Nainen ja vapaaottelun aloittaminen

Liittynyt
25.12.2009
Viestejä
10
Yritin etsiä tämmöstä edes vähän aiheeseen viittaavaa topicia, mutta en tähän hätään löytänyt, joten jos sellainen jostain löytyy niin pahoittelen kovasti!

Juttu on siis se että olisin kiinnostunut aloittamaan vapaaottelun, mutta pohdin tässä että pitäiskö aloittaa jostain toisesta lajista? Thainyrkkeily oli ekana suunnitelmissa, mutta jostain syystä tuo vapaaottelu kiinnostaa ehkäpä vielä enemmän. Peruskurssilla tuskin naisia on erityisemmin eikä se ole mulle mikään ongelma (tietenkään...), mutta onko sillä väliä aloittaako ensin jostain toisesta lajista? Takana mulla on vaan kuntonyrkkeilyä sekä savate formea peruskurssien verran ja siis tämmöset perusasiat nyrkkeilypuolelta ihan ok jotenkin hallussa eli ei nyt ihan nollasta lähtisi. Kuntokin on mulla hyvä, kun kaikenlaista on tullut treenailtua baletista kuntosaliin eli silläkään puolella ei pitäis ongelmaa olla. Niin ja täytän tänä vuonna 20 eli onko tolla iällä mitään väliä?

Mutta siis onko täällä ketään naisia, jotka vapaaottelis tai jotain kokemuksia? Uskaltaako sinne mennä? Kuoleeko heti? :D Ihan mikä vaan kokemus tai info tai kannustus kelpaa...
 
Liittynyt
6.8.2004
Viestejä
507
Mukaan vaan kyllä siellä pärjää jos asennetta löytyy =) Jos vapari kiinnostaa enemmän niin ei sitä sit turhaan kannata thaikkuun lähtee
 
Liittynyt
30.11.2002
Viestejä
3 176
Ehdottomasti vapariin vaan, mikäli se kaikkein eniten kiinnostaa. Iän puolesta olet varmaankin ihan keskivertokurssilainen. Omalla kurssilla suurin osa porukasta oli sellaista 18-30 vuotiasta. Mitään kamppailutaustaa et tarvitse taustalle, kun vapariin lähdet, mutta uskon, että pystyharjottelussa noista käymistäsi pystylajeista voi olla jotakin hyötyä. Todennäköisesti ainakin helpottaa tekniikoiden omaksumista. Tekniikathan on pyritty pitämään peruskurssilla mahdollisimman yksinkertaisina, joten jokainen kyllä ne oppii ja pystyy suorittamaan, kunhan harjoittelumotivaatiota löytyy. Ja urheilun ystävänä sun ei tarvi varmaankaan alussa pahemmin edes pelätä, että kunto loppuisi ensimmäisten joukossa. Naiselta tietysti vaaditaan vähän enemmän asennetta, kun lähestulkoon kaikki treenikaverit on fyysisiltä ominaisuuksilta vahvempia, mutta ompahan sitten ainakin haastetta. :D

Eli kurssille vaan ja eihän sitä tiedä, vaikka samalle kurssille sattuisi muitakin naispuolisia. Yleistymään päin kun on tuo naistenkin kamppailu...
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
1 123
Niin, nykyäänhän elämme siinä mielessä onnellisessa maailmassa että vapaaottelua pääsee treenaamaan ihan vapaaotteluna, eli et tarvitse mitään muuta taustaa. Vapaaottelun ollessa suurin kiinnostuksen kohde, kannattaa ruveta treenaamaan suoraan vapaaottelua, turha Thai boxingista on hakea "tekniikkavirheitä" koska kyseessä on täysin eri laji. Hieno laji sekin tosin on... :)
 
Liittynyt
13.12.2009
Viestejä
134
Anderson Silvan tekniikkavirheet on raivostuttavaa katseltavaa :david:

Jos aika/raha/kiinnostus riittää aloita molemmat :)
 
Liittynyt
6.12.2008
Viestejä
414
Kyllä voi alkaa työssä käyvälle kaksi lajia olee aika vaikeeta, vapari on mielestäni jo sen verran monipuolista, että siihen kannattaa sitten panostaa täysillä. Jos jotain lajia haluut vaparin tueks niin brassijujutsu. Mutta imo kyllä peruskurssilla opetetaan monipuolisesti kaikkea :)
 
Liittynyt
22.12.2007
Viestejä
164
Pelkkään vapariin vaan....en itse ainakaan ottaisi bjj:tä kakkoslajiksi kun ei siitä pukupainista niin paljoa hyötyä vapariin ole, jos mahdollista niin parhaat lisälajit ovat varmasti potku/thai nyrkkeily ja lukkopaini. Mutta kyllä se pelkkä vapari riittää ainakin ensimmäiset 5vuotta
 
Liittynyt
13.12.2009
Viestejä
134
Millä ihmeen perusteilla brassijutsusta ei ole hyötyä vaparissa? : /
 
Liittynyt
22.12.2007
Viestejä
164
Ihan sillä perusteella että...sen puvun kanssa painiminen on niin erilaista. Enemmän hyötyä on painia ilman gi:tä
 
Liittynyt
5.7.2009
Viestejä
168
Mitenkä perus sweepit ja lukotukset muuttuu puvun kanssa painiessa?
Eri asia on sitten joku bjj velho, joka on paininu puvun kanssa koko ikänsä ja vapariin vaihtaessa homma vähän mutkistuu.
 
Liittynyt
15.10.2008
Viestejä
770
No huhhuuh. Erittäin monet huiput reenaa puvun kaa. Se tuo uutta ulottuvuutta. Liikkuvuus, lukot.. Puku on myös sen verta raskas, että kun osaa nyhjätä sen kanssa, niin ilman rättiä on kuulemma aika kevyttä.
 
Liittynyt
22.12.2007
Viestejä
164
Voit pitää siitä puvusta kiinni tehdessäsi niitä lukkoja ja sweeppejä....ilman pukua ne todellakin muuttuu erilaisiksi. Ihan samalla tavalla esim. peruskäsilukot on helpompi tehdä vaparihanskat kädessä kuin ilman. En väittänyt etteikö bjj:stä olisi hyötyä vapariin...vaan minun mielestä se ei ole paras mahdollinen laji tukemaan vaparia.
 
Liittynyt
5.7.2009
Viestejä
168
Vieläkään en ymmärrä mitenkä peruskurssilla opetetut käsilukot, kimurat, triangelit ja sweepit, muuttuu niin paljon ilman pukua tehdessä, että niitä ei osaa sitten ilman pukua painiessa. Ja monestikkin vielä peruskurssilla läheskään kaikilla ei sitä pukua löydy heti.

Eri asia onkin sitten, tarvitseeko ketjun aloittajan mennä toiselle kurssille.
 
Liittynyt
15.10.2005
Viestejä
4
Ikä
38
Eipä mullakaan muuta lisättävää kuin että rohkeesti vaparikurssille vaan. Mitä enemmän vaparinaisia Suomessa sen parempi. Vaparitreenaus on hemmetin hauskaa puuhaa eikä mua ainakaan pojat oo reilun vuoden aikana pahoinpidelleet liikaa. Jotkut on ollu turhankin helliä =)
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
1 123
Anderson Silvan tekniikkavirheet on raivostuttavaa katseltavaa :david:
No hei, jos kiinnostaa treenata vaparia ja oppia sitä, niin kannattaa treenata vaparia, eikä Thai boxingia. Vai oletko eri mieltä? :)
 
Liittynyt
13.12.2009
Viestejä
134
Kuten sanoin nii jos aika ja kiinnostus riittää nii aloittaa molemmat, ihan varmasti siitä ei ole haittaa ;)
 
Liittynyt
6.8.2004
Viestejä
507
No ei oo haittaa, mutta ei ole myöskään bjj:stä. Eli tää on sama oravanpyörä mikä pyörii =) Jokaisen kannattaa treenata juuri niitä lajeja jotka kiinnostaa ja tuntuu hyvältä.
 
Liittynyt
28.7.2004
Viestejä
1 133
Sekaan vaan, jos vapari kiinnostaa. Alkeiskurssilla lähinnä hyvästä yleiskunnosta ja jonkun näköisestä koordinaatiotaidosta on hyötyä, muuten siellä ovat kaikki iästä ja sukupuolesta piittaamatta lähes samalla viivalla. Muita lajeja voin mielestäni harrastaa siinä sivussa niin paljon kuin aikaa ja innostusta riittää, monipuolisuudesta on varmasti vaan enemmän hyötyä kuin haittaa.
 
Liittynyt
25.12.2009
Viestejä
10
Voi vitsi, mä olin jo nyt ihan motivoituneena aloittamassa sitä vaparia, mutta kurssi onkin jo täynnä. Eli tieni käy varmaan tonne thainyrkkeilyyn sitten, myöhemmin uus yritys tuon vapaaottelun suhteen, ellen löydä jostain muualta jotain hyvää mestaa.

Mites, kuin paljon yleensä tollasilla peruskursseilla oikeesti tehdään? Tai siis kuulin että ainakaan vaparissa ei kai lyödä tms. ollenkaan peruskurssin aikana niin onkos jollain kokemuksia tosta thaikusta? :D
 
Liittynyt
24.3.2003
Viestejä
1 795
Ikä
35
Voi veljet. Ai että bjj:stä ei ole hyötyä vapariin... :wtf: Mä voin sanoa että mun mielipide on se, että joka ikisen vapaaottelijan pitäis treenata puvulla. Paini muuttuu paljon teknisemmäksi kun käyttää sitä pukua. Ilman pukua painiessa pystyy käyttämään fyysisiä ominaisuuksia huomattavasti enemmän hyödykseen kun puvulla. Mutta jos fyysiset ominaisuudet yhdistetään parempaan tekniikkaan, niin sehän on itsestäänselvää että homma luistaa entistä paremmin. Toki sitä voi oppia painimaan teknisesti ilman pukua, mutta musta se vaatii enemmän ottelijalta. Monella "vapaaottelijalla" on asennevamma, ja he eivät kuvittele saavansa mitään hyötyä puvulla painimisesta, mutta se on kyllä vain jotain mitä he kuvittelevat omassa päässään. Mä en nyt yritä sanoa etteikä ilman pukua kannata treenata, mutta mä sanoisin että 50/50 olis hyvä jako noin peruskaudelle, ennen ottelua sitten tietysti pelkästään ilman pukua joku reilu kuukausi tjms.
 
Thread starter Samankaltaiset keskustelut Forum Replies Date
Synnynnäinen ongelma jalanvenytyksessä? AUTTAKEE! Kamppailulajit 0
BJJ+satunnainen sali. Mitä hakea salilta? Kamppailulajit 4
Lajit, missä aseiden käyttö olennainen osa Kamppailulajit 7
AndyS Vapaaottelun kehitys tulevaisuudessa Kamppailulajit 31
vapaaottelun aloittaminen Kamppailulajit 3
AndyS Vapaaottelun MM-kisat Las Vegasissa heinäkuussa 2015 Kamppailulajit 4
Vapaaottelun alottaminen "kylmiltaan" Kamppailulajit 40
Vapaaottelun Finnish Open 29.-30.11.2014 Kamppailulajit 2
AndyS Potkunyrkkeilyn ja vapaaottelun SM-kilpailut 19.-20.4.2014 Kamppailulajit 28
Suomalaisen vapaaottelun raskassarja. Kamppailulajit 2
Vapaaottelun aloitus nuorena Kamppailulajit 11
Vapaaottelun ja potkunyrkkeilyn sm-kilpailut Porissa 19.4. - 21.4. Kamppailulajit 15
AndyS Vapaaottelun lisenssivakuutus Kamppailulajit 11
Vapaaottelun Finnish Open 19-20.1.2013 Kamppailulajit 4
Vapaaottelun/ potkunyrkkeilyn treenaus, polvet ei kestä? Kamppailulajit 7
Vapaaottelun Suomi-ranking Kamppailulajit 61
Vapaaottelun arvostelu: kokonaisuutena vai erä kerrallaan? Kamppailulajit 32
Vapaaottelun painikeskustelut... Kamppailulajit 37
Vapaaottelun Suomi-Ranking Kamppailulajit 5
Vapaaottelun vedonlyönti Kamppailulajit 75
Vapaaottelun ja potkunyrkkeilyn SM-kisat 5.-6.5.2012 Espoossa Kamppailulajit 27
Vapaaottelun aloittaminen, siinä kehittyminen ja menestys Kamppailulajit 77
Vapaaottelun sm-kisat 2011 Kamppailulajit 7
Vapaaottelun ja muiden kamppailulajien tyhmien kysymysten kerho Kamppailulajit 5
Vapaaottelun lajianalyysi Kamppailulajit 2
Vapaaottelun parhaat lukkopainijat Kamppailulajit 77
Vapaaottelun aloittaminen armeijassa? Kamppailulajit 8
Mitä lajia vapaaottelun treenaamiseen? Kamppailulajit 6
Vapaaottelun aloittaminen kilpailu mielessä Kamppailulajit 2
Vakuutus vapaaottelun harrastajalle Kamppailulajit 9
Vapaaottelun SM-finaalit Seinäjoella 9.5 Kamppailulajit 9
aidan Vapaaottelun SM-09 Kamppailulajit 2
Vakuutus vapaaottelun harrastajalle Kamppailulajit 65
Vapaaottelun tunnettavuus Kamppailulajit 12
AndyS KBT aloittaa vapaaottelun Oulussa Kamppailulajit 0
Vapaaottelun uutislinkit (väärällään spoilereita) Kamppailulajit 26655
Lukkopainin (ja vapaaottelun) harrastajamäärät suomessa / maailmalla Kamppailulajit 1
Vapaaottelun Sm-2007 Kamppailulajit 27
aidan Vapaaottelun SM-2006 *kuvia* Kamppailulajit 0
Samankaltaiset keskustelutYlös