• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Mistä rakennustarvikkeita halvalla? Virostako?

Huppe

Iso Kingi H.
Mode
Liittynyt
1.6.2004
Viestejä
16 117
Ikä
43
Omakotitalon rakentajalle ja saneeraajalle varmasti hyödyllinen ketju. Rautakaupoistahan ei kannata koskaan ostaa yhtään mitään, pyytämättä tarjousta/ostamalla "lapulla" tuotteet. Lähes kaikissa hinnoissa on aina tinkausvaraa, paitsi vaikkapa K-raudan "varma valinta" tuoteryhmissä. Rakentajan tili on yksi vaihtoehto saada alennukset helposti, tosin henkilökohtaisesti tingattuna säästää vielä muutaman euron lisää. Vedätys on se mikä määrää kaupan teossa.

Sitten on toki nettirautakaupat:
www.netrauta.fi
www.kauppa.taloon.com
ja lie vaikka mitä muitakin. Noista saa suuntaa-antavia hintatietoja, joiden perusteella kannattaa lähteä ostoksille. Nuo nettirautakaupat ovat kuitenkin useimmiten kalliimpia kuin kivijalkakaupat.

Entäs sitten rakennustarvikkeet vaikkapa Virosta? Virossakin on ihan suomalainen K-rauta jonka esitteitä kannattaa katsella:
http://www.rautakesko.ee/est/soodus
Google muuttaa näppärästi hinnat euroiksi, monesti hinnastoissa on jo eurot valmiiksi. Viron siirtyminen euroon auttaa vertailussa huomattavasti ensi vuoden alusta.
K-rauta on virolaisittain kallis paikka, samoja suomalaisia Ido, Franke, Oras jne tuotteita saa halvemmalla sitten vaikkapa Espakilta:
http://www.espak.ee/

Jossain oli muitakin kauppoja listattuna. Tässä keskustelua aiheesta:
http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/23/viestiketju/34787/tallinan_k_rauta

Jossa on mainittu mm. seuraavat kaupat:
K-Raua, Ehitus ABC tai Ehitus Service

Keskustelun mukaan erityisen kannattavia hankintoja ovat vesieristeet (esim. Kiilto Kerafiber, Keraprimer, Startprimer ym. suomihinnoista n. -70%), sähkörojut (pistokkeet,katkaisijat ym.) ovien helat, suihkukaapit ja parkettilakat.

Ja ajo-ohjeista:
Hyvä reitti kiertää rautakauppoja on aloittaa idästäpäin Peterburki Teen K-Rautakeskosta (pienin) ja lähtee siitä kohti Mustamäkeä, jolloin Espakin rakennuskompleksi tulee vastaan muutaman kilometrin päästä. Seuraavaksi matkan varrella on K-Rautakesko (suurin). K-Raua ACE on siinä aika lähellä. Mustamäen tien päässä on sitten se viimeinen K-Rautakesko Rocca al Maren vieressä.

Mutta mistäs Suomessa kannattaa noita katsella ja kysellä? Hyviä säästövinkkejä rakentamiseen kaivataan!
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
3 113
Halvinta taitaa olla kun pääset kaveriksi jonkun ammattilaisen kanssa. Käsitykseni mukaan heillä on ihan eri alennusprosentit kuin sunnuntairemppaajilla.
 
Liittynyt
31.5.2012
Viestejä
7
Hyvä kun tää tuli puheenaiheeksi. Olen itse tilannut Virosta jonkun verran rakennustarvikkeita mutta nyt hiljattain tilasin kaikki rakentamiseen tarvittavan täältä. On monialainen maahantuontiyritys ja tarjoaa laajan tuotevalikoiman.
 
Liittynyt
21.8.2008
Viestejä
522
Kävin tossa eilettäin Tallinnassa hakemassa lattialaminaatit tykötarpeineen. Valitsin Quick Stepin laminaatin, joka käsittääkseni on aika tyyristä tavaraa täällä Suomessa. En oo ite tota missään nähnyt, mutta kovasti kehuttu ja hinnat täällä vaihtelee tuolla 30-60€ haarukassa / m2. Kurvattiin auto Bauhof-nimisen rautakaupan eteen ja ei kun ihmettelemään. Hintataso tuolla oli noin 40-50% Suomen vastaavasta, oli Quick Stepin laminaatit hintaan 12-17€ / neliö. Oma lattia makso nyt ton 14,30€ / m2 ja saatiin tosta vielä -15% kun kaveri oli käynyt hetki sitten hakemassa lattiat omaan kämppään. Kokonaisuudessaan meni rahaa noin 720€ joka sisälsi siis 51 neliötä laminaattia, solumuovit, ison purkin tasottetta, 8 litraa maalia ja pensselit + telat. Väittäsin että säästin tolla keikalla semmosen 600-700€ heittämällä ja sai ostettua asennuskaljat samalla. Ei paha.
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
1 288
Ikä
43
Sisustustavaroissa onkin ihan reilusti katetta, varsinkin jos on ns. oman tuonnin tuotteita. Rakennustarvikkeissa taas kaupalle ei jää juuri mitään, itse asiassa niitä ei kannattaisi edes ihan oikeasti myydä ollenkaan, mikä näkyykin sitten niin sanottujen noutopihojen palvelun tasossa. Miksi pitää henkilökuntaa palvelemassa asiakkaita, jotka eivät siitä halua mitään maksaa.
 
Liittynyt
28.9.2012
Viestejä
62
Aloituspostiin sellainen kommentti että ottakaa huomioon se Kiillon vesieristyskama ei ole samaa mitä myydään Suomessa. Se ei täytä kaikkia määräyksiä mitä taas kalliimpi aine. On myös eri väristä kuin suomessa myytävä vesieristyskama. Voi sieltä tietysti saada halvemmalla samaakin tavaraa mutta tiedän että Kiilto tekee eri tavaraa Viron markkinoille.
 
Liittynyt
24.6.2008
Viestejä
267
Aloituspostiin sellainen kommentti että ottakaa huomioon se Kiillon vesieristyskama ei ole samaa mitä myydään Suomessa. Se ei täytä kaikkia määräyksiä mitä taas kalliimpi aine. On myös eri väristä kuin suomessa myytävä vesieristyskama. Voi sieltä tietysti saada halvemmalla samaakin tavaraa mutta tiedän että Kiilto tekee eri tavaraa Viron markkinoille.
Kiillon menestyminen oli sen verran heikkoa taannoin vesieristetesteissä että hiukan asioista perillä olevat jättävät sen kaupan hyllyyn. Valitettavasti...
 
Liittynyt
28.9.2012
Viestejä
62
Itsehän olen hyvinkin perillä asioista kun rakennusinsinöörinä suuressa rakennusliikkeessä hoidan näitä asioita päivittäin. Ilmeisesti viittaat testissä TM:n tekemää koetta? Kiiltohan rekkuloi välittömästi ja tehtiin uusi testi, jossa kerafiber pärjäsi hyvin (en muista enää tarkkaan kuka teki ja mitä). Tästä ei taidettu kauheasti kirjoitella mutta kiilto otti testin erittäin vakavasti ja todennäköisesti kaikille suuremmille rakennuslikkeille, jälleenmyyjille jne kiilto lähetti tiedotteen, jossa asiaa selvitettiin. Käytämme lähes pelkästään kiillon tuotteita eikä meillä ole ikinä ollut mitään ongelmia. Tulemme myös jatkossa käyttämään kiillon tuotteita.

PS. en ole kiillon palkkalistoilla, enkä hyödy mitenkään kiillon kehumisesta :)
 
Liittynyt
24.6.2008
Viestejä
267
Kun kaikki omat(ja pankin) pikku pennoset ovat kiinni tässä omassa projektissa en näy mitään syytä miksi käyttäisin tuotetta missä on jossain olosuhteissa ollut ongelmia. Jos niitä toisissa vastaavissa tuotteissa ko. testeissä ei ollut. Hinnatkin ovat todennäköisesti normaalille kuolevaiselle aivan samat erimerkeillä. (itseasiassa kiillon hinta taloon.comissa on kiilto n 20€ kalliimpi kuin weberin vastaava 15l pytty)

Jos joku haluaa ko testin lukea niin se löytyy täältä http://www.lujatalo.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/luja/embeds/fesconwwwstructure/13191_3-tm_vesieristetesti.pdf

Mikä saa rakennusliikkeen käyttämään kiillon tuotetta? Hinta? En äkkiseltää keksi muuta painavaa syytä. Tietysti aineen työstettävyys on yksi... Ainakin kaikki tuntemani laatoittajat (3kpl) ovat sanoneet heti että älä ainakaan omaan kiiltoa laita.

