• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Microsoft Surface

Mike

Ompa outo!
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
82 091
Kaupunki
Helsinki
http://www.microsoft.com/surface/

Aika jännää, tuo tekniikka on nyt jo ihan käytössä. Sektori.comilta bongattua.

Microsoft esitteli Surface-kosketusnäyttöpöydän

Yli viisi vuotta kestäneen kehitystyön jälkeen Microsoft on esitellyt Surface-kosketusnäyttöpöydän. Helppokäyttöisyytensä ansiosta interaktiivinen pöytä soveltuu erityisen hyvin erilaisiin infopisteisiin. Muutama hotelliketju sekä T-Mobile -myymäläketju aikovat ottaa ensimmäiset näytöt käyttöön vuoden lopulla Yhdysvalloissa.

Andy Wilson ja Stevie Bathiche aloittivat interaktiivisen pöydän konseptin suunnittelun Microsoftilla vuonna 2001. Vuonna 2003 kehittäjät esittelivät ideansa Bill Gatesille ja samana vuonna syntyi myös ensimmäinen IKEA-pöytään perustuva prototyyppi. Muutama seuraava vuosi meni sovelluksia kehitettäessä sekä haettaessa pöydän lopullista muotoa. Lopputuloksena oli nyt esitelty Surface-pöytä, johon on upotettuna 30 tuuman monikosketusnäyttö. Järjestelmä toimii Windows Vista -käyttöjärjestelmällä ja tukee langallista Ethernet-verkkoyhteyttä sekä langattomia WLAN- ja Bluetooth-yhteyksiä.

Usean samanaikaisen kosketuksen tunnistavia näyttöjä ei aiemmin ole nähty kuluttajamarkkinoilla. Jeff Han esitteli ensimmäisen kerran julkisesti monikosketusnäyttöteknologiaa Adoben järjestämässä TED-tapahtumassa vuonna 2006. Applen iPhone-kännykkä sisältää vastaavan näytön pienemmässä koossa ja nyt myös Microsoft on ilmoittanut hyödyntävänsä vastaavaa teknologiaa loppuvuodesta markkinoille saapuvassa Surface-tuotteessa.

www.sektori.com
 
Liittynyt
22.11.2002
Viestejä
6 512
Ikä
38
Kaupunki
Pori
Tuo varmaan mahdollistaa tulevaisuudessa kaikkien kaukosäätimien hävittämisen pöydältä ja ohjata koko laitteistoa tuon kautta.. Tulevaisuuden sovelletuksia odotellessa. Ei varmaan ihan heti ilmesty omaan kämppään, mutta jossain vaiheessa mahdollista kun kehittyy enemmän
 
Liittynyt
8.7.2006
Viestejä
766
Kyllähän tuo tosi näppärältä vaikuttaa, mutta tiedä sitten toimiiko samanlailla miten videot yms. antavat ymmärtää. Kyllä tuo ainakin kaikissa baareissa ja hotelleissa yms. on tosi käytännöllinen, mutta en usko että ihan heti normaalikuluttajien käyttöön tulee.

Jostakin luin että hintaa on semmonen 8000$.
 
Liittynyt
7.1.2004
Viestejä
13 094
Jostakin luin että hintaa on semmonen 8000$.
Mikä jeesus siinä voi noin paljon maksaa?? No isohko näyttö toki, varmaan se maksaa maksimissaan tonnin. Ja loppu on softaa. Kai siinä tarvitaan joku supertietokone pyörittämään käyttöliittymää.
 
Liittynyt
8.12.2006
Viestejä
90
IMO menee metsään siinä, että tuossa on tungettu tietokone samoihin kuoriin. Miksi se ei voi olla vain käyttöliittymä koneelle ja yhteys koneeseen LAN/WLAN/USB:n kautta? Lisäksi yhteen koneeseen pitäisi pystyä kytkemään suuri määrä nuita laitteita.
 

Mike

Ompa outo!
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
82 091
Kaupunki
Helsinki
Asiaa sivuten on muuten aika hauska lelu se lasipalatsin päätyyn lyöty kosketusnäyttöikkuna, jossa voit selailla kuvia ajankohtaisista tapahtumista stadissa niinku Minority Reportissa vähän tähän tyyliin: http://www.youtube.com/watch?v=0qDwO2ExjzA
Ihmettelin yksi päivä mikä hirvee kööri siinä ikkunan edessä oli, en saanut selville kun en mitään mielenkiintoista nähnyt.
 
Liittynyt
7.1.2004
Viestejä
13 094
Kuvan käpistelijöille ja muille piirtelijöille varmaan asia laitos. Paitsi että niillä on jo wacomit ja ne on muutenkin deadlockissa applen kanssa, joten kuka tuota sitten käyttää?
 

TML

Works for me.
VIP
Liittynyt
3.12.2006
Viestejä
21 565
Ikä
35
Ei ne kyllä deadlockissa ole, ellei joku suhteellisen tuore tapaus kuten Sketch ole pakollinen. Ylivoimainen normi toki.

Itse aloin kuolaamaan tuon uuden Surface Book perään.
 
Liittynyt
28.12.2006
Viestejä
12 975
Kuvan käpistelijöille ja muille piirtelijöille varmaan asia laitos. Paitsi että niillä on jo wacomit ja ne on muutenkin deadlockissa applen kanssa, joten kuka tuota sitten käyttää?
Emmä tiedä. Voi tuo olla soiva peli teollisessa suunnittelussa ja se tehdään tällä hetkellä noin sata prosenttisesti Windowsilla.

Aivan täysin kiinni siitä miten saadaan softat tukemaan sitä. Mutta softa vapaa ongelma on se että tuollainen työasento on todella raskas vääntää sen 8 tuntia päivässä töitä. Joko jännität käsiä tai sitten jännität niskaa. Ihmisen anatomia vaan on sellainen että ergonomisesti on paras katsoa eri paikkaan mihin koskee kädellä.

Mutta hieno on. Ois tuollainen pähee toimistolla :)
 
Ylös