Miten pakaste parsa/kukkakaalista hyvää?

Liittynyt
24.5.2003
Viestejä
1 462
Nopee kysymys: Miten pakasteparsa/kukkakaalista saa hyvää? Tuoreena menee ihan semmoisenaan, mutta tänään huomasin noita löytyvän pakasteenakin. Ovar varsin näppäriä, mutta sulatettuna maistuu aika vehkeeltä. Tuoreina ovat erinomaista sellaisenaa, mutta nyt pakasteesta pitäisi saada vähän makua irti? Ja nopeasti!

Jos olisin pitkäpinnaisempi niin söisin aina tuoretta ja pilkkoisin sen palasiksi, mutta kertokaa nopeat vinkkinne pakaste kaaleihin.

Ideoita? Vinkkejä? Kiitos =)

One love :haart:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mä heitän pannulla nopeesti tilkassa rypsi-/oliiviöljyä sen verran että ovat kuumenneet (ei kannata pitää liian kauan koska muuten hajoaa tuusannuuskaks) ja sitten vaan mausteita perään! Ja namia on! Vielä tonnikalaa sekaan niin aina paranee.
 
itse laitan suoraan pakastimesta tehosekoittimeen mustikoiden ja proteiinin kanssa. menee hyvin alas, kun laittaa jotain makeaa vähän sekaan.
 
Ketsuppia? Makeaa chilikastiketta? :lol2: Mausteita yleensäkin on loputtomiin oman maun mukaan. Vakiomäsäytys on 200g pussi pakasteparsaa, hieman makeaa chilikastiketta, pari rkl oliiviöljyä, sinihomejuustoa ja muutama kananmuna/jauhelihaa/kanaa/raejuustoa. Aah...
 
pakaste parsa-kukkakaali-porkkana setti + paprikasalsa + maustamatonta kanaa + pippuria ja chiliä + vesi (3dl) kasvisliemi kuutio= vuokaan ja uuniin 45min. aah.. tuli jo resepti ja ehkä jopa väärään paikkaan?
 
Oma lounasyhdistelmä:

-pussi pakasteparsakaalia mikroon sulatukseen
-lisänä purkki tonnikalaa ja vähän kirsikkatomaatteja
-päälle reilusti aromisuolaa sekä oliiviöljyä ja balsamicoa (+pinjansiemeniä/cashewpähkinöitä)

Aivan tajuttoman hyvää! :kuola:
 
Valmis yrttimauste suoraan purkista + sitruunamehu on toiminut hyvin.
 
Voisin laittaa teille vinkiksi japanilaishenkisen mausteseoksen jos länsimaiset mausteet alkavat tympäisemään. Tämä on varastettu japanilaisten suosimasta kesäkurpitsa-ruoasta, mutta sopii mielestäni myös muiden kypsytettyjen vihannesten kanssa. Tämä lisätään siinä vaiheessa kun vihannekset ovat pehmenneet tarpeeksi. Sekoita pienessä kulhossa 2 rkl soijakastiketta, 2 rkl miso-tahnaa (itse käytän yleensä tummaa tahnaa mutta vaaleakin käy) ja 1 rkl mirin-riisiviinietikkaa (ei sitä mitä laitetaan sushiin vaan etsi pullo jossa lukee "mirin"). Tämä sitten vihannesten sekaan ja pois kuumalta levyltä, koska joku ainesosa noista kolmesta (miso-tahna...?) ei kestä keittämistä.
 
Tänään höyrytin koko kukkakaalin ja söin pihvin ja pottujen kanssa puolet siitä. Oli hyvää.

Haittapuolena tosin oli armoton vatsakipu, mikä on jatkunut pitkin päivää. Epäilen juuri kukkakaalia syyksi, koska en ole sitä vielä tälle vuodelle syönytkään, eikä vatsakipujakaan ole ollut. Onko näissä kaaleissa joitain vatsaa kiusaavia ominaisuuksia? :(
 
Mikroon vaan sulamaan/lämpenemään ja päälle lempparimausteita.:) Lisänä sitten lihaa, kalaa tms. Kerran pari oon laittanut uunivuokaan broileria, kasviksia, vettä ja mausteita ja joka kerta kasvikset siinä vesilitkussa näyttää ja maistuu pahoilta.:( Tai siis muuttuu sameiksi ja melko mauttomiksi vaan.
 
Varsinkin parsakaalille toimii höyrystäminen, jonka jälkeen sekaan sotketaan fetajuustoa ja pinjansiemeniä. Sopii lisukkeeksi aika moneen paikkaan.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom