Leipäthread

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tipra
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
12.6.2007
Viestejä
371
Millaista leipää sinä syöt? Katsotko tarkkaan ravintosisältöjä? Yllättävää, kuinka vähän joissakin ruisleivissä on käytetty ruista. Iloisena poikkeuksena mm. jälkiuunileipä ja jotkin ruisleivät.

Itse syön tällä hetkellä Pirkan jälkiuunileipää, joka on opiskelijaystävällisissä hinnoissa: 0,98€ pussi. Kuitua löytyy 13g/100g ja proteiinia 9,7g sataa grammaa kohti.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vaasan ruispaloja syön yleensä. Tiedän, että sisältää paljon vehnäjauhoja ja vähän ruista, mutta en jaksa hifistellä. Maistuu hyvältä ja on ainakin parempi vaihtoehto kuin vaalea leipä.
 
Ruispaloja tai reissumiestä. Ruispalojen heikkous on se, että jo päivän päästä leipiä ei saa irti toisistaan, mutta plussana että niitä on paketissa enemmän, kun reissumiehessä.
Ihan hirveästi leipää ei tule syötyä.
 
Kaikkea mahollista. Ihan vaaleeta leipää tuskin koskaan, mutta jotkut vaaleat moniviljapaahtoleivät esim. on niin herkkua, että en niistä viitsi stressata.
 
Jälkiuunipaloja, omatekoisia sämpylöitä tai ryvita-näkkäriä useimmiten. Välillä toki tulee ostettua kaupasta muutakin, mutta vain satunnaisesti. Jälkiuunipalat ovat ihan uskomatonta nannaa, ja täyttä ruista toki. :kuola:
 
Rukiisia karjalanpiirakoita yleensä. Joskus täysjyväruisleipää ja joskus ihan perusruisleipää.
Jotkut paahtoleivät, juustosämpylät, patongit yms menee myös jos haluu herkutella.
 
Ruisleipänä mieluiten ruispaloja. Vaalean leivän leivon itse ja mukaan heitän leseitä ja/tai kaurahiutaleita tms jyvätauhkaa, mitä kaapista sattuu löytymään. Saapa juuri sellaista leipää, kuin itse haluaa ja samalla säästää ihan hyvin.
 
Yleensä jotain runsaskuituista ruisleipää. On vaan sellainen ongelma, että aamuisin ruokahalu ei ole vielä viiden aikaan parhaimmillaan, ja jollain tavalla kyllästyy tietyn ajan kuluttua jos aina syö samaa. Nyt on sellainen kausi, että syön kokojyväpaahtoleipää jonka päälle laitan "mikromunia". Nämä mikromunat teen siis mikrossa, sellaisessa matalassa neliskanttisessa pakasterasiassa, joka on juuri sopivan kokoinen yhdelle munalle kerrallaan. Nopeaa ja helppoa! Ja koska niistä munista tulee neliön mallisia, niin siksi juuri se paahtoleipä.. Loogista? Ärsyttää jos se muna roikkuu leipäviipaleen yli, enkä jaksa alkaa veistelemään sitä oikean malliseksi.:D
 
Vaihtelee pirusti, oikeastaan kokeilen kaikkea. Jälkiuunipalat on suosikki, mutta kaikkeen kyllästyn nopeesti. Pakko vaihdella. Sillon tällön myös jotain sämpylöitä(ei pelkkää vehnää) ja karjalanpiirakoita(rukiisia). Ja leipää menee 2-8 palaa päivässä, joskus jopa enemmänkin ku ostaa lämpimän ruisleivän. :kuola:
 
Nyt on sellainen kausi, että syön kokojyväpaahtoleipää jonka päälle laitan "mikromunia". Nämä mikromunat teen siis mikrossa, sellaisessa matalassa neliskanttisessa pakasterasiassa, joka on juuri sopivan kokoinen yhdelle munalle kerrallaan

Olipa hyvä vinkki, täytyy kokeilla!
 
Maalaisruislimppu tai joku semmonen. Aika pieniä paloja ja hyviä.
Myös Fazerin Saarentytön ruisleipä on ihanata varsinkin kasvissosekeiton kanssa.:kuola:
 
Real. Dieetilläkin töissä 1 per tauko. 16g hiilaria/pala ja hyvin kuitua, täyttääkin kohtuulisesti kun on melko raskas koostumukseltaan
 
Kotimode täällä terve.. http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=62106

Mutta ei näitä leipäthreadeja kyllä liikoja ole näkynykään. Tänään ostin ruisleiväksi paikkakunnan leipomon viipaloidun täysjyvävuoan, ja höpöleiväksi jotakin jyväisiä Muhku-sämpylöitä. Ja kaapista löytyy hapankorppuja melkein aina.

Tuon vanhemman threadin innoittamana kokeilin sen kuuluisan jälkiuunileivän pala -versiota, hirveet ennakko-odotukset ja kaikki. Ja sitten petyin. Ei ollu sitä jälkiuunileivän tuntua niissä ollenkaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom