• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Lauri Suomela

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 677
Suomen lupaavin miespotkunyrkkeilijä Lauri "Pretty Boy" Suomela kruunattiin viime viikonloppuna kolmannen kerran miesten Suomen mestariksi. Nyt 19-vuotiaana ensimmäistä kertaa juniorirajan ylittäneenä. Nuorten SM-kultaa Lauri ei koskaan voittanut koska otteli miesten sarjassa jo 15-vuotiaana ja ensimmäinen mestaruuskin tuli 16-vuotiaana kahdella keskeytysvoitolla. Nuorten puolella parhaat saavutukset ovat MM-hopea ja EM-pronssi. Rekordi Laurilla ei ole mitenkään poikkeuksellinen mikä johtuu siitä että hän on otellut alusta lähtien kovia matseja ja otteli aikuisia vastaan jo 14-vuotiaana. Välillä tuli tappioitakin mutta kehityksen kannalta tämä on ollut todella hyvä ratkaisu. Lauri asuu Oulussa ja edustaa otteluissaan Kickboxing Teamia. Lauria on koko tämän uran ajan vuodesta 2009 valmentanut KBT:n päävalmentaja Leif "Lepa" Stenius.

Tämänhetkistä (toukokuu 2015) dataa:

Lauri SuomelaNickname/lempinimi: Pretty Boy
Year of birth/syntymävuosi: 1995
Weightclass/painoluokka: 67-71kg / 147-155lbs
Style/tyyli: K1
Hometown/kotipaikka: Oulu
Occupation/ammatti: Student/opiskelija
Amateur kickboxing record: 18-8-0
Greatest achievments/tärkeimmät saavutukset:
Junior World championships silver K1 -67kg 2012
Junior European championships bronze K1 -67kg 2011
Junior World championships 5.-8. K1 -71kg 2014
Finnish championships gold K1 -71kg 2015
Senior Finnish championships gold K1 -71kg 2012 (age of 17)
Senior Finnish championships gold K1 -67kg 2011 (age of 16)
Senior Finnish championships silver Low Kick -67kg 2011 (age of 15)


SM-semifinaalissa Lauria vastassa oli mm. Tipi Hirvikankaan voittanut väkivahva turkulainen Jan Salminen. Matsista tuli melkoista teknistä ilotulitusta ja lopussa oli varaa hieman säästelläkin.Finaalivastustaja oli astetta kovempi. Vaasan Joni Kurkimäki on otellut viime aikoina harvakseltaan mutta on kaksinkertainen Suomen mestari ja tiedettiin taitavaksi, nopeaksi ja kivikovaksi kaveriksi, joka lyö todella kovaa. Vaasalainen osoitti heti ottelun alussa vaarallisuutensa mutta toisen erän alussa tuli kisojen komein tyrmäys hyppytakapotkulla.


Seuraavana tavoitteena Laurilla on Unkarin World Cup 21.-24.5., joka on tärkein näyttökilpailu syksyllä pidettäviin Serbian MM-kisoihin.

Laurin urheilijasivut Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Lauri-Suomela/1416696991949160
Ajantasainen ottelijaesittely: Fighters - KBT Oulu
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
22.11.2012
Viestejä
861
Ikä
26
Kaupunki
Turku
Vaikken potkunyrkkeilystä alkeiskurssia enempää tiedä, niin jumalauta että oli komea KO. Oli myös hienosti aggressiivinen ja eteenpäin menevä tyyli kaverilla, vaikka saikin muutaman kovan pommin omiin.
 
Liittynyt
17.12.2010
Viestejä
3 153
Hyvin upposi kyllä ushirogeri, vaikkei ollut edes vastapallo. Etäisyys oli Suomelalla hiukan paremmin hanskassa vs. Kurkimäki. Kurkimäki löi turhan kaukaa, ja näissä tilanteissa Suomela vielä liukui siitä taaksepäin osumahetkellä. Sitten taas Suomela löi itse vastaiskuina koukkuja heti kun Kurkimäki tuli tarpeeksi lähelle. Osaltaan tämä kuvio tietysti johtui siitä että Suomela pakitti melkein koko ajan ja Kurkimäki seurasi.
 
Liittynyt
17.12.2010
Viestejä
3 153
Suomela vs. Salminen.

Salmisella ei kertakaikkiaan nopeus riittänyt Suomelaa vastaan, mitään luovuttamista tässä ei kuitenkaan ollut vaan Salminen teki sen minkä pystyi, hyvässä asennossa koko ajan, se ei nyt vaan tällä kertaa riittänyt.
Iskunkestävyys huippuluokkaa. Suomela oli todella rennon ja irtonaisen oloinen koko matsin ajan. Hiukan enemmän sellaista laskelmoivuutta kaipaisin vielä Suomelalta, pikkaisen menee räiskimiseksi.
 
Liittynyt
17.12.2006
Viestejä
1 158
Olipa hyvä finaali.
Ekassa erässä Suomela oli pari kertaa pahassa paikassa ja jo vähän teki erikoista liikettä jalat kun kurkimäki osui potkulla päähän. Taisi jopa Kurkimäki johtaa matsia tuohon Suomelan potkuun asti.
Eikös Kurkimäki ottele painoluokkaa alempana, mutta ei ollut vastustajia omassa sarjassa niin meni ylemmäs?
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 677
Joni - joka on vanha treenikaverini - oli hyvä. Itseasiassa hän otteli semifinaalin vähän vaisusti ja pääsi ehkä siksikin yllättämään matsin alussa. En seurannut pistetauluja koko ajan mutta erätauolla hän oli pisteen tai pari johdolla. Joni oli ilmoittautunut -67:aan mutta nousi tosiaan ylöspäin. SM-kultaahan hän on voittanut sekä -71:stä että jopa -75:sta. Laurikin pystyisi ainakin toistaiseksi vetämään painot -67:aan mutta erinäisistä syistä näin ei tehty. Kehässä jätkät oli varmaankin jokseenkin samoissa painoissa.

Taitoihinsa nähden Joni on muuten mielestäni yksi Suomen aliarvostetuimpia ottelijoita ja totisesti toivon että hänellä riittää jatkossa intoa lunastaa potentiaaliaan joko potku- tai thainyrkkeilykehissä tai vaikka molemmissa. En ollut kuitenkaan missään vaiheessa huolissani koska Laurin parhaita ominaisuuksia on se että pää kestää sekä fyysisesti että psyykkisesti todella paljon - etenkin noin nuoreksi kaveriksi.

Salminen ottelee aina noin tai ainakin kaikki matsit mitä minä olen nähnyt. Hän oli taktisesti Laurille jokseenkin unelmavastustaja kun Lauri sai määrätä ottelun rytmiä ihan mielensä mukaan. En tosin usko että homma olisi mennyt Salmisen kannalta paljonkaan paremmin jos hän olisi lähtenyt ryskäämään tai hakemaan jotain muuta taktiikkaa, joka ei ole hänelle ominainen. Tasoero oli vain tällä kertaa liikaa ja ainoa mahdollisuus voittoon olisi ollut ehtiä heittää potku päähän kun Lauri liukastui ja menetti tasapainonsa.

Vaikka tuo paketti on jo kansallisella tasolla tosi hyvä niin paljonhan siinä on vielä petrattavaa. Mutta sen voi näin läheltä katsoen nähdä helposti että kehityspotentiaalia on vielä huimat määrät käyttämättä. Jos kaikki menee hyvin niin hänestä tulee vielä sellainen ottelija, jota ei ole tässä maassa ennen nähty! Mutta kukapa tietää tulevaa.

Seuraava ongelma tulee tietysti olemaan riittävän kovien sparrikaverien löytäminen, etenkin kun Oulusta on ikävän paljon matkaa Etelä-Suomeen. Valmennuspuoli on onneksi kunnossa. Lepa on oikeasti todella hyvä valmentamaan tuollaista liikkuvaa ja atleettista kaveria ja pystyy ihan varmasti viemään häntä eteenpäin. Clinchityöskentely on ehkä ollut Laurin heikoin osa-alue pystyottelussa mutta siihenkin on taas saatu viime kuukausina apuja kun salillamme opettaa nykyään myös Jaowsamut Poseidon, joka on thainyrkkeilyssä entinen Lumpinin mestari ja siinä nimenomaan clinchispesialisti. Tämä on hyvä koska kansainvälisissä K1-matseissa on amatööripuolella(kin) paljon thainyrkkeilytaustaisia kavereita jotka hakevat mielellään clinchiä ja siitä polvia.
 
