• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Mikä vikana treenaamisessa/kropassa?

Liittynyt
28.5.2006
Viestejä
2 066
Kaupunki
Vantaa
Kysytäänpäs nyt täältä ku muualta en ole vastausta saanut. Olen siis treenannut jollain tavalla salilla noin kymmenen vuotta, todella epäsäännöllisesti, välillä ollut puolen vuoden taukojakin ja suurin osa treenattu ihan väärin. Mutta ennen treenasinkin "jalkapallotreenejä" eli ihan eri tavoitteella ku nykyään. Kunnes noin puoltoista vuotta sitten aloitin säännöllisen treenaamisen salilla voiman hankkimiseksi ja aluksi tulokset nousi aika nopeasti ja kropan muutoksia huomas. Tätä kehitystä jatkui vajaan vuoden verran, kunnes sain tietoa ravintopuolesta eli nyt on pyritty syömään enemmän oikein noin puolen vuoden ajan. Mutta siis ongelmana on nyt tullut totaalinen tulosten paranemisen pysähtyminen. Hauista olen ehkä hivenen saanut kehittymään, mutta penkki on nyt laskusuunnassa. Joulukuussa meni just ja just 130kg, nyt yks päivä meinasin jäädä 120kg alle.:curs: En ole juurikaan laihtunut, ehkä nyt tässä puolen vuoden aikana on hivenen rasvaa lähtenyt, mutta ei paljoa. Lenkkeilynkin lopetin syksyllä, ku neuvottiin jättämään pois, jos haluaa voimaa. Vaikka en mä juossutkaan ku kerran viikossa...Tavoite siis olisi saada ensisijaisesti voimaa ja kokoa tietenkin sit siinä samalla tulee. Mutta tärkein on siis päästä voimakkaaseen kuntoon, kireäks. Mutta rasvoja en halua pudottaa sanotaan nyt vaikka 10 alle, nyt kaveri arvioi reilu 10 mun rasvat, mutta tällä hetkellä 10-15 välillä on aika oikein. Selän treenaamisen aloitin vasta viime kesänä ja jalat nyt syksyllä. Jalkojen kanssa on muutenkin oltava varovainen ku ei tahdo paikat kestää samaa ku jaksas nostaa. Mikähän mulla nyt on vikana tässä paketissa, pyrin syömään oikein(raejuustoa, rahkaa, broileria ja muutakin lihaa, aika paljon menee lohta ja joskus tonnikalaakin, leipää ku syön, päällä täyslihaleikkeleitä ja salaattia, maitoa, jogurttia, cottifrutteja, töissä syön lounaaksi monesti lohi-tai kanasalaatin jne....) ja treenaan eri päivinä eri lihakset niinkuin kuuluu. Noin kk verran tässä talvella meni treenien osalta mönkään ku olin kipeänä ja jotenkin ei vaan jaksanut tehdä salilla mitään täysillä. Nyt taas intoa on, mutta vit**taa ku voimat vaan tuntuu katoavan. Mistähän vikaa kannattas rueta etsimään ja voisiko osasyyllinen olla mun todella epäsäännölliset työajat ja siitä seuraavat epäsäännölliset ruoka-ja nukkumaajat. Kertokaapas jos jotain tulee mieleen tai jos tarttette lisätietoja. Vai pitääkö kohta ottaa yhteyttä ns. ammattilaiseen ja joutuuko sit vielä maksamaan treeni-ja ruokaohjelmasta?:rolleyes: :(
 

mw2

Liittynyt
29.3.2005
Viestejä
1 954
Ikä
34
Kaupunki
Vantaa
Pistäs treeniohjelma näkyviin ja monesti viikossa käyt salilla? Mites paljo nukut öisin? Tuo sairastelu voi vaikuttaa aika reilusti tohon tulosten laskuun. Minkäs painonen oot btw? Töistä johtuva väsymys itelläki vaikuttaa aikapaljo tohon salilla käyntiin välillä ettei oikein jaksa sitte siellä enää tehdä mitää.
 
