Kaura – suomalaisen ravinnon peruspilari

Meta title: 🌾 Kaura – suomalaisen ravinnon peruspilari

Meta description: Kaura on kuitupitoinen viljakasvi, joka tukee suoliston toimintaa, auttaa LDL-kolesterolin hallinnassa ja tarjoaa hitaasti imeytyvää energiaa.


Kaurajauhoja on saatavilla vähän nihkeästi (huono säilyvyys tjmv), mutta oon tehnyt niitä joskus laittamalla hiutaleita tehosekoittimeen ja pyörittelemällä siellä kunnes on sopivan hienoa. Tulee hyvää :). Tosin jos meinaa koko leipätaikinalllisen verran tehdä niin saa olla varmaan vähän isompi silppuri käytössä... :rolleyes:
 
Mietiskelin että jos itse tekisi kauraleipää niin jos korvaisi vehnäjauhot speltillä? Käyttääkös kukaan tuota spelttiä leivonnassa/ruuanlaitossa vehnäjauhon tilalla? Olen käsittänyt että se on ravintoarvoiltaan parempaa kuin vehnä.
http://www.birkkala.com/mita.htm

Ja Faidra kun mainitsit vehnän poisjättämisen ruokavaliosta niin mitenkäs speltin kanssa? Sehän on vehnänsukuinen, mutta kuitenkin eri laji? Että saavuttaisiko vehnättömän ruokavalion hyödyt korvaamalla vehnän speltillä?
 
Tuo Herkkupuodin (joutsa) Kauraleipä tuli sitten testattuakin, oli hyvää. 330g painoinen leipä maksoi 4,5e. Prismassa möivät.
 
Tuolla Hakaniemen hallissa on sellainen kuin keliakiapuoti niin sieltä saa tuoreita leipiä, ilman vehnää, koska keliatikot ei pysty syödä vehnää. Ja siitä rieskasta, se sulaa tosi nopeesti, kaupasta kotiin niin se on jo melkein sula. (tai paahtimen kautta). On myös myynnissä sellaista kuin Fria-kauraleipä esim. jossain S-marketeissa, alepoissa.
 
Jep, kuulin mielenkiintosen väittämän kaurapuurosta. Eli että kaurapuuro muodostas vatsaan kalvon mikä ei anna muitten päivän aikana nautittujen ravintoaineiden sulaa, ja näin ollen kertyy kaikki läskiksi?

Mutta johan tavaran pitää päästä sulaa että saadaan sitä läskiäkin. Tähän väittämään en lähde ihan heti uskomaan, mites muut ravinto expertit pakkikselta sanoo?

Voi olla aika turha kysymys, mutta tämä kaveri kuitenkin tuntu punttailevan tosissaan.
 
Eikös mannet vedä 5 kananmunaa raakana mahaan jolloin muodostuu kalvo mahaan. Tämän jälkeen juovat puoli litraa viinaa. Ja kun kalvo häviää on humala kovempi. Lapissa kuulemma uittavat tampponeita vahvassa viinassa(pirtu) ja työntävät hanuriin kun menee paremmin päähän
 
Eli,tuommosen "suosituksen" kuulin esson baarista:david: kun vetää viikon pelkkää puuroa niin rupee runko toimimaan.Onko kukaan kuullutkaan/kokeillut ko toimintoa?

Vai onko ihan :anssi:
 
No kuitujahan siinä on, joten varmasti se suoli skulaa. Samoin hyvää pitkää hiilihydraattia, joten sekään ei pahitteeksi ole.

Kaurapuuro ei kuitenkaan yksinään se ihan paras ole voimaharjoittelijalle kun sen proteiinimäärä ei kovin korkea ole, ellei sitten maitoon keittele.

Vitamiinit ja mineraalit erikseen sitten, niin kyllähän sitä huoletta voi vaikka pitempäänkin vetää kaurapuuroa.

Yleisesti ottaen, kaura on erittäin terveellistä.
 
Jäi sanomatta että pitää ne protskut kuitenki ylhäällä ja ne muut kuten mainitsit...

hmmm pitänee varmaankin kokeilla,ihan senkin kannalta saako painoa tiputettua samalla...

Thänks Mike!
 
Eiköhän tuollaisen "dietin" hyöty ole enemmän suoliston puhdistumisessa, eikä niinkään painon pudotuksessa, vaikka se paino hetkeksi tippuukin.
 
Mitäköhän ruon "rungon toimiminen" nyt oikein tarkoittaa? Kuulostaa aika Me Naiset -tavaralta muutenkin... Mutta jos tässä nyt on tarkoitus kuitujen kanssa pelata, niin suosittelisin ruisleseitä, 100 g sisältää 130 % päivän kuitutarpeesta, et eiköhän sillä jo pärjäile.

Niin joo, se piti vielä sanoa, että ravintoasioissahan nää kuuriluontoiset jutut on just tosi hyviä: vetelee puuroa viikon verran ja sit paluu normaaliin ruokavalioon, niin eiköhän se rungo toimi loistavasti vähintään seuraavat 5 vuotta :jahas:
 
Onko sillä väliä jos syö kaurahiutaleet pelkiltään, sekottaa vaan maitoon. Luulis että puuroks kun keittää hiutaleet niin imeytyis kaikki ravinteet paremmin? Mitä luulette? Ei jaksas vaan käyttää aamulla sitä 15min puuron keittelyyn.
 
Onko sillä väliä jos syö kaurahiutaleet pelkiltään, sekottaa vaan maitoon. Luulis että puuroks kun keittää hiutaleet niin imeytyis kaikki ravinteet paremmin? Mitä luulette? Ei jaksas vaan käyttää aamulla sitä 15min puuron keittelyyn.

Heitä hiutaleet ja maito lautaselle ja mikroon. Täydellä teholla, ehkä kolme minuuttia ja aamiainen on valmis. Kannattaa hämmentää 1-2 kertaa välissä, ettei tule yli reunojen.

Toki yhtä hyvin voit lusikoida vaikka suoraan purkista naamariin :D
 
Back
Ylös Bottom