• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Off-topic 24h

gonzaless

#sasi
Liittynyt
15.10.2004
Viestejä
7 490
Kaupunki
Kuvitteellinen maailma
Rakennusliikkeet karttavat arvotalojen kinkkisiä remontteja – ”Olen muutamalle taloyhtiölle äärimmäisen katkera”, sanoo konkurssiin mennyt rakentaja

Arvotalot vaikeita kohteita

Talouselämän haastattelemat alan asiantuntijat kertovat, että Helsingin keskustan arvotalot ovat hankalia korjauskohteita. Tämä johtuu siitä, että työn laajuutta on vaikeaa ennakoida.
”Niistä kohteista ei tiedä mitään, että mitä kaikkea siellä voi olla ja millaiset putket ovat. Vastaan voi tulla asbestia ja rakenteita, jotka eivät kestä saneerausta. Ne on rakennettu yksilöllisesti joten ne ovat yksilöllisiä kohteita”, sanoo toimitusjohtaja Jari Syrjälä toimiala- ja työnantajajärjestö LVI-Tekniset Urakoitsijat rystä. Hän edustaa myös Rakennusteollisuus ry:tä.
Hänen mukaansa urakoitsijan ei pidä tällaisissa tilanteissa sopia kiinteähintaisia urakoita vaan varautua laskutusperusteissa yllätyksiin. ”Kotiläksyt pitää tehdä huolella etukäteen”, hän sanoo.
”Niissä saa olla hyvin tarkkana, ja kaikki pitää kirjata ja dokumentoida. Jos siellä toimii lepsusti, viedään kuin pässiä narussa”, Kokkonen sanoo
No kuka vittu sopii lumppisummakaupan moisen kohteen rempasta? Tai sitten jos sopii niin ilmanko ruksilistaa että mitä kuuluu scopeen ja mitä ei?

Ja sitten se kolikon toinen puoli. Arvotalojen hallituksissa tod näk menestyneitä ihmisiä, yritysjohtajia ym. Luulis nyt siellä tietävän, että molemminpuolinen reilu sopiminen on molempien etu lopussa. Mikä järki vetää pässiä narussa raksafirmaa rempassa jos firma tekee konkan siinä vaiheessa kun talo revitty auki ja seuraava toimija onkin fiksumpi ja tulee korjaamaan ainoastaan hirveellä yli-hinnalla, eikä taloyhtiöllä ole vaihtoehtoja.
 
Liittynyt
25.9.2012
Viestejä
2 506
Unta ehkä 2h koko yössä, mutta onneksi menin 6.45 spinningiin.
Nyt toimistolla. Onneks seuraavan kerran vasta torstaina.
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
15 979
Kaupunki
Pirkanmaa
Pitäs poiketa junnun kanssa Tallinnassa niin mitä siellä kannattas tehdä?
Viinakauppaa ei kannata ehdottaa kun en sitä osta sieltä ollenkaan. (enkä muutenkaan)
En kyllä oikeasti keksi mitään järkevää tekemistä tallinnassa. Monesti koittanut keksiä siellä paikanpäällä jotain ei viinaan liittyvää ja ei vaan keksi. Pyöriminen kaupoilla ja syöminen ollut ainut ajankulu.
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
11 139
Njaa. Vanhassa kaupungissa siellä kai monet pyörii. Kesällä tuli heitettyä pari reissua. Ensin kaveriporukalla lähinnä baareissa ja toisella kertaa rouvan ja hänen perheensä kanssa tuli katseltua vähän paikkojakin.

En muista enää mikähän alueen nimi oli, jota joku paikallinen suositteli. Alueella on siis paljon hyviä baareja ja ruokapaikkoja, joissa paikalliset käyvät. Mutta tokko tuostakaan iloa olisi ollut, jos lapsen kanssa on reissussa.

Eli viestin informaatioarvo aika nolla.
 

doownek

VIP
Liittynyt
18.4.2019
Viestejä
6 845
Alkot on 0 tälläisissä reissuissa.
Syömässä vois käydä ja kumpparit sekä reppu ostaa.
Ei siellä mitään ihmeellistä ole mutta ei jaksa kotona homehtua.
 
Liittynyt
7.3.2006
Viestejä
251

Tuolla pääsee tutustumaan vanhaan sukellusveneeseen.
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
15 979
Kaupunki
Pirkanmaa

doownek

VIP
Liittynyt
18.4.2019
Viestejä
6 845
Olipas tylsä reissu mutta löysi ihan kivoja vaatteita itelle ja junnulle. Plussana yhdessä vietetty aika ei mene koskaan hukkaan.
Sivuhuomiona, vitusti aasialaisia
 

Laardi

VIP
Liittynyt
26.5.2004
Viestejä
8 093
Ikä
45
Kaupunki
Espoo
Ei oikein nappaa saleilu tänään. Jos vaikka söisi sen sijaan.

Yritän myöskin väkertää kaverille hooiiäffkoo aiheista esinettä, mutta ilmeisesti näin Tapparan miehelle se on alitajuntaisesti vaikeaa kun virheitä tulee ihan tolkuttomasti.
 

doownek

VIP
Liittynyt
18.4.2019
Viestejä
6 845
Jos mä haluan tuntea itseni mieheksi niin Tallinnasta löytyy aina camo kuosia peittämään ruhoni.
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
15 979
Kaupunki
Pirkanmaa
Nyt on iso harmi. En vaan yksinkertaisesti voi kiskoa tulevasta matikan tentistä hyvää numeroa.

Asiaa monta säkillistä ja aivot unohtaa jo toisesta päästä, kun kertaa toisesta päästä.

Kun ei aivoissa riitä teho, niin muistinvarassa mennyt tähän saakka. Nyt ei vaan riitä enään muistikaan.
 
Ylös