Liittynyt
20.8.2005
Viestejä
351
Lepoviikot?
Progressiivinen treeni vai "aina_loppuun_asti!" -sarjat ?

Sairastelun jälkeen pitää aloittaa treenit aina tyhjältä pöydältä eli alusta, koska tulokset putoavat usein roimasti. Heti ei voi lähteä treenaamaan kovilla painoilla tai kovia treenejä vaikka intoa löytyisikin. Itse ottaisin Ainakin 2vko kevyttä treeniä alle useamman sairasteluviikon jälkeen.


Ps. Hienoa että olet aloittanut treenaamaan muutakin kuin penkkiä&hauista, koska pelkästään niillä ei tee mitään.
 
Liittynyt
4.3.2006
Viestejä
89
Kunnes noin puoltoista vuotta sitten aloitin säännöllisen treenaamisen salilla voiman hankkimiseksi ja aluksi tulokset nousi aika nopeasti ja kropan muutoksia huomas. Joulukuussa meni just ja just 130kg, nyt yks päivä meinasin jäädä 120kg alle.
Puolitoista vuotta on semmoinen aika, että siinä tulee otetuksi löysät pois, eli "helppo" kehitys tulee tiensä päähän. 130 kg kuulostaa ikäisellesi (nickin perusteella) hyvältä penkkitulokselta. Oletan, että olet jotakuinkin normikokoinen (180/80+) kun et siitä erikseen maininnut. Kymmenen kilon tippuminen penkissä sairastelun tai epäsäännöllisen unirytmin jälkeen ei ole ollenkaan katastrofaalista muuten kuin oman motivaation kannalta.

Jos voimaa on ollut, se löytää tiensä takaisin. Kymppi sinne tänne, who cares. Lisäksi täällä saa ketjuja lukemalla helposti semmoisen kuvan, että kaikki yli 16-vuotiaat vetävät penkissä helppoja pumppisarjoja 160 kilolla :). Kyllä ne oikeasti vahvat kaverit ovat pieni vähemmistö.

treenaan eri päivinä eri lihakset niinkuin kuuluu.
Mikä jako? Oletko kokeillut 1- tai 2-jakoista ohjelmaa? Täältä löytyy hyviä läjäpäin.

Noin kk verran tässä talvella meni treenien osalta mönkään ku olin kipeänä ja jotenkin ei vaan jaksanut tehdä salilla mitään täysillä.
"Täysillä" treenaaminen ei ole mikään välttämättömyys kehityksen kannalta, jos tarkoitat sillä failureen treenaamista tai pumpin tai "tuntuman" saamista. Kaikki treenit eivät saa olla kovia, tai ajat itsesi päätyyn niin henkisesti kuin fyysisestikin. Toinen juttu on, että lyhyenkin sairastamisen jälkeen treenaaminen on tervanjuontia eikä sitä pitäisi aloittaa ennen täydellistä paranemista.

Hommaa itsellesi simppeli pitkän aikavälin ohjelma ja ala noudattaa sitä. Älä aloita maksimiraudoista, vaan etene progressiivisesti. Saat tatsin palaamaan ja tunnet kehittymisen iloa. Niin joo, syö hiilareita kanssa, erityisesti treenipäivinä. Kunnon lataamisella on iso vaikutus siihen, miltä rauta lopulta tuntuu käpälissä.

Tää nyt on tosi yleisluontoista, mutta eiköhän tuolta tule paljon tarkempaa kommenttia, kunhan laitat ohjelmasi näkyviin.
 
Liittynyt
10.12.2006
Viestejä
159
Hauista olen ehkä hivenen saanut kehittymään, mutta penkki on nyt laskusuunnassa.
Ehkäpä kannattaa treeneissä panostaa muihin lihaksiin ja seurata niiden kehitystä, jos on vetänyt aiemmin silkkaa RHP-treeniä...
 
Liittynyt
26.9.2003
Viestejä
1 041
Salaatillako ajattelit kasvaa?

Ihan hatusta, mutta jos tulokset pysähty, niin syötkö tarpeeksi? Paino ja painot pudonnut, viittaa siihen että on pieni dietti päällä.

Monipuolista treeniä, mee sinne lenkille kerran viikossa (ei todellakaan estä kehitystä) ja hyvää ruokaa pirusti naamariin.
 
Liittynyt
28.5.2006
Viestejä
2 066
Kaupunki
Vantaa
Ai niin, kaverin kokohan unohtu täysin. Eli 168cm ja 70kg. Ikää 28v. Ja ennen pelattu futista eli treenattu sen mukaan. Nyt puoltoista vuotta siis treenattu oikeastaan vain salilla. Nukun 4-8h päivässä, joka tapauksessa tulen aika vähällä toimeen. Mutta myönnän, ettei neljällä tunnilla kukaan elä, mutta joskus niin ihmeellisten työaikojen takia nukkuminen jää vähäiseksi. Ruokaa menee aika paljon(kaikki työkaveritkin ihmettelee, et mihin mä syön), mutta varma en tästä asiasta ole. Niin tarkkaan en syömisiäni seuraa. Jotenkin tuntuu, että jos vielä yritän mättää enemmän, sen näkyy vain mahassa. Hankalaahan se tietenkin on(siis lihasten kasvattaminen), jos rasvaa ei sais tulla lisää. Mutta ku lyhyessä "varressa" näkyy lihominen aika nopeasti. Yks tavoite mulla ois, pysyä noin saman painoisena ja nostaa penkistä 140 eli tuplat oma paino. Ei se nyt pitäs olla mahdotonta...? Ohjelma mulla on vain omassa päässä, mutta karkeasti näin:
PÄIVÄ 1:
-Hauikset (Hauikset monella eri tavalla, mm. Irtopainot, tangolla, taljassa...)
-Jalat (Kyykky)
-Vatsa

PÄIVÄ 2:
-Ojentajat (Penkki, dippi...)
-Rinta (Vinopenkki irtopainoilla, tangolla...)
-Olkapäät (Vinopenkissä pystyasennossa, isolla tangolla pään molemmin puolin...)

PÄIVÄ 3:
-Selkä (Alatalja, ylätalja, irtopainot, soutu...)
-Vatsa

PÄIVÄ 4:
-Hauikset, pyri tekemään vähän eri tavalla kuin 1. päivänä (Hauikset monella eri tavalla, mm. Irtopainot, tangolla, taljassa...)
-Jalat (Pohkeet, reiden etuosat)
-Vatsa

PÄIVÄ 5:
-Ojentajat, tee penkki eri tavalla kuin 2. päivänä, esim. kapealla otteella tms (Penkki, dippi...)
-Rinta (Vinopenkki irtopainoilla, tangolla...)
-Olkapäät (Vinopenkissä pystyasennossa, isolla tangolla pään molemmin puolin...)

Sarjat teen täysillä, toistoja yhdessä liikeessä noin 3 x 5-10, vähän riippuen lihaksesta. Ja yhtä lihasta monella eri liikkeellä eli toistoja tulee...
Ja palautuminen mulla on pirun nopeaa, jos käyn esim. 3 kertaa vikkossa, tuntuu, että tulokset vain laskee. Tiedä sit mistä johtuu. Penkissä esim. niin monta ku menee 110kg, sit 105 kg niin monta ku menee ja lopuks 100kg sama. Tietysti aina en treenaa näin, myös kevyempiä sarjoja teen. Kyykyssä lämmittelyä 60-80kg, sit sarjaa 100-140kg tulee tehtyä. Yks päivä kokeilin 150kg, meni vitonen. Muutamille kavereillekin olen näistä jo "itkenyt", vastausta tulee vaan, et ton kokoseks nostat pirun hyvin jne....Mutta ku haluaa enemmän. Sehän on vaan siitä kiinni, mihin vertaa.
Ai niin, hyvät vaput kaikille!
 
Liittynyt
25.7.2005
Viestejä
923
^^ siis teetkö viisi treeniä viikossa? Hauiksille kaks treenipäivää mutta selälle vain yksi?...Ja kädet saa osumaa joka jumalan päivä( myös selkäpäivänä epäsuorasti)...Jos penkki laskee, niin yksi syy voisi olla että kädet on niin jumalattoman tukossa ;) ? Nukut lisää ehdottomasti ja treenaa vaikka kaks- tai kolmejakosella, niin eiköhan se siitä!
 
Liittynyt
17.9.2003
Viestejä
2 759
Voi morjes tota ohjelmaa... N1.
 
Liittynyt
24.7.2006
Viestejä
831
Ravinto ja uni olisivat varmaan ne parhaat veikkaukset tulosten tippumiseen. Oma penaenkka on tuo sama 130 kiloa, ja se tuli todellisen ruokamättö/horrosuni-viikonlopun jälkeen. Nyt ylläpito- tai pienillä miinuskaloreilla ja 6 tunnin yöunilla voi tuosta maksimista saksia 10-15 kiloa pois.
 
Liittynyt
28.5.2006
Viestejä
2 066
Kaupunki
Vantaa
No, palautuminen ei mielestäni ole se ongelma. Tulokset tippuu heti, jos treennaan vähemmän. Yksi kerta kestää noin 45min-1h15min eli aika lyhyitä mun treenit on. -Marrchi- kertokoot enemmän ku tietoa tuntuu olevan. 4-5 treeniä viikkoon tulee, esim. MA TI TO LA....
 
Liittynyt
20.8.2005
Viestejä
351
Tuossa erinomainen voimaohjelma: http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=1326317&postcount=1656

Treenit voi tehdä esim. joka toinen päivä. Ensin treeni 1 ja välipäivän jälkeen treeni 2. Välipäivän jäälkeen aloittaa taas alusta.

Ps. Keskitetyn hauiksen tekeminen ei kasvata voimaa kropassa.
Pps. Huomaa kuinka vähän keskitettyjä hauisliikkeitä voimaohjelmassa on!

(Nimimerkillä ++40cm hanskat :D :nolo: )
 

Archey

Banned
Liittynyt
24.7.2005
Viestejä
3 000
Ikä
58
Ateriasi ovat kirjoituksesi mukaan proteiinipainoitteisia, lisää hiilareita reilusti aamupäivään ja treenin jälkeen ainakin treenipäivinä.

Ohjelmajaoksi suunnittelisin tälläista:

1. päivä: rinta, olkapäät
2. päivä: selkä, takaolat, alaselkä
3. päivä: lepo
4. päivä: lepo
5. päivä: kädet, olkapäät
6. päivä: Jalat, pohkeet
7. päivä: lepo

Kierto alusta...

Käsipäivinä otat ensimmäisinä liikkeinä kapeaa penkkiä ojentajille ja vaikka leuanvetoa hauiksille.

Tämän jälkeen muita ojentaja ja hauisliikkeitä supersetteinä, pari kolme settiä.
Esim. dippi ja hauiskääntö ilman taukoa ja sen jälkeen 1min. tauko ja sama uudestaan sitten vaihdat liikkeet ja teet uudet superit taas minuutin tauolla.

Näin saat penkki ja selkä treeniä 2x viikossa.
Saat tällä jaolla myös ojentajat hauikset ja olkapäät rasitettua kahdesti viikossa.

Kuntoutin itseni kahden vuoden treeni tauon jälkeen tällä jaolla neljässä kuukaudessa.
Penkin sarjapainot nousivat ilman droppeja 45kg ja muut liikkeet samassa suhteessa.

Superit menevät käsiin kuin häkä, niillä olen saanut olkavarren n.51cm mittaan ja rinnan ympäryskin on kyseisellä treenijaolla kasvanut n.140cm mittaan.

Kaikki keskitetyn hauiksen tapaiset viimeistelyt ovat ajan tuhlaamista jollet ole menossa ammattilaiskisoihin lähiaikoina, käytä perusliikkeitä myös käsille, kapeaa penkkiä, dippiä ranskalaisia sekä raskaita hauiskääntöjä, ne kasvattavat lihasta nopeimmin.
 
Thread starter Samankaltaiset keskustelut Forum Replies Date
Mikä on kyykyssä vikana? Treeni 44
Mikä vikana, kun treeni ei tuota tulosta? Treeni 36
mikä tässä on vikana kun en laihdu? Treeni 174
Mikä vikana? Treeni 10
Mikä vikana kun jalat eivät kasva??? Treeni 19
Laihduttaminen ei tuota tulosta.. mikä vikana? Treeni 71
mikä vikana? Treeni 7
Mikä Olkapäissä Vikana??? Treeni 5
mikä vikana Treeni 34
Mikä paras ohjelma sekä massan että voiman lisäämiseen tauon jälkeen Treeni 12
Kohtuuttomat treenimäärät; mikä on liikaa, mikä liian vähän? Treeni 16
Mikä määrittää treenin kokonaiskuormituksen? Treeni 9
Tietääkö mikä laite toi on? Aito HIIT-laite!!! Treeni 3
Mikä on sinun 6-24kk treenisuunnitelma? Treeni 15
Mikä on kohtuullinen hinta yhdestä kuntosalikäynnistä? Treeni 36
Mikä avuksi? Treeni 13
Mikä treeniojelma paras? (salipäiviä 4 viikossa) Treeni 6
mikä tän laitteen suomenkieline "kutsumanimi" on ---> Treeni 11
Mikä jako paras natu treenaajalle? 1, 2 vai 3 -jakoinen? Treeni 71
3 on 1 off - mikä treenijako? Treeni 4
mikä laite? Treeni 1
Jerkku Mikä ilahdutti tänään salilla? Treeni 7055
Raudat eivät kasva, mikä neuvoksi? Treeni 14
Mikä järjestys? Treeni 1
mikä vika ? Treeni 2
Mikä ilahduttaa salilla? Treeni 27
Mikä pielessä kun ylimääräiset ei lähde? Treeni 25
Kyykyn eri vaiheet? Mikä rasittuu eniten ja milloin? Treeni 15
Näppivoimat ei riitä mavessa, mikä avuksi? Treeni 58
toisomaksimit - mikä on maksimi Treeni 6
Mikä on kun penkki laskee? Treeni 2
Mikä jako salille, kun 3 aerobista ryhmätuntipäivää + 3 salipäivää? Treeni 3
Mikä vituttaa lisääntyneissä kiloissa? Treeni 114
Lihaskasvu - Mikä siellä oikeastaan kasvaa? Treeni 34
Mikä mättää Treeni 15
Mikä on paras 1-jakoinen ohjelma mielestäsi jota olet käyttänyt? Treeni 33
Mikä lie nimeltään Treeni 13
Mikä ohjelma Treeni 1
Mikä liike?? Treeni 1
Mikä mättää kun ei kulje? Treeni 13
Jalat saa paljon rasitusta, mikä treenijako? Treeni 10
Vaisut olkapäät ja ojentajat - mikä avuksi Treeni 14
Mikä ei-vatsaliike ottaa teillä eniten vatsaan Treeni 33
Viikon kireä aikataulu hidasteena. Mikä neuvoksi? Treeni 7
Mikä sai sinut aloittamaan salilla käynnin? Treeni 1
Mikä on menny vikaan? Treeni 4
Maksimikasvu pidemmillä sarjoilla(ko)? Treeni 5
kun mikään ei oikeen tunnu miltään? Treeni 20
Mikä mättää!? Miten muuttaa ohjelmaa?? Treeni 20
Mikäs liike tämä on? Treeni 12
Samankaltaiset keskustelut


Ylös