke. no jokatapauksessa valtionkonttori oli kohtuullistanut summat 0e. kieltämättä aika raju kohtuullistaminen :S
Ei siinä mitään kohtuullistamista ole tehty. Valtionkonttorin korvausperusteissa oli aikoinaan että konttori ei korvaa henkisestä kärsimyksestä tuomittuja korvauksia ollenkaan. Nykyisin valtionkonttori korvaa henkisiä kärsimyksiä tietyissä tapauksissa.
 

Mikakinlie

Banned
Liittynyt
25.3.2007
Viestejä
1 525
Kyllä minä jos joutuisin uhriksi hakisin ensiksi kaiken tekijältä viimeiseen, eli ulosottoon ja mahdolliseeen luottotietojen menetykseen, asti. Tämän jälkeen hakisin valtiokonttorilta mitä saisin ja loput tekijältä ulosottoon. Tietenkin jos tekijä on joku paskapummi jolta ei mitään koskaan saa niin sitä tuskin paljoa nappaa mutta kyllä normikansalaista kirpaisee jos ulosottomies tulee ovelle. Okei, harvemmin ne enää ovelle tulee mutta palkasta mitataan ja eniteten harmittanee nuo luottotiedot, kun ei edes kirjastokorttia saa.
 
Liittynyt
15.3.2004
Viestejä
13 102
Ei siinä mitään kohtuullistamista ole tehty. Valtionkonttorin korvausperusteissa oli aikoinaan että konttori ei korvaa henkisestä kärsimyksestä tuomittuja korvauksia ollenkaan. Nykyisin valtionkonttori korvaa henkisiä kärsimyksiä tietyissä tapauksissa.
no tuossa esimerkki tapauksessa oli oikeus saada korvauksia, mutta oma äiti ei ollut tarpeeksi läheinen valtionkonttorin mielestä. olisi pitänyt asua samassa taloudessa niin silloin korvausta olisi tullut, mutta sitähän ei kukaan tiedä minkä verran sitä olisi tullut, se on joka tapauksessa 99% varmaa ettei ainakaan käräjäoikeuden määräämää summaa.

tämä on suora lainaus lukemastani jutusta koskien valtionkonttorin päätöstä henkisestä kärsimyksestä korvausta hakiessa:

korvauksen myöntämistä harkittaessa yksi keskeinen huomioon otettava seikka on surmansa saaneen ja korvausta vaatinan välisen suhteen läheisyys. tätä ei arvioida pelkästään avio- tai sukulaissuhteen perusteella. olennaista on se, onko surmansa saaneen ja korvausta vaativan välillä tosiasiassa ollut yhteenkuuluvuus- tai riippuvuussuhde. tätä voi osoittaa esimerkiksi yhteisessä taloudessa asuminen. myös hakijan ja surmansa saaneen iällä sekä elämäntilanteella on merkitystä suhteen läheisyyttä arvioitaessa.sanottakoon vielä, että aika tylyä tuossa jutussa oli lisäksi se ettei edes hautakiviä korvattu. vaikka valtionkonttorin pitäisi korvata kohtuulliset hautauskustannukset. yleensä hautajaisiin kuuluu myös se kivi. no olihan konttori reilu kun oli korvannut kuolinilmoituksen lehteen ja muistotilaisuuden(300e) :S
 
Liittynyt
12.11.2004
Viestejä
7 755
En tiedä kuinka Valtiokonttori maksaa hautausavustuksia, mutta jos vainaja on varaton, niin hautausavustusta voi hakea muualta, esim. Kansaneläkelaitokselta, kunnalta, seurakunnalta, ammattiliitoilta (näin muistellen).
 

Mikakinlie

Banned
Liittynyt
25.3.2007
Viestejä
1 525
Juurikin näin. Ja vaikka menis samantienkin ulosottoon, ei se vielä vaikuta luottotietoihin mitenkään.
Niin eihän ulosottoon meneminen veilä tarkoita luottotietojen menetystä, koska saatavat voi vielä tuolloin maksaa. Mutta jos ei vielä tuolloinkaan maksa niin sitten aletaan olemaan jo maksuhäiriömerkintää lähellä. Siis eihän tuollainen merkintä kenellekään yllätyksenä tule ja maksumahdollisuuksia ennen merkintää kyllä annetaan.
 
Liittynyt
15.8.2008
Viestejä
35
Laitetaanpas omaaki kokemusta keskusteluun.

Pari viikkoa sitten tuli minulle tuntematon tyyppi baarin tanssilattialla hakkaileen nyrkillä naamaan. Tyyppi tuli sivusta, ilman mitään syytä tinttaileen ja nyrkin näin vilaukselta kun se oli parinkymmenen sentin päässä naamastani ja osui ohimolle/silmäkulmaan ja samantien vintti pimeäksi. Toisenkin iskun oli tyyppi vielä ehtinyt lyömään poskeen ennen kuin kaaduin maahan ja kaverit ehtivät reagoida tilanteeseen, jolloin tämä tyyppi juoksi vissiin karkuun, itsehän olin pihalla maailman kuvioista. Taju ei varmaan kovin kauaa ollut poissa, mutta kun lattialta nousin ylös ei tätä lyöjää enää missään näkynyt, enkä oikeen tiennyt että mitä hemmettiä siinä taas tapahtui. Jatkoin baari-illan sitten kuitenkin loppuun asti vaikka silmäkulma ja poski vähän turposivatkin.

Kaverini tiesivät tämän tyypin nimen ja lähdin seuraavana päivänä tekemään rikosilmoituksen, lääkärissä en tajunnut käydä. Rikosilmoitukseen laitettiin kuitenkin ylös että poskeni ja silmäkulmani ovat turvoksissa ja tummina. Jälet olivat naamassa noin viikon ja päätä särki myös noin viikon ajan jatkuvasti ja vieläkin tavallista enemmän. En tiedä että pitäisikö se lääkärissä vielä kävässä, tuskin siitä enää todisteeksi hyväksyttäisiin vaikka jotakin löytyisi.

Kävin kuulusteluissa joissa kerroin miten tapahtumat menivät. Tutkija kertoi että myös hakkaaja oli käynyt jo kuulusteluissa, myöntänyt teon, eikä ollut osannut sanoa syytä että miksi oli alkanut lyömään. Oli ollut halukas sovittelemaan ja minäkin sanoin että voisin sitä kautta ensiksi kattoa että mitä tapahtuu, oikeuteen kuitenkin pääsisi vasta pitkän ajan kuluttua. Juttua tutkitaan pahoinpitelynä kun on tullut päähän iskuja, kysyin kuitenkin että mikä olisi normaalituomio esimerkiksi lievästä pahoinpitelystä ja vastaukseksi sain 16 päiväsakkoa, pahoinpitelystä pitäisi siis loogisesti saada enemmän.

Nyt pitäisi siis keksiä että mitä tuolta tyypiltä vaatisi siellä sovittelussa? Kaverini siis "tuntevat" tämän tyypin ja ei ollut tosiaan ensimmäinen kerta kun tuo on ollut nyrkkiensä kanssa sankaroimassa, viinapäissään aina kilahtaa ja seuraavana päivänä katuu. Taisin vaan olla ensimmäinen joka on tehnyt ilmoituksen tuosta. Tutkija sanoi että voisin noin paria sataa vaatia vammojen takia, mutta kuulemma huono kun ei ole lääkärintodistusta ja minun omien kertomuksien varassa nuo vammat. En tiedä että eikö sitä lasketa että rikosilmoituksen vastaanottaja kirjoitti itse nuo vammani ylös ilmoitukseen kun sanoin etten lääkärissä ole käynyt. Tuo pari sataa vaan tuntuu aika riittämättömältä kun tiedän että tyyppi on aika isona pomona eräässä firmassa joten oikeuden kautta saatu parikymmentä päiväsakkoa olisi nelinumeroinen summa, lisäksi se saisi sen rikostuomion joka varmasti rajoittaisi jatkossa hakkailuintoja ja vielä pitäisi ne oikeudenkäyntikulut maksaa + minulle mahdolliset korvaukset. Eli en halua liian helpollakaan tyyppiä päästää, ite en oo ketään elämäni aikana lyönyt eikä kiinnostakkaan nuo tappelut ja sitten tulee tämmösiä sankareita vastaan -.-

Onkos kellään siis kokemuksia sovitteluista tai mitään suuntaa-antavaa että mitäs tuosta voisi vaatia?
 
Liittynyt
30.7.2009
Viestejä
273
Vtut tollasten kanssa kannata sovitella. Enemmänki kannattaa yrittää nyt aiheuttaa hänelle haittaa. Ihan laillisin keinoin.
 

kahlaajalintu

kaikkitietävä nettisoturi
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
3 954
Ikä
41
Kaupunki
Turku
Enemmän sä sille haittaa ja maksuja saat aikaseks siellä rosiksessa. Voitat ton jutun automaattisesti eli se kun makselee sun juristin, päiväsakot, ja vielä ne pienet korvaukset siihen päälle jokusen sataa. Sen lisäksi mukaan tulee se kiva pikku kiusa, että tuo tuomio näkyy papereissa aika pitkään ja estää ikävällä tavalla esim ampuma-aseen saantia tai voi olla jopa lupien perumisen syy. Kaikki ammatit joihin katsotaan rekisteri on sitte jonkun aikaa pois suljettu.

Sovittelusta et kuitenkaan kostu sen enempiä.
 
Liittynyt
15.8.2008
Viestejä
35
Eräs kaverini, joka opiskelee lakimieheksi, kehotti miettimään juuri vaihtoehtoa että vaatisin jotakin kohtuu isoa summaa sovittelussa ja jos ei suostu niin sitten lähteä viemään asiaa oikeuteen. Miettinyt asiaa kuitenkin omalta kohaltani ja kun opiskelijana tässä ollaan, niin totta kai rahallekkin olisi käyttöä. Moraalisestihan tuossa on vaikka minkälaista ongelmaa tietenkin, mutta miettinyt että jos tuo nyt kerrankin joutuisi maksumieheksi tekosistaan, vaikka vaan rahallisesti, niin voisi sekin rajoittaa jo tekemisiä. Hakkaaja kuitenkin on minua melkein 10 vuotta vanhempi ja oli hakkaamista seuraavana päivänä kaveriltani pyydellyt anteeksi ja sanonut että pyytää minultakin anteeksi. Oli vaikuttanut kuulemma katuvalta -.- Mutta mitä nyt kuullu kavereilta jotka sen tietää niin on kuulemma melko iso egoinen kuspää muutenkin jne..

En nyt siis sinne sovitteluun kuitenkaan mitään mahottomia ole menossa vaatimaan vaan olen koittanut miettiä sitä summaa jonka tuo joutuisi maksamaan oikeuskäsittelyn kautta kaikkine sivukuluineen ja siitä miettiä sitten etiäpäin. Ei ainakaan omaan oikeustajuuni sovi että tuo nyt pääsisi vaan sillä parilla sadalla kuin koira veräjästä koko hommasta, varsinkin kun maksukykyä löytyy muutenkin. Tutkija sanoi että oikeuteen asia menisi 1-2 vuoden päästä joten on siinäkin odottelua enemmän kuin tarpeeksi ja haluaisi tämän hommanki kuitenkin aika nopeasti hoitaa alta pois. Ei tuo tilanne nyt minun elämääni niin hirveästi hetkauttanut, ellei sitten nämä päänsäryt jatku loputtomiin. Sovittelustakin pitäisi kuulua vasta kuukauden päästä tjsp. Ja saattaisihan se syyttäjä nostaa vielä syytteen jälkikäteenkin, mutta semmoisen käsityksen sain että melko varmasti antaa asian olla, jos sovittelussa on saatu sovittua.
 
Liittynyt
18.5.2006
Viestejä
1 537
Minusta olet miettinyt asiaa varsin fiksusti ja kypsästi. Jos sovittelussa tilanne tuntuu siltä, niin voisit tuoda siellä tämän saman ajattelusi esille, eli perustelut vaatimuksellesi. Ihan näillä samoilla sanoilla vaikka. Peräti ehkä kysyä, mikä hänen mielestään olisi sopiva sanktio, ei niinkään korvaus- vaan opetusmielessä.
Jos tyyppi on järkevä, hän ymmärtää. Ellei, ja sovittelu menee reisille, ainahan on sitten se toinen vaihtoehto olemassa.
 
Liittynyt
26.8.2006
Viestejä
1 092
Kyllä lähtisin ensin tuon sovittelun kautta isommalla summalla ja sitten, jos ei kelpaa niin sitten rosikseen. Isompi summa ihan opetuksen takia ja sitten, jos sinulle sattuu tulemaan myöhemmin tämän takia sairauskuluja. Ellet liitä ehdoksi, että syytetty joutuu maksamaan tätä asiaa koskevat sairauskulut.
Offtopic: Olen ollut rosiksessa asianomistajana pahoinpitelystä, jossa sain n. 3000euroa korvauksia kaikkineen korvauksineen menetyksineen. Tässä tapauksessa kuitenkin päähäni lyöty pullo viilsi korvan ja kaulan auki ja arvet jää koko loppuelämäksi. Mietittiin kyllä lakimiehen kanssa korvaukset läpi ja katsottiin lakimiesten opaskirjasta, mutta näin jälkeen päin ajatellen olisin kyllä vaatinut enemmän, jos pääsisin samaan tilanteeseen uudestaan. Asialla on kuitenkin vaikutus nähtävästi loppuelämän.

Eli kannattaa miettiä sovittelusumma tarkkaan, perustelet sen hyvin ja lisäät siihen kaikki kulut mitä on aiheutunut sinulle. Pitäisin tätä aluksi vaihtoehtona, sillä tästä hän kärsii, toivottavasti oppii ja sinä puolestasi saat korvauksen vitutukseen, nähtyyn vaivaan ja kipuun.
 
Liittynyt
12.11.2004
Viestejä
7 755
Laitetaanpas omaaki kokemusta keskusteluun.
Onkos kellään siis kokemuksia sovitteluista tai mitään suuntaa-antavaa että mitäs tuosta voisi vaatia?


Täällä lisää sovittelusta:

http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/lastensuojelunkasikirja/tyoprosessi/erityiskysymykset/rikoksensovittelumenettely/

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2005/20051015

http://info.stakes.fi/sovittelu/FI/toimistot/index.htmSuuntaa-antavaa arvioita siitä, mitä erilaisista vammoista voisi pyytää korvauksia. Kyseinen linkki on tehty liikennevahinkoja varten, mutta niitä voi yrittää soveltaa myös pahoinpitelyvammoihin:

http://www.liikennevahinkolautakunta.fi/Guidelines.aspx (klikkaa eri kohtia, joista tulee esille erilaisia taulukoita)"Jos joudut rikoksen uhriksi" -esite:

http://www.om.fi/Etusivu/Julkaisut/Esitteet/JosjoudutrikoksenuhriksiAvustajat:

Voit myös ottaa yhteyttä oman kotipaikkakuntasi oikeusaputoimistoon ja kysyä sieltä neuvoa. Halutessasi voit ottaa itsellesi sitä kautta avustajan tai muuta kautta esim. asianajajan: (http://www.asianajajaliitto.fi/yhteystiedot/etsi_asianajaja/ . Voit myös soittaa Juristineuvontaan: 020316117 (ma-to 17-19)Rikosuhripäivystys:

https://www.rikunet.fi/fi/rikunet/


Jos syylliseksi tuomittu ei maksa korvauksia, voit yrittää periä niitä ulosottoteitse ulosottomiehen kautta tai hakea korvauksia valtiokonttorista: http://www.valtiokonttori.fi/public/default.aspx?nodeid=16212
 
Liittynyt
15.8.2008
Viestejä
35
Kiitoksia vastauksista (ajattelin kyllä että ajatuksilleni ei tukea olisi hirveästi tullut, vaan oikeuteen samantien :) ) ja Anonymitylle tietopaketista. Useimpiin nuista sivuista olenkin jo törmännyt googletellessa ja rikosuhripäivystykseenkin soittelin aikaisemmin ja koitin kysellä arviota mahdollisista korvauksista, mutta ei siellä oikein osattu mitään sanoa. Kehottivat olemaan juristiin yhteydessä jos osaisi sanoa summia ja rangaistuksia oikdeudenkäynneistä, joten olin tuohon kaveriini yhteydessä, mutta ei hänkään hirveästi mitään osannut sanoa. Opiskeluterveysasemalta varasin ajan lääkärillekkin ja siellä voivoteltiin kun en ollut tajunnut tulla heti näyttämään vammoja naamastani että olisivat voineet poliisille laittaa todisteita... Jos jollakin nyt on kokemuksia tuommoisesta että on tintannut tai saanut naamaan sen pari iskua ja mennyt pahoinpitelynä eteenpäin, niin voisiko kertoa tuomioista että osaisi suhteuttaa nuita vaatimuksia, 20-30 päiväsakkoa kait? Olen googletellut ahkerasti, mutta aika vähän meinaa tietoa löytyä normaaleista pahoinpitelyistä, lööppien tarinoita taas sitäkin enemmän.
 
Liittynyt
30.11.2007
Viestejä
2 843
Quottaan itseäni alkukesästä. Kyseinen keskustelu kulkee nimellä "murtunut nenä" tai jotain vastaavaa... Eli oma tarina ja sen jatko-osa:

En haluaisi olla itkupilli ja valittaa pikku asiasta, mutta kuitenkin. Tällä tarkoitan lähinnä sitä, että itsekkin olen aina ajatellut, että pikkujutut, kuten öiset nakkikiskarähinät, jääkööt asianomaisten välisiksi asioiksi, joihin on ihan turha sotkea poliisia. Nyt kävi kuitenkin niin, että sain itse nyrkistä. Yksi ainoa nyrkinisku leukaan, mutta vien tai itseasiassa vein asian eteen päin.

Sattui nimittäin niin somasti, että töissä ollessani sain asiakkaalta nyrkkiä. Työnkuva on hyvin selkeästi toimistopainotteinen eli voisi jopa luonnehtia, että olen virkamies kahdeksasta neljään duunissa. Kyseisen asiakkaan kanssa on ennenkin ollut ongelmaa eli hän on mm. uhkaillut minua ajaessaan omia etujaan/oikeuksiaan. Eriäviä mielipiteitä asioista ja toinen ottaa aseekseen uhkailun sekä väkivallan. En yksinkertaisesti voi jättää asiaa siihen eli poliisi on vähän niin kuin pakko sotkea mukaan. Ainakin omasta mielestäni.

Kun aikuinen mies lyö toista aikuista miestä, niin se pääsääntöisesti sattuu. Hiukan osumasta riippuen jälki saattaa olla hyvinkin rumaa. Nyt kävi niin, että tuo yksi ainoa nyrkinisku ei jättänyt merkittävää jälkeä pärstääni. Isku osui leukaan. Leuka turposi sen verran, että se oli selvästi havaittavissa ja alahuuleen tuli pienen pieni reikä. Pysyvästä kosmeettisesta haitasta ei ole siis tietoakaan. Kävin leukaani näyttämässä heti tapahtuman jälkeen lääkärille, jotta on rikosilmoituksen tueksi materiaalia eli lausuntoa sekä valokuvaa. Lääkäri kopeloi leuan ja totesi, että tuskin on murtunut. Kurkkasi myös tärykalvot, että ovat ehjät.

Lääkäristä selvittyäni painelin poliisiasemalle tekemään ilmoituksen asiasta, lievästä pahoinpitelystä. Asioidenssani tutkijan kanssa tutkija kysyi, että olenko valmis sovittelemaan, haenko tekijälle rangaistusta ja haenko itselleni vahingonkorvausta. Iloitin olevani valmis sovittelemaan ja hakevani tekijälle rangaistusta. Sen sijaan totesin, että vahingonkorvauksia en tarvi, koska vaatteet pysyivät ehjinä & puhtaina ja mitään näkyvää haittaa ei jäänyt. Suomeksi sanottuna ajattelin, että parin päivän leukasäryllä selvitään.

