Niin, paha sanoa onko tässä kyse enemmän fysiologisesta vai psykologisesta asiasta... Toinen vastaava ainehan on aspartaami, josta saa helposti tappelun aikaiseksi kun lausuu siitä jotain pikkuisenkin provosoivaa.
Omasta puolestani käytän tuota aromivahvennetta todella vähän. Kaapissa on yksi vanha purkki aromisuolaa, jota tulee joskus satunnaisesti viskattua kanisten päälle.
Periaatteessa keinotekoisista lisäaineista ei ole ihmiselle mitään hyötyä, eikä niitä voi pitää ravinteikkaan ruokavalion osana. Jos siis noudattaa vaikka periaatetta että sen, mitä syödään, täytyy olla ravinteikasta ruokaa eikä mitään ylimääräisiä täyteaineita niin silloin jää kyllä natriumglutamaatit, aspartaamit ja moni muu hyllylle.
Esimerkiksi Vatajan leikkeet ja makkarat muuten tehdään ilmeisesti kaikki ilman näitä turhia lisäaineita ja lihapitoisuus on huomattava. Maksavatkin toki sitten sen mukaisesti.