Liittynyt
17.12.2010
Viestejä
3 153
Nopean ja liikkuvan kaverinkin olisi syytä osata pysähtyä ja laskea painopiste alemmas jolloin pääsee kippaamaan oikeasti kovaa. Ei sitä ole pakko jäädä silti siihen tuleen makaamaan vaan hyvä liike on etu. Uppareista hyvät lyöjät tunnetaan ja niitä ei molemmat jalat päkiöillä oikein lyödä. Toinen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota on se ettei jokaista lyöntiä ja potkua kannata aina lyödä tasan yhtä kovaa ja samalla pam pam pam rytmillä, vaan sieltä seasta tulee se kova lyönti kun paikka on auki. Suomelasta ei pysty matseja katsomalla sanomaan mitkä ne vahvat tekniikat hänellä on, kaikki näyttää samanarvoiselta.
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 677
Hieman väliaikatietoa. Unkarin World Cup jäi Laurilta väliin poskiontelontulehduksen takia. Odotettiin ihan viime päiviin josko antibiootit auttaisi riittävästi ja Lauri itseasiassa lähti paikallekin mutta osallistui vain huoltojoukoissa ja tsekkaili maailman tasoa. Koska MM-näytöt jäi antamatta tällaisesta syystä, Laurilla on vielä mahdollisuus antaa näyttöjä syyskuun lopulla Tanskassa pidettävässä Nordic Open -turnauksessa. Taso siellä on lievästi sanottuna vaihteleva. Kävin itse ottelemassa Nordic Openissa takavuosina ja semifinaalin voitin ensimmäisen erän keskeytyksellä. Finaalissa tuli vastaan ISKA:n Euroopan mestari, joka puolestaan voitti minut ensimmäisen erän keskeytyksellä. :) Tässä hieman videopätkää Laurin tekemisistä.


Tässä pidän Laurille padeja tämän valmistautuessa nuorten MM-kisoihin viime syksynä:Lauri vetää myös jonkin verran treenejä ja opettaa usein erilaisia hyökkäyslinjalta sivuun menemisiä ja tuplahyökkäyksiä.

 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 677
Pari vanhempaa matsia vuodelta 2012. Näissäkin 16-vuotiaan fysiikkaero aikuisiin vastustajiin näkyy vielä aika selvästi.

Toni Anttila oli 3x Suomen mestari ja tämä oli ensimmäinen kerta kun Lauri voitti jonkun kansallisesti vähän menestyneemmän ottelijan. Aikaisemmat voitot olivat siis tulleet pääasiassa salikisatason kavereista.

[video]]View: https://www.youtube.com/watch?v=ahSLbeGck3Q[/video]Seuraava matsi oli sitten kolme viikkoa myöhemmin Oulussa. Lauri oli aiemmin hävinnyt kahdesti ammattilaiskehässäkin esiintyneelle Mikaelille. Tässä voitontahto oli molemmilla suhteellisen kova etenkin viimeisessä erässä.

[video]]View: https://www.youtube.com/watch?v=LzjQe4rK7zo[/video]
 
Liittynyt
29.10.2015
Viestejä
744
Kaupunki
Soul
Treenipätkissä kyllä näkee kuinka teknisesti taitavasta kaverista kyse. Saman rentouden kun saa kokemuksen karttuessa tuotua vielä kisoihin niin luulisi kansainvälistä menestystä jo miehissä tulevan.
Kisapätkissä posittiivisimpana näkyy minusta se, kuinka hyvin tuo perustekniikka on hallussa. Huomaa kun iskujen vaihdossa kokeneemmillakin alkaa hieman paketti karkaamaan, pysyy Laurilla tosi hyvin paketti kasassa. Tuohon vielä kun saa vähän rentoutta kisoihinkin ja sitä kautta enemmän "peliä" niin alkaa niitä aukkojakin vielä enemmän löytymään.
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 677
Joo. Nuo SM-kisat antoivatkin jo viitteitä tulevasta eli ottelun vapautuminen Salmista vastaan matsin edetessä ja finaalissa kylmä ratkaisu erikoistekniikalla vaikka alussa tuli koppia omaankin päähän. Lauriahan vaivaa kaikkien suomalaisten perusongelma eli että matseja on tosi vähän verrattuna vastaavan tason ottelijoihin esim. Venäjällä, Puolassa, Ukrainassa tai Hollannissa. Oulu on vielä poikkeuksellisen hankala paikka sen takia että salikisoihinkin lähtö edellyttää melkein aina vapaiden ottamista töistä/opiskelusta ja hotelliyöpymistä, mikä väistämättä rajoittaa käytyjen kisojen määrää vuositasolla. Mutta haasteet on tehty ylitettäviksi ja erilaisia ratkaisuja löytyy kyllä. Sikäli kuuluu myös hyvää että ammattinyrkkeilijä Pertti Keita on ruvennut käymään treeneissämme ja hänen kanssaan on varsin hyvä treenata käsitekniikkaa.
 
Liittynyt
29.10.2015
Viestejä
744
Kaupunki
Soul
Ihan mielenkiinnosta kysyn onko Laurilla aikeita/kiinnostusta otella myös thainyrkkeilysäännöillä ja onko mietitty milloin olisi ammattilaisdebyytin aika jos halua ammattilaiskehiin ylipäätänsä on (Ja jos tätä on mietitty, olisiko painoluokka ammattilaisissa kenties kevyempi?)
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 677
On kiinnostusta thainyrkkeilyotteluihin ja Kickboxing Teamilla on parhaillaan vireillä liittyminen Suomen Muay Thai -liittoon. Ei tosin pelkästään Laurin takia vaan muutenkin kun olemme aloittaneet lajitoiminnan ja ottelijoita on tulossa muitakin. Uskon että thainyrkkeilysäännöt sopivat Laurille hyvin koska niissä on enemmän palikoita liikuteltavana niin tuollainen monipuolinen ottelutyyli pääsee oikeuksiinsa. Itse hän oli ajatuksesta kovinkin innostunut.

Ammattilaisottelut on kyllä olleet mielessä jo vuosia ja aikoinaan sellaista kaavailtiin StandUpWariin mutta se sitten kaatui vastustajan sairastuttua. Tällä hetkellä on kuitenkin tähtäin siinä että saadaan mies terveeksi ja amatöörikehiin. Jos hommat menee kuten toivotaan niin varmaan lähimmät tavoitteet on SM-kisat ja Unkarin World Cup keväällä ja niistä paikka EM-kisoihin syksylle. Tällä hetkellä se "oikea" painoluokka on -67kg mutta jos meinaa tehdä jotain ammattilaisuraa Euroopassa niin pitää tietysti olla valmis ottelemaan vähän missä painoissa ja millä säännöillä vaan.
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 677

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 677
Aukeaman kokoinen juttu Laurista Kalevassa 23.1. Toimittaja oli nähnyt Laurin nettivideoita ja kiinnostui niistä niin että otti itse yhteyttä tehdäkseen jutun. Jutussa Lauri kertoo mm. miten tuberkuloosihoidot romuttivat MM-haaveet.

Nyt on kuitenkin päästy treenaamaan siten että paluu kehään on mahdollinen ja seuraavana tavoitteena ovat SM-kisat Vaasassa maaliskuun lopussa. Sieltä Lauri ilmoitti hakevansa kultamitalin ilman kahta puhetta.

 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 677
Lauri pääsi mukaan oululaisten räppärien hengentuotokseen. Biisin voi kuunnella suncloudista: View: https://soundcloud.com/tummarecords/tummaposse-mestoilla-kaikki


Tuberkuloosihoidot ovat nyt takana ja uudet kisatavoitteet edessä. Kisakuntoa oli tarkoitus testata viikonloppuna Helsinki Openissa mutta kuudesta saman painoisesta ottelijasta kukaan ei halunnut otella Laurin kanssa, joten matsia ei saatu. Seuraava tavoite on potkunyrkkeilyn SM-kisat pääsiäisen aikaan Vaasassa.


Kuva Riika Lantto
 
Liittynyt
15.8.2014
Viestejä
7
Tämä oli hyvä surkuhupaisan hyvä "Kisakuntoa oli tarkoitus testata viikonloppuna Helsinki Openissa mutta kuudesta saman painoisesta ottelijasta kukaan ei halunnut otella Laurin kanssa, joten matsia ei saatu. Seuraava tavoite on potkunyrkkeilyn SM-kisat pääsiäisen aikaan Vaasassa."

Mahtaa olla "voittajat" tyytyväisiä mitaliinsa. Kisa on Open eli avoinna kaikille ehdot täyttäville ja kilpailijat ovat kamppailulajien edustajia. Sitten kieltäydytään kilpailemasta. Pitäisikö kyseisten kavereiden vaihtaa lajia tai lopettaa kilpaileminen. Eikös tuon Openin 1. palkinto olisi pitänyt antaa Suomelalle, jos voittaa kisan kilpailematta kun muut ei uskalla otella :) älytöntä pelleilyä!
 
Ylös