- Liittynyt
- 17.4.2002
- Viestejä
- 1 660
Innostuinpa eilen ensimmäistä kertaa tekemään maksalaatikkoa. Ohje löytyi Arsi Harjun kotisivuilta. Muokkasin ohjetta vähän omaan makuuni paremmin sopivaksi. Näin:
350 g jauhettua naudanmaksaa
2 dl puuroriisiä (siis vielä keittämätöntä)
3 dl rasvatonta maitoa
2 dl kuohukermaa
2 munaa
puolitoista sipulia
1/2 dl siirappia
2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl meiramia
3/4 dl rusinoita
Keitä riisit. Lisää kerma ja maito. Hienonna sipuli ja lisää munien ja maksan kanssa seokseen. Lisää rusinat ja mausteet. Sekoita hyvin. Kypsennä voidellussa vuoassa (ei välttämätöntä) kansi päällä 200 asteessa n. 1 tunti ja noin 15 minuuttia ilman kantta.
Laskujeni mukaan sisältää yhteensä n. 2600 kcal, 111 g prot., 300 g hh. ja 102 g rasvaa. P/HH/R-suhde kaloreissa n. 17/46/35.
Ai että oli hyvvee puolukoiden ja raejuuston kanssa! :hmmm:
Löytyykö lisää gourmet-kokkailuja?
350 g jauhettua naudanmaksaa
2 dl puuroriisiä (siis vielä keittämätöntä)
3 dl rasvatonta maitoa
2 dl kuohukermaa
2 munaa
puolitoista sipulia
1/2 dl siirappia
2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl meiramia
3/4 dl rusinoita
Keitä riisit. Lisää kerma ja maito. Hienonna sipuli ja lisää munien ja maksan kanssa seokseen. Lisää rusinat ja mausteet. Sekoita hyvin. Kypsennä voidellussa vuoassa (ei välttämätöntä) kansi päällä 200 asteessa n. 1 tunti ja noin 15 minuuttia ilman kantta.
Laskujeni mukaan sisältää yhteensä n. 2600 kcal, 111 g prot., 300 g hh. ja 102 g rasvaa. P/HH/R-suhde kaloreissa n. 17/46/35.
Ai että oli hyvvee puolukoiden ja raejuuston kanssa! :hmmm:
Löytyykö lisää gourmet-kokkailuja?