msg, natrium glutamaatti

Liittynyt
21.6.2005
Viestejä
163
natrium glutamaatista on puhuttu paljon...pahaa
kuulemma usealla jotain allergiaa....

onko tämä natriumglutamaatti mitään sukua l-glutamiinista muuntuneelle glutamaatille???

entä missäs tätä natriumglutamaattia esiintyy??
 
Mitä on lisäaine E621 ?
Lisäaine E621 on natriumglutamaatti eli glutamiinihapon suola. Sitä käytetään arominvahventeena eli parantamaan lihan, kalan tai muun runsasproteiinisen tuotteen omaa makua tai tuoksua. Natriumglutamaatti on eniten käytetty arominvahvenne. Sitä esiintyy luonnollisesti rintamaidossa, emmentaljuustossa ja muissa runsasproteiinisissa elintarvikkeissa.

http://www.ruokalinja.net/faq.cfm#6
 
kronosis sanoi:
entä missäs tätä natriumglutamaattia esiintyy??
Melkein jokaikusessa makkara/kinkku/kalkkuna/etc.. paketissa minkä ruokakaupan leikkelehyllystä löydät.
Itseasissa tota on lähes kaikissa 'prosessoiduissa' lihavalmisteissa..
 
Niin, paha sanoa onko tässä kyse enemmän fysiologisesta vai psykologisesta asiasta... Toinen vastaava ainehan on aspartaami, josta saa helposti tappelun aikaiseksi kun lausuu siitä jotain pikkuisenkin provosoivaa.

Omasta puolestani käytän tuota aromivahvennetta todella vähän. Kaapissa on yksi vanha purkki aromisuolaa, jota tulee joskus satunnaisesti viskattua kanisten päälle.

Periaatteessa keinotekoisista lisäaineista ei ole ihmiselle mitään hyötyä, eikä niitä voi pitää ravinteikkaan ruokavalion osana. Jos siis noudattaa vaikka periaatetta että sen, mitä syödään, täytyy olla ravinteikasta ruokaa eikä mitään ylimääräisiä täyteaineita niin silloin jää kyllä natriumglutamaatit, aspartaamit ja moni muu hyllylle.

Esimerkiksi Vatajan leikkeet ja makkarat muuten tehdään ilmeisesti kaikki ilman näitä turhia lisäaineita ja lihapitoisuus on huomattava. Maksavatkin toki sitten sen mukaisesti.
 
Back
Ylös Bottom