Sattui olemaan ravintoteraupeutin luento tänään ja puheeksi tuli hyvät rasvat ja pähkinät. Luennoitsija otti ja pamautti kannan, että mitään muita pähkinöitä ei suosittelisi syödä kuin saksanpähkinöitä. Ja muutenkin oli tottakai puhe paahtamattomista ja suolaamattomista, ns. puhtaista pähkinöistä.
Jäi hieman askarruttamaan, kun kuitenkin kovasti kehoitetaan pähkinöitä ja esim manteleita mutustelemaan, pienissä määrin toki. Otin Finelin sivustolle eri vaihtoehdot ja syyt tälle mielipiteelle oli varmastikkin pähkinöiden rasvojen laatu. Erityisesti monityydyttymättömien määrä..
Saksanpähkinässä ne menivät ~ näin:
rasvahapot yhteensä: 62.2g
rasvahapot tyydyttyneet: 6.1g
rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis: 8.9g
rasvahapot monityydyttymättömät: 47.2 g
Vertailu Manteli
rasvahapot yhteensä: 32.7g
rasvahapot tyydyttyneet: 2.7g
rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis: 21.8g
rasvahapot monityydyttymättömät: 8.2g
Cashew (herkuin)
rasvahapot yhteensä: 44.4g
rasvahapot tyydyttyneet: 9.2g
rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis: 27.3g
rasvahapot monityydyttymättömät: 7.9g
Tämä hieman yllätti.. ehkä sitä voisi jatkossa harkita, josko maistelis useammin saksanpähkinöitä
Vaikkei ole Cashew:n voittanutta