Leipominen proteiiniä lisänä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Modify-
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
25.1.2009
Viestejä
78
Ikä
30
Jos leivon sämpylöitä silleen ,että syön niitä koulussa soija proteiiniä laitan 200g sekaan tuhoutuvatko proteiinit paisto vaiheessa vai?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Arvaukseni on, että proteiini ei tuhoudu kuumentaessa. Kyllähän liha ja kananmunatkin on tapana paistaa tai keittää, eikä proteiini siinä tuhoudu.

edit. vähän myöhässä mutta sama ajatus
 
Kyllä, korkea lämpötila denaturoi proteiinin, mutta sillä ei ole merkitystä aminohappojen hyväksikäytön kannalta. Proteiinit pilkotaan ruuansulatuksessa entsymaattisesti aminohapoiksi, jotka imeytyvät.

OT:

tosin mikro taisi proteiini ketjuja katkoa, joku korjatkoon jos puhun soopaa

Mikroaaltosäteily saa vesimolekyylit värähtelemään -> lämpöliike -> vesipitoinen elintarvike kuumenee (ja sen mahdollisesti sisältämät proteiinit denaturoituvat LÄMMÖN vaikutuksesta). Mikroaallot ei todellakaan kykene pilkkomaan aminohapposekvenssejä, vaan siihen tarvitaan nimenomaan esim. entsymaattinen hydrolyysi. Joku biokemisti saa jatkaa tästä.
 
Juu, ja punttimimmithän harrastaa vissiin enemmänkin proteiinileipomista ja noita reseptejäkin taitaa olla jossain ylhäällä =)
 
Erään lisäravinne liikkeen sivuilla näin leivontaan tarkoitettua proteiinia, siinä luki että kestää lämpöä 200 asteeseen asti.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom