Mikä amino vaikuttikaan proteiinien painoon?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja strike
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
428
Ikä
44
Muistelisin nähneeni täälä threadin, jossa sanottiin jonkin tietyn aminon suuren määrän vaikuttavan siihen, paljonko yksi desi protskua painaa. Ja taisi se vaikuttaa myös sen proteiinin laatuun. Search ei pitkällisen käytönkään jälkeen antanut tulosta.

Muistaisko joku mistä oli kyse tai mikä threadi se oli?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
strike sanoi:
Muistelisin nähneeni täälä threadin, jossa sanottiin jonkin tietyn aminon suuren määrän vaikuttavan siihen, paljonko yksi desi protskua painaa. Ja taisi se vaikuttaa myös sen proteiinin laatuun. Search ei pitkällisen käytönkään jälkeen antanut tulosta.

Muistaisko joku mistä oli kyse tai mikä threadi se oli?

Aminohapon moolimassa on keskimäärin 110 g/mol => 1 mooli aminohappoa X painaa siis noin 110 g. Kysymyksesi olisi mielenkiintoisempi käänteisenä... mikä on aminohapon X ainemäärä, kun sitä saadaan proteiinista, jonka molekyylimassa on esim. 40 kDa ja joka sisältää Y prosenttia aminohappoa X? Tehdäänpä 'kevyt' yksinkertaistus: aminohappo X on lihaskasvun kannalta erittäin tärkeä. Sinulla on kaksi proteiinilähdettä. Toisessa ko. aminohappoa on 25% (sekvenssi A) ja toisessa 50% (sekvenssi B). Oletetaan, että ensimmäinen peptidin molekyylipaino on 1000 g/mol ja toisen 10000 g/mol. Otat sitten näitä kahta peptidiä 100 g molempia:

A: n=m/M = 0,1 mol
B: 0,01 mol

Kotitehtäväksi jätetään selvittää, kummastako lähteestä saat enemmän aminohappoa X (= enemmän rahoille vastinetta). Kuriositeettina voisi tietysti todeta, että jollekin se 2 g proteiinia/painokilo on eri kuin toiselle 2 g proteiinia/painokilo...hydrolysointi kunniaan ;)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom