Olkapää kipeenä

Liittynyt
12.4.2004
Viestejä
103
Oikea olkapää vihlasee aina välillä kun nostaa kättä. Jostain etupuolelta kipu tuntuu. Pystypunnerruksessa ei tuota kipua ole, mutta penkkipunnerrun käsipainoilla, ranskalainen pun. on aivan tuskaa, eikä painoja voi laittaa nimeksikään. Kyllä harmittaa kun tulosta on tullut varsin mukavasti, koko ajan saa painoja lisäillä ja sitten iskee olkapäähän toi kipu. On jatkunu jo jonkin aikaa. Välillä ei ole mitään, mutta välillä kun kättä nostaa tuntuu vihlasu etuolassa. :curs: :curs: :curs: Mitään hajua mikä voisi olla kyseessä? Painoja olen nostellut maltillisesti, ei mitään suurilla painoilla ja paska tekniikalla vaan juuri toistepäin.
Pitää varmaan mennä kuvaamaan tuo. :( Voiko mennä ihan terveysasemalle vai pitääkö sairaalaan asti mennä? Prkl että suututtaa. :curs: :curs: :curs:
 
Liittynyt
15.3.2004
Viestejä
13 102
onko kellään kokemuksia olkapään seudun nivelrepeämästä. minkälaisia oireita kyseinen vaiva aiheuttaa?
 
Liittynyt
15.5.2005
Viestejä
1 388
Neutraalille: alan itse epäillä jotain nivelrepeämää itselläni pikkuhiljaa. Dipit tuntuu pahalta, ylätaljaa voi tehdä vain tietystä kulmasta (selkä 45 asteessa), leukoja ei ollenkaan (vituttaa), pushdown taljassa myötäotteella sattuu..

Myötäotteella voi tehdä kulmasoutua tangolla, vetoja..

Liikkuvuus on olkapäissä yllättävän hyvä, ei kipuja juurikaan lepotilassa. Ylhäältä alaslaskiessa hieman tuntuu olkapäässä, toisinaan.

Eli jotain nivelrepeämää/kulumaa arvelisin, koska otteet/kulmat vaikuttavat. Onko itelläs oireita?
 
Liittynyt
15.3.2004
Viestejä
13 102
juu on oireita ja epäilen nivelrepeämää, leuanvedoissa itselläni tuli tuo. leukoja tehdessäni kipua ei ollut, mutta seuraavana päivänä olkapää oli tosi kipeä. kokeilin selkä reenin jälkeisenä päivänä kotona vetää leukaa ja silloin se ei onnistunut(n, viikko sitten). nyt pystyy vetään pari leukaa ilman kipuja. penkkiä en pysty tekeen lainkaan koska kipu on karmea sitä tehdessä. huomenna meen käymään ortopedilla, toivottavasti ei olis repeämä vaan joku venähdys tms... jota ei tarvitsisi leikata. vituttaa tällaset vammat, aina ku alkaa oleen jonkinlaisessa iskussa niin jokin paikka lasahtaa:curs::wall:
 
Liittynyt
15.5.2005
Viestejä
1 388
Mulla tää nykyinen vaiva tapahtu yks kaks: vedettiin leukaa sarjoja lisäpainoilla ja tehtiin vauhtipunnerrusta ja yks kaks: eräänä treenipäivänä ei voinu edes roikkua omalla painolla..ihan yllättäen tuli tuo.

Nyt pystyy vauhtipunnerrusta tehdä, kun on jättänyt tavalliset punnerrukset pois. Dippejä ei edelleenkään, eikä leuan leukaa..


Neutris: kun käyt ortopedillä, postaile tänne, kiinnostaa tietää mitä se sano, koska meikällä samatapaisia oireita. Tosin penkkiä pystyn taas tekeen (vaikkakin olkapää hieman kipuilee sen jälk.).

Tiedän tunteen: treeni kulkee ja eteenpäin mennään, mutta kroppa lussahtaa ennen ukkoa:(
 
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
677
Tänään kävin urheilulääkärillä ja totesi olkanivelen pienen repeämän.
Olkapäähän sattuu jos koittaa tehdä esim.olkapäille eteen nostoja painon kera ja kaikki punnerrus liikkeet tuottaa kipua olkapäähän:curs: .
Kirjoitti sairaslomaa alux viikon ja tulehduskipu nappeja 2 viikon kuuri.

Kuulemma pitäis parissa/kolmessa viikossa asettua.
 
Liittynyt
15.3.2004
Viestejä
13 102
jos se on oikeasti revennyt niin se tulisi leikata n,3kk kuluessa, sen jälkeen se on vaikea leikata kuntoon.


ite kävin tänään ortopedilla ja se väänteli ja käänteli mun kättä. sanoi ettei tässä vaiheessa ainakaan laita kuvauksiin. veikkas että olkapää on liika rasituksesta kipeä. kysyin tuosta repeämis hommasta niin ortopedi sanoi että jos mulla olisi nivelrepeämä olisi olkapää todennäköisesti rusahtanut jossain liikkeessä aika voimakkaastikin enkä olisi voinut sen jälkeen enään reenata. mullahan tää vaiva ilmeni selkä reenin jälkeisenä päivänä eli selän reenasin loppuun ilman kipuja. tosin lievää kipua/jäykkyyttä oli olkapäässä jo pari viikkoa ennen kuin se meni oikeasti kipeäksi. 3viikkoa reeni taukoa kaikista mitkä rasittaa olkapäätä ja 3x800ibuxinia päivässä viikon ajan. jos ei helpota olkapää kipu 3viikon aikana niin vissiin kai se pitää kuvauksiin mennä. vituttaa kyllä jos sinne joutuu. ei ole nimittäin halpaa lystiä mennä magneetti kuvaukseen yksityiselle kun ei ole sairausvakuutusta. minkäköhän hintaisia nuo sairausvakuutukset on ja onko niitä vaikea saada eli tutkiiko joku vakuutusyhtiön lääkäri päästä varpaisiin ennen kuin sen saa vai miten se menee? yleisen puolen kautta en sen takia mene, koska käsittääkseni sen kautta sinne on useiden kukausien jonot ennen kuin kuvauksiin pääsee? no täytyy toivoa että tää helpottas pelkällä levolla ettei tarvi alkaa työkseen tuolla lekurissa ravaamaan.

niin ja joku siellä varmaan mielessään ajattelee että vittuako se neutris repii niitä painoja, aivan oikein että meni olkapää. sanon tässä nyt suoraan ettei mistään hirveästä repimisestä ole kyse vaan siitä että esim leukoja on hankala tehdä mitenkään hirveän keskitetysti jos yhteis painoa käsillä ja olilla on raskaimmissa sarjoissa 160-170kg!! väkisinkin tuollainen yhteis paino jonku verran repii paikkoja vaikkei tuon painon kanssa muuta tekisi kuin roikkuisi saati sitten kun sitä vielä hinaa ylös. omaa tyhtmyyttä oli siinä mielessä että reenejä ois pitäny kevennellä viikkoa-kahta aikaisemmin, niin tätä ei ois sattunu.
 
Liittynyt
6.3.2006
Viestejä
6
Mulla on kanssa ollut ongelmia olkapään kanssa, se tuli kipeeksi reenipäivää (räjähtävä penkki) seuraavana päivänä, ja sillä tiellä ollaan vieläkin. Ortopedillä kävin heti kun pääsi ja se totesi hauiksen pitkän pään repeämän, mutta fysioterapeutti on tutkinu ja epäilee nykyään supraspinatus-jotain-vaivaa. En tiedä, huomenna taas ortopedi ja koitan saada sieltä sopivan lausunnon vakuutusyhtiölle että sais sieltä maksusitoomuksen magneettikuvaan. Ja jos sieltä kuvasta löytyy jotain pahaa, niin koitan saada maksusitoomuksen leikkaukseen niin ei tarvi haalia rahaa kasaan niin perkeleesti.
Niin, mulla on erään vakuutusyhtiön(mä en varmaan saa sanoa sitä tässä) tapaturmavakuutus urheilulaajennuksella ja se kustantaa vuodessa jotain 150€ suurinpiirtein. Polviogelmaan sain sieltä korvaukset mutta tämä homma voi olla vähän niin ja näin kun on pientä ongelmaa ollut tossa käpälässä aiemminkin.
 
Liittynyt
28.5.2003
Viestejä
1 114
Ikä
45
Samassa jamassa sitä ollaan. Ei ole vielä kukaan osannut sanoa mitään varmaa (2 eri työterveyslääkäriä, radiologi, joka otta rgt:n ja ultran, OMTft, kiropraktikko) - monelaisia veikkauksia on ollut, muttei varmaan tietoo, mikä mättää. Ortopedille odottelen pääsyä, noh, se varmaan teroitteleekin jo puukkojaan...On veikattu hauiksen jänteen lonksumista kolostaan, nivelrikon poikasta AC nivelssä, löysää olakniveltä, venähtänyttä solisluun nivelsidettä, jne, jne. Mistä näistä tietää.

Ei ole varsinaisia kipuja, särkyä kyllä. Joku syksyllä syöty 2 viikon ibusalkuuri - ei mitään vaikutusta. Kestää tehdä jotenkuten penkkiä, muttei esim dippejä, jne. Tuntuu löysältä tuo puoli - joissain asennoissa saan naksumaan jonkun tuolla olassa, tervettä olkaa en saa naksumaan.

Haittaa jollaintapaa päivittäistä elämää, vaikkei leposärkyä ole - pitää varoa erillaisia nostoja, ei osaa oikein nukkua "kipeän" puolen varassa, vaikkei mitää varsinaista kipua tulekaan, mutta sellainen vaivaantunut olo.

Lievät polttelut ja säryt kirjattu pakkisen treenipäiväkirjaan viime kesänä - pidetty marras-joulukuu kokonaa punteista vapaana - ei mitään vaikutusta.

Suurin vitutus lähinnä siitä, MIKÄ siellä mättää. Kun tietäisi, niin ei tarvitsisi odottaa sitä päivää, jolloin tanko jääkin rinnalle, kun siellä kuuluu naps. Sitten on osoittavia sormia, että "minähän sanoin..."

:curs:
 
Liittynyt
15.3.2004
Viestejä
13 102
jep, magneettikuvauksessa näkee kaiken mahdollisen siis jos siellä repeämä tms on. tosin ortopedi sanoi mulle ettei aina välttämättä edes magneetti kuvissa mitään erikoista näy mikä sen kivun aiheuttaa . melko kinkkisiä nuo olka vaivat siis saattavat olla. eräällä sali tutulla oli vuoden olkapää kipeänä, otti kortisoonit ym mahdolliset rohdot, ei apua. sitkeästi se kuitenkin kuntotti olkapäätään kiertäjä liikkeillä ja reenas kaikkia sellaisia liikkeitä mitkä eivät tuottaneet kipua. nyt sillä on olkapää kunnossa eli nuo vaivat voi todellakin kestää kauan ja silti vielä parantua.


edit: tape, oletko ajatellut tuohon magneetti kuvaukseen menemistä vai tarkoittaako tuo OMTft juuri sitä?
 
Liittynyt
28.5.2003
Viestejä
1 114
Ikä
45
Joo, oon toki aatellut mennä magneettiin, maksaa vaan. Täytyy yrittää tätä jotenkin työterveyden kautta keplotella, kun laittoivat silloin syksyllä heti ultraan ja röntgeniinkin. OMTft tarkottaa Ortopedisen Manuaalisen Terapian Fysioterapeuttia.

Mulla ei ole nytkään varsinaisesti kipee tuo olkapää, vaan lähinnä semmonen, että sitä sillei jännästi kihelmöi, kutittaa, välillä tuntuu, kuin jotain pitäis laitta paikallee, ei oo oikein hyvä olla missäään asennossa, jossa on tuo vasemman olan varassa. Vaikkei siis satu, mutta tuntuu jotenkin epänormaalilta. Marraskuussa oli kovimmat kivut, kun ei paitaa meinannut saada pois tai selkää pystynyt pesemään. Myös kaikki kauppakassien nostelut oli vaikeeta.
 
Liittynyt
15.7.2005
Viestejä
72
tähän ketjuun vois itekkin avautua kun olkapääni onnistuin hajottamaan :itku:
eli viime viikolla olkapää meni siine vaiheessa kun heijasin käsipainot päälleni.siis juuri ennenkun rupesin tekemään tasapenkkiä.en oikein tiedä itekkään mitenkä ne tuossa meni kun ennen onnistunut tosi hyvin.ja painotkin oli sellaset millä olen ennenki tehny.eli yhtäkkiä vaan vihlasi takaolkapäästä :( kuitenki sen sarjan tein loppuun ja pientä kipua tuntui.seuraava sarja jäi kesken kun tuntu outoa "lonksamista" olkapäässä.tuon jälkeen en oikein ole osannu paikantaa kipua kun tuntu että se säteilee joka puolelle olkapäätä.
tänään koitin pystypunnerrusta mut heti alussa jo tuntu tota samaa lonksamista.siis ei oikeastaan varsinaista kipua ollenkaan.se jäi siis tekemättä.ainut missä kipua tunnon on jossakin tietyissä asennoissa esim.peck deckin siinä vaiheessa kun kädet ovat edessä.sitä on pystyisi siis tekemään.muuten olkapäätreeni meni ok.eli sivu ja takaolkapäät pystyin tekemään ilman mitään kipuja tai muuta.
kenellekään muulle sattunut tällasta?voihan se olla että kukaan ei osaa tähän sanoa muuta kun että mene lääkäriin :thumbs:
...se piti vielä sanoa että vituttaa!:curs:
 
Liittynyt
24.6.2003
Viestejä
1 500
Ikä
46
Dodiih! Täällähän on kaikki tutut valittamassa olkapäitään, joten liityn kuoroon.

Ei pysty tekemään muuta punnerrusliikettä, kuin niskantakaapunnerruksen, joka on sinällään outoa. Selkäliikkeetkin tuntuvat pahoilta...samoin hauisliikkeet.

Lepoa ja liikkeitä, jotka ei satu= auttaa.
 
Liittynyt
15.3.2004
Viestejä
13 102
jaa, kaikki pullerot ollaan samassa jamassa:D :thumbs:. tosiaan kuntouttamista ja pikkuhiljaa etiäpäin, toivottavasti .
 
Liittynyt
20.5.2003
Viestejä
4 067
Tein pari viikkoa sitten 122,5 kilolla sarjaa penkissä ja kun heikotti niin tottakai piti väkisin runtata olkapäillä ne painot ylös. Todella fiksua. Rutisi olkapää viikon verran ja vihloi aina kun nostin kättä, mutta parin viikon tauko näyttää parantaneen sen. Ainakin 90 kg tehdessä ei tuntunut mitään kipuja tänään.

Oppiipahan sen ettei voiman puutetta saa korvata tekemällä liikettä päin vittua. Jos ei jaksa niin ei jaksa. :rolleyes:
 
Liittynyt
15.7.2005
Viestejä
72
hyvä kun muillakin olkapäät paskana :D ole yksin ongelmansa kanssa.tuo vihlonta ei niin enää pelota vaan lähinnä tuo, kun oikea olkapää tuntus jotenkin muljahtelevan esim.pystypunnerruksessa.ennen en ole tätä huomannu.nooh huomenna koitan selän tehdä ja ens viikko ainakin rinnalle ja olkapäille totaalilepoa. thumbs up!:thumbs:
 
Liittynyt
11.4.2004
Viestejä
592
Ikä
37
Itse kaaduin kyljelleni vähän potkimista leikkiessä, ja alkoi sattua vastakkaiseen olkapäähän (siis ei siihen joka tömähti maahan) ihan kunnolla. Aluksi oli koko olkapää ihan tulessa niin että aattelin että onko luita mennyt. Sitten se buranalla ja kipugeelillä helpotti kunnes tuntui enää sivuolkapäässä. Nyt viikon päästä tuntuu vielä vähän etuolassa kun kättä liikuttelee ääriasentoihin.

Mutta hyvä kysymys : miksi/miten se siihen vastakkaiseen olkapäähän otti?
 
Liittynyt
22.10.2005
Viestejä
765
Ikä
37
Avernian sanoi:
Mutta hyvä kysymys : miksi/miten se siihen vastakkaiseen olkapäähän otti?
Ettet huomaamattas olis ottanu sillä vastaan? Siinä on käsi ja olakpää vääntyny, ja tulee hetkellinen melko kova rasite, joka viel vään vääristää olkapään liikettä.
 
Ylös