Low Volume, Progressive Intensity Training

Liittynyt
4.3.2007
Viestejä
11
http://www.exrx.net/WeightTraining/LowVolumeTraining.html

Tuolla sivulla vannotaan yhden sarjan nimeen :rock: . Kuitenkin mitä olen täällä lueskellut ja kavereilta kysellyt niin juuri kukaan ei tee kahtaa sarjaa vähempää yhtä liikettä kerrallaan. Ettekö te vaan usko :anssi: noita auktoriteetteja :arvi: joita tuolla siteerataan vai mistä johtuu, että ihmiset treenaa säännönmukaisesti 2-3 sarjaa per liike?
 
Liittynyt
20.4.2006
Viestejä
3 105
DC, Mega- ja Heavyduty ovat käsittääkseni matalavolyymisia. Ja ovat kyllä kohtalaisen suosittuja ohjelmia.
E: Itse tosin en treenaa matalalla volyymilla.
 

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
8 326
Ikä
50
Kaupunki
US of A
Lihasmassan kehittämiseen 1 sarja per liike voi toimiakin - esim. täällä paljon keskustellussa HST:ssä on yksi variaatio tehdä 6 koko kropan treeniä per viikko, 1 sarja per lihasryhmä per päivä. Lämmittelyjä ei lasketa sarjoiksi.

Voimatreenissä 1 sarja per liike on toisaalta todella kaukana optimista. Kukaan voimanostaja ei treenaa noin.
 
Liittynyt
22.10.2005
Viestejä
765
Ikä
38
Kun puhutaan bodareiden massatreeneistä, ei olekaan tapaa jolla sitä massaa ei saisi. Toisaalta ei olekaan tapaa jolla sitä aina yhtä hyvin saisi. Tosin parhaat tulokset on saatu yleensä 3-5 sarjan 10 toiston treeneillä.
 
Liittynyt
17.12.2003
Viestejä
2 080
Ikä
36
Ettekö te vaan usko :anssi: noita auktoriteetteja :arvi: joita tuolla siteerataan vai mistä johtuu, että ihmiset treenaa säännönmukaisesti 2-3 sarjaa per liike?
Se on ihan sama mihin uskoo. Suurinpiirtein kaikkiin treenitapoihin löytyy enemmän tai vähemmän ihmisiin liittyvää lähdemateriaalia. Olihan sitä jossain ainakin tuota yhden sarjan systeemiä suositeltu voimailuunkin sen perusteella, että se oli tuottanut kissoilla hyvää tulosta. Itse treenaan HST:llä ja ihan hyvin tuntuu toimivan pienemmätkin sarjamäärät. Niin joo ja mitä tulee tuohon KKHS:n väittämään, niin itsellä taas toimii paljon paremmin matalat toistoalueet :)
 
Liittynyt
22.10.2005
Viestejä
765
Ikä
38
Niin joo ja mitä tulee tuohon KKHS:n väittämään, niin itsellä taas toimii paljon paremmin matalat toistoalueet :)
Jotkut taas vannovat pitkien (joitenkin mielestä aivan liian pitkien, eli 20+ t) sarjojen nimeen. Loppujenlopuksi kyse on lähinnä siitä miten treenataan, ja miten saadaan parhaiten se riittävä ärsyke. Karkeasti yli 30s ja alle 1. min sarjat ovat massasarjoja. Siinä välillä sitten vaihtelua on koko skaalalla, puhumattakaan siitä että liikkeitä tehdään eri nopeudella, liikaradalla ym ym.
 
Liittynyt
28.8.2003
Viestejä
943
2-3 liikettä per lihasryhmä ja 3x10 sarjat on todettu tasapainoisiksi ja hyvin lihasmassan hankinnassa toimiviksi, siitäpä tuo ehkä johtuu. Ääripäitä löytyy, ja ihmiset on yksilöitä.
 
Ylös