Lajinsa huiput low carbilla?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja nyrkk1
  • Aloitettu Aloitettu

nyrkk1

Banned
Liittynyt
18.4.2007
Viestejä
83
Kertokaas joitain alansa huippuja jotka noudattaa jonkin muotoista low carb dieettiä? Yleensä ku katsoo jonkin lajin urheilijan ruokavaliota, niin siellä näyttäis olevan paljon hiilareita, mutta poikkeuksiakin varmasti on. Muistaakseni Mikko Rupponen (mma) syö paleo dieetin mukaisesti? Onko muita low carb urheilijoita?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Harvassa taitavat olla.
 
Huippu-urheilijat harvemmin voivat syödä low carb -dieetin mukaisesti koska tarvitsevat paljon energiaa urheiluun.

Ylen Totuus Ruuasta -dokumentissa taannoin asiaa demottiin yksinkertaisesti: kaksi ryhmää aktiivisia ihmisiä, toinen söi aamiaiseksi low carb -aamiaisen (kanamunaa, makkaraa, juustoa jne), toinen söi hitaita hiilareita sisältävät aamiaisen (täysjyvää jne). Tämän jälkeen ryhmät laitettiin muistaakseni 40 kilometrin pyörälenkille. Tuloksena oli, että hiilariryhmä jaksoi homman helposti, low carb -ryhmä ei. Syynä on se, että elimistö pystyy helposti muuttamaan hiilarit energiaksi liikuntasuorituksen yhteydessä mutta proteiinien ja rasvojen muuttaminen energiaksi on vaikeampaa. Ja tämähän on itse asiasssa koko low carbin idea laihdutusmielessä.

Samankaltainen testi jalkapalloilioilla päätyi samaan tulokseen:

"The main finding from this study was that the carbohydrate content of the diet influenced the amount of high intensity exercise performed during a small-sided football game. This suggests that to optimise performances, in not only football but possibly also other multiple sprint sports of similar duration, a high carbohydrate diet should be administered in preparation for intense training and competition"
(Lähde)
 
Kuinkahan pitkiä nämä kokeet oli? Elimistöllä menee pari viikkoa tottua käyttämään pelkästään rasvaa energiaksi. Tottakai hiilariryhmä jakso paremmin jos low carb ryhmälle tuo oli ensimmäinen low carb ateria. Vai miksi luulet että suurin osa pitempään low carbilla olleet sanoo että on paljon energisempi olo sen jälkeen kun kroppa on tottunu siihen...
 
Jos testi tosiaan on tehty, tänään eka päivä low carbilla ja suoritetaanpa sitten se testi...niin tällöin testi on leipäteollisuuden rahoittama.

Itse olin ollut pitkään kohtuullisella hilarimäärällä n. 150 g/vrk, kun aloitin vhh:n.
Alussa puntin nostelussa katosivat sarjakestävyys...eli max-rauta kyllä pysyi ennallaan, mutta kunnon toistoja ei jaksanut tehdä.
Nykyään rauta taas liikkuu mukavasti...kropassa riittää puhtia vetää kovaa reeniä...ja vieläpä tarvittaessa pitkään.
 
Kuinkahan pitkiä nämä kokeet oli? Elimistöllä menee pari viikkoa tottua käyttämään pelkästään rasvaa energiaksi.

Onkohan kellään tietoa mihin tämä perustuu? Käsittääkseni kyse on kuitenkin perustavaalaatua olevista kemiallisista reaktioista - hiilihydraattien pilkkominen ihmiskeholle toimivaan muotoon on helppoa, proteiinien ja rasvojen monimutkaista.

Tässä yksi tutkimus jossa seurattii ranskalaisia Judo-harrastajia 7 päivän low carb -dieetillä ja tuloksena oli painon putoamista sekä urheilutulosten putoamista. linkki

Tässä tutkimuksessa seurattiin melojien treenausta neljän viikon aikana. Toinen ryhmä oli low carbilla, toinen high carbilla (10 grammaa hiilareita per painokilo). Tuloksena oli, että neljän viikon testijaksolla low carb -ryhmän tulos parani 1.6% ja high carb -ryhmällä 10.7%.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom