Monitoimikoneet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Hippa
  • Aloitettu Aloitettu

Hippa

Okkapukku.
VIP
Liittynyt
28.10.2002
Viestejä
8 217
Laitetaas imureiden, pesukoneiden ja blendereiden sekaan vielä monitoimikoneet.

Ruoanlaittoon menee ihan sikana aikaa ja siitä suurin osa menee siihen vitsin pilkkomiseen.

Millaisia kokemuksia porukalla on monitoimikoneista ruoanlaiton apuna? Saako niistä pilkkomisapua? Millaisia laitteita teillä on? Mihin käytätte vai jäikö käyttämättömäksi?

Ja ennen kaikkea: Mikä on hinta/laatu-suhteeltaan paras laite?
 
KitchenAid vaikuttaa hyvältä, osta sellainen.

Kitchen Aid yleiskoneessa on käyttöaikarajoitus. Tarkoittaakohan kysyjä yleiskonetta vai pienempää monitoimikonetta?
Itse panostaisin Kenwoodiin yleiskoneeseen, tosin se on aika suurikokoinen.

TM:ssä testi:
http://www.tekniikanmaailma.fi/vanhat/isot-yleiskoneet-keittion-kuningatar

Sitten tietty joku tommonen monitoimikonekin voisi riittää siihen pilkkomiseen:
http://tinyurl.com/ykxlbmm
302_temp


Mutta ei tietenkään Philipsiä. Kenwood lienee paras näissäkin.
http://www.kenwoodworld.com/fi-fi/Tuotteet/Monitoimikoneet-tehosekoittimet/Monitoimikoneet/FP972/
 
Itse pongasin sittarista kuukausi sitten Bosch profimixx 47 koneen. Mukana tuli teräskulho kolme erilaista vispilää vai mitä ovatkaan ja vihannesraastin kolmella erilaisella terällä. Niin ja about 1/2 pattereilla toimiva pienoismalli :D Hintaa ei ollut kuin 80€ plussakortilla ovh hinnasta ei hajua. Pääasiassa vihanneksia tullut raastettua tuolla mihin vaikuttaa olevan ihan hyvä laite, ei ole vaikea kasata ja osat on helppo puhdistaa. Mitään jäykempää taikinaa ei ole tullut vatkattua vielä mutta eiköhän sekin onnistu. 2v takuun antoivat ja itsellä on kyllä kova luotto laitteen kestävyyteen kun porukoilla on ollut päivittäisessä käytössä 20v samannäköinen boschin kone.

Tuosta on käyttämisestä tai käyttämättömyydestä on paha mennä vielä veikkaamaan pidemmällä aika välillä. Nyt talvella laihdutellessa kun vihannekset ovat kalliita tulee vedeltyä aika paljon kaikenlaisia porkkanakaaliraaste systeemeitä mitä en voisi kuvitellakkaan tekeväni ilman tuota konetta ja kun ei tehosekoitintakaan ennestään ollut niin kai sitä nyt muulloinkin tarvitaan kerman vaahdottamiseen yms.
 
Meillä on joku Phillipsin laite. Nyt jos ostaisin uutta niin hankkisin paremmin vääntävän laitteen. Raasteet ym. syntyy kyllä alta sekunnissa, mutta taikinan vaivaaminen kuumentaa konetta jonnin verran. Mutta kyllä silläkin hyvin tulee pizzataikinat. Ongelma näkyy niin että on pakko käyttää suuria kierroksia tai kone hyytyy. Ja kun taikina pyörii 40000 kierrosta sekunnissa koneessa niin tuleehan siinä lämpöä. Epäilen että hiiva on kuollut joskus siinä lämmössä.

Seuraavaksi hankitaan semmoinen pizzeria malli. 50 litran säiliö ja kolmivaihevirtaa :D
 
Mulla on taikinan vääntöä varten leipäkone :D

Ensisijaisesti etsin pilkkomisapua. Muu tulee sitten bonuksena (esim. raastin).
 
Ihan pelkkään pilkkomiseen itse en jaksaisi kyllä konetta ostaa... Hyvä veitsi + veitsenteroitin saa riittää, vaikka meilläkin nykyään syödään paljon kasvista ja salaattia.

Yleiskone tai semmoinen kaapista löytyy, mutta sillä vaivataan taikinat ja tehdään haastavammat hienontamiset (esim. suklaan rouhiminen leivontaa varten on käsipelillä tosi raivostuttavaa). Noissa menee joka tapauksessa sitten aikaa siihen kasaamiseen/purkamiseen ja puhdistamiseen, niin välttävälläkin veitsenkäsittelijällä menee varmaan sama aika hoitaa käsin koko homma, jos ihan peruspilkkomisesta on kyse.

Tämä nyt oli mun näkemys, mutta jos olisin yleiskonetta ostamassa, niin luulenpa että jonkun Kenwoodin ostaisin, semmoisen millä saa tehtyä litraisen pullataikinan :lol:
 
Nyt pitäisi yleiskone ostaa. Electrolux Assistent kiinnostaisi kyllä kovasti.
 
Mulla on tämmönen http://www.gigantti.fi/product/pien...itoimikoneet/KM615MPX/kenwood-major-yleiskone
ON ollut tosi hyvä, ja koska en pidä tuota aina esillä, en viitsi maksaa siitä että se on kromattu.

Tuo on tarkoitettu isohkojen taikinoiden tekoon, pienten tekeminen on tällä aika työlästä koska kone ja tuo astia on tosi isot. Miinuksena se että tuossa ei tule mukana mitään leikkurisysteemiä (ei noissa kyllä yleensäkkään taida). Semmoisen saa lisäpalikkana mutta maksaa jotain satasen verran tms.
 
Nyt pitäs joku ostaa. Kitchen Aid puoltaisi valintaa ulkonäkönsä puolesta, se on myös halpa (429e). Mutta 300W moottori epäilyttää.
Kenwoodin paras malli taas vetää korren pitkäksi induktion ja 1500W tehon avulla. Hintaakin toki sitten yli tuplat.

Mitenkäs olisi, raadin suosituksia? Voin sanoa että käyttö on aktiivista, sen jälkeen jauhetaan lihatkin itse.
 
Ostin tänään Kenwood Cooking Chefin. 995e Stokkan hulluilla päivillä. Lähtöhinta 1495e ja tiukka normihinta 1199e.

https://www.stockmann.com/webapp/wc...nwood-Cooking-Chef-kypsentava-yleiskone/84722

http://www.kenwoodworld.com/fi-fi/kenwoodCookingChef/Home1/The-Cooking-Chef/

product-id.webp


Linkki tarjoukseen:

http://www.hullutpaivat.fi/katalogit/fb0786a7fb06de7fdfd2680d0cf7a21a/page-84.html

Mainittakoon että koko komeus painoi 25kg ja mahtui nippanappa ryssän Toyota Versoon :D

Kuva:
kenwood+laatikossa++263.jpg

Lähde:
http://siskotkokkaa.blogspot.com/2010/09/kenlii-eiku-wood-ja-tunnustuksia.html
 
Mitäs olet tykännyt?

Itse ostin kyseisen vehkeen keväällä tuohon tiukkaan hintaan ja on käytössä melkeen aina, kun ruokaa laitan eli usein.

Puuroa keitin ja sämpylät tein. Nyt on ollu vähän kiirusta, huomemnaa taas iisirsi puuro joulumanteli.
 
Back
Ylös Bottom