• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Miten treenaat tällä hetkellä?

Oranki

The Pink Chocobo
Liittynyt
16.6.2010
Viestejä
9 822
Laitetaas tämmönen ketju ihan mielenkiinnosta. Eli kun täällä ihmiset päivittäin neuvoo toisiaan treeniasioissa niin laittakaas sitä omaa tämänhetkistä treenityyliä/ohjelmaa+muuta vapaamuotoista paskaa. Tämä ei siis ole aloittelijoille suunnattu vaan vähän kokeneemmille palstan vakiojanttereille. :) Saa tietty kommentoida myös muiden tekemisiä, mutta yritetään pitää homma asiallisena ilman vittuilua/trollailua.

Laitanpa omani tähän alkuun. Voimapainotteisesti tykkään aina treenata ja tällä hetkellä olen hurahtanut kaikenlaiseen volyymitreeniin. Penkissä tuli Smolov Jr vedettyä hyvin läpi(+10kg max) ja nyt tällä viikolla aloittelen sen uudestaan sekä penkissä että kyykyssä. Apuliikkeiksi lähinnä jullea, leukoja, vatsaa, vipareita ja kiertäjäkalvosimia. Yli kahden tunnin treenejä siis luvassa. :D

Kyseistä ohjelmaa tuntemattomille Smolov Jr:hän menee näin:

ti 6x6x70%
to 7x5x75%
la 8x4x80%
su 10x3x85%

Ohjelman kesto 3 viikkoa, joka viikko lisätään painoihin 2,5-10kg. Neljännen viikon lopulla uudet maksimit.
 

no-body

huuhaa
VIP
Liittynyt
5.10.2004
Viestejä
11 080
Eli kun täällä ihmiset päivittäin neuvoo toisiaan treeniasioissa niin laittakaas sitä omaa tämänhetkistä treenityyliä/ohjelmaa+muuta vapaamuotoista paskaa. Tämä ei siis ole aloittelijoille suunnattu vaan vähän kokeneemmille palstan vakiojanttereille. :)
Rehellinen vastaus: fiilispohjalta päin vittua häröillen. Isoihin liikkeisiin keskittyen ja apuliikkeetkin sikatyylillä moninivel-/kokovartaloliikkeiksi muuttaen eli juuri sillä pahamaineisella voimailutyylillä. Rautaa pyritään tankoon lisäämään ja sitten jos/kun se ei enää lisäänny vaan vähenee, niin joskus harvoin yritän ottaa vähän järkeä käteen ja tehdä jonkin aikaa suunnitelmallisemmin. Jako ja pääliikkeet tosin ovat aina harkittuja, juuri mikään muu asia ei. Liikevalikoiman pyrin pitämään mahdollisimman monipuolisena, ihan motivaation ylläpitämiseksi ja tietynasteisen toiminnallisuuden nimissä. Sarjat pidän mahdollisimman lyhyinä, koska olen niin laiska ja huonokuntoinen.

Ja sitten kun varmaan herää kysymys miksi näin, niin vastaus kuuluu että koska se on kivaa ja mä treenaan ihan omaksi huvikseni, yleisvoimamielessä ja oman hyvinvoinnin vuoksi ja siksi motivaatio pysyy parhaiten yllä kun ei ota hommaa liian vakavasti. Tiedän, että voisin edetä nopeammin esim. pelkissä vn-liikkeissä, jos jättäisin häröilyt vähemmälle ja keskittyisin vain niihin ja systemaattisella ohjelmalla, mutta kun mä en ole menossa vn-kisoihin, enkä bodylavalle, niin mä voin ihan hyvin touhuta yksittäisten asioiden kannalta epäoptimaalisellakin tyylillä. Lisäksi minulla on haaveena vielä joskus saada itseni bongattua salikomediaa-ketjusta ja siltäkin kannalta on hyvä treenata mahdollisimman väärin. On kyllä outoa etten ole tässä vielä onnistunut, ehkä salilla ei juuri käy pakkislaisia tai ainakaan tekniikkapoliiseja tai desibelimittarin kanssa painojen kolinan mittaajia.

Ettei kukaan sitten käskis mua lukemaan aloittelijoiden osion sticky-ketjuista miten treenataan oikein, niin kyllä mä osaisin treenata oikeinkin jos huvittaisi, siksi uskallan joskus vähän muitakin neuvoa, mutta kun häröilen mieluummin. Sitä järjen kanssa treenaamistakin on joskus harrastettu, mutta ei oo mun juttu. Tulee tällä tyylillä tulostakin sitä paitsi paremmin kuin sataan eri vipari- ja hauiskääntövariaatioon perustuvilla hifiohjelmilla, vaikka kovat jätkät ovat sitten asia ihan erikseen minusta.
 

risumies

VIP
Liittynyt
27.1.2004
Viestejä
7 100
Näin kesäaikaan mulla on ollut jo vuosia tapana kiertää sali kaukaa, jossei satunnaisia ohjauksia lasketa mukaan. Kesätreeneihin kuuluu kaikennäköistä ulkotouhuilua mm. pelejä, hapottelu treenejä portaissa ja mäkijuoksuin, sauvakävelyitä hiekkamontuilla, erilaisia kuulien ja murkuloiden heittotreenejä ja kehonvoimailua, eli monipuolista settiä ulkosalla touhuillen ja palautusolusista nautiskellen.

Talvet sitten aikalailla puhtaasti punttistangon ja satunnaisten kahvakuulailujen parissa, hojoilut kun on taakse jäänyttä hommaa lukemattomia vammojen ja vaivojen myötä. Punttiksella pääpaino on uuden opettelussa, nivelten hyvinvoinnin edistämisessä, liikkuvuuden ylläpitämisessä ja eipä tuo haittaa, vaikka jonkin verta voimakin tarttuis, mikä tosin on hyvin epätodennäköistä enää. Mutta mukava se on yrittää! Tahtoo vain esim. pn-liikkeissä niin monasti homma karata hapotteluiksi, eli lyhyin palautuksin useitakin kymmeniä settejä tai muita hullutteluita. Nuo kun ei palvele nuissa tulosten tavoitteluissa yhtään, päinvastoin, mutta ovatpahan pirun mukavia tehdä!

Perusharjoitteet punttiksella, joissa siis edes joissain määrin yrityksenä on saada enempi kiloja nousemaan, on tempaukset (normi, kapea & yhden käden), työntö, niskantakaa työntö, turkkilainen ylösnousu ja valakyykky. Nuiden päälle sitten jonnin verta erilaisia kyykkyjä (etu, taka ja yhden jalan), paljon keskikroppaa, pystypunnerruksia ja dippejä sekä julmestusti kaikenkarvaista huoltojumppaa.
 
Liittynyt
29.7.2010
Viestejä
814
Bulkkia & Bodausta. Siinä on mun treenityyli nyt kun kevään dieettiurakka ja siihen yhdistetty vähän voimapainotteisempi treenijakso on saatu päätökseen. Hyvin nousi sarjapainot vaikka ajoittain tuli vedettyä aika isollakin kalorivajeella. No, nyt sen on onneksi ohi, ja jos jossain on grilli kuumana niin ei tarvitse enää passata kutsua. Ohjelmatyyppinä on menossa jo kuudetta kuukautta Fiksu nelijakoinen. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus kokeilla Fuhrerin shokkitreeniä, eli erittäin lyhyillä palautuksilla useampi liike putkeen.
 
Liittynyt
10.7.2009
Viestejä
3 094
Kaupunki
Hämeenlinna
Fiiliksen mukaan. Jakokin vaihtelee vähän sen mukaan, miten usein minäkin viikkona salille pääsen. Salilla aina ne tutut perusliikkeet ja päälle ihan liikaa kaikenlaista vitkuttamista, koska se on niin perkeleen kivaa. Kehitystä tulee hitaasti mutta varmasti :)
 
Liittynyt
25.2.2009
Viestejä
1 098
Olen kai niin peruspunttijuntti kuin voi olla. Treenaan 90% ajasta 4-jakoisella "Dorian Yates" -jaolla. Lisäksi paukutan vielä 3-5 kovaa sarjaa moniin liikkeisiin, todellakin maksimipainoilla (esim. punnerrusliikkeissä toistoja 4-8). Nyt olisi tarkoitus hieman sivistyä taas vaihteeksi ja vetää joka toinen viikko isommilla toistomäärillä per sarja sekä "HD-viikolla" kovia sarjoja maksimissaan kaksi. Aerobista en harrasta, muuta kuin pyöräilyn ja vaakamambon merkeissä.

Sehän olisikin tissipäivä tänään. Ei kuin heiluttelemaan puuhelmitason painoja.
 
Liittynyt
16.12.2002
Viestejä
6 576
No-bodylla on aikalailla sama metodi kuin itselläni. Tohon kun viellä lisää lenkkeilyn ja hiitin niin soppa on valmis. Itselläni on tullut iän myötä sellainen fiilis ja oman kropan kuuntelun kautta tuo treenaaminen toimivaksi. Olen unohtanut kokonaan kaikki orjalliset ohjelmat ja ainoastaan pyrin lisäämään rautaa tai toistoja pikkuhiljaa. Pidän vihkoa mukana salilla johon pistän tekemiset ylös. Suunnittelen jo edellisenä päivänä seuraavan että mitä teen ja miten.
Töiden ja muiden menojen takia menen välillä 1-jakoisella ja sitten kun aikaa niin 2-jakoisella.
 
Liittynyt
27.9.2011
Viestejä
3 432
1-jakoisella 3krt viikossa treenailen punttia. Pelkkiä raskaita moninivelliikkeitä voimapainotteisesti varoen elopainon nousua. Joka treenissä on joku variaatio kyykystä, mave, vähintään 1 yläselkäliike(leuanveto/alatalja/soutu), joku variaatio punnerruksesta, niskat + vatsat ja jos on jostain kumman syystä viellä virtaa, niin yleensä yläselälle tai rinnalle lisäliike. Harvemmin jää paukkuja ton treenin jälkeen. En laske prosentteja, mutta yleensä esim. mavessa lämpösarjassa 15-20 toistoa ja noususarjoissa 5 toistoa, työsarjassa 3-5 toistoa ja siitä ykkösiä niin pitkälle ku menee. Leuoissa lämmöt ilman lisäpainoja eri oteleveyksillä ja siitä sitten painoa mukaan vähän fiiliksestä riippuen.. välillä ykkösiä ja välillä pidempiä sarjoja.

Lämmittelynä poljen kuntopyörää intervalleina niin, että syke nousee. Ei jaksa panostaa siihen niinkuin pitäisi. :) Loput lämmöt sitten itse treeniliikkeillä ja pienillä painoilla.
 
Liittynyt
20.6.2005
Viestejä
1 959
Ikä
32
Täysin bodaus painoitteisesti 3-jakoisella ja bulkki on tällä hetkellä menossa. Kevät menikin dieetillä ja voimatreenillä...
 
Liittynyt
1.2.2005
Viestejä
8 188
Ikä
34
perusliikkeitä mahd. isoilla painoilla ja päälle crossfit-hippaa 5 kertaa viikossa
 
Liittynyt
13.6.2011
Viestejä
7 724
Clusterfuck-DC-PHAT-Taljakickback-HCCBB-häröilyä. Kai se toimii, kun kehonpaino ja tulokset nousee. Aerobista ei ollenkaan, ei paljon napostele tällä hetkellä lenkkeillä.
 

yusuplus

Banned
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
4 239
Ikä
36
3-jakoinen:

Rinta, selkä
Olkapäät, kädet
Jalat

Kierto noin 5 päivää. Joka toinen kierto tupla-/triplasarjoja samalle lihasryhmälle. Toinen kierto sitten enemmän suoria, mutta myös tuplasarjoja samalle ja vastakkaisille lihoille. Joka treeniin otan mukaan voimaliikkeitä, jotka teen alussa yleensä suorina tai tuplasarjoina vastakkaisille lihasryhmille (leuanveto, mave, dippi, penkki, rive jne.).Treenin ekat liikkeet aloita pienistä ja nousen isoihin. Sitten kun paikat on lämpimät, niin lataan melkein heti isot ja tiputtelen siitä painoa veke sarjojen edetessä. Sarjoja tulee aika paljon treenissä ja treenit kestää aina yli 60 min (joka ei nyt ole aina niin hyvä juttu).
 
Liittynyt
4.7.2011
Viestejä
293
Tällä hetkellä mun treeni on 1on1off ja yhteen kiertoon sisältyy 2 penkkitreeniä, 3 kyykkytreeniä ja 2 maastavetotreeniä. Jaotus on 2-jakoinen ja treenit sisältää voima-, nopeustreenejä, sekä tietenkin apuliikkeet myös apinanraivolla. Muu treeni sisältää mäkijuoksua ja perus hyötyliikuntaa.
 
Liittynyt
12.6.2010
Viestejä
1 284
Elaston 2-jakoisella mennään treenipäivät ma, ti ja to, pe. Keskiviikkoisin jalkapallo höntsää puulaakissa ja viikonloppuna crossfittausta/lenkkiä oman jaksamisen mukaan. Sunnuntai yleensä kokonaan vapaa.
 
Liittynyt
9.8.2007
Viestejä
2 975
Kyykky -> 5/3/1
Julle -> Heavy Duty
Prässi/Pohkeet /Vatsat -> Sarjaprogressio (eli 2x10->3x10 jne..)
-
Penkki -> Hybriditreeni (esim. 3x2x120+2x8x100+12x90)
Pystypun. kp -> Sarjaprogressio
-
Mave -> 5/3/1
(SJMV) -> ?
Leuat -> 3x4-6x6
Alatalja/Kulmasoutu -> Pyramidi
Ylätalja -> Tuntuma
-
Lattiapenkki -> Mitä ikinä keksiikään, nyt pyramidi
Vinopenkki kp. -> Heavy Duty/Progressio
Loput -> Mielen mukaan.
 

JP Fux

Pieru
VIP
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
18 977
Perus 1-jakoisella:

1. Veto / kyykkyt
2. Penkit / pystärit
3. Leukoja / kulmasoutua
+ keskivartaloa, ym. pikku liikkeitä jos jaksaa.

Sarjat ja toistot ihan filiksen mukaan. Kumminkin jotain progressiota pidetään yllä.
 
Liittynyt
15.1.2011
Viestejä
14 495
Kaupunki
Helsinki
2-jakoisella yläkroppa/alakroppa 4 kertaa viikossa eli 2x koko kroppa läpi. Pääliikkeissä se 4-6 sarjaa, alkuviikon treenit rinta/etureisipainotteisia ja loppuviikko sitten selkä/takareisipainotuksella. Päälle aerobista vähän fiiliksen mukaan ja treenipäivinä venyttelyt iltaisin. Ruokavaliona toimii IF.
 
Liittynyt
27.12.2010
Viestejä
549
Kesän tultua ryhdyin taas enemmän voimistelua treenaamaan. Ranne meni rikki jouluna, vasta toukokuussa sille pystyi laittamaan edes jotenkuten painoa. Nyt olen sitä kuntouttanut, venytellyt ja rullaillut, ja se alkaa jo lämmittelyjen jälkeen kestää käsilläseisontaa ja punnerrusasentoa. Tavoitteena on lähteä rakentamaan sen työkapasiteettiä suht. hitaasti uusien vammojen välttämiseksi - aluksi ihan pari kertaa viikossa vähän raskaampaa treeniä, ja joka päivä kevyttä jumppaa. Kesän loppuun mennessä olisi tarkoitus pystyä joka päivä jo käsilläseisontaa ja muuta voimistelua treenaamaan.

Muuten treeni onkin sitten suht. monipuolista hauskanpitoa - Risumiehen tapaan käytän kesän mm. pelaten eri joukkuepelejä kavereiden kanssa, harjoittelen yleisurheilua (eritoten pituushyppy ja kiekonheitto), juoksen, pyötäilen, venyttelen. Käyn kerran- kaksi viikossa salilla vetämässä matalalla volyymilla kyykkyä ja/tai mavea (jos samassa treenissä niin sitten romanialaista). Muutaman kerran viikossa myös teen normaalia voimistelutreeniä lukuunottamatta käsilläseisontaa: staattisissa keskityn ennen kaikkea täydelliseen formiin ja lapojen työskentelyyn sekä myös liikkuvuuden parantamiseen (mm. german hangeja teen usein rintarangan mobilisoimiseksi, enkä suotta vielä lähde tekemään back levereitä vaan aluksi hankin täydellisen German Hangin). Lisäksi tulee tehtyä dynaamisia liikkeitä, panostaen niissä todella hitaaseen liikkeeseen (Punnerruksissa 505-tempo ym.) sekä eri pienten lihasten aktivoimiseen (se, että punnerrukset tekee niin, että selkärangassa ei ole kaarta laisinkaan, ja että lapaluut eivät lähde törröttämään missään vaiheessa vaikka liikkuvatkin yhteen, muuttaa liikkeen paljon vaativammaksi, ja vaikutusalueen myös eri lihaksiin - serratuksen tulevat kunnon pumppiin, ylärinnassa tuntuu paljon enemmän. Sama kun soudut tekee oikealla selkärangan asennolla sekä lapojen liikkeellä).

Kun tuo ranne on vielä kohtuuhellänä, pitää pakostakin jättää vaativammat liikkeet pois. Uskon, että on loppujen lopuksi hyväkin homma - itsellä ei aiemmin ole paljolti kärsivällisyyttä perusjuttujen hoitelemiseen löytynyt, ja sen onkin sitten huomannut kun tietyt liikkeet eivät koskaan paljoa kehitykään.
 
Liittynyt
28.10.2011
Viestejä
4 222
4-5 kertaa viikossa 2 jakosella, yleensä 5, välillä "kevyinä viikkona" kierron jälkimmäinen on kääntynyt kolmeen jaetuks ylimääräsellä määrällä liikkeitä ja pitkillä sarjoilla ja loppuun asti restpausee ja pudotuksia ja ties mitä hyväks käyttäen että olis kipee ja tulis doms-riippuvaisen ihmisen olo tyydytetyks. Isot pääliikkeet käytössä ja täydentäviä lisäliikkeitä, perusmonipuolista salireeniä siis. Huonoa treeniä ei oo tullu varmaa viime syksyn jälkeen, ittensä kurittaminen on vitun jees. Palautumisessa ei oo ollu mitään ongelmia vaikka dieetilläkin oltu viitisen kuukautta varmaan yht, eikä liian kovilla miinuksella. Viikot sis. myös 3-5 aamuaeroobista kävellen, joskus jopa 6 ku on oikee hc-olo ollut, kun ei arjen liikkumisessa mitään muuta olekaan kun ei oo töitäkään ollut. Tuloksetkaa ei juurikaan dieetillä oo tippunu, toisissa jopa parantunu, tekniikan hiomisen takia todennäkösesti. Olis vaan pitäny sillon salireeniä alottaessa ymmärtää heti alottaa dieetillä, ei olis varmaan sellasta armotonta ja typerää pitkää sikabulkkiakaan tullu koskaan pidettyä. Vasen ranne sekä polvi ajoittain vittuilee muttei juurikaan häiritse reeniä, polvikin vaan lenkillä härnäilee ajoittain. Hiano harrastus.
 
Liittynyt
18.7.2011
Viestejä
159
Sekasikiö-ohjelmalla mennään täälläkin. Toisinaan vedän viikon 4-jakoista ja seuraavan viikon 2-jakoista tai joskus jakamattomalla. Toistoalueita heittelen sekaisin miten sattuu, esim. yhdessä treenissä 15 toistoa ja seuraavalla viikolla samoissa liikkeissä jotain nelosia tai kutosia. Ainoa juttu mikä pysyy on treeniliikkeet jotka ikäänkuin kiertää samassa järjestyksessä koko ajan. Eli kerta viikkoon tulee seuraavista liikkeistä vähintään 1-2.

1.penkki,pystäri,dippi tms
2.rive,mave,tempaus,sjmv
3.etukyykky,prässi
4.leuanveto,kulmasoutu,ylätalja,alatalja
5.ranskalainen kulmis,jm-press,kapea pena,dippi
6.hauikselke jokin liike
7.voimapyörä,sit-upit jne

Aerobista tulee sit kahvakuulan, pyöräilyn ym.merkeissä.

Muskula ja voima molemmat kiinnostaa ja tietty terveys & kunto.

Ruokapuolen uudistuksia tässä ehkä enemmän on focusoitu kun tässä dieetin jälkimainingeissa opettelen taas syömään vähän enemmän, mutta pyrin syömään mahdollisimman monipuolisesti mutta kuitenkin normi body-safkatyyliin. Lisäravinteita vähentänyt huimasti kun mennyt välillä överiksi niiden kanssa.
 
Thread starter Samankaltaiset keskustelut Forum Replies Date
Miten treenaat vatsalihaksesi? Treeni 127
Miten treenaatte? Treeni 75
Miten kasvaa aamuvuorojen jälkeen? Treeni 8
Miten lähteä kehittämään kroppaa Treeni 5
Treeni tunnissa - miten toteuttaa järkevästi? Keskustelu nopeille treeneille Treeni 34
Miten päästä eroon pyörtymisen/oksentamisen tunteesta? Treeni 7
Miten toteutatte progressiota ja pyritte nousujohteisuuteen treeneissänne? Treeni 11
Erilaiset progressiomallit ja miten niitä käytätte? Treeni 2
Miten venyttelette? Treeni 11
Miten aloitan kisaamisen? Treeni 4
Miten treenata, kun tarkoituksena on polttaa rasvaa? Treeni 2
Olkapäiden oikea setuppi alavinopenkissä? Miten teette? Treeni 9
Miten pian haukkari 40 sentistä 45 senttiseksi? Treeni 32
Miten rakentaisit "gettopuntti" -ohjelman? Treeni 10
1kk ilman salia miten treenaan? Treeni 29
Miten saada painoa terveellisesti? Treeni 31
Miten toteuttaa kevyt treeni viikko? Treeni 2
Miten yhdistää bodaus, voima ja crossfit treeni Treeni 12
Miten treenata aamuisin 6xvko? Treeni 4
Miten dietata oikein? Treeni 15
Kyykyn tekniikka: Miten laskeutua kuoppaan "oikein"? Treeni 3
mitä liikkeitä ja miten saan selkälihakset kasvamaan nopeasti? Treeni 27
Miten jakaa treenit kun treenataan kaksi kertaa päivässä? Treeni 1
Miten määritellään glykogeeniä kuluttava harjoitus? Treeni 5
Kaks vuotta bulkilla, miten jatkaa? Treeni 13
Etukyykky ja täysipainoinen jalkatreeni. Miten? Treeni 32
tempausvala - onnistutteko ja miten olette kehittyneet Treeni 13
Miten käyttää aika mahdollisimman tehokkaasti?! Treeni 17
Miten treenata dieetillä? Treeni 5
Polvet kipeät, miten treenata jalat? Treeni 76
Miten "sisäpohkeisiin" kokoa/voimaa? Treeni 8
Miten käsivarsista pyöreämmät Treeni 13
2-jakoisella kroppa läpi 2 x viikossa - miten treenata? Treeni 1
Kyykky ja mave nousuun, miten? Treeni 6
Miten saada lihasta rintaan, jos penkkiä ei voi tehdä? Treeni 45
Trapetsius kuosiin, miten? Treeni 45
Kämmenluut murtuneet. Miten jatkaa treeniä? Treeni 6
Miten saada rasva pois nopeasti Treeni 19
Lisää massaa jalkoihin!! Miten? Treeni 45
Timba79 Pitkä treenitauko, miten järkevä paluu? Treeni 46
Miten saisin vatsan litteäksi, ja miten nopeasti? Treeni 20
Miten eroon löysyydestä ja ylimääräisestä nahkasta? Treeni 2
Miten treenata penkki 45kgx20+ Treeni 13
Miten saada ylimääräinen ''nahka'' eli allit pois käsistä? Treeni 12
Miten saada aikasemmin unta!? Treeni 46
Miten pysyt tiukkana ja samalla pyrit kasvattamaan lihaksia? Treeni 38
miten sali ohjelma pitää toteuttaa? Treeni 5
Miten harjoitella ennen pitkää taukoa? Treeni 2
Miten motivoitte itseänne ennen treeniä? Treeni 193
miten syltä levemmäksi? Treeni 6
Samankaltaiset keskustelut


Ylös