Mitä mieltä ruuan liikakypsentämisestä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tero
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
16.5.2002
Viestejä
24
Eli luin tossa joku aika sit (ohimenen odotushuoneessa) että esim. lihan paistaminen liian kuumassa ja liian "kypsäksi" tuhoaa proteiinit.
Luki jotain näin "kun lihaa kypsennetään yli 60 asteisessa alkaa sen proteiinit tuhoutua".
Tietääkö joku tästä aiheesta enemmän. itse en löydä tästä aiheesta mitään.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
tästä aiheesta olikin jo 'taistelua' palstalla..tosin siinä oli enimmäkseen mikroaalto uunin käytöstä juttua..

Kyllähän se "liika" kuumentaminen hajoittaa koostumuksia,mutta hajoaahan ne massulissa muutenkin...en minä ainakaan puoliksi raakaa kanaa syödä viitsi..:D
 
nää on taas näitä. jos kypsentää yli 60 asteessa, proteiinit tuhoutuu ja jos taas kypsentää alle 60 asteessa niin ei kyllä kypsy. henk koht vedän kyllä lihat mieluummin kypsänä, tuhoutu sitte proteiinit tai ei :p
 
Proteiinit denaturoituvat kuumuudessa eli menettävät muotonsa rakenteen rikkoutuessa. Aminohapot ei häviä mihinkään (eli proteiini ei 'tuhoudu') ja proteiini pilkkoutuu joka tapauksessa ruoansulatuselimistössä aminohapoiksi, joten kuumentamisella ei ole merkitystä ravintoarvon kanssa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom