Mitä lajia vapaaottelun treenaamiseen?

Liittynyt
12.3.2007
Viestejä
98
Treenaan vaparia ja kilpailu on tavoitteena. Osaatteko sanoa, mikä laji tukisi parhaiten vaparia? Esim kannattaisko painiin treenaa lukkopainia, vapaapainia vai brassijujitsua?

Onko brassijujitsu miten tehokasta? Puvun käyttö nimittäin hämää. Bjj:ssahan sitä käytetään paljon hyväksi, esim revitään tosi paljon, mahtaisiko joku lukkopaini olla parempi vaihtoehto?
 

ojr

Liittynyt
9.5.2008
Viestejä
3 229
No lukkopaini on toisaalta parempi vaihtoehto, mutta imo kannattaa puvunkin kanssa treenailla. Sanoisin että molempi parempi.
Esim Sauli Heilimö muistaakseni fighterin haastattelussa sanoi käyttävänsä pukua painitreeneissä, koska se auttaa mattoliikkumisen harjoittelussa. Jos osaa liikkua matossa puvun kanssa, on ilman pukua liikkuminen lasten leikkiä. Ja tietty puvunkin kanssa voi käyttää joitakin lukkopainitekniikoita, joissa pukua ei tarvitse. Monipuolisuus on tässäkin hyvä, joten jos on aikaa ja mahdollisuutta, voi harjoitella vaikka sekä bjj/sw:tä että vapaapainia jne.
 
Liittynyt
27.9.2005
Viestejä
1 887
Ikä
32
Ei nyt suoranaisesti liity aloituspostiin, mutta kun puhutaan thainyrkkeilystä niin on tärkeätä miettiä mitä "tyylisuuntaa" treenaa.

Thaimaassa keskitytään enemmän potkuihin kun taas Hollannissa lyönteihin, joka on vaparia ajatellen parempi lähtökohta koska potkuista saa kuitenkin helpommin vietyä mattoon. Stadissa esim. HTBC treenauttaa thaikkulähtöisesti koska itse thainyrkkeilyssä potkuissa saa enemmän pisteitä.
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
9 555
Ei, ei, ei. Ei näin!

Nyt teet sillä tavalla, että menet vapaaotteluvalmentajasi luo ja keskustelet hänen kanssaan siitä, suositteleeko hän lisäopin hakemista joltakulta paikalliselta valmentajalta vai eikö suosittele. Sitten teet niin kuin hän sanoo.

Ei täällä kukaan voi tietää, mitä puutteita tekniikassasi on ja mitä asioita voisit mahdollisesti saada paremmin jonkun muun valmentajan opista kuin nykyisen. Valmentajasi on se joka tämän tietää, jos joku. Lisäksi se, että joku laji periaatteessa sopisi tarpeisiisi ei vielä riitä. Siinä pitäisi olla vielä hyvä valmentaja, joka suostuu ohjaamaan niin ettei siitä tule ongelmia vapaaottelullesi.
 
Liittynyt
5.5.2004
Viestejä
3 365
Jeps, komppaan Andya.
On helvetin vaikea soveltaa 2 täysin eri seuran treenit sekaisin. Jos siis tosissaan vaparissa menee kovaa, niin voi olla vaikea löytää mahdollisuus tehdä ulkopuolisen seuran lukkopainitreenejä ilman että ne vaikeuttaisivat palautumista laji+oheis harjoitteista.
Ja eiköhän siellä vaparitreeneissä osata keskittyä ongelmakohtiin ja varmaan näin tehdäänkin ennenkuin esim. ottelemaan pääset eli ns. yksilöidään hiukan treeniä.
Jos taas kyseessä on peruskurssi taso niin ettei ole mitään määrättyjä oheisharjoitteita vielä niin täysin näkemättä/tietämättä tapausta suosisin nyrkkeilylajeja yksinkertaisimmasta lähtien eli ihan perus nyrkkeliyä suosittelisin tueksi, sillä ainakin vielä pari vuotta sitten amatöörien ensimmäiset ottelut oli pystyltä monesti niin hurjaa kuraa että vuoden parin pelkällä boxailulla olisi pärjännyt pitkälle. Painimaan oppii kuitenkin vaparissa paremmin kuin lyömään vielä näillä näkymin.
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
9 555
Joo, kyllähän näin on, että todennäköisemmin vapaaotteluseurassa treenaavan pystypuoli on se heikompi osa-alue. Jos siihen haetaan apuja muualta, ei kannata niinkään miettiä, mitä tekniikoita siinä toisessa lajissa on.

Tärkeintä on, että valmentaja osaa opettaa etäisyyden ja ajoituksen. Se on se juttu, ei se kuuluuko treeniin niitä ja näitä tekniikoita. Jos pelkkien tekniikoiden valossa katsoisi, niin erilaiset hojokungfuthan olisivat parhaita lajeja vapaaottelun tueksi, mutta käytännössä se ei mene ihan niin.
 
Liittynyt
24.3.2003
Viestejä
1 795
Ikä
35
Eipä oikeen osu topiciin, mutta hommanhan lähtee siitä että D-matsit voitetaan pääsääntösesti matossa. Sitä pystyä kun ei oikeen pääse käyttämään siinä vaiheessa niin paljoa. Rento pystyotteleminen kun on tosi vaikeeta mattoon viennin pelossa. Jos taas matto ja pysty on hallussa voi sitä pystyä lähteä ottamaan tosi rennosti, koska selällään oleminen ei ole välttämättä huono asia. Joten mun mielestä eka se matto- ja pystypaini kuntoon, ja sen jälkeen ruvetaan kattomaan pystyä enemmän.

Kaverit ku on kattonu UFCtä on monesti tosi pettyneitä vapariin, koska siellä ei hakatakkaan kaikkia joka treeneissä pystyyn... Ihme laji...
 
Thread starter Samankaltaiset keskustelut Forum Replies Date
Mitä lajia ehdottaisitte minulle? Kamppailulajit 2
mitä lajia suosittelisitte? Kamppailulajit 31
Mitä lajia alkaa harrastamaan? Kamppailulajit 31
Mitä NSAC tyypit tekee kehässä? Kamppailulajit 5
Kamppailukirjallisuus - Mitä kirjoja olet lukenut? Kamppailulajit 24
Mitähän näiden jalkojen kanssa kannattaisi tehdä? Kamppailulajit 10
BJJ+satunnainen sali. Mitä hakea salilta? Kamppailulajit 4
Mitäs Tampereella 10v tytölle tarjolla? Kamppailulajit 4
Mitä ufc-eventtiä suosittelette? Kamppailulajit 14
"Natural" Couturen vaimon Kimin kickarimatsi - vittu mitä paskaa (avautuminen) Kamppailulajit 13
Kamppailulajien tyhmien kysymysten kerho (Kysy mitä vaan, joku vastaa kuitenkin) Kamppailulajit 4889
Mitä Pridessa tapahtuu? Kamppailulajit 17
mitäs mieltä ootte polkupyörätukun 149e n nyrkkelilykeskuksesta Kamppailulajit 4
BJJ EM mitaleita ropisee Kamppailulajit 1
Kaikki mitä olet halunnut tietää Wandista Kamppailulajit 17
mitä mieltä polkupyörätukun nyrkkeilytelineestä Kamppailulajit 5
Vapaaottelijat: Mitä kenkiä käytätte? Kamppailulajit 28
Onko mitään mahdollisuuksia spagaattiin? Kamppailulajit 35
Kaikki mitä olet aina halunnut tietää.... II Kamppailulajit 0
Nyrkkeilyharrastus, mitä maksaa? Kamppailulajit 10
Mitä lihaksia vaaditaan lisää pystypainiin? Kamppailulajit 4
(MMA) Mitä punttiliikkeitä? Kamppailulajit 21
Mitä on karate fullcontact ? Kamppailulajit 11
Mitä ajattelette Tony Halmeen kamppailulajiurasta? Kamppailulajit 256
Mitä maksaa molski? Kamppailulajit 2
Mitä lihaksia??? Kamppailulajit 37
Mitä lajeja? Kamppailulajit 5
Mike Tysonin mitat Kamppailulajit 6
Kaikki mitä olet aina halunnut tietää BJJ:stä, Judosta tai vaikka painista Kamppailulajit 164
Mitä täytteeksi nyrkkeilysäkkiin? Kamppailulajit 52
mitä lihaksia tarvii nyrkkeilyssä? Kamppailulajit 76
Onko tällaista lajia olemassa? Kamppailulajit 5
Kaksi lajia samaan aikaan Kamppailulajit 2
Uutta lajia Myyrmäen läheisyydessä Kamppailulajit 4
Vapaaottelun lajianalyysi Kamppailulajit 2
Sopivaa lajia? Kamppailulajit 8
Vääntölajia Oulusta, eli BJJ vs. judo? Kamppailulajit 40
Uuttako lajia tulevaisuudessa? Kamppailulajit 7
Uutta lajia aloittamaan..? Kamppailulajit 17
Samankaltaiset keskustelutYlös