Muita Instant Pot hurahtaneita?

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
7 981
Ikä
49
Kaupunki
US of A
Olen aika old skool keittiöhärveleiden suhteen. Pitkään meillä ei ollut kuin mikroaaltouuni jenkkeihin muuton jälkeen - kahvit keittelen liedellä moka potilla, ja leivät voi paahtaa pannulla. Ensimmäinen repsahdus oli Blendtec blenderi, ja vastikään ostin Instant Potin, eli kanadalaisen painekattila/slow cooker/riisikeitin/jne. härpättimen Amazonista. En tiedä, onko tuo joku ostoskanavahimmeli, vai myydäänkö sitä kivijalkakaupoissa.

Tähänastisen perusteella aivan fantastinen kapistus. Kokeilin eilen tehdä pulled porkia ja siihen bbq kastiketta. Aikaa kului reilu tunti, ja lopputulos oli parasta nyhtöpossua, mitä itse olen ikinä saanut aikaan. Teoriatausta on sellainen, että kova lämpötila sulattaa lihan nihkeämmät osat, eikä nesteet pääse karkuun kun kansi on tiiviisti kiinni.

Muita painekattilahörhöjä palstalla? Parhaat reseptit jakoon!
 
Liittynyt
6.2.2003
Viestejä
11 840
Ikä
37
Olen aika old skool keittiöhärveleiden suhteen. Pitkään meillä ei ollut kuin mikroaaltouuni jenkkeihin muuton jälkeen - kahvit keittelen liedellä moka potilla, ja leivät voi paahtaa pannulla. Ensimmäinen repsahdus oli Blendtec blenderi, ja vastikään ostin Instant Potin, eli kanadalaisen painekattila/slow cooker/riisikeitin/jne. härpättimen Amazonista. En tiedä, onko tuo joku ostoskanavahimmeli, vai myydäänkö sitä kivijalkakaupoissa.

Tähänastisen perusteella aivan fantastinen kapistus. Kokeilin eilen tehdä pulled porkia ja siihen bbq kastiketta. Aikaa kului reilu tunti, ja lopputulos oli parasta nyhtöpossua, mitä itse olen ikinä saanut aikaan. Teoriatausta on sellainen, että kova lämpötila sulattaa lihan nihkeämmät osat, eikä nesteet pääse karkuun kun kansi on tiiviisti kiinni.

Muita painekattilahörhöjä palstalla? Parhaat reseptit jakoon!
Höh, wanhahko ketju jo eikä yhtään keskustelua. Osui kyllä mun silmään kuin tilauksesta, koska mä olen jonkinlaista painekattilaa / slow cookeria tässä haaveillut jo jonkin aikaa. Ei vain taida mahtua kaappeihin kun siellä on kaikkea kahvinkeittimestä pastakoneeseen ja vohveliraudasta blenderiin vaikka niitä tulee käytettyä aniharvoin. Painekattilalla olisi varmaan samanlainen kohtalo. Mutta olishan se hyvä tuollaisiin hommiin. Suomessa noi ei ole järin yleisiä ja siksi varmaan täälläkään ei keskustelua ole. Vielä muutama vuosi sitten karjalanpaisti oli extremeintä slow cookingia mistä kukaan oli kuullut (ja sekin pilataan vain 2-3 tunnin paistoajalla) ja kaikki "huonommat" ruhon osat oli - ja on kyllä edelleenkin - melkein jätettä, koska ne on sitkeitä. Varmaan onkin jos koittaa vain paistaa pannulla tai tehdä jotain lihasoppaa. Ei ihmiset oikein tiedä mitä tuollaisella tekisi kun ei ole sellaista ruokakulttuuria.
 

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
7 981
Ikä
49
Kaupunki
US of A
Joo aika hiljaista on. Teen huomenna taas näitä, oli lähimarketissa baby back ribsit tarjouksessa:
 
Ylös