Nyt kun asiasta on hiukan reilut pari viikkoa aikaa, niin soitin poliisille ja ilmoitin hakevani sittenkin korvausta. Leukaa on särkenyt koko ajan enemmän tai vähemmän, korva tuntuu hassulta, syöminen sattuu aika ajoittain ja leukani on alkanut lonksumaan! Tilauksessa on uusi aika lääkärille. Ei ole hajuakaan, että mitä tekijältä tulen pyytämään, mutta pakko on saada joku hintalappu parin viikon särylle ja mahdollisesti pysyväksi jäävälle leuan lonksumiselle. Jos jollakulla on pakottava tarve olla kusipää ja pätkäistä toista turpaan, niin maksakoon sitten lystistä rehellisen hinnan. Vaikka työstäni tykkäänkin, niin työpaikka on viimeisin paikka maailmassa, jossa haluan kokea väkivaltaa.
Tuo oli tilanne alkukesästä ja nyt on homma taputeltu toistaiseksi kuntoon. Syksyllä käytiin asian tiimoilta käräjillä, olisko ollut noin puoli vuotta itse tapahtuman jälkeen. Homma meni hyvin, ellei jopa pirun hyvin. Tuo yksi ainoa nyrkinisku tuli kustantamaan lähemmäs pari tonnia lyöjälle! Lyöjä tuomittiin 30 päiväsakkoon (a' 29 euroa) ja sain korvausvaatimukseni kivusta ja särystä täysimittaisesti lävitse eli 800 euroa. Tuohon päälle tulee mun pienet oikeusavustajan kustannukset, lääkärintodistukset ja todistelukustannukset. Ja tietysti se ääliö joutuu maksamaan oman lakimiehensä palkkion, joka nostaakin kulut noin 2500 euroon. Korvaussumma katottiin lakimiehen kanssa lakikirjasta tai jostain taulukosta eli perustellusti (viikko kovaa särkyä + 3 viikkoa lievempää). Enemmänkin olisi voinut hakea, mutta ei haluttu vetää överiksi.

Tän lisäksi mulla on olemassa optio, että voin hakea pysyvästä haitasta lisää korvauksia, mutta se ei oo vielä hetkeen ajankohtaista. Mulla oli oikeudessa kaksi eri lääkärintodistusta leuastani eli se ensimmäinen, jonka sain heti iskun jälkeen ja toinen, jonka hain säryn jatkuttua kolmisen viikkoa. Näiden lisäksi mulla on käyttämättä leukakirurgin lääkärintodistus, jonka vedän kehiin vasta toisella kierroksella. Leuka ei oo edellenkään kunnossa, vaikka sitä on sen leukakirurgin ohjeilla kuntoutettu.

Oman käden oikeutta käyttävien kannattaa hyväksyä se tosiasia, että sille omalle oikeudelle saattaa löytyä hintalappu.
 
Liittynyt
29.7.2002
Viestejä
454
Ikä
35
Itse jouduin maksamaan 400€ vahingonkorvauksia + 600€ oikeudenkäyntikuluja tossa about 7-8 vuotta sitten. Summistakin näkee että ei ollut kyllä mikään kovin vakava tapaus. Mutta jotenkin vain jäi paskan maku suuhun koko jutusta. Asiaa ei ole helpottanut se, että olen joutunut kuulemaan ton tapauksen takia sellaista paskaa joltain ihan ihme tyypeiltä joita en edes tunne! Viimeksi, kun olin kansalaisopiston englannintunnilla joku saatanan keski-ikäinen möhömaha rupes vittuileen "siinä sivussa", se puhui jotain tähän tyyliin että "ne vie sitten rahat tämmösiltä ressukoilta". Istuin siis kyseisen tyypin edessä. Vittu kun oli elämässä asiat niin hyvin juuri sillä hetkellä, muuten olisin repinyt hänen päänsä irti ja tunkenut sen hänen perseeseensä.

Tämäkin threadi osoittaa, että maailmassa on olemassa paljon ihmisiä, jotka tekevät kaikennäköisiä paskajuttuja juuri sinulle, ja sitten kun niitä hieman "ojentaa" ne menevät itkemään poliisille ja vaativat korvauksia.
 
Ylös