Miten meni edelliset treenisi? (high's & low's)

Liittynyt
22.4.2002
Viestejä
2 067
Tämmönen aihe pompsahti ajatuksiin eilisyönä. Mietiskelin eilistä ja sitä edellistä treeniäni ja arvelin että josko porukat pysähtys hetkeksi miettimään ja kirjoittamaan omistaan, jos vaikka fiilikset tarttus ja kehitys paranisi :)

Elikkä valitse joku lihasryhmä edellisestä treenistäsi ja kerro tapahtuiko kehitystä, menikö alaspäin vai junnasitko paikallaan verrattuna edelliseen vastaavaan treeniin.
Liike, toistot ja painot mukaan

Sitten vielä kuvaus kyseisestä edellisestä treenistä, vaikkapa 1-2 tärkeimmän sarjan osalta, miltä tuntu, miten meni, mikä fiilis jäi, mikä meni pieleen tai mikä meni hyvin.

Aloitan sitten omalla:

Ranskalainen punnerrus (mutkatangolla, penkillä maaten):

Fiilikset oli vaisut, lämmitelypaino (40kg) tuntui inhottavalta ojentaja jänteisiin, eikä "kepeyttä" ollut aistittavissa. Päätin kuitenkin kokeilla vaihteeksi lyhyempää sarjaa joten 10kg välein tuosta. 50kg tuntui aika samalta kuin eka lämmitelykin, 60kg oli jo vähän painavan oloinen ja 70kg oli sitten varsinainen viimeinen raskas sarja, 9 tuli ja olin siihen ihan tyytyväinen, eka varsinainen raskas sarja piiiitkään aikaan.

Varsinainen vertailu sarja edelliseen treenin oli sitten pidempi, olin noin viikko aiemmin tehnyt 45kg:llä 29 toistoa, ja nyt mietiskelin että kun raskas sarja oli alla niin ei vamaan lihaksisa riitä puhti yrittämään.
Vähän aikaa tangossa olikin 40kg mutta sitten iski sisu puuska ja korotin 50 kiloon. Raskaan sarjan ja 5kg lisäyksen arvelin verottavan voimia jopa niin että treenikaverille ilmoitin että jospa sieltä jotain 10 toiston päälle menis.

Ja menihän niitä sitten:
Tanko yläasentoon, olipas kevyen olonen raskaan jäljiltä.
Eka toisto tuli rakettina ja samalla simmut kiinni ja toistoja nakkelemaan lisää.
8, kevyttä, putki jatkuu, 12,.. 15,.. 18,.. kaveri kannustaa, 20, kaikki putkeen, nyt piti jo pitää paussia, 3 lisää, paussi, 2 lisää, paussi, sitten simmut auki ja alkaa taistelu yksittäisistä toistoista, niitä revittiin sitten vielä 4 jonka jälkeen ojentajat oli ihan poikki. Toistoja tuli samat 29 kuin olin saanut 5kg pienemmällä noin viikko sitten.

Olo oli juhlava, sain kokeiltua raskasta sarjaa hyvällä mielellä ja kehityin 5 kilon verran pitkässä sarjassa jonka kehityksen hiipumista olen pelännyt jo parin treenin verran. Tämä oli treeni josta jäi sellainen voittajan fiilis, ja seuraavaa treenia odotan innolla.

Tästä teroittui mieleen että treenistä pitää jäädä jotain mieleen, joko hyvä fiilis josta tietää että homma sujuu tai huono fiilis josta tietää että asioita pitää korjata. Jos treeni meni neutraalisti niin sitten ei ole treenattu oikealla asenteella.

Että sellasta, positiivisuuden purkausta kaikille vaan.. :hmmm:
 
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
226
Hmmmm, viime reenistä jäi mave(n yritys) mieleen parhaiten. Kaikki tangot varattu, kun paikalle saavuin hyvin lämmitelleenä ja venytelleenä, mave ois ollu ohjelman ekana. Noh, näytti että voima-äijillä (niitä pp&voimanostohemmoja, jotka aina notkuvat salilla tuntikausia, minä tahansa päivänä, mihin hyvänsä kellonaikaan, aina varaavat kaikki penkki-, kyykky- ja mavepaikat) oli treenihommat vasta aluillaan, joten päätin tehdä ensin ohjelmani muita liikkeitä, ettei salillaoloaika venyisi järjettömiin (tämä hampaita kiristellen). Puolen tunnin päästä lykästi; yksi hemmoista poistui mave-paikalta, jonne tietty säntäsin heti! Arvasinkin, että uusia enkkoja on turha kokeilla, kun muuta treeniä on alla, joten pistin "nousee OK(60kg)" painot tankoon, otin asennon, YRITIN tarkistaa sen peilistä (sen verran vihreä olen mavessa, että tarvitsen peilin apua asennon tarkistamiseen) mutta eteen siirtyi taukoilemaan&juoruamaan pari voima-äijää...Päätin siis tehdä ilman peilin apua, jospa ne siitä siirtyisivät kunhan isompiin painoihin käsiksi pääsen. Turha toivo! Herrat seistä posottivat peilin edessä minuun päin vahdaten siinä 4m päässä koko mave-treenini ajan, joten vipa "kova(80kg, surkeaa, tiedän)" sarja jäi toiston vajaaksi, kun rupesi niin suututtamaan. Olisi kai pitänyt huomauttaa arvon äijille että istumapenkkikin olisi ihan vapaana, sinne vain juoruja jatkamaan pois peilin edestä...en vain saanut suuta auki :(

Joka kerta v-tuttaa salilla kun nää äijät on siellä yhtäaikaa - ja jotenkin ne vaan tuntuvat olevan siellä AINA! Mä kun käyn itse aina vaihtelevina päivinä: joskus ma-ke-pe, joskus ti-to-su tms ja kellonaikakin suunnilleen aina eri - silti ne äijät ovat aina paikalla! Kaipa ne asuvat salin pukukopissa sitten?

Eli kuten vuodatuksesta näkyy (sorry valitukseni!), viime treeni meni lepikkoon ja lujaa.
 
Liittynyt
14.10.2002
Viestejä
491
Joskus tulee näitä ahaa-elämyksiä treenatessa. Hemmetin hyvät fiilarit tuli tiistaina treenatessa ojentajia. Kysessä oli pudotussarja (tein siis ojentajapunn. taljassa) ja laitoin pakkaan painot joita en ole saanut pahemmin liikutettua, mutta nyt lähti kutonen irvistellen ja viimeisiä toistoja tehdessä (kun oli kaksi pudotusta tehty) huomasin (peilistä kun katselin) että "Hei! Mullahan ON ne ojentajat ja ne näkyy!!!! Mikä riemun tunne!
Ihan hölmötlä kuulostaa, mutta joskus tuollainen asia saa koko viikoksi hyvälle tuulelle. :evil:
 
Liittynyt
30.8.2002
Viestejä
77
Loistava thread!

Hyvää fiilistä pitäisi tosiaan oikein tartuttamalla tarttuttaa! Vaihdoin noin vuosi sitten salia ja tällä nykyisellä salilla todella treenataan.. se on pistänyt omankin innon ja kehityksen ihan uusille urille. Lämmittely paikalta (josta onneksi on hyvä vakoilunäkyvyys) on 'tehokasta' seurata todellisia työvoittoja.. saa hyvän tsempin päälle ja treeniin potkua.

Yksi suurimmista ilonaiheista oli toissa viikolla, kun kasvatin max toisto määrää pystypunnerruksessa neljällä. Mieletön tunne siinä kasin kohdalla, kun vieläkin tuntui kevyeltä ja tiesin jaksavani vielä puristaa.. kaksitoista meni ja aijaijai kun tuntu hyvältä :)
 
Liittynyt
6.6.2002
Viestejä
491
Viime viikko meni treenien osalta suhteellisen täysillä kuten aina, mutta nyt oli alitajunnassa uudenvuoden kahden päivän juhlimiset. Kuudessa päivässä kävin koko kropan läpi, missä ei tavallaan ollut mitään järkeä. En paljon miettinyt palautumista vaan treenaamaan oli päästävä ja paino saatava takaisin normaaliksi. Nyt lihakset todella kipeät ja kävelykin on tuskaista.

Kohokohta mm. oli Hack-kyykyn tiputus, minkä jälkeen oli todella lähellä :urjo:

Lisäksi mieleen jäi rintapäivänä käsipainoilla tehty penkkipunnerrus, mikä meni kohtuullisen hyvin 52kg käsipainoilla.

Nyt onkin mukava palautua muutama päivä, ja panostaa venyttelyyn ja lepäilyyn. Sunnuntaina sit salille treenaamaan olkapäitä ja ojentajia. :p
 
Liittynyt
3.7.2002
Viestejä
9 260
keskiviikkona tein penkissä maksimi kolmosen. aloitin tekemään kolmosia 70kg:lla. nousin viiden kilon välein ja viimeinen paino oli tangossa, 95kg. keskityin, väänsin kaaren ja aloin nostaa.
eka toisto oli tehty ja joku äijä tuli siihen viereen huutamaan että nosta nosta ja antaa mennä vaan. kolmas toisto tuli aika tärinällä ja osui hieman telineisiinkin, mutta tuli ylös omilla voimilla (ainakin vissiin, mulla oli silmät kiinni viimeisessä toistossa). pakkohan se oli vääntää kun oli ukko vieressä meuhkaamassa.
suoritin rintatreenin loppuun, tein vatsat ja lähdin kotiin nauttimaan annoksen palauttavaa ja virkistävää viking poweria
 
Liittynyt
19.11.2002
Viestejä
1 197
Tein eilen jalka treenin joka kans tuntuu... Pakko vähän yhdistellä tota voimannosto harjoittelua ja normaali 8 jumppaa (tarvin jalkoihin voimaa ja muutenkin menee jo 5 päivää treeneissä valitettavasti). No, tein lämmittelyt ja sit prässin 90 asteen kulmasta... 6*420 kg, 4*440 kg, 3*460 kg, 2*8*380 kg. Sitten tein kyykyn 6*160 kg, 2*10*140 kg (tekniikka ongelma ja selkä ei kestä vaikka jalat työntäis). No, sitten tein hakin, pohkeet, ohentajat ja koukistajat (liike*3*8-10). Pahalta tuntuu jalossa vaikka oon venytellyt mut pitää tuntuakin.

:kippis1:
 

AKV

Liittynyt
14.7.2002
Viestejä
2 091
Ikä
43
Tää viikko on ollut kevyt viikko, mutta parhaat muistot jäi viime lauantain kovasta jalkatreenistä. Päätin tehdä piiiitkiä sarjoja, kun yleensä pysyttelen toistoalueella 6-12. Prässissä 1x20 ja 1x15, kyykkyä 1x15 ja 1x12, ojennukset 1x20 ja 1x15, koukistukset 1x20 ja 1x15, pohkeet 1x20 ja 1x15. Joka liikkeen molemmat sarjat samalla painolla ja kaikki sarjat ihan äärimmäiseen loppuun asti, esim. jo ekassa prässisarjassa viimeiset 5 toistoa toivat silmiin tähtiä ja korviin enkelien laulua :D. Kipu oli todella suloista! Tätä tulen kokeilemaan toistekin ehdottomasti!!

Ylipäätään on odottavainen & motivoitunut mieli treenata. Marraskuun puolelta joulukuun tokalle viikolle jatkuneet sairastelut pilasivat treenit melkein kuukauden ajalta, mutta nyt aletaan olla samoissa sarjapainoissa kuin sitä ennen. Ja rehellisyyden nimissä on todettava, että nyt niissä kovissa sarjoissa on tekniikka vähän paremmin kohdallaan. ;)

Ensi viikolla lähtee taas täyttä höyryä, aion todistaa itselleni että "kaikki liha tottelee kuria". :kippis1:
 

Hippa

Okkapukku.
VIP
Liittynyt
28.10.2002
Viestejä
8 220
Mun viime jalkatreeni oli succee ainakin jälkikipujen kannalta :)

Olen aloitellut viime viikot kyykkyä (smithissä), johon olenkin melko lailla keskittynyt. Tein kyykyn ekana, ei tuntunut vielä kovin raskaalta tehdä (en ole vielä max painoissa) ja sen jälkeen tein kaikki muut jalkatreenit ja vielä prässiäkin lopuksi.

Lopputulos oli 3 päivän jumalaton lihaskipu. En ole koskaan kokenut vastaavaa, mutta fiilis mahtava! :)

Tää viikko meni puihin väsymyksen takia, mutta ensi viikolla taas jyrätään!
 

Mixu

Ei vain tajua
Liittynyt
25.8.2002
Viestejä
2 730
Tämä viikko tein kevyttä treeniä, otin takaisin voimia, kun on kaksi viikkoa oltu lomalla.

Ekaksi tein jalkakyykkyä, tanko pehmustettuna menee sellaista 70-80kg, mutta nyt rupean tekemään ilman pehmusteita ja tein 2 x 10 x 50kg ja sitten vielä 1 x 10 x 55kg.
Tämän jälkeen menin jalkaprässille ja tein yhden jalan työntöjä (vuorojaloin) 3 x 10 x 80kg. Sitten molemmilla jaloilla 10 x 130kg, 10 x 150kg, 10 x 170kg ja voimat loppuivat sitten, sain juuri ja juuri 10 x 190kg.
Jalan koukistajat maaten, kevyillä painoilla, koska edellinen maastavetotreeni oli saanut takareidet aroiksi, nostan enemmän jaloilla kuin selällä. Ehdottomasti huonoimmat lihakseni; Kun teen koukistajaliikkeitä, tuntuu että pikkusormessanikin on enemmän voimaa.
Suunnilleen jalkatreenin jälkeen rupesi vähän heikottamaan, pidin extrapitkän tauon ennen pystypunnerrusta. Joinkohan liikaa vettä prässin tauoilla, jaa-a.....

Sitten pystypunnerrusta 16kg käsipainoilla, kolme 6-10 toiston sarjaa. Pystypunnerrus on kivaa, kohta sitten 18kg painoilla =)
Ja viimeisenä olankohautukset, tangolla, 3 x 10 x 60kg. Tällä painolla jatkan ainakin jonkin aikaa.

Kaikin puolin pienet voimani eivät tyrehtyneet lomalla, ensi viikolla aloitan sitten "rankan" viikon, sovellan Taluksen ohjelmaa: rankka viikko, rankka pumppiviikko, rankka viikko, kevyt viikko

Sivuillenostoja tai vatsalihasliikkeitä en ehtinyt tehdä, jouduin kiirehtimään Cobol- tenttiin. Teen ne nyt illalla kotona.
Ylipäätänsä tuloksien paranemisesta on vähän hankala kommentoida, koska aloitin säännöllisen kirjanpidon vasta vähän aikaa sitten...

Ei sitten mitään kuittailuja olkapäiden treenaamisesta jalkapäivänä, hyvin menee.
 
Liittynyt
20.9.2002
Viestejä
1 224
Treeni, joka päättyi noin 4 tuntia sitten oli onnistunut. Vertaan treeniä edelliseen kertaan (sama lihasryhmä), jolloin menin salille aamulla. Tuli syötyäkin vähän huonosti ja kaikki vain siksi, että piti päästä ajoissa salille eikä uskaltanut vetää massua aivan täyteen. No siitä treenistä ei sitten ole paljon sanottavaa. Voimat loppuivat treeniin puolessa välissä ja muutenkin painot liikkuivat nihkeästi. Kylmästi vain treeni kesken kun mikään ei tuntunut onnistuvan ja odottelemaan seuraavaa kertaa. Tällä kertaa menikin sitten paremmin eli ajankohtana iltapäivä. Kaikki kasatut raudat nousivat suunnitellusti ja pariin liikkeeseen lisäsinkin vielä vähän extraa, kun voimia tuntui olevan. Ensi kerralla samaan treeniin tuleekin sitten lisää kovuutta, ettei ihan leikkimiseksi jää.

Brunetti: Jos muut häiritsevät treeniäsi, niin vaihda ajankohtaa (pari tuntia myöhemmäksi tai aikaisemmaksi?). Jos taas tämä ei onnistu, niin turha sinun on treeniäsi muiden takia pilata, yritä avata suusi ensi kerralla. Voivat olla ihmeissään ;)
 
Liittynyt
4.6.2002
Viestejä
1 820
Kolme tuntia sitten päättyi minun treeni. Oli mave sitten eka kertaa selkäpäivän ohjelmassa. Joo viime yönä alkanut löysävatsaongelma rupes vaivaamaan siinä puhistessa, pelkäsin toden teolla viimisen sarjan aikana että kohta rusahtaa... mut onneks ei, voi käydä jatkossakin siellä salilla :p

Muuten maven selkäpäivään siirtäminen sekottikin vähän pakkaa, en tuntenut kykeneväni kulmasoutuun setin jälkeen. Muutenkin treenipainot putos vähän edellisiin mavettomiin selkäpäiviin verrattuna.

Ylätalja niskan taakse vaihtu sitten leuanvetoon kun sitä on niin hypetetty. Muuten menikin melkein perinteisesti, alatalja, takaolkapäät taljassa ja loppuun vielä kulmasoutua käsipainoilla... Saa nähä saisko pitkästä aikaa yläselän kipeeksi... :rolleyes:
 

Dopey

Easy like Sunday morning
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
8 326
Ikä
50
Kaupunki
US of A
Reenaan kahta vuorottaista koko kropan treenia (HST) rasvanpolttodieetilla. Viime kerta oli toinen treenikerta toistojen pudottua 10een, joten sain sarjat ja toistot tayteen joka liikkeessa (2x10). Tassa liikkeet ja jotain huomioita (painot on paunoissa enka jaksa konvertoida, 1kg on 2.2 paunaa)

1. maastaveto, 275#; tein ekan sarjan pysaytyksella alhaalla mika ois tehokkaampi tapa, mutta meitsin salin puntit on sellaisia kumisia kahdeksankulmioita, joten painot lahtee vaeltamaan kun ne laskee - toka sarja sitten alhaalla hipaisten; ekan sarjan tuloksena nahka irti toisen saariluun paalta ja niska jumissa - aika low
2. dippi, 57.5# vyolla; oli sen verran kevyet painot, etta hidastin negatiiveja, niskaa pakotti jo
3. leuanveto, 22.5# vyolla; kevytta, joku vanha starba kehaisi jotain tekniikasta
4. military press, 125#; aika iisia, ojentajat vahan puhki dipeista jo mutta jalat pystyi pitamaan poissa liikkeesta (mulla on sikaheikot olkapaat)
5. hauiskaanto levytangolla: 80#; pudotin reilusti painoja tahan kiertoon tassa liikkeessa tavoitteena tehda sikapuhtaasti ja kunnon rutistuksilla - tuntuu vielakin oikealta valinnalta
6. kapea penkki vastaotteella, 145#; helpot sarjat
7. kiertoliike vatsakoneessa, 110#; en sitten yhtaan valita tehda naita, mutta vaihtelun vuoksi otin tan vuorottaiseksi vatsaliikkeeksi
8. yhden jalan varpaillenousu seisten, 90#; vikat toistot todella tiukalla, mutta menivat silti

Puolitoista paivaa mennyt treenista ja niska on jo melkein normaali. Energiat dieetista huolimatta riitti todella paljon paremmin 10 toiston sarjoihin kuin edellisen vaiheen 2x15 liikkeisiin.
 
Liittynyt
7.12.2002
Viestejä
1 542
Keskiviikolta voisin kertoa mavesta. Vielä salille ajaessani oli veltto olo, kun tuo vuorokausirytmi on joululomien jälkeen hakusessa. Yöt ovat jääneet vähäunisiksi. Mietin, oliko mitään mieltä tsekata maksimirautoja, mutta päätin yrittää ja keskeyttää, jos tuntuu tökkivän.

Kuntopyörällä verrytellessäni alkoi mieli jo kirkastua. Poljin pari minuuttia kauemmin kuin normaalisti, mikä kertoi, että hyvä fiilis.
Salilla oli muuten tyhjää, yksi toinen treenaaja. Sattui olemaan (iki-)vanha tuttu edelliseltä salilta. Vaihdettiin kuulumisia ja hajaannuttiin tahoillemme.

Aloitin verryttelyn pelkällä tangolla, vain liikeratoja hakien. En ollut vetänyt piiitkiiin aikoihin. Sitten panin jo 25 kg:n painot eli yhteensä 70 kg ja vedin varovaiset 5. Lisäsin 90 kiloon ja vetäisin kerran. Painavalta tuntui. Samoin 100kg. Uskalsin nostaa 110 kiloon ja vaihdoin otteen ristiotteeksi. Ykkönen nousi oikeastaan kevyemmin kuin odotin. Rohkeasti vaan 120kg. Ajattelin, että tähän saan olla tosi tyytyväinen. Vaihdoin jalka-asennon sumoksi. Ykkösnosto oli yllättävän kevyt. Voi jummi, pakko kokeilla 130 kiloa. Palautusta olin näiden ykkösten välillä pitänyt ainakin 2 min. Nyt odotin pitempään ja kävin kiinni. Ääääh! Nousee, nousee...kriittisen polvivaiheen ohi, pahuksen trikoo, kun taas ottaa kiinni, grrr, miehän vetäsen sen ylös.
Ja suoralle selälle asti se nousi, hartiatkin asennossa. Kummasti otti vasempaan ojentajaan, ihan kuin lievä kramppi.

Siihen nähden etten ole vetänyt maasta moneen monituiseen viikkoon tämä tuntui ennätykseltä, vaikka se sivusi sitä. Tarkoitus oli katsastaa maksimia kevään treeniä varten. Olen saanut pakarani ja olkapääni kondikseen, niin että voimakausi on edessä. Muu treeni jatkui melko normaalina selkätreninä. Rintatuellista T-soutua vedin 40 ja 45 kilolla, ylätaljaa kolmiotangolla 8 vedon sarjoja 50, 55 ja 60 kilolla. Kurillani tein taljapunnerrustakin ojentajille. Se kramppi hellitti niin että jaksoin kyllä. Nousi kuutoset 60, 70 ja 75 kilolla. Venyttelin varovasti selkää ja ojentajia ja lähdin kodin kautta savusaunalle ja avantoon palkkioksi mavetuloksesta. :kippis1:
 
Liittynyt
20.7.2002
Viestejä
273
Keskiviikko
Saavuin salille poikkeuksellisesti vasta puoli kahdeksan, koska tiesin, että uudenvuoden
jälkeen salille tulisi olemaan entistä enemmän ruuhkaa kuuden aikaan ja ajattelin, että
väki olisi jo suureksi osaksi kaikonnut kahdeksaaan mennessä, olin väärässä.
Ihmisiä oli vähintään puolitoista kertainen määrä normaaliin klo: 5-7 arkipäiväruuhkaan
verrattuna. Tämän havaitsin siinä vaiheessa kun astuin sisälle pukukoppiin ja huomasin,
että IHMISET JOUTUIVAT JONOTTAMAAN PUKUHUONEESSA KOPIN VAPAUTUMISTA, KOSKA KAIKKI OLIVAT
VARATTUJA!
Tämän lisäksi salilla oli ilmastointi rikki ja siellä oli ehkä noin 10 astetta liian
kuuma ja todella kostea ja huonu ilman laatu.

Siinä sitten vedin kunniallisesti reenini loppuun asti laatan maku suussa ja olin itsestäni
erittäin ylpeä.

Jos täälainen meininki jatkuu, niin jäädytän korttini ja siirryn kaupungin saleilla
pariksi kuukaudeksi, jotta uudenvuodentreenilupaukset vanhentuvat ja salillani
pystyy taas reenaamaan.
 
Liittynyt
30.9.2002
Viestejä
143
Ikä
39
Tapahtui tänään aamupäivällä.
Eka vähä selityksiä ja elämäkertaa. Eli mulla oli tänään vuorossa rintapäivä ja treenivihkon mukaan sadalla kilolla pitäisi tehdä sarjaa. Tätä ennen en ollu saanu satasta penkistä ylös. Joskus viime kesänä pari kertaa yritin mutta ei se silloin noussut. Nyt jälkeenpäin ajateltuna, miksi se satanen ei noussut niin selitys on liika treeni jolloin kehitys on tosi vähäistä.

Elokuun lopussa muutin Tampereelle ja päätin että nyt laitan treeniohjelman kuntoon ja menin Jari Mentulan puheille (näin mainoksen lehdessä) ja hän teki minulle ohjelman. Nyt oon treenannu sillä ohjelmalla n. 3.5 kk. Alkutilanne silloin oli esim. penkissä 5x90. Ja noin 3.5 viikon välein olen sitten lisänny aina 2,5 kg. Ja tänään oli vuorossa se 100kg
Lämmittelin hyvin, tein kaksi sarjaa 60 ja 80 kilolla. Sitten kolme toistoo 90 kilolla ja vielä ykkönen 95 kilolla. Ja tuolla jossain välissä tein ojentajille pushdownia. Sitten tankoon se sata kiloa. Tein jonkunlaisen kaaren ja otin tangon irti telineistä. Tanko tuntui aika kevyeltä. Ensimmäinen ja toinen toisto tuli helposti, kolmas alkoi jo painamaan . Neljäs toisto oli vähä heiluva mutta tuli ylös. Viides toisto oli toiston irvikuva, ylösnosto kesti aika kauan, mutta se nousi. Jee Jee. Eli tänään oli hyvä treeni.
 

iivili

kollinmölliskö
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
7 213
Ikä
45
Kaupunki
Turku
Joulun viikon tauko punttireenistä teki tod. hyvää. Sen jälkeiset puolenkymmentä reeniä ovat kaikki menneet aika hyvin -> :)

Toissapäiväinen jalkareeni:

Ajoin pyörällä salille (n.10min), joten siinä oli alkulämmittelyt. Kyykkyhäkkiin soppelit säädöt, tankoon 25kg limput -> 70kg. Syvä ja ultrahuolellinen (hitaasti alas, parin sek pysäytys pohjassa, suht nopeesti ylös) vitonen. Päälle 20kg levyt, sillä samaan tyyliin kolmonen. Päälle kympit, vyö päälle. Pyysin erästä isoa voimanostajaa kattomaan sivusta (kerta istuksi tauolla) tekniikkaa. Nihkee kolmonen, mutta kuulemma tekniikka oli hyvä. Lukot päälle, tangossa mulle kohtalaisen kovat kyykkykilot, 135kg. Sillä kolmonen, tuntui tod. helpolta, ja taas kuulemma oli riittävän syviä ja muutenkin hyvällä tekniikalla. Tein samalla painolla muistaakseni kolme kolmosta tuon lisäksi ja vasta viimesessä meinasin hyytyä, muuten tuli suht helposti. Sitten vyö pois, tangosta pois lukot ja kympit (jäi siis 110kg), sillä melko tuskainen kuutonen, ei ollu enää puhtia reiskoissa eikä selässä. Eli aiemmin en ollut edes uskaltanut kokeilla 130kg isommilla kiloilla. Nyt pitänee rueta pitämään reenipainoina kyykyssä 135-145kg, kun toi 135kg liikahti noinkin hyvin.

Sitten painot sivuun, tanko messiin ja maastanostamaan. 110kg tankoon ja ns. perinteisellä tyylillä (kädet jalkoja leveämmällä), ilman vyötä kasi ja kymppi, huolellisesti ja rauhassa. Loppuun rauhallista takareisien pumppailua pienellä painolla, koneessa, noin 15 toiston sarjoja pari, välissä dippiä (otin huvikseen, rintaa ja ojentajia palauttaakseni) rauhallisia kutosia kolme. Vielä ennen lähtöä pari kutosta (huolella ja rauhassa, välissä selkää venytellen) leuanvetoa, koska tuntui olevan virtaa ja teki mieli :D Sitten vaan pal.juomat kitusiin ja pyörällä kotiin.

Olen muuten huomannut, että kun tuolla lailla rauhassa koneella takareisiä (ja joskus etureisiäkin) reenin loppuun pumppailee, niin eivät ole läheskään niin kipeät. Toiminee jotenkin palauttavana reeninä.
 

S225T

Mode
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
4 830
Kaupunki
Helsinki
Tämänaamuinen jalkatreeni:
klo 0835: nousu parit porrasaskelmat gymin ovelle: tiukka veto kortilla lukijasta, ovi auki - NOT! Lukija paskana.
:mad2: :mad2:
 
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
226
LSA_Vinnie - muuten hyvä vinkki tuo treeniajankohdan vaihtaminen, mutta kun mulla ei ole nytkään mitään vakiaikoja/-päiviä, käyn IHAN milloin aikaa sattuu olemaan, eli esim. ma klo 19, ke klo 17, su klo 10 la klo 12...jotenkin ne samat hemmot ovat vain aina salilla yhtäaikaa, ja aina "tielläni", GRRR! Kaipa sitä pitäisi jotain joskus hiukan huomauttaa ("voisitteko siirtyä peililtä ? tms"), en vain oikein kehtaa, kun ovat tavallaan tuttuja miehiä (mieheni kautta), ja taitaisivat loukkaantua kun "akka" kehtaisi heitä pyytää siirtymään muualle (juu, "vanhankansan" jääriä tyypiltään: naiset vaietkoot kun miehet puhuu/tekee-periaattein). Miehelleni heistä valitinkin, ja hänkin oli sitä mieltä, ettei niille oikein auta mitään sanoa. Noh, kunhan joku treenikerta saavutan kiehumispisteeni (mulla on pitkä pinna), niin annankin sitten varmaan kerralla paukkua oikein täyslaidallisen kommentteja :D
 

hiliviuskas

Ikuinen opiskelija
Liittynyt
15.9.2002
Viestejä
337
Oli pakko nostaa topicci ylös, koska eilen meni reeni sen verta mukavasti. Ohjelmassa oli selkä-hauis-päivä ja pääliikkeenä maastaveto.
Pienenä pohjana kerrottakoon, että olen vasta joulukuulta vedellyt maasta ja nyt alkaa omasta mielestä tekniikka olemaan jo kohtuullinen (tulee vieläkin paljon selällä). No, koska mavea on tullut tehtyä vasta vähän aikaa, myös painot nousevat joka kerta paremmin, keskimäärin 5 kiloa joka kerta enemmän tangossa ja samat toistomäärät. Ja sarjatkin vedetään nykyään loppuun asti.
No, eilen sitten lähdettiin taas puntille ja ennen lähtöäni uhittelin #pakkotoisto.comissakin että taas nousee viisi kiloa isommilla painoilla rautaa. Lämmittelyn lopuks pistin rautaan 5 kiloa vähemmän kuin edellisellä kerralla, painot nousi kuin tyhjää. No, sitten uutta ennätyspainoa kehiin. Ajattelin mielessä, että pakko tulla se kasi, mutta kyllä seiskaankin tyydytään. Kasi nousi ja helposti.
Kuten sananlaskukin sanoo "nälkä kasvaa syödessä", päätin pistää vielä 10kiloa lisää tankoon. Eli painoa oli 15kiloa enemmän kuin koskaan aikasemmin. Mietin mielessäni "Kyllä mä vittu ton puristan ainakin 5kertaa ylös. Kaikkihan niitä vitosia aina vetelee, ei se oo mikään huono luku." TULI KASI! Riemulla ei meinannut olla rajoja.
Vikaan sarjaan otin jo painoa pois, koska edellinen oli sen verran tiukka, mutta päätin laittaa painot takaisin ja kokeilla. Ja sieltä nousi seiska!
Tullut kylä tosta maastavedosta ehdoton suosikkiliikkeeni, juuri sen aiheuttaman lihaskasvun takia, mutta myös koska painot nousevat koko ajan.

edit
 
Thread starter Samankaltaiset keskustelut Forum Replies Date
Miten kasvaa aamuvuorojen jälkeen? Treeni 8
Miten lähteä kehittämään kroppaa Treeni 5
Treeni tunnissa - miten toteuttaa järkevästi? Keskustelu nopeille treeneille Treeni 34
Miten päästä eroon pyörtymisen/oksentamisen tunteesta? Treeni 7
Miten toteutatte progressiota ja pyritte nousujohteisuuteen treeneissänne? Treeni 11
Erilaiset progressiomallit ja miten niitä käytätte? Treeni 2
Miten venyttelette? Treeni 11
Miten aloitan kisaamisen? Treeni 4
Miten treenata, kun tarkoituksena on polttaa rasvaa? Treeni 2
Olkapäiden oikea setuppi alavinopenkissä? Miten teette? Treeni 9
Miten pian haukkari 40 sentistä 45 senttiseksi? Treeni 32
Miten rakentaisit "gettopuntti" -ohjelman? Treeni 10
1kk ilman salia miten treenaan? Treeni 29
Miten saada painoa terveellisesti? Treeni 31
Miten toteuttaa kevyt treeni viikko? Treeni 2
Miten yhdistää bodaus, voima ja crossfit treeni Treeni 12
Miten treenata aamuisin 6xvko? Treeni 4
Miten dietata oikein? Treeni 15
Kyykyn tekniikka: Miten laskeutua kuoppaan "oikein"? Treeni 3
mitä liikkeitä ja miten saan selkälihakset kasvamaan nopeasti? Treeni 27
Miten jakaa treenit kun treenataan kaksi kertaa päivässä? Treeni 1
Miten määritellään glykogeeniä kuluttava harjoitus? Treeni 5
Kaks vuotta bulkilla, miten jatkaa? Treeni 13
Etukyykky ja täysipainoinen jalkatreeni. Miten? Treeni 32
tempausvala - onnistutteko ja miten olette kehittyneet Treeni 13
Miten käyttää aika mahdollisimman tehokkaasti?! Treeni 17
Miten treenata dieetillä? Treeni 5
Oranki Miten treenaat tällä hetkellä? Treeni 1061
Polvet kipeät, miten treenata jalat? Treeni 76
Miten "sisäpohkeisiin" kokoa/voimaa? Treeni 8
Miten käsivarsista pyöreämmät Treeni 13
2-jakoisella kroppa läpi 2 x viikossa - miten treenata? Treeni 1
Kyykky ja mave nousuun, miten? Treeni 6
Miten saada lihasta rintaan, jos penkkiä ei voi tehdä? Treeni 45
Trapetsius kuosiin, miten? Treeni 45
Kämmenluut murtuneet. Miten jatkaa treeniä? Treeni 6
Miten saada rasva pois nopeasti Treeni 19
Lisää massaa jalkoihin!! Miten? Treeni 45
Timba79 Pitkä treenitauko, miten järkevä paluu? Treeni 46
Miten saisin vatsan litteäksi, ja miten nopeasti? Treeni 20
Miten eroon löysyydestä ja ylimääräisestä nahkasta? Treeni 2
Miten treenata penkki 45kgx20+ Treeni 13
Miten saada ylimääräinen ''nahka'' eli allit pois käsistä? Treeni 12
Miten saada aikasemmin unta!? Treeni 46
Miten pysyt tiukkana ja samalla pyrit kasvattamaan lihaksia? Treeni 38
miten sali ohjelma pitää toteuttaa? Treeni 5
Miten harjoitella ennen pitkää taukoa? Treeni 2
Miten motivoitte itseänne ennen treeniä? Treeni 193
miten syltä levemmäksi? Treeni 6
Miten hankkia alavatsalihaksia?! Treeni 16
Samankaltaiset keskustelut


Ylös