Ja miksi pelotella että älkää ostako virosta ettei ole samaa tuotetta? Mitä Virolainen tekee tuotteella joka ei pidä vettä?
 
Liittynyt
24.6.2008
Viestejä
267
Ja yleensä puhutaan että käytetään samaa tuoteperhettä niin valitettavasti näitä huonoja kokemuksia näistä laattoihin liittyvistä asioista löytyy liian paljon
Kiillon saumalaasti ei kovetu?
- Mistä johtuu, kun saumauslaasti ei kovetu kohtuullisessa ajassa, tai lainkaan.
Olen saumannut Kiillon saumalaastilla pesutilat ja kaikki muutkin laatoitukset työmaallani. Nyt monen päivän jälkeen, kun ryhdyin asentamaan silikoneja, huomasin nurkkia pestessäni, että saumat irtoavat pyyhkiessä. Laasti on vielä täysin kovettumattomassa tilassa?
Otin yhteyttä Kiillon edustajaan ja hän sanoi, että minun olisi pitänyt jälkikastella saumoja. Mitä teidän mielestänne tarkoittaa tämä jälkikastelu? Olenhan minä jo pessyt pian saumauksen jälkeen laatoitukset erittäin kostealla sienellä kahteen kertaan. Eikö se riitä jälkikastelusta? No nyt olen sitten kastellut seiniä vedellä ainakin kolmeen kertaan eri päivinä ja odotellut kuivumista. Kyllä se on mielestäni hiukan kovettunut, mutta jos tuolle asteelle jää, niin ei tule kestämään käyttöä, vaan ajelehtii suihkuveden ja siivouksien saattelemana viemäriin. Kiillolta eivät ole suostuneet tunnustamaan yhtään mitään, vaan vika on heidän mielestään minussa.
Onko teillä vastaavan tyyppisiä kokemuksia Kiillon saumalaasteista?

Vastauksia:
- Kyllä niillä vaikuttaisi jääneen sementti pois, eli epäkuranttia tavaraa?
- Huono aine se Kiilto olemassakin. Yritän välttää aina jos mahdollista.
- IKINÄ en ole saumoja jälkikastellu se on turha homma. En ala kehumaan vuotuisilla ne-liömäärillä mutta laatoittamalla maksan lainat ja saan leivän pöytään.
- Saattaa olla joku huono erä liikkeellä, tuolla lattia foorumin puolella on jollain saman-lainen ongelma.
- Mulla Kiillon siniharmaa saumalaasti kupli saumoissa niin pahasti, että jouduin raaput-tamaan kuplat auki ja saumaamaan uudelleen. Eivät myöntäneet Kiillossa mitään, syyttivät vain minua. En käytä mitään Kiillon tekemää enää koskaan.
- Äsken juuri jouduin olosuhteiden pakosta (asiakkaat onnettomat ehtineet ostaa Kiiltoa) käyttämään Kiillon-paskaa saumalaastia, pesuhuoneen ja saunan lattiaan meni 5 tuntia, yleensä käytän Mapeita tai Litokolia, saman homman olisi tehnyt 2:ssa tunnissa ja sauma olisi huomattavasti parempi, voitte ihmiset ihan itse laskea miten kalliiksi se Kiilto tulee käytössä, asennuskustannukset jo tuon lattian osalta 150€ extraa ja se Kiillon sauma on karkeaa (huokoista), imee vettä ja paskaa ja on ruma, AAMEN.
- Kiillon kannattaisi pysyä pelkästään pesuaineiden parissa ja unohtaa muut tuotteet.
 
Liittynyt
10.8.2012
Viestejä
291
Kymmenen vuotta sitten vedin Kiillon silkkarit, jotka ei sitten viikossakaan kuivuneet. Reklamoin, sain uudet silkkarit, asiallisen korvauksen ylimääräisestä työstä ja uudet silkkarit toimi ok. Töissä olen todistanut satojen pesuhuoneiden osalta että Kiillon kamat toimii. Siltikään en henkilökohtaisesti käytä Kiillon tavaraa, tuon yhden huonon kokemuksen takia. Boikotoin, koska voin. En manifestoi, hiljainen yhden miehen rotesti.
 
Liittynyt
28.9.2012
Viestejä
62
Kun kaikki omat(ja pankin) pikku pennoset ovat kiinni tässä omassa projektissa en näy mitään syytä miksi käyttäisin tuotetta missä on jossain olosuhteissa ollut ongelmia. Jos niitä toisissa vastaavissa tuotteissa ko. testeissä ei ollut. Hinnatkin ovat todennäköisesti normaalille kuolevaiselle aivan samat erimerkeillä. (itseasiassa kiillon hinta taloon.comissa on kiilto n 20€ kalliimpi kuin weberin vastaava 15l pytty)

Jos joku haluaa ko testin lukea niin se löytyy täältä http://www.lujatalo.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/luja/embeds/fesconwwwstructure/13191_3-tm_vesieristetesti.pdf

Mikä saa rakennusliikkeen käyttämään kiillon tuotetta? Hinta? En äkkiseltää keksi muuta painavaa syytä. Tietysti aineen työstettävyys on yksi... Ainakin kaikki tuntemani laatoittajat (3kpl) ovat sanoneet heti että älä ainakaan omaan kiiltoa laita.

Ja miksi pelotella että älkää ostako virosta ettei ole samaa tuotetta? Mitä Virolainen tekee tuotteella joka ei pidä vettä?
Saat ihan rauhassa käyttää mitä tuotetta haluat, kunhan nyt toin omaan kokemukseeni perustuvan mielipiteen esille.

Käytämme kiillon tuotteita koska ne ovat kokemuksen mukaan hyviä ja toimivia. Tuoteperheet mainitsit toisessa viestissä, tämä on myös yksi syy, eli käytämme paljon myös kiillon tasoitteita ja muita tuotteita. Aineen työstettävyys on tietenkin tekijän kannalta positiivinen asia. Rakennusliikkeet saavat tietysti materiaalit huomattavasti halvemmalla määrien takia, mutta sama asia on muillakin merkeillä. Yksi erittäin tärkeä syy on takuu. Jos kiillon tuotteessa on jotain vikaa niin kiilto kyllä korvaa aiheutuneet kustannukset. Meillä ei ainakaan vielä ole ollut mitään ongelmia vesieristysten kanssa. Hoidan pääasiassa korjauspuolella linjasaneerauksia jne mutta myös 10 vuotis takuukorjauksia. Joskus myös rakennuttaja/tilaaja haluaa käyttää nimenomaan kiillon tuotteita.

En äkkiseltään keksi yksittäisen testin lisäksi mitään painavaa syytä olla käyttämättä kiillon tuotteita.

En yritä pelotella ketään, vaan tiedän että kiilto valmistaa viron markkinoille eri tuotetta kuin suomen markkinoille. Käytännössä en tiedä miten tuotteet eroavat toisistaan mutta määräykset virossa eivät ole yhtä tiukat kuin täällä, joten suomen tiukkoja vaatimuksia aine ei täytä. Tämän vuoksi kiilto on tehnyt tuotteesta eri väristä.

Lisään vielä että kiilto ei ole ainoa merkki jota käytämme, vain yksi niistä. Halusin vain tuoda esille, että itse en näe syytä boikotoida kiillon tuotteita. Jos joku ei kiiltoa halua käyttää niin se on minulle yhdentekevää.
 
Liittynyt
7.5.2003
Viestejä
119
Mistä kannattaa ostaa halvalla loisteputkilamput, laittaisin remontin ajaksi väliaikaisesti kattoon ja remontin jälkeen ne menisi kellariin?
 
Liittynyt
22.2.2011
Viestejä
499
Ja miksi pelotella että älkää ostako virosta ettei ole samaa tuotetta? Mitä Virolainen tekee tuotteella joka ei pidä vettä?
Virossa ei ei vaatimukset yhtä kireet ku täällä.
Oletko koskaan käyny "perus" virolaisen talossa?
niillä ei oo kodin suhteen muutenkaan niin justiinsa, auto on tärkeämpi sijoituskohde kuin koti. on ihan tyypillistä että perusvirolaisessa ok talossa pidetään sisällä tossuja, lattiat on kylmät, koska niitäkään ei eristetä sen kummallisemmin. Etenkään viimeistelyihin ei olla valmiita käyttämään liikaa rahaa.
 
